Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Όστις μη μεθ’ ημών, καθ’ ημών!

Posted by koszig στο 4 Νοεμβρίου 2010

Στο φύλλο της εφημερίας «Νέοι Στόχοι» της 3 Νοεμβρίου 2010 φαίνεται ότι εντοπίστηκαν νέοι στόχοι, πέρα από τους γνωστούς Παναγιώτη Φωτιάδη και Σωτήρη Ντούρο είναι και οι «φίλτατοι δημοσιογράφοι της πλάκας». Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην ιστοσελίδα «Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών». Για αυτή την αναφορά στέλνω μια ανοιχτή επιστολή στο φίλο Χρήστο Μασταλούδη.

Το δημοσίευμα αναφέρει αναφέρει » ενώ διυλίζει τον κώνωπα όχι μόνο δεν ενοχλείται που ο Ντούρος είναι άνθρωπος της ΚΥΠ …».

Φίλε Χρήστο Μασταλούδη, επειδή διύλισα τον κώνωπα κατέληξα σε κάποια συμπεράσματα.

Η ΚΥΠ παλαιότερα και τώρα η ΕΥΠ είναι κρατική υπηρεσία πληροφοριών, όπως όλα τα κράτη διαθέτουν παρόμοια υπηρεσία, ακόμα και η σοσιαλιστική Σοβιετική Ένωση διέθετε αντίστοιχη υπηρεσία. Αυτές οι υπηρεσίες κάνουν χρήσιμη δουλειά σε ένα κράτος και ανάλογα με την κυβέρνηση που την εποπτεύει μπορεί να εκτραπεί από το σκοπό λειτουργίας της. Στο παρελθόν υπάρχουν στοιχεία αυτής της εκτροπής. Στα τελευταία 20 χρόνια όμως δεν έχουν γίνει γνωστά σε δημοσιεύματα που συνιστούν παρανομίες σε βάρος νομοταγών πολιτών που οφείλονται σε εντολές της διοίκησης. Αν υπάρχουν μεμονωμένα γεγονότα υπάλληλων της υπηρεσίας, αυτά δε μπορεί να τα χρεώνεται το σύνολο των υπαλλήλων της υπηρεσίας. Η ΕΥΠ ως πολυπληθής υπηρεσία απασχολεί διάφορες κατηγορίες υπαλλήλων, από κλητήρες και γραμματείς μέχρι αποσπασμένους αστυνομικούς και στρατιωτικούς. Στο οργανόγραμμα της υπηρεσίας υπάρχουν οι ειδικότητες του προσωπικού που εντάσσονται στο δυναμικό της υπηρεσίας.

Οι σκοποί της ΕΥΠ

Προεδρικό διάταμα 126/2009. Οργανόγραμμα της ΕΥΠ

Στο οργανόγραμμα της ΕΥΠ στο άρθρο 12 αναφέρεται:

ΑΡΘΡΟ 12
Κλάδος ΠΕ6 Ειδικών Τεχνικών

1. Οι θέσεις του Κλάδου ΠΕ6 Ειδικών Τεχνικών διακρίνονται στις ακόλουθες ειδικότητες με τα αντίστοιχα προσόντα διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό:
α. Ηλεκτρονικός – Ερευνητής Επικοινωνιών και Επικοινωνιακών Δικτύων Η/Υ.
Πτυχίο Ηλεκτρονικού Μηχανικού ή Ηλεκτρολόγου Μηχανικού τμήματος Πολυτεχνικής Σχολής ή πτυχίο Φυσικού τμήματος Σχολής Θετικών Επιστημών με ενδεικτικό Ραδιοηλεκτρολογίας της ημεδαπής ή ισότιμων τίτλων αντίστοιχων σχολών της αλλοδαπής.
β. Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός.
Πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού τμήματος Πολυτεχνικής Σχολής της ημεδαπής ή ισότιμων τίτλων αντίστοιχων σχολών της αλλοδαπής.
γ. Μηχανολόγος – Μηχανικός.
Πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού τμήματος Πολυτεχνικής Σχολής της ημεδαπής ή ισότιμων τίτλων αντίστοιχων σχολών της αλλοδαπής.
δ. Αρχιτέκτονας – Μηχανικός.
Πτυχίο Αρχιτέκτονα Μηχανικού τμήματος Πολυτεχνικής Σχολής της ημεδαπής ή ισότιμων τίτλων αντίστοιχων σχολών της αλλοδαπής.
ε. Πολιτικός Μηχανικός.
Πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού τμήματος Πολυτεχνικής Σχολής της ημεδαπής ή ισότιμων τίτλων αντίστοιχων σχολών της αλλοδαπής
στ. Αγρονόμος – Τοπογράφος Μηχανικός.
Πτυχίο Αγρονόμου – Τοπογράφου Μηχανικού τμήματος Πολυτεχνικής Σχολής της ημεδαπής ή ισότιμων τίτλων αντίστοιχων σχολών της αλλοδαπής.
ζ. Χημικός Μηχανικός.
Πτυχίο Χημικού Μηχανικού τμήματος Πολυτεχνικής Σχολής της ημεδαπής ή ισότιμων τίτλων αντίστοιχων σχολών της αλλοδαπής.

Αυτές τις τεχνικές ειδικότητες κρίνει η πολιτεία ότι είναι αναγκαίες στην υπηρεσία για επίτευξη των σκοπών της.

Σε δημοσίευμα σου αναρωτιέσαι τι δουλειά έχει ένας πολιτικός μηχανικός στην ΚΥΠ. Μην αναρωτιέσαι για τον κ. Ντούρο, ρώτα την υπηρεσία τι χρειάζεται τους μηχανικούς. Αυτοί θα σου πουν.

Αυτά έχει υπόψη του  ένας που διυλίζει τον κώνωπα και τοποθετείται σε δημοσιεύματα.

Όλοι αυτοί που εργάζονται σε δημόσια υπηρεσία δεν έχουν το δικαίωμα να ασχολούνται με την πολιτική και με υποψηφιότητα για θέση δημάρχου; Ένας που υπηρετεί ή έχει υπηρετήσει σε υπηρεσίες ασφαλείας στην αστυνομία δε μπορεί να διεκδικήσει αντίστοιχη θέση; Θα παρακολουθεί τους πάντες;

Σχετικά με την αναφορά της εφημερίδας για τον επιλήψιμο λογαριασμό δεν έχω στη διάθεσή μου στοιχεία να τοποθετηθώ και στο δημοσίευμά μου όπως είχα αναφέρει, (κλικ εδώ).

Ο κάθε πολίτης έχει αναφέρετο δικαίωμα να έχει τη γνώμη του και να τη διατυπώνει δημόσια. Όπως και κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να κρίνει τη δημόσια διατύπωση απόψεων και ειδικά αν νομίζει ότι οι απόψεις αυτές κρύβουν σκοπιμότητα.

Η ειρωνεία για διατυπώσεις σχολίων, είναι ένας εύσχημος τρόπος να αποφύγει κανείς να διατυπώσει απόψεις άλλου επιπέδου. Κρίνω ότι δεν είναι σκόπιμο σε προεκλογική περίοδο να μη διατυπώσω αυτές τις απόψεις. Έχουμε καιρό μετά τις εκλογές, αν με εμπλέξουν και έμμεσα  σε πολιτικές ή άλλες αντιπαραθέσεις.

Νομίζω ότι ο καθένας για τον οποίον οποίο υπάρχουν δημοσιεύματα που νομίζει ότι τον θίγουν, πρώτα ζητάει από την εφημερίδα να γίνει επανόρθωση και αν δεν ικανοποιηθεί τότε υπάρχει και η προσφυγή στη δικαιοσύνη. Εγώ δεν έχω την ιδιότητα συνηγόρου του κ. Ντούρου. Είναι γνωστό όμως στον κ. Μασταλούδη, ότι αν κάποιος θίγεται αναίτια είμαι στο πλευρό του.

Τέλος δεν προσπαθώ να αλλάξω την άποψη κάποιου. Αν όμως της άποψη αυτή τη διατυπώσει δημόσια, έχει δικαίωμα κάθε αναγνώστης της εφημερίδας, να διατυπώσει τη δική του  άποψή χωρίς να χαρακτηρίζεται «συνήγορος του διαβόλου»

Όστις μη μεθ’ ημών, καθ’ ημών που στην καθομιλουμένη μεταφράζεται «Όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου»

Η συνέχεια μετά τις εκλογές.

 

 

Ένα Σχόλιο to “Όστις μη μεθ’ ημών, καθ’ ημών!”

 1. Μέτοικος said

  ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ σκέφτομαι……..

  «Η εγκαθίδρυση του δεσποτισμού», του μεγάλου γάλλου επαναστάτη Ζαν Πολ Μαρά, αναφέρεται στην αξιοποίηση των κρίσεων από τους κυρίαρχους και στην καθυστερημένη λαϊκή αντίδραση στα καταστροφικά μέτρα που παίρνουν οι κυβερνώντες για την αντιμετώπισή τους.

  Γράφει λοιπόν ο Ζαν Πολ Μαρά: «Μερικές φορές ο ηγεμόνας, για να επιβουλευτεί την ελευθερία περιμένει τη στιγμή της εκδήλωσης μιας ανησυχητικής κρίσης, που έχει προετοιμάσει ο ίδιος· τότε, με το πρόσχημα της φροντίδας για τη σωτηρία του κράτους προτείνει καταστροφικά μέτρα, που τα καλύπτει με το πέπλο της αναγκαιότητας, του κατεπείγοντος, των περιστάσεων, της κακοδαιμονίας των καιρών. Εγκωμιάζει την αγνότητα των προθέσεών του, εκφωνεί μεγάλα λόγια για την αγάπη του δημοσίου συμφέροντος, διαλαλεί τη μέριμνα της πατρικής του αγάπης. Κι αν δει ότι υπάρχει δισταγμός για να γίνουν δεκτές οι προτάσεις του, βάζει αμέσως τις φωνές: Πώς, δεν θέλετε; Ε, τότε βγείτε μόνοι σας από την άβυσσο! Κανείς δεν έχει τη δύναμη να αντισταθεί, κι ο καθένας αφήνεται στο έλεος των πραγμάτων, παρ’ όλο που δεν έχει καμιά αμφιβολία γι’ αυτό που κρύβουν τα μέτρα αυτά, όπου κάτω από το όμορφο περίβλημα βρίσκονται τα πιο μοχθηρά σχέδια. Η παγίδα αποκαλύπτεται όταν δεν υπάρχουν πλέον χρονικά περιθώρια για να αποφευχθεί: τότε ο λαός σαν το λιοντάρι που πέφτει μέσα στα δίχτυα κρυμμένα κάτω από τα φυλλώματα, παλεύει για να τα σπάσει και το μόνο που καταφέρνει είναι να μπλέκεται περισσότερο».

  Κι όλοι ξέρουμε τι τύχη είχε ο Λουδοβίκος 16ος!!!!!!!!!!!!!!!

  ΚΑΛΗ ΨΗΦΟ Σ΄ΟΛΟΥΣ
  Μέτοικος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: