Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Διαφημιστικές πινακίδες

Posted by koszig στο 25 Φεβρουαρίου 2010

Είναι  γνωστές οι αντιδράσεις για τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες και η εισαγγελική εντολή για παραπομπή στο αυτόφωρο για όποιον τοποθετεί διαφημιστικές πινακίδες σε μη νόμιμες θέσεις.Η ένωση των κατόχων διαφημιστικών πινακίδων αντέδρασαν  στην κίνηση κυρίως πολιτών και κατόπιν της πολιτείας και θεώρησαν ότι έτσι χάνονται 20.000 θέσεις εργασίας. Έβγαλαν και τα σχετικά διαφημιστικά μηνύματα.

Αυτή είναι μια διαφήμιση στο Δήμο νέας Φιλαδελφείας. Στοπ κάτω μέρος της πινακίδας υπάρχει ο έχων τα διακαιώματα διαφήμισης  στην πινακίδα. Είναι η «Master Media».  Δίπλα της, στην ίδια στάση υπάρχει και άλλη διαφημιστική πινακίδα με διαφήμιση για ηλεκτρονικό στοίχημα.

Ίδια διαφήμιση για το ηλεκτρονικό στοίχημα υπάρχουν και σε διαφημιστικές πινακίδες στο Δήμο Αχαρνών. Σε αυτές στη βάση δεν υπάρχει το όνομα της εταιρείας που έχει τα δικαιώματα διαφήμισης.

Στις στάσεις είναι νόμιμη η τοποθέτηση  διαφημιστικών πινακίδων. Η τοποθέτηση στη βάση της πινακίδας του λογοτύπου της εταιρείας που έχει τα δικαιώματα διαφήμισης στις πινακίδες που είναι τοποθετημένες στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας μου έκανε εντύπωση. Ρώτησα στο Δήμο Νέας και μου είπαν ότι έγινε διαγωνισμός για τις διαφημιστικές πινακίδες στις στάσεις των λεωφορείων και ο διαγωνισμός καταχωρήθηκε στη «Master Media».

Στο Δήμο Αχαρνών τον περασμενο Νοέμβριο έγιναν δύο διαγωνισμοί για διαφημιστικές πινακίδες σε στάσεις λεωφορείων. Όπως είπε στο δημοτικό συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κολετζάκης απέβησαν άκαρποι και μάλιστα υπήρξε η εντύπωση ότι υπήρξε μεθόδευση από κάποιους να αποβούν άκαρποι οι διαγωνισμοί.

Μετά τους διαγωνισμούς αυτούς «κάποιοι» συνέχισαν να τοποθετούν διαφημίσεις στις στάσεις των λεωφορείων. Μετά την ημιτελή διαδικασία αφαίρεσης διαφημιστικών πινακίδων τύπου ΠΙΖΑ και τη συνέχιση των παράνομων διαφημίσεων κανένα πρόστιμο δεν καταλογίστηκε στις διαφημίσεις αυτές. Μια φορά στα τρία χρόνια επιβλήθηκε πρόστιμο σε διαφημιζόμενες εταιρείες και αυτό δεν εισπράχθηκε ακόμα. Για δύο διαφημιζόμενες εταιρείες δεν επιβλήθηκε πρόστιμο, γιατί δόθηκε αναβολή για το επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Και αυτό ξεχάστηκε. (κλικ εδώ)

Στο έγγραφο που είχα κάνει για τις διαφημιστικές πινακίδες στο Δήμο Αχαρνών δεν πήρα απάντηση, παρότι πέρασε η νόμιμη προθεσμία που έπρεπε να απαντήσουν.

Μετά από αυτά τι μπορεί να πει κάποιος. Άντε σε καλή μεριά.

Ένα Σχόλιο to “Διαφημιστικές πινακίδες”

  1. […] (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: