Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Διαφημιστικές πινακίδες – Τα πρόστιμα

Posted by koszig στο 3 Φεβρουαρίου 2010

Οι διαδικασίες για τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες συνεχίστηκαν στη Δημαρχιακή επιτροπή, όπου στη συνεδρίαση της 23/7/2009 δόθηκε έγκριση για τους όρους διακήρυξης δημοπρασίας «για την κατασκευή και τοποθέτηση διαφημιστικών στεγάστρων στάσεων αναμονής επιβατών». Η τεχνική περιγραφή των στεγάστρων και η εισήγηση από τους υπαλλήλους του αρμόδιου τμήματος της οικονομικής υπηρεσίας ήταν άψογη. Όμως το αποτέλεσμα της διακήρυξης ήταν άκαρπο, όπως το περιγράφει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κολετζάκης στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως θα το ακούσετε στη συνέχεια.

Επειδή η προκήρυξη στηριζόταν σε αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, που ήταν τυπικά ανυπόστατες, έστειλα αναφορά στο Δήμο Αχαρνών, που το επεσήμανα εκ νέου, προκειμένου να μη γίνουν ενστάσεις από ενδιαφερόμενους.

Τελικά δεν προσήλθε κανένας ενδιαφερόμενος και ο διαγωνισμός έγινε άκαρπος. Η διαφήμιση όμως στις πινακίδες συνεχίστηκε, όπως πριν τη διακήρυξη έτσι και μετά!!

Στις δύο τελευταίες φωτογραφίες δεν υπάρχει υπαίθρια διαφήμιση, γιατί δεν υπάρχει στέγαστρο για στάση. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να το κατασκευάσει και να διαφημίζεται νόμιμα. !!

Στην προηγούμενη ανάρτηση για τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες μείναμε στην επιβολή προστίμου μόνο σε μια εταιρία, τη wind, για παράνομη διαφήμιση. Βασικό σημείο για την αδυναμία να επιβληθούν πρόστιμα ήταν το γεγονός ότι δεν ήταν γνωστός ο ιδιοκτήτης των πινακίδων τύπου Πίζα και των πινακίδων στις στάσεις των λεωφορείων. Αυτό ισχυριζόταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κολετζάκης. Οι διαφημιστικές εταιρείες  δεν έλεγαν σε ποιον πληρώνουν για τη χρήση των πινακίδων. Σε πολλούς φαίνεται πιστευτή αυτή η δικαιολογία. Τα  γεγονότα όμως λένε άλλα.

Στις 3/9/2009 έστειλα αναφορά στην Περιφέρεια για καθυστέρηση ενεργειών σε αναφορές μου, μεταξύ των οποίων και για τις διαφημιστικές πινακίδες με κοινοποίηση στο Υπουργείο Εσωτερικών.( Καθυστέρηση απαντήσεων)

Στις 8/9/2009 έστειλα τις παρακάτω φωτογραφίες στο  blog http://oxpontidis.blogspot.com, επειδή είχε ασχοληθεί στο παρελθόν με σχετικό θέμα, τις οποίες δημοσίευσε με σχετικά σχόλια (κλικ εδώ).

Είναι διαφήμιση για τις εκδηλώσεις «Αριστοφάνεια» της ΚΕΠΕΔΑ. Εμφανώς στην διαφημιστική πινακίδα γράφεται Δήμος Αχαρνών. Τη διαχείριση των εκδηλώσεων έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΠΕΔΑ Θεόφιλος Αφουξενίδης. Αυτός ή κάποιοι από το Δήμο Αχαρνών ήξεραν πως γίνεται η διαφήμιση εκδηλώσεων του Δήμου. Όπως έχει προκύψει από αλληλογραφία με το Δήμο και έχει δημοσιευτεί σε προηγούμενη ανάρτηση:

  • Ο Δήμος γνώριζε ότι οι διαφημιστικές πινακίδες στις θέσεις αυτές είναι παράνομες και το έχει διατυπώσει εγγράφως
  • Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Κολετζάκης, παρουσία  του Δημάρχου ανέφερε ότι δεν είναι γνωστός ο ιδιοκτήτης των διαφημιστικών πινακίδων
  • Η ΚΕΠΕΔΑ πλήρωσε  σε κάποιον για διαφήμιση σε διαφημιστικές πινακίδες ,  όπου  δύο μήνες πριν είχε επιβληθεί δε άλλο διαφημιζόμενο πρόστιμο 18.000 € ;
  • Υπάρχει τιμολόγιο για τη διαφήμιση και στο όνομα ποιας εταιρείας κόπηκε;
  • Αν δεν υπάρχει τιμολόγιο για τη διαφήμιση, με ποιο έγινε η διαπραγμάτευση για την ανάρτηση των διαφημίσεων;

Αυτά είναι μερικά ερωτήματα για τα οποία ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν έδωσε απάντηση. Μήπως θα απαντήσει τώρα αυτός, ο κ. Δήμαρχος, ή ο κ. Αφουξενίδης;

Φαίνεται ότι οι αναφορές μου σε Περιφέρεια και Υπουργείο Εσωτερικών δεν έφερναν αποτέλεσμα και έκανα υπενθύμιση και πάλι

Με νεώτερη αναφορά μου στο Γεν. Γραμματέα της Περιφέρειας και κοινοποίηση στο γραφείο του  Υπουργείο Εσωτερικών (Καθυστέρηση ενημέρωσης ), με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ πια φαίνεται ότι κάτι άρχισε να κινείται.

Στις 10/11/2009, δύο χρόνια μετά από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την υπαίθρια διαφήμιση ο αντιδήμαρχος κ. Κολετζάκης έφερε θέμα για επιβολή προστίμων σε εταιρείες που διαφημιζόντουσαν σε 24 από τις 60 περίπου  διαφημιστικές πινακίδες τύπου Πίζα.

Ακούστε απόσπασμα από τη συνεδρίαση της 10/11/2009:

Η πρόταση που έγινε δεκτή ήταν για πρόστιμο 15.000 € ανά πινακίδα στη διαφημιζόμενη εταιρεία. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσιάστηκε εκπρόσωπος εταιρείας που από τα λεγόμενά της μάλλον ήταν εκπρόσωπος της ιδιοκτησίας των πινακίδων, γιατί έγινε αναφορά σε «μαϊμούδες» εταιρείες. Η εκπρόσωπος ζήτησε αναβολή για τα θέματα 19 και 20, προκειμένου να προσκομίσει στοιχεία. Τελικά δόθηκε  αναβολή της απόφασης επιβολής προστίμου για την επόμενη εβδομάδα.

Μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει το θέμα που είχε αναβληθεί για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο παρότι έχουν περάσει τρεις μήνες από την αναβολή του. Τιμωρήθηκαν οι διαφημιζόμενοι και όχι ο κάτοχος των παρανόμως τοποθετημένων διαφημιστικών πινακίδων τύπου Πίζα.

Γιατί;

Στην επόμενη ανάρτηση η συνέχεια για τις διαφημιστικές πινακίδες, πριν από το μεγάλο θέμα που έρχεται. Όχι για τις πινακίδες.

2 Σχόλια to “Διαφημιστικές πινακίδες – Τα πρόστιμα”

  1. […] το νόμο για τους άλλους, αλλά όχι για τον εαυτό του!! (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ […]

  2. […] τις άφησε μισές. (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: