Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Απολογισμός δημοτικής αρχής στην ανοιχτή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου – 5

Posted by koszig στο 20 Ιουλίου 2010

Συνεχίζονται τμήματα της απολογιστικής ομιλίας του δημάρχου:

Από την άλλη πλευρά, επικεντρώσαμε την προσπάθειά μας και στον εξορθολογισμό των δαπανών.

Αρχικά, έπρεπε να λάβουμε υπόψη μας την μισθοδοσία των εργαζομένων του Δήμου.

Ο αριθμός των εργαζομένων από την προηγούμενη διοίκηση το 2006 – συνολικά στο Δήμο, τις Επιχειρήσεις και στα Νομικά Πρόσωπα – ήταν 1.900 άτομα. Εκ των οποίων οι μόνιμοι ήταν μόλις 338, δηλαδή αυτοί που εργάζονταν με σταθερό εργασιακό καθεστώς.

Σήμερα απασχολούνται στο Δήμο 1.034 άτομα. Εκ των οποίων οι μόνιμοι είναι 797. Δηλαδή από το 17% μονίμου προσωπικού φτάσαμε στο 80%.

Οι εργασιακές συνθήκες ομηρίας αποτελούν πια παρελθόν.

Τονίσαμε εξαρχής και προς τους ίδιους τους εργαζόμενους  ότι δεν θέλουμε εργαζόμενους ομήρους. Εξάλλου με αυτό το δυναμικό παράγουμε πολλαπλάσιο έργο σε όλους τους τομείς.

Τηρήσαμε την προεκλογική μας δέσμευση για προσλήψεις μόνο με νόμιμες διαδικασίες. Θα μπορούσα να γίνω και εγώ αρεστός με προσλήψεις που δεν τηρούν τα νόμιμα?

Ήταν επιλογή μου να μην το κάνω.

Ήταν επιλογή μου να δώσω σε όλους τους συμπολίτες μας ίσες ευκαιρίες για εργασία.

Είναι γεγονός ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή υπό τον κ. Στριφτό θεώρησε ότι όποιος είχε ανάγκη εργασίας έπρεπε να βρει εργασία στο δήμο. Το μεγάλο όργιο έγινε στις δημοτικές επιχειρήσεις. Εκεί έκανε «παιχνίδι» για ρουσφετολογικούς και όχι πολιτικούς λόγους όποιος είχε διοικητική δικαιοδοσία διορισμών.

Μερικοί όμως που ήταν πρόεδροι σε επιχειρήσεις, στη ΔΕΑΔΑ, τη ΔΕΤΕΔΑ και την ΔΕΝΔΑ διόρισαν συγγενικά τους πρόσωπα και πρόσωπα της ίδιας «φυλής», σύμφωνα με τον ορισμό της φυλής που δίνει ο κ. Αφουξενίδης. Μερικοί από αυτούς είναι σήμερα σύμβουλοι της παράταξης Φωτιάδη. Στο τότε δημοτικό συμβούλιο υπήρχαν και δημοτικοί σύμβουλοι που ήταν τότε στην αντιπολίτευση και σήμερα στην συμπολίτευση σε ηγετικές θέσεις που δεν έκαναν καμία καταγγελία στον τύπο ή στα αρμόδια όργανα να επιβάλλουν κυρώσεις. Το μεγάλο πλήθος των διορισμένων το κατάλαβαν όταν ανέλαβαν την εξουσία και έπρεπε να τος πληρώσουν.

Είπε ο δήμαρχος: «Τηρήσαμε την προεκλογική μας δέσμευση για προσλήψεις μόνο με νόμιμες διαδικασίες. Θα μπορούσα να γίνω και εγώ αρεστός με προσλήψεις που δεν τηρούν τα νόμιμα?»

Με τη λύση της ΔΕΝΔΑ το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μεταφέρει 20 εργαζόμενους από την ΔΕΝΔΑ στο δήμο Αχαρνών με βάση την παρ. 3 του άρθρου 269 του ν. 3463/2006. Αυτή η μεταφορά του προσωπικού ήταν ΝΟΜΙΜΗ. Για τους υπόλοιπους 10 εργαζόμενους ο δήμος δημιούργησε την «Επενδυτική Αχαρνών-Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία Δήμου Αχαρνών», με διοικητικό συμβούλιο 7 ατόμων! (κλικ εδώ) (κλικ εδώ).

Η Επενδυτική Αχαρνών νομιμοποιήθηκε ως Ανώνυμη Εταιρεία από τις 17/6/2010

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΡΝΩΝ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

Τη επόμενη μέρα συνήλθε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και ενημέρωσε το δήμο Αχαρνών ότι ο προσωπικό της ΔΕΝΔΑ μπορεί να μεταφερθεί στην Επενδυτική ανεξαρτήτως ειδικότητας.

Το δημοτικό συμβούλιο στην 1/7/2010 με την απόφαση 353 αποφάσισε με βάση το άρθρο 269, παρ. 3 & 7 του ν.3463 να μεταφέρει τα εναπομείναντα 10 στην ΔΕΝΔΑ στην Επενδυτική.

Απόφαση μεταφοράς προσωπικου της ΔΕΝΔΑ στη Μονομετοχική

Τι λένε αυτά τα άρθρα;

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ο.Τ.Α.
Άρθρο 269
Συγχώνευση − Μετατροπή − Λύση Επιχειρήσεων

3. Με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του, με βάση τις υφιστάμενες ανάγκες του οικείου Ο.Τ.Α. και των νομικών του προσώπων, είναι δυνατόν να μεταφερθεί πλεονάζον προσωπικό των
συγχωνευόμενων επιχειρήσεων ανεξαρτήτως ειδικότητας και χωρίς αίτησή του, σε αντίστοιχες υπηρεσίες αυτού ή των νομικών του προσώπων. Το προσωπικό αυτό πρέπει να απασχολείτο στις επιχειρήσεις με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου μέχρι 31.12.2005.

7. Οι ανωτέρω διατάξεις εφαρμόζονται αναλόγως και σε περίπτωση λύσης ή διάσπασης αμιγούς επιχείρησης του άρθρου 277 του π.δ. 410/1995, η οποία λαμβάνει χώρα εντός του χρόνου που αναφέρεται στην παρ. 1 του παρόντος άρθρου, καθώς επίσης και στην περίπτωση που η προσαρμογή των καταστατικών σκοπών επιχείρησης αυτής της μορφής προς τις προβλέψεις των διατάξεων του άρθρου 254 του παρόντος συνεπάγεται, σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη, μείωση του αναγκαίου αριθμού προσωπικού για τη λειτουργία της.

Η απόφαση  353 του δημοτικού συμβουλίου είναι παράνομη, γιατί όλοι οι μεταφερθέντες εργαζόμενοι ήταν διορισμένοι μετά την 31/12/2005, για το λόγο αυτό δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τους άλλου 20 που πήγαν στο δήμο.

Θα πει κάποιος δεν είναι λάθος να ανακινείται θέμα απώλειας εργασίας σε 10 οικογενειάρχες αυτή τη δύσκολη εποχή;  Αυτοί μπορούσαν να απολυθούν από την ΔΕΝΔΑ και να προσληφθούν στην Επενδυτική μεν νόμιμες διαδικασίες.

Την ευθύνη αυτή για την παράνομη απόφαση φέρουν ο δήμαρχος Παναγιώτης Φωτιάδης, ο πρόεδρος της Επενδυτικής Σπύρος Σαββίδης και ο  πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, έγκριτος νομικός, ο οποίος έπρεπε να επισημάνει ότι αυτή η απόφαση δεν είναι νόμιμη.

Όταν θέλει να κάνει το ρουσφέτι η νομιμότητα πάει περίπατο. Είπε ο δήμαρχος: Θα μπορούσα να γίνω και εγώ αρεστός με προσλήψεις που δεν τηρούν τα νόμιμα; Να που μπορείς !!

Εδώ ισχύει το:

Άλλα λες και άλλα κάνεις!!

Αυτός είναι ο δήμαρχος Παναγιώτης Φωτιάδης.

Η συνέχεια αύριο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: