Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Οι Αγανακτισμένοι

Posted by koszig στο 6 Ιουνίου 2011

Ο Λαός Αγανάκτησε. Ο Λαός ξεσηκώθηκε. Αυτό αποτυπώνεται στην τηλεόραση, σε εφημερίδες, στο διαδίκτυο.

Ας δούμε πως εμφανίζεται το θέμα των «Αγανακτισμένων» στο διαδίκτυο

Λαοθάλασσα και τώρα στην πλατεία Συντάγματος. Ίσως είναι η χρονική στιγμή που βρίσκονται οι περισσότεροι αγανακτισμένοι από το απόγευμα και μετά. Υπάρχει κόσμος μέχρι την πλ. Κλαυθμώνος ενώ έχει γεμίσει και η αρχή της Ερμού! Ακόμα και… τώρα πηγαίνουν χιλιάδες πολίτες προς την πλ. Συντάγματος. Η διαμαρτυρία ξεπέρασε κάθε προσδοκία…

στις 21:49

5.6.11

Το ευρωπαϊκό ραντεβού των «Αγανακτισμένων»…


Με καράβια και ΚΤΕΛ καταφθάνουν στην πλατεία Συντάγματος οι «Αγανακτισμένοι» της Στερεάς και Νότιας Ελλάδας και της Κρήτης, για το Πανευρωπαϊκό τους ραντεβού (δείτε Live video). Στόχος όλων είναι να σπάσουν το ρεκόρ προσέλευσης, οπότε στο … 12ο ραντεβού των «Αγανακτισμένων» περιμένουν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου.

Ήδη από νωρίς οι κατσαρόλες, τα μπρίκια και τα κουζινικά δίνουν το ρυθμό, ενώ το «κλέφτες, κλέφτες» είναι το σύνθημα που ξεχωρίζει.

«Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε. Ουστ» λένε από νωρίς οι «Αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα. «Ξεσηκωθείτε», και «Οι κλέφτες φυλακή, αυτοί είναι λίγοι, εμείς είμαστε πολλοί!»

Από την Αθήνα στην Ισπανία
Η εικόνα της σημερινής διαμαρτυρίας θα φθάσει μέσω Internet και στην κεντρική πλατεία της Ισπανίας.

real.gr

5.6.11

Στους «Αγανακτισμένους» ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης …


Στην Πλατεία Ελευθερίας , σημείο συγκέντρωση των αγανακτισμένων του Ηρακλείου το τελευταίο δεκαήμερο , βρέθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ. Ειρηναίος, ο οποίος μάλιστα πήρε το… μικρόφωνο και μίλησε στους συγκεντρωμένους.

Ο Άγιος Κρήτης, ο οποίος δεν έχει κρύψει την ιδιαίτερη ευαισθησία του για τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, αφού υπογράμμισε πρωτίστως ότι δεν μιλά ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κρήτης και της Ιεράς Συνόδου της αλλά ως άνθρωπος, εξέφρασε την συμπαράσταση του στον ιδιαίτερο αυτό αγώνα που είναι σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα

Καταννοώ απολύτως την κατάσταση στην οποία βρίσκεται μεγάλη μερίδα της Ελληνικής κοινωνίας, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ειρηναίος, ο οποίος αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων των «αγανακτισμένων»

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η πόρτα του είναι συνέχεια ανοιχτή για όποιον θα ήθελε να τον επισκεφθεί και είτε να ζητήσει την βοήθεια του είτε απλά να συζητήσει μαζί του.
cretalive

4.6.11

Οι «αγανακτισμένοι» της Θεσσαλονίκης …


Έκλεψαν την παράσταση οι «Αγανακτισμένοι» της Θεσσαλονίκης. Βγήκαν με ποδήλατα και μαγιό στους δρόμους. Νέο ραντεβού σήμερα στις 6 στο Σύνταγμα. Οι ποδηλάτες παρήλασαν φορώντας ελάχιστα ρούχα, ενώ… λιγότεροι πήραν μέρος εντελώς γυμνοί.

Ραντεβού και σήμερα στο Σύνταγμα. Πανευρωπαϊκή συγκέντρωση την Κυριακή
Στις 6 το απόγευμα οι «Αγανακτισμένοι έχουν δώσει νέο ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος.
«Δεν θέλουμε να διαλύσουμε τη Δημοκρατία. Θέλουμε να την επαναφέρουμε» σημειώνει φίλος της σελίδας του Facebook «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα».
Μια φίλη λέει: «Διαδηλώνουμε ειρηνικά στο Σύνταγμα, με σεβασμό στους ηλικιωμένους, στα παιδιά που έχουμε μαζί μας. Δεν χρησιμοποιούμε βία, γιατί τη βία την καταστέλλουν με βία. Τη σιωπή μας όμως δεν την αντέχουν. Δεν καταστρέφουμε αυτό που κτίσαμε εδώ και 10 μέρες, το προστατεύουμε για να γίνουμε ακόμα περισσότεροι…»
Άλλος φίλος προτείνει την αλλαγή ονομασίας του ειρηνικού κινήματος σε «Αποφασισμένοι στο Σύνταγμα». Η αιτιολογία που δίνει είναι ότι τα εισαγωγικά στο «Αγανακτισμένοι» μειώνουν την σημασία της κίνησης τόσων ανθρώπων, ενώ αναφέρονται από τα κανάλια με τρόπο ειρωνικό και απαξιωτικό.
real.gr

5.6.11

Αυθαίρετο στο Σύνταγμα σήκωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι…


Μια παράγκα από χαρτόνια έχτισαν οι οικολόγοι Πράσινοι απέναντι από τη Βουλή, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τη συναίνεση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων. «Τα δύο μεγάλα κόμματα, με τις ‘ευλογίες’ της τρόικας και με… αφορμή τις απαιτήσεις που προκύπτουν από τη δανειακή σύμβαση, νομιμοποιούν τα αυθαίρετα. Νομιμοποιούν ένα έγκλημα από μικρά και μεγάλα συμφέροντα, με ολέθριες συνέπειες, επιβαρύνοντας έτσι και τις επόμενες γενιές», δήλωσε στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ελεάννα Ιωαννίδου, εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.

«Τα αυθαίρετα στην Ελλάδα αντιπροσωπεύουν όλα όσα επειγόντως πρέπει να σβήσουμε: την πελατειακή συναλλαγή, τη διαφθορά, την ανομία, το δίκαιο του ισχυροτέρου», υπογράμμισε.

Τα αυθαίρετο της πλατείας Συντάγματος είναι το πρώτο που θα γκρεμιστεί», είπαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, ολοκληρώνοντας το δρώμενο. Και στη συνέχεια το έκαναν.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας έγινε με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.
enet.gr

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Κυριακή 5 Ιούνη 2011 – αριθ. φύλλου: 10978
Εξω τα κόμματα και τα συνδικάτα ή με το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα;

Προχτές, σε μπλογκς, απ’ αυτά που καθοδηγούν το κίνημα των «αγανακτισμένων», αναρτήθηκε ανακοίνωση των «αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος να φύγουν οι αριστερές δυνάμεις από τις πλατείες. Ετσι, λοιπόν, οι «ανώνυμοι» καθοδηγητές του «κινήματος της πλατείας», οι «ακομμάτιστοι», οι «αυθόρμητοι», οι «απολιτικοποίητοι» εμφανίζονται ως πολιτικοποιημένοι δηλώνοντας «αντιαριστεροί». Ισως γι’ αυτό κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους. Ως τώρα πρόβαλλαν ως αντίπαλό τους την πολιτική που φέρνει φτώχεια και ανεργία, με σύνθημα να φύγουν το μνημόνιο και οι πολιτικοί που το εφαρμόζουν. Αυτό, μαζί με το γεγονός ότι οργανώνουν κινητοποιήσεις, εκφράζει μία πολιτική.

Η συνέχεια στη σελίδα 2

    

 
ΣΕΛΙΔΕΣ 35

    

Αυτά είναι τα δημοσιεύματα. Ας δούμε όμως τι λένε οι ίδιοι οι «Αγανακτισμένοι», όπως με αυτό τον τίτλο αναγνωρίζονται οι συγκεντρωμένοι στις πλατείες. Γνήσια έκφρασή τους τα πρακτικά των Λαϊκών Συνελεύσεων στην πλατεία Συντάγματος, όπως καταχωρούνται στον ιστότοπο των «Αγανακτισμένων» http://real-democracy.gr

Πρακτικά Λαϊκής Συνέλευσης Συντάγματος

Πρακτικά Λαϊκής Συνέλευσης Συντάγματος Αθήνα 25/05/2011
Πρακτικά Λαϊκής Συνέλευσης Συντάγματος Αθήνα 26/05/2011
Πρακτικά Λαϊκής Συνέλευσης Συντάγματος Αθήνα 30/05/2011
Πρακτικά Λαϊκής Συνέλευσης Συντάγματος Αθήνα 31/05/2011
Πρακτικά Λαϊκής Συνέλευσης Συντάγματος Αθήνα 01/06/2011
Πρακτικά Λαϊκής Συνέλευσης Συντάγματος Αθήνα 02/06/2011
Πρακτικά Λαϊκής Συνέλευσης Συντάγματος Αθήνα 03/06/2011
Πρακτικά Λαϊκής Συνέλευσης Συντάγματος Αθήνα 05/06/2011

Μερικές παρατηρήσεις στο περιεχόμενο των πρακτικών, μερικά σημεία που δείχνουν γιατί είναι αγανακτισμένοι, τι θέλουν να αλλάξει.

Λαϊκή Συνέλευση της 25/05/2011

–          Να υπάρξουν κατασκηνώσεις σε όλους τους ανοιχτούς χώρους της Ελλάδας, να δημιουργηθούν ομάδες εργασίας με σαφή κατανομή καθηκόντων και υποχρεώσεων.

–          Είναι μια διαδήλωση ανοιχτή, μια συγκέντρωση όπου μιλώ και ανατριχιάζω με την εμπειρία

–          Δεν πρέπει να μας ευχαριστεί να είμαστε καταναλωτές ή πελάτες, πρέπει να μας ευχαριστεί όταν είμαστε σωστοί, υπεύθυνοι πολίτες.

–          Να καλέσουμε καθηγητές, νομικούς να μας διαφωτίσουν με ποιόν τρόπο θα απαλλαγούμε από το Μνημόνιο.

–          Στο Σύνταγμα, σήμερα το βράδυ, νιώθω ευτυχισμένη. Ας κάνουμε μια καλή αρχή, κλείνοντας τις τηλεοράσεις μας. Και ας ξεκινήσουμε να συντονιζόμαστε.

–          Σήμερα το βράδυ, τα πρόσωπά μας, φωτίστηκαν από ένα χαμόγελο. Έχουμε όλοι, μια ψυχική ανάταση. Ας το κρατήσουμε αυτό, και ας προχωρήσουμε.

–          Να ξεκινήσουν διαδικασίες αυτοδιάθεσης και αυτοθέσμισης, αποκαθιστώντας την σχέση μας με την πολιτική, να εργαστούμε με πείσμα για αυτό, να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο.

–          Να φέρουμε και ένα ταπεράκι φαγητό, να αντέξουμε τις ώρες της συνέλευσης, να είναι και η μικρή, σημαντική προσφορά όσων δεν προλαβαίνουμε να είμαστε πολλές ώρες εδώ.

–          Θα ‘ταν πολύ όμορφο, όσο μιλώ να με μεταφράζουν σε άλλες γλώσσες ή να υπάρχει κάποιος διερμηνέας της νοηματικής, για τους κωφάλαλους.

Αυτά είπαν μερικοί ομιλητές. Πρώτη μέρα ήταν. Θα σχηματοποιήσουν τις προτάσεις τους.

Λαϊκή Συνέλευση της 26/05/2011

Άλλος – Πάει να προκύψη μια νέα πολιτική αντίθετα απο τους φασίστες και ρατσιστές ας καταργήσουμε λοιπόν και εμείς τη σημαία μας και να κάνουμε μια ομάδα εργασίας ενάντια στο ρόλο τον δημοσιογράφων και της αντιπληροφόρησης ενάντια στα μέσα .

Άλλος – Χρειαζόμαστε οργάνωση camping κλπ.
Άλλος – Χθες παρατηρήθηκαν άτομα ¨μαστουρωμένοι¨ ας ξενερώσουν και μετά ας έρθουν
Αποστόλης Κοκκινοπουλος – Λεγόμενοι αντίπερη όχθη κατα Τριανταφυλλοπουλου και άλλον δημοσιογράφων . Την ομάδα ξίφους με τους κουκουλοφόρους . Οσο για την Αλεκα απ’ όπου προέρχομαι την αποκηρύσω γιατί μου δημιουργεί άγχος . Μπορεί να γίνει ταξικός , νάγιάσει το χέρι του Κουφοντίνα για αυτά που πρόλαβε να κάνει .
–         Εξόρμηση παντού, γειτωνίες, χώρει δουλείας

Άλλος – Ήρθε η ώρα επιτέλους να κοπεί το δέντρο του κακού απο τη ρίζα , όχι πάλι τα κλαδιά!

–         Καμία έκπτωση, όχι πάλι το ψίχουλο

–         Τέρμα στην ιδιοκτησία

–         Είμαστε φιλοξενούμενοι της γής.

Κάτω οι πάνω, πάνω κανείς!

–         Να φέρουμε στρωματάκια

–         Λογιστικός έλεγχος

–         Λειτουργικότητα του χώρου

–         Διαδικασία συζήτησης : Η συνέλευση πρέπει να είναι ανεκτική, δεν γιουχάρουμε, ας μην μιλάνε οι μεθυσμένοι .

Αυτά είναι τα αιτήματα των αγανακτισμένων. Να και ένας παρότι Κοκκινόπουλος αποκηρύσσει την Αλέκα!

Λαϊκή Συνέλευση της 30/05/2011

– Ζήτημα με πωλητές και καντίνες φαγητού να υπάρξει περισσότερος πολιτισμός στο χώρο,
Αποφασίστηκε η αυτό περιφρούρηση με σκοπό την ανάδειξη του πολιτισμού στο χώρο που γίνονται οι συγκεντρώσεις και όχι η  παρουσίαση σαν πανηγύρι να απομακρυνθούν οι πωλητές με τα φαγητά από την πλατεία, δεν έχουμε να διαπραγματευτούμε με οποιαδήποτε αλυσίδα φαγητού , ας μην αγοράζουμε.

Διαπιστώνεται η ανάγκη για δράσεις και προτάσεις, χρειαζόμαστε συγκεκριμένες δράσεις για νίκες, στόχος 1.000.000 άτομα την επόμενη  Κυριακή

 -Ανακοίνωση ομάδας περιφρούρησης για το μετανάστη, ότι δεν εμφανίστηκε ο ίδιος

Παρακίνηση για περισσότερη συνομιλία  μεταξύ μας, να γίνει το ελληνικό πάρκο για να μας χωρέσει, δεν έχουμε ελεύθερους χώρους για την επισκεψιμότητα στο να έρχονται κάμερες.

Επιπλέον ενημέρωση από κατάσταση στη Συρία, σε σχέση με τις κάμερες, να μην εισχωρήσουν  τα ΜΜΕ (κανάλια ) στον χώρο της πλατείας  ,να γίνονται λήψεις από εικόνας από δική μας ομάδα  και να τα “ανεβάζουμε” στο διαδίκτυο, να υπάρξει ομάδα εκλεγμένη από συνέλευση και να “ανεβάζουμε” βίντεο και εικόνες σε μπλογκ που θα επιλέξουμε

Διατύπωση “τα κανάλια μας παρουσιάζουν σαν συμπαθητικούς, αλλά άσχετους,,σε επόμενο θα πουν ότι ενοχλούμε και θα αντιμετωπίσουμε την καταστολή, πως να γίνουμε αποτελεσματικοί απέναντι στα ματ και την καταστολή, θέμα βασικό οι ιδιωτικοποιήσεις, να δούμε πως θα τις αντιμετωπίσουμε, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ πρέπει να εμποδίσουν τους Γερμανούς να μπαίνουν στον ΟΤΕ, να παλέψουμε ενάντια στην αύξηση του ΦΠΑ”

-Πως μπορούμε να πολεμήσουμε το οικονομικό σύστημα, να γίνει ανταλλαγή προϊόντων

Αυτά μέχρι τις τρεις πρώτες λαϊκές συνελεύσεις. Για τις υπόλοιπες αργότερα, γιατί γίνεται μεταφορά των αρχείων του http://real-democracy.gr σε άλλο server.

Όπως είδαμε στις πρώτες μέρες των συγκεντρώσεων ο καθένας «το μακρύ του και το κοντό του». Κανένας στόχος, καμία αιτιολόγηση γιατί είναι αγανακτισμένοι. Ας τους δούμε σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουνίου,  από κοντά.

  

  

  

  

Αυτή η εικόνα της συγκέντρωσης μέχρι τις 20:00. Μετά άρχισαν ενημερωτικές ομιλίες από καθηγητές Πανεπιστημίου, Γιώργο Κατρούγκαλο, αναπληρωτή Καθηγητή Συνταγματολόγο στο Πανεπιστήμιο Θράκης, Γιάννη Βαρουφάκη Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών κ.α.

  

  

Την ώρα που οι εκπρόσωποι της μη κομμουνιστικής αριστεράς ανέλυαν τις απόψεις τους σε ένα πολιτικοποιημένο ακροατήριο, δίπλα «αγανακτισμένοι» συνέχιζαν την επανάσταση δίπλα στις σκηνές τους.

  

Οι κάτω και οι πάνω.

Στο κάτω μέρος της πλατείας πολιτική συζήτηση, όμοια με αυτές που έχει γίνει μπροστά στην τηλεόραση, σε κομματικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πάνω μέρος της πλατείας οι διαμαρτυρόμενοι με μούντζες και τα λοιπά, με τις ελληνικές σημαίες (5 € εκάστη), με καταδίκη της μασονίας κ.α. Ο καθένας με την αγανάκτησή του.

Γύρω στις 23:30 κατέβηκαν τα παιδιά από πάνω και έγινε το έλα να δεις!! Τελικά μετά ένα τέταρτο η συνέλευση συνεχίστηκε.

Οι ειδικοί μίλησαν. Ο συγκεντρωμένος λαός άκουσε και μίλησε.

Ο τύπος και το διαδίκτυο έβαλαν το θέμα στα ψιλά.

Στο Σύνταγμα για 13η ημέρα οι Αγανακτισμένοι…


Πιστοί στο ραντεβού τους για 13η συνεχή ημέρα, εκατοντάδες Αγανακτισμένοι διαδηλωτές συγκεντρώνονται και σήμερα μπροστά από τη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβερνητικής πολιτικής και του Μνημονίου (δείτε Live video).

Αργά το … απόγευμα μάλιστα, οργανώνεται στην Πλατεία Συντάγματος «Λαϊκή Συνέλευση», κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί η «Ημέρα διαβούλευσης και ενημέρωσης για το χρέος».

Βασικοί ομιλητές θα είναι ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος και οι οικονομολόγοι, Γιάννης Βαρουφάκης, Δημήτρης Καζάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος οι οποίοι θα ενημερώσουν τους συγκεντρωμένους για τη δανειακή σύμβαση και την αντιμετώπιση του χρέους,

Και σήμερα πάντως βρίσκονται στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ από την χτεσινή συγκέντρωση, έχουν μείνει τα κάγκελα της αστυνομίας γύρω από τη Βουλή που καρτούν μακριά από τον Άγνωστο Στρατιώτη ακόμα και τους Τουρίστες.

Αυτή την ώρα, λόγω της συγκέντρωσης, είναι κλειστή η λεωφ. Αμαλίας από την Ξενοφώντος και η Βασ. Σοφίας από τη Σέκερη.

Η χτεσινή μεγαλειώδης διαδήλωση της Κυριακής, στην οποία περισσότεροι από 300.000 πολίτες έδωσαν το δυναμικό παρόν, έγινε στο πλαίσιο του 2ου πανευρωπαϊκού ραντεβού των πολιτών, που πλήττονται από την οικονομική πολιτική της Ε.Ε..

«Ψωμί-παιδεία-ελευθερία», «Τώρα μιλάει ο λαός», «Δώστε λεφτά για την Παιδεία», «Ευρωπαίοι ξυπνήσαμε. Εσείς;», ήταν μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό των διαδηλωτών, πολλοί από τους οποίου έμειναν όλη τη νύχτα στην πλατεία Συντάγματος.

Ογκώδεις ήταν και οι χτεσινές διαδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας.
protothema

Η ανάρτηση από την εφημερίδα το Πρώτο Θέμα έχει ψεύτικη φωτογραφία. Το κείμενο μιλάει για 300.000 πολίτες.

Ο χώρος που σημειώνεται με κόκκινη γραμμή δρόμοι και πλατεία συγκροτεί επιφάνεια 33. 000 τετραγωνικών μέτρων. Αν σε όλο το χώρο θεωρήσουμε ότι υπήρξαν τρεις άνθρωποι σε κάθε τετραγωνικό μέτρο, τότε το πολύ να φθάσουν τους 100.000

Με ψέματα «έγκυρες» εφημερίδες  δημιουργούν ψευδαισθήσεις για τεράστιες συγκεντρώσεις. Κανένας δε δημοσίευσε φωτογραφίες από ψηλά!!

Σήμερα μετρημένη η κάτω πλατεία δεν ξεπέρασε τα 1000 άτομα. Πολύ λιγότερα άτομα στην πάνω πλατεία. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

(Να μην υπάρξει αμφισβήτηση, γιατί θα μετρήσω ένα-ένα τα άτομα)

2 Σχόλια to “Οι Αγανακτισμένοι”

  1. EΠΝ said

    Κάποιοι επιμένουν ,σε πείσμα των καιρών, να μην καταλαβαίνουν τίποτε…. ή να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν…
    Πώς το λέει η παροιμία;
    «‘Ο κόσμος τό ΄χει τούμπανο …κι αυτοί κρυφό καμάρι»
    Εδώ θα είμαστε, όταν καταλάβουν.
    Πάντως έχουν μυαλό, μη σας μπερδεύουν…

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.