Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

40 Μάρτυρες – Η χωματερή συνεχίζεται

Posted by koszig στο 21 Δεκεμβρίου 2009

Παρά τις συστάσεις της Νομαρχίας Ανατ. Αττικής και το πρόστιμο των 10.000 € που επέβαλε στο Δήμο Αχαρνών η απόθεση μπαζών συνεχίστηκε. Και το έργο συνεχίζεται. Νέα επίσκεψη στο λόφο των 40 Μαρτύρων, νέα απεικόνιση της κατάστασης σε φωτογραφίες, νέα αναφορά στη Νομαρχία. (40 Μάρτυρες νέα αναφορά).

Με συμπληρωματική αναφορά στη Νομαρχία υπέβαλα και φωτογραφίες φορτηγού  που απέθετε μπάζα στο λόφο, στο οποίο υπήρχε το όνομα του ιδιοκτήτη, και δίπλα του το γνωστό μηχάνημα του Δήμου, που ισοπέδωνε τα μπάζα.

Η Νομαρχία μετά από έλεγχο των καταγγελιών με επιτόπια επίσκεψη στο λόφο απέστειλε στο Δήμο το παρακάτω έγγραφο:

Στο έγγραφο αφού επιβεβαίωνε τα καταγγελλόμενα, καλούσε το Δήμο «Άμεσα να μεριμνήσει για την αποκατάσταση του χώρου στην προτέρα φυσική κατάσταση και να προχωρήσει στην διακοπή της κάθε είδους ανεξέλεγκτης απόθεσης μπαζών και στερεών αποβλήτων στο χώρο«. Ζήτησε επίσης τις απόψεις του Δήμου σχετικά με την δραστηριότητα που διαπιστώθηκε. Τέλος ζήτησε με το έγγραφο αυτό η Νομαρχία στις υπηρεσίες που κοινοποιήθηκε το έγγραφο αυτό να κάνουν τις δέουσες ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.

Ο Δήμος Αχαρνών, δια του Δημάρχου, απάντησε στην προθεσμία που ζητήθηκε.

Στην έγγραφη απάντηση του ο Δήμαρχος αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος µας έχει έχει κατ’ επανάληψη προβεί σε ενέργειες και δραστηριότητες που προστατεύουν και αποκαθιστούν το τοπίο του λόφου των 40 Μαρτύρων.

Μεταξύ αυτών ο Δήμος έχει προβεί σε καθαρισμό – απομάκρυνση των πάσης φύσεως απορριμμάτων.»

Το πλήθος των φωτογραφιών με μπάζα και απορρίμματα είναι πλαστές; Η αυτοψία που έγινε από ομάδα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Νομαρχίας είναι ψευδής. Στην αναφορά της δε γράφει ότι στην Νοτιοανατολική πλευρά του λόφου διαπιστώθηκε μεγάλης έκτασης απόθεση μπαζών και στερεών αποβλήτων διάστρωσης αυτών με αποτέλεσμα ο λόφος να έχει ανυψωθεί 0,5 έως 3 μέτρα από την φυσική του κατάσταση;

Τι έχει καθαρίσει ο Δήμος και τι έχει απομακρύνει;

Να σημειωθεί ότι ο Δήµος έχει φράξει µε µπάρες της διόδους που χρησιμοποιούν όσοι εναποθέτουν λαθραία απορρίμματα αλλά δεν µπορεί να ανταπεξέλθει σε 24ωρη φύλαξη του χώρου µε αποτέλεσµα κάποιοι ασυνείδητοι να καταφέρνουν και να αποθέτουν απορρίµµατα.

Περιέχουν μεγάλη ανακρίβεια τα όσα γραφείο κ. Δήμαρχος: Η απόθεση μπαζών γίνεται εργάσιμες ώρες σε συνεργασία με υπαλλήλους του Δήμου που ανοίγουν τη μπάρα στην είσοδο. Αυτό δείχνουν οι φωτογραφίες.

Στην πρώτη φωτογραφία το φορτωμένο με μπάζα φορτηγό δε γράφει Δήμος Αχαρνών;  Στη δεύτερη φωτογραφία δεν είναι ανοιχτή η μπάρα; Στην τρίτη φωτογραφία δεν έχει σηκώσει την ανατροπή το φορτηγό να αδειάσει τα μπάζα;

Τα μπάζα τα ισοπεδώνει  ερπυστριοφόρο μηχάνημα; Δεν είναι φορτωτής του Δήμου που κάνει αυτή την εργασία. Ποιο ερπυστριοφόρο μηχάνημα είχε χαλάσει και διακόπηκαν προσωρινά οι εργασίες καθαρισμού;

Ποιοι ασυνείδητοι οδηγοί καταφέρνουν να αποθέτουν απορρίμματα. Έχουν ταμπέλα τα αυτοκίνητά τους και τους ανοίγουν τη μπάρα υπάλληλοι του Δήμου. Και ο ιδιοκτήτης του φορτηγού είναι και ποντιακής καταγωγής με επίθετο να τελειώνει σε -ιδης

Τα μηχανήματα στις δύο πρώτες φωτογραφίες δεν έχουν στο πίσω μέρος Δήμος Αχαρνών; Δεν αποθέτουν μπάζα την ημέρα με ανοιχτή τη μπάρα.

Δέκα ημέρες μετά το έγγραφο –  απάντηση του Δημάρχου στη Νομαρχία (19/11/2009), που έλεγε ότι ο Δήμος έχει προβεί σε καθαρισμό και απομάκρυνση των πάσης φύσεως απορριμμάτων,  η κατάσταση του λόφου αποτυπώνεται στις φωτογραφίες αυτές, που φανερώνουν την αξιοπιστία του Δημάρχου.

Στο έγγραφό του ο κ. Δήμαρχος συνεχίζει:

Ο Δήμος µας, µε τα µέσα που διαθέτει, έχει προβεί και σε άλλες ενέργειες προς την σωστή κατεύθυνση της αποκατάστασης του λόφου 40 Μαρτύρων, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι αντικειμενικές δυσκολίες του εγχειρήματος (γειτνιάζοντες καταυλισμµοί, νυχτερινή λαθραία εναπόθεση, κ.α.) που δεν γίνονται πάντα εύκολα κατανοητές στα στενά πλαίσια µιας αυτοψίας της υπηρεσίας σας.

Ποια νυχτερινή λαθραία εναπόθεση κ. Δήμαρχε; Στις φωτογραφίες οι εναποθέσεις μπαζών γίνονται μέρα, με τη συνεργασία υπαλλήλων του Δήμου που χειρίζονται τα μηχανήματά του και εργάζονται και το Σάββατο 28/11/2009. Εργάζονται υπερωριακά για το Δήμο ή τους ιδιώτες;

Στην προτελευταία παράγραφο ο κ. Δήμαρχος γράφει:

Η τακτική της Υπηρεσίας σας, να κάνει αυτοψίες στο συγκεκριμένο χώρο και για κάθε διαπίστωση που κάνει να θεωρεί υπεύθυνο το Δήμο και να επιβάλλει κυρώσεις και πρόστιμο, δεν µας βρίσκει σύμφωνους αλλά και δεν νομµίζουµε ότι αυτός είναι ο ρόλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Θα πρέπει µέσα στα πλαίσια κοινών δράσεων να αντιμετωπίζουµε τα θέματα του περιβάλλοντος και τα προβλήματα που προκύπτουν και να βρίσκουμε τις λύσεις για την αντιμετώπιση τους.

Τι λέτε κ. Δήμαρχε, δε σας βρίσκει σύμφωνους να επιβάλλει κυρώσεις και πρόστιμα η Νομαρχία. Δεν κάνει εφαρμογή του νόμου, λόγω  αναφορών που κάνουν ενεργοί πολίτες; Δε νομίζετε ότι αυτός είναι ο ρόλος της Νομαρχίας. Ποιος είναι; Να ρίχνει μπάζα και απορρίμματα και να ρυπαίνει το περιβάλλον μαζί σας; Ποιες είναι κατά τη γνώμη σας οι κοινές δράσεις σας με τη Νομαρχία  τα θέματα του περιβάλλοντος. Γιατί δεν τα κατονομάζετε;

Δε λέτε που είσαστε τυχερός και δεν σας έγινε αναφορά στην αστυνομία να οδηγήσουν εσάς και τους υπαλλήλους του Δήμου στο αυτόφωρο;

Δε γνωρίζω κ. Δήμαρχε ποιος συνέταξε αυτή την έγγραφη απάντηση στη Νομαρχία και εσείς την υπογράψατε. Νομίζω ότι το περιεχόμενό της δεν ταιριάζει στο Δήμαρχο Αχαρνών. Αν την έχετε συντάξει εσείς, τότε εσείς δεν ταιριάζετε στο Δήμο Αχαρνών. Με όλο το σεβασμό που έχω στο θεσμό και το πρόσωπό σας.

Στο επόμενο η κατάσταση του λόφου των 40 Μαρτύρων την ημέρα που ο . κ. Δήμαρχος υποσχέθηκε να αποπερατώσει τον καθαρισμό του λόφου.

Ένα Σχόλιο to “40 Μάρτυρες – Η χωματερή συνεχίζεται”

  1. […] (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ),(κλικ εδώ), […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: