Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Όπου «πτωχός» και άθλιος

Posted by koszig στο 12 Φεβρουαρίου 2010

Σήμερα γράφτηκε η τελική πράξη ενός αναίτιου θανάτου. Δικαστικός κλητήρας στα γραφεία της πρώην ΚΕΔΑ και νυν ΚΕΠΕΔΑ κοινοποιούσε τις απολύσεις που είχε κάνει ο σύνδικος πτώχευσης μετά απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν κάνει οι εργαζόμενοι.

Άγρια λογομαχία έγινε μεταξύ του Ν. Γκασούκα, πρώην προέδρου της ΔΕΑΔΑ και του κ. Αφουξενίδη, που επί της προεδρίας του και δικών του παραλήψεων επτώχευσε η ΚΕΔΑ. Ο κ. Γκασούκας, εσχάτως προσχωρήσας στην παράταξη του  Κασσαβού ζήτησε να πληροφορηθεί τι γίνεται και ο κ. Αφουξενίδης του ζήτησε να αποχωρήσει και να μην απασχολεί του υπαλλήλους. Ποιους υπαλλήλους, τους απολυμένους; Αντί να παρακαλάει, αυτές τις στιγμές, να ανοίξει η γη  να τον καταπιεί, για την κατάσταση που είχε δημιουργήσει το έπαιζε και πρόεδρος.

Όπως διάβαζα σε ανάρτηση του Ποντίδη (κλικ εδώ) στη διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων ο κ. Γκασούκας παρουσίασε στο δικαστήριο απόδειξη του κυλικείου του Δήμου με διαχειριστή την ΚΕΔΑ. Τότε εξεμάνει ο Σύνδικος Πτώχευσης και είπε ότι θα μηνύσει το Δήμο για εξαπάτηση, διότι εισέπρατταν για λογαριασμό της ΚΕΔΑ ενώ αυτός δεν γνώριζε τίποτα.

Το ερώτημα είναι που πήγαιναν τα έσοδα από το κυλικείο; Ποιος τα δήλωνε στην εφορία, ενώ η ΚΕΔΑ που είχε τη διαχείριση του κυλικείου είχε κλείσει ως επιχείρηση μετά την πτώχευσή της από τον Μάΐο του 2009. Την οικονομική δραστηριότητα μιας ανύπαρκτης εταιρείας τη γνωρίζει η Εφορεία; Ποια είναι η άποψη του κ. Κολετζάκη, διακεκριμένου εφοριακού; Όταν παράγγελνε καφέ δεν του έφερναν και απόδειξη; Δεν έβλεπε ότι έγραφε ΚΕΔΑ; Αν ήταν στον ΣΔΟΕ τι παράβαση θα καταλόγιζε; Θα παρέμβει η Εφορεία; Αν μπουν τα πρόστιμα σε ποιον θα καταλογιστούν ; Ο καιρός θα δείξει.

Μετά από αυτά το κυλικείο που εξυπηρετούσε τους υπαλλήλους του Δήμου έκλεισε. Για ανακαίνιση!!

Δίπλα στο «Κλειστό λόγω Ανακαίνισις» υπάρχει αφίσα με κείμενο  «7,5 μήνες απλήρωτοι».

Πάνω από 100 εργαζόμενοι στο δρόμο, όχι λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά λόγω βλακείας.

Με τι μούτρα θα αντικρίσει τους άνεργους που έχασαν τη δουλειά τους λόγω της ανικανότητας του Δημάρχου Παναγιώτη Φωτιάδη και του πτωχού προέδρου της ΚΕΠΕΔΑ.

Ας δούμε όμως πως ξεκίνησε η ΚΕΠΕΔΑ. Στις 12 Αυγούστου ο Δήμαρχος κάλεσε  συμβούλιο για τη δημιουργία της ΚΕΠΕΔΑ, δεδομένου ότι τα ένδικα μέσα για την αναστολή της πτώχευσης είχαν αποτύχει. Αυτή είναι η απόφαση δημιουργίας της (Πρακτικό δημιουργίας ΚΕΠΕΔΑ).

Όπως φαίνεται από τα πρακτικά οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης συμφώνησαν στη δημιουργία της νέας επιχείρησης με την προϋποθεση σε αυτή θα απορροφηθούν οι εργαζόμενοι της ΚΕΔΑ.

Χαρακτηριστικά ο κ. Σπ. Βρεττός είπε:

Ψηφίζω την πρόταση της Δημοτικής Αρχής και επισημαίνει ότι εάν δεν δοθεί λύση περιμένει παραιτήσεις . Τώρα τις παραιτήσεις ποιών θα ζητήσει;

Ο κ. Κολετζάκης είπε: «… ότι υπάρχει συλλογική ευθύνη για την κατάσταση στην ΚΕΔΑ». Δεν είπε αν φταίει ο κ. Τραβασάρος  ή ο κ. Τοπαλλιανίδης. Οι μόνοι που φταίνε είναι ο Παναγιώτης Φωτιάδης, Ο Θεόφιλος Αφουξενίδης και οι σύμβουλοι της παράταξής τους, αν και είναι βέβαιο ότι αυτοί δεν είχαν πάρει χαμπάρι τι γινότανε. Ίσως στη συλλογική ευθύνη να περιελάμβανε και τον κ. Ζερτίδη και την κα. Λοϊζίδου. Αυτούς πρέπει να ζητήσει να παραιτηθούν ο κ. Βρεττός.

Στην ίδια συνεδρίαση ορίστηκε και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της νομικά ανύπαρκτης εκείνη τη στιγμή ΚΕΠΕΔΑ. (Πρακτικό ορισμός Δ.Σ. ΚΕΠΕΔΑ).

Με πρόταση του Δημάρχου ψηφίστηκε Διοικητικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον ‘πτωχό» κ. Αφουξενίδη.  Εκείνο που πτώχευσε την ΚΕΔΑ. Με ομοφωνία των παρόντων, εκτός των κ. Τοπαλλιανίδη και Τραβασάρου. Βρέθηκαν και δύο σοβαροί δημοτικοί σύμβουλοι, γιατί τους άλλους πρέπει να τους είχε βαρέσει στο κεφάλι ο Αυγουστιάτικος ήλιος. Άξιοι.

Την Τρίτη οι υπάλληλοι οτυ Δήμου θα δουν το » κυλικείο υπό ανακαίνιση». Κάποια άλλη μέρα ίσως δουν το Δήμο «υπό ανακαίνιση»

Ένα Σχόλιο προς “Όπου «πτωχός» και άθλιος”

  1. […] Δήμου Αχαρνών (ΚΕΔΑ) για τους νέους αναγνώστες. (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: