Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ – Έργα και Ημέρες

Posted by koszig στο 21 Μαΐου 2011

Ένα από τα θέματα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αχαρνών ήταν:

15  Συμμετοχή του Δήμου Αχαρνών στο Δίκτυο Δήμων με την μορφή του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (Ε.Ο.Ε.Σ.) υπό την επωνυμία «ΔΙΚΤΥΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» με διακριτικό τίτλο «ΕΟΕΣ EUROCITIES NETWORK» και ορισμός εκπροσώπων.

Στην εισήγηση αναφερόταν μεταξύ άλλων: Στην τελευταία Γενική Συνέλευση του Δικτύου, πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για μετατροπή του Δικτύου σε Δίκτυο ΕΟΕΣ …

Εκεί μπλέχτηκα με τα δίκτυα και το θέμα πέρασε χωρίς σχολιασμό.  Το θέμα «συζητήθηκε» στο δημοτικό συμβούλιο, μετά από συνεδρίαση 5,5 ωρών στις 1:30 τη νύχτα. Σίγουρα όλοι η δημοτικοί σύμβουλοι δε γνώριζαν την ιστορία της Εύξεινης Πόλης καλό είναι να την μάθουν εκ των υστέρων.

Κατά τον εισηγητή του θέματος γενικού γραμματέα του δήμου Νίκου Κρημνιανιώτη:

Ο Δήμος Αχαρνών ήταν ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Δήμων  «ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ – ΔΙΚΤΥΟ  ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ  ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και με διακριτικό τίτλο «ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ».

Ας δούμε την ιστορία της Εύξεινης πόλης.

Η ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ δημιουργήθηκε το 1995, επί δημαρχίας Τάσου Μουστακάτου. Στη διοίκηση του δήμου τότε μετείχε και ο νυν δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος ως αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και οικονομικών.

Λίγους μήνες μετά τη σύσταση του ΚΕΚ ΕΥΠΥΡΙΔΕΣ με έδρα το δήμο Άνω Λιοσίων, (κλικ εδώ), συστάθηκε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία « ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΗΞΗΣ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ Η ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ». Εταίροι ο δήμος Αχαρνών και ο δήμος Άνω Λιοσίων με έδρα τις Αχαρνές και εισφορά στο μετοχικό κεφάλαιο  1.500.000 δρχ. από κάθε εταίρο.

Διαχειριστές οι εκπρόσωποι των εταίρων. Οι συνδιαχειριστές μπορούν εγγράφως να αναθέτουν στο σύνολο ή μέρος  της διαχείρισης σε τρίτο πρόσωπο κατάλληλο και ικανό προς τούτο.

Σκοπός η πληροφόρηση και υποστήριξη παλιννοστούντων προκειμένου να ενταθούν ομαλά στην κοινωνία.

Στη διοίκηση της εταιρείας, εκτός των δύο εταίρων  μετείχαν:

Εκπρόσωπος της ΔΕΑΔΑ

Εκπρόσωπος της  ΔΕΑΔΑΛ

Εκπρόσωπος του ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΕΚ ΕΥΠΥΡΙΔΕΣ

Εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματίων Νοτίας Ελλάδος

Εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματίων Δήμου Αχαρνών

Εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματίων Άνω Λιοσίων

Σύμφωνα με το καταστατικό στο κεφάλαιο της εταιρείας συμμετείχε η ΔΕΑΔΑ με 1.500.000 δραχμές (το ποσό αυτό αντιστοιχούσε σε μισθούς ενός εξαμήνου καθηγητή Μέσης Εκπαίδευσης) και η ΔΕΑΔΑΛ με το αντίστοιχο ποσό.

Έδρα της εταιρείας ο Δήμος Αχαρνών.

1995-Σύσταση εταιρείας

Το 1996 γίνεται η πρώτη τροποποίηση του Καταστατικού της εταιρείας.

Βασικό σημείο της τροποποίησης:

Την τροποποίηση έκανε ο Νίκος Κρημνιανιώτης και Γενικός Διευθυντής ορίστηκε ο κ. Κρημνιανιώτης. Ταυτόχρονα ήταν μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ως εκπρόσωπος του ΚΕΚ Ευπυρίδες!

Τον Ιούνιο του 2000 με Δημοτική Αρχή υπό τον Τάκη Παπανίκα, που είχε εκλεγεί δήμαρχος το 1998, αποχώρησε ηΔΕΑΔΑ από το ΚΕΚ ΕΥΠΙΡΙΔΕΣ, όπου μπήκε δυναμικά με 8.000.000 δραχμές η εταιρεία ΑΙΑΣ του κ. Κρημνιανιώτη. Τότε έμεινε το μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΑΔΑ του 1.000.000 δραχμών στην εταιρεία ΕΥΠΙΡΙΔΕΣ, που αργότερα χάθηκε!!

Την ίδια μέρα με την αποχώρηση της ΔΕΑΔΑ από το ΚΕΚ Ευπυρίδες, 12 Ιουνιου 2000, γίνεται η δεύτερη τροποποίηση του Καταστατικού της Εταιρείας ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ και εισέρχεται ως εταίρος το ΚΕΚ Ευπυρίδες με διαχειριστή πια τον κ. Κρημνιανιώτη και εισφέρει 3.000.000 δραχμές στο εταιρικό κεφάλαιο.!

Πρώτη τροποποίηση το 2000

Ο δήμος Αχαρνών και ο δήμος Άνω Λιοσίων ορίζουν διαχειριστή τον Νίκο Κρημνιανιώτη. Έτσι με το μισό εταιρικό κεφάλαιο αποκτά την αποκλειστική  διαχείριση της Εταιρείας ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ, με προμετωπίδα δύο δήμους. Κλειδί για τη λήψη ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Με την ευκαιρία του σεισμού του 1999 προστέθηκαν στους σκοπούς της εταιρείας : Προγράμματα χορήγησης  οικονομικής ή άλλης υλικής βοήθειας σε σεισμοπαθείς ή πλημμυροπαθείς.

Στην τροποποίηση του Καταστατικού, επειδή προφανώς ο κ. Κρημνιανιώτης διέγνωσε την πρόθεση του δήμου Αχαρνών να αποχωρήσει από την ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ έβαλε τη διάταξη:

Ο δήμαρχος Αχαρνών υπόγραψε την τροποποίηση του Καταστατικού!!

Η επόμενη τροποποίηση Καταστατικού έγινε το Σεπτέμβριο του 2000

Δεύτερη τροποποίηση το 2000

Σε αυτήν φαίνεται η αποχώρηση του δήμου Αχαρνών από την ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ και χάνονται 1.5000.000 δραχμές!!

Το Μάϊο του 2003  εισέρχονται ως εταίροι στην ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ οι δήμοι Σκύρου, Ελευσίνας, Λυκόβρυσης και Λαμιέων. Εισφέρουν στο εταιρικό κεφάλαιο 4.402,50 € και παίρνουν 3 εταιρικά μερίδια. Έτσι οι δήμοι έχουν  3 εταιρικά μερίδια και ο κ. Κρημνιανιώτης ως ΚΕΚ ΕΥΠΥΡΙΔΕΣ 6 εταιρικά μερίδια.

Πρώτη τροποποίηση το 2003

Σε αυτή την τροποποίηση ο κ. Κρημνιανιώτης δεσμεύει καταστατικά τους άλλους εταίρους που είναι εκπρόσωποι δήμων.

Ο κ. Κρημνιανιώτης είναι Διαχειριστής και Γενικός Διευθυντής.

Με νέα τροποποίηση του καταστατικού το Μάρτιο του 2005 εισέρχεται ως εταίρος ο δήμος Γαστούνης με τρία εταιρικά μερίδια.

Πρώτη τροποποίηση το 2005

Τον Οκτώβριο του 2005 εισέρχονται ως εταίροι και οι δήμοι Φυλής, Μακεδονίδος και Θουρίας

Δεύτερη τροποποίηση το 2005

Τον Νοέμβριο του 2005 τροποποιείται το καταστατικό και αλλάζει ο τίτλος της ΕΥΞΕΙΝΗΣ ΠΟΛΗΣ, που γίνεται:

«ΕΥΞΕΙΝΗΣ ΠΟΛΗ – ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Ήταν η εποχή που τελείωναν τα προγράμματα επαγγελματικής  κατάρτισης και άνοιγαν άλλοι ορίζοντες για ευρωπαϊκά προγράμματα. Η  ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ με κουμανταδόρους τους Ν. Κρημνιανιώτη- Ν. Παπαδήμα (δήμαρχο Άνω Λιοσίων) προσαρμόζεται σε εταιρία δήμων με διαχειριστή και γενικό διευθυντή πάντα τον Νϊκο Κρημνιανιώτη.

Τα εταιρικά κεφάλαια αλλάζουν και έτσι οι 8 δήμοι έχουν από 3 εταιρικά μερίδια, ο δήμος Άνω Λιοσίων 3 και το ΚΕΚ ΕΥΠΥΡΙΔΕΣ του Νίκου Κρημνιανιώτη τα αυξάνει κατά 30.814,35 €, που αντιστοιχούν σε 21 εταιρικά μερίδια. Έτσι το δίδυμο Παπαδήμας-Κρημνιανιώτης έχουν τον έλεγχο.

Διαχειριστής και Γενικός Διευθυντής εξακολουθεί ο Νίκος Κρημνιανιώτης.

Το Μάρτιο του 2006 το ΚΕΚ ΕΥΠΥΡΙΔΕΣ αποχωρεί από την ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ, χωρίς να πάρει την συνεισφορά του που ανέρχεται σε  30.814 €!!

Τη θέση του δήμαρχου Άνω Λιοσίων Ν. Παπαδήμα παίρνει ο δήμαρχος  Άγγελος Χριστοφιλάκης.

Διαχειριστής και Γενικός Διευθυντής παραμένει ο Ν. Κρημνιανιώτης.

Τροποποίηση Καταστατικού το 2006

Στο Καταστατικό η ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ χαρακτηρίζεται ως Νομικό Πρόσωπο. Στο άρθρο 4 υπάρχει ο όρος ΠΟΡΟΙ-ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΕΛΩΝ – ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. Εκεί δεν αναγράφεται το Εταιρικό Κεφάλαιο της Εταιρείας!!

Το Σεπτέμβριο του 2007 τροποποιείται και πάλι το καταστατικό. Εκεί αντί του όρου Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία εμφανίζεται  ο όρος ΝΠΙΔ (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου). Ο όρος δίνει περισσότερο κύρος!!

Στο κεφάλαιο ΠΟΡΟΙ-ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΕΛΩΝ – ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ υπάρχει για τα μέλη που εισέρχονται δικαίωμα εγγραφής 4.402 €, τακτική ετήσια εισφορά 2.000, 3.000 και 5.000 €, ανάλογα με τον πληθυσμό των δήμων. Προβλέπονται και έκτακτες εισφορές για κάλυψη αναγκών!!

Τροποποίηση Καταστατικού 2007

Το Μετοχικό Κεφάλαιο ή η Περιουσία δεν αναφέρονται σε αυτό το Καταστατικό.

Με τροποποίηση του  καταστατικού  το 2008 οι εταίροι φτάνουν τελικά τους 30. Είναι οι Δήμοι:Άνω Λιοσίων, Αλεξανδρείας, Ανθεμίων, Αφαρών, Βαρθολομιού,  Γαστούνης, Γόρτυνος , Ελευσίνας,  Θούριας, Ιαρδάνου, Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Ιθώμης,  Κασσάνδρας, Κύμης Ευβοίας,  Λαμιέων, Λυκόβρυσης , Μαγούλας, Μακεδόνιδος, Μελιγαλά, Μίκρας, Μουδανιών, Νέας Αρτάκης, Ορμυλίας, Παλλήνης Χαλκιδικής , Πόρου, Σκύρου Ευβοίας, Φυλής, Χαϊδαρίου, Χρυσούπολης και Χώρας Νάξου.

Τροποποίηση Καταστατικού 2008

Κυριότερες παρατηρήσεις:

Στο κεφάλαιο ΠΟΡΟΙ-ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΕΛΩΝ – ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ δε γίνεται αναφορά για την περιουσία του Νομικού Προσώπου.

Για το θέμα της διοίκησης φαίνεται η κυριαρχία του Νίκου Κρημνιανιώτη.

Διαχειριστής και Γενικός Διευθυντής εξακολουθεί ο Νίκος Κρημνιανιώτης.

Το διάστημα μεταξύ Ιουλίου 2008 και Ιουλίου 2009 κάτι δεν πάει καλά με με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Νίκου Κρημνιανιώτη.

Αποχωρεί από τις ανώνυμες εταιρείες MED SEA HEALTH τον Ιούλιο του 2008, (κλικ εδώ), και MARE VILLAGE  το Δεκέμβριο του 2008 (κλικ εδώ) τις οποίες είχε ιδρύσει με Ρώσους επιχειρηματίες (;) και στις οποίες ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος.

Το 2009 γίνεται και μια αλλαγή ακόμα. Τροποποιείται το Καταστατικό της εταιρείας του INFOBOX ΕΠΕ που είχε αντικείμενο τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στους σκοπούς προστίθενται:

β) Η παραγωγή ζωοτροφών για ζώα που εκτρέφονται σε αγροκτήματα,
γ) Εμπόριο ζωοτροφών για ζώα που εκτρέφονται σε αγροκτήματα και

Το Σεπτέμβριο του 2009 ο κ. Κρημνιανιώτης παραιτήθηκε από την Ανώνυμη Εταιρεία ΣΥΝΟΤΑ (περισσότερα σε άλλη ανάρτηση)

Το 2009 γίνεται η τελευταία τροποποίηση του Καταστατικού της ΕΥΞΕΙΝΗΣ ΠΟΛΗΣ.  Ο Νίκος Κρημνιανιώτης παύει να είναι διαχειριστής και παραμένει μόνο Γενικός Διευθυντής.

Τροποποίηση Καταστατικού 2009

Σύμφωνα με το Καταστατικό διαχειριστής ανέλαβε ο πρώην δήμαρχος Άνω Λιοσίων Χρήστος Παππούς.

Γενικός Διευθυντής παρέμεινε ο κ. Κρημνιανιώτης μέχρι 14 Ιανουαρίου ίσως και μέχρι σήμερα.

Αυτά ως ενημερωτική εισαγωγή για την ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ. Για την απόφαση μετατροπής της και εισόδου του δήμου Αχαρνών σε επόμενη ανάρτηση.

Τώρα οι δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν γνωρίζουν, τουλάχιστον τη μια όψη του νομίσματος.


Ο ενημερωμένος πολίτης είναι ο σωστός πολίτης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: