Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Η ξεφτίλα των Αχαρνών

Posted by koszig στο 25 Ιανουαρίου 2011

Είναι πολύ βαρύς ο τίτλος αυτός για την ανάρτηση, αλλά ταιριάζει στην περίπτωση.

Και κατά τη προεκλογική περίοδο ο τότε υποψήφιος και σημερινός δήμαρχος Αχαρνών αναφέρθηκε στο Αρχαίο Θέατρο των Αχαρνών. Μάλιστα με τότε υποψήφιους και σήμερα δημοτικούς συμβούλους ενημερώθηκαν για το θέατρο και φωτογραφήθηκαν για την αντίστοιχη προεκλογική προβολή. (κλικ εδώ)

Όταν ανέλαβε η παρούσα δημοτική αρχή ο δήμαρχος από τις πρώτες κινήσεις που έκανε, μεταξύ των άλλων ήταν να ενημερώσει αρμοδίους για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο χώρος του αρχαίου θεάτρου. Στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πρότεινε να δοθεί συμβολικά η αποζημίωση των δημοτικών συμβούλων για μια συνεδρίαση.

Έγινε επίσης συνάντηση με το Σταύρο Μπένο Πρόεδρος του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ, μιας Κίνησης Πολιτών που κύριο στόχο έχει τη συμβολή στην προστασία και την ανάδειξη των Αρχαίων Θεάτρων με κατάληξη σε τοπική ταβέρνα (κλικ εδώ).

Θα έλεγε κανείς ότι έγιναν όσα έπρεπε ή μπορούσαν να γίνουν.

Ας δούμε ποια ήταν η κατάσταση του χώρου του αρχαίου θεάτρου.

Αυτή ήταν η κατάσταση στις 17/10/2010, λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Σωτήρη Ντούρου στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου (κλικ εδώ).

Τίποτα δεν άλλαξε στις 28/11/2010, δυό εβδομάδες μετά τις εκλογές (κλικ εδώ). Στο αριστερό κάδο υπάρχει διαφημιστικό υλικό από την προεκλογική περίοδο οτυ πρώην δημάρχου. Στο δίπλα κάδο απορριμάτων υπάρχει ένα ερωτηματικό. Ποιανού η φωτογραφία ταιριάζει εκεί;

Πως είναι σήμερα η εξωτερική εικόνα του χώρου του Αρχαίου Θεάτρου.

Πως μπορεί να διαμορφωθεί ο χώρος εξωτερικά με ελάχιστα έξοδα και φυσικά να πετάξουν τα κλαδιά που βρίσκονται παρατημένα μέσα στο εσωτερικό του χώρου.

Όπου στην πόρτα εισόδου υπάρχουν δύο πανό με φωτογραφίες του θεάτρου, δεξιά από την ανασκαφή και αριστερά μετά το τέλος της ανασκαφής. Αριστερά μπορεί να αναρτηθεί πινακίδα με τη σύντομη ιστορία του θεάτρου και δεξιά πινακίδα που να φαίνεται ότι ο χώρος είναι το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών.

Εδώ και τώρα παρέμβαση, αλλιώς εκεί σε αυτούς που αμελούν να παρέμβουν θα ταιριάζει η φωτογραφία, που διαμορφώθηκε «κατ’ εντολή του Θεάτρου»

Καλά τα λόγια, αλλά καλύτερα τα έργα!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: