Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

ΜΚΟ – ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ

Posted by koszig στο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΙ ΕΠΙ ΝΔ ΤΟ ‘ΠΑΡΤΙ’ ΜΕ ΤΙΣ ΜΚΟ

Σε δικομματικό «πάρτι» εξελίσσεται η υπόθεση χρηματοδότησης των ΜΚΟ. Μετά το θέμα που προέκυψε με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και τις «πράσινες ΜΚΟ» όπου ενεπλάκησαν ακόμη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και συνεργάτες τους, το Υπουργείο Εργασίας πέρασε στην…
αντεπίθεση και έδωσε στη δημοσιότητα, λίστα με ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν την περίοδο 2007-2009 με περίπου 39 εκατομμύρια ευρώ (38.922.134,00) προκειμένου να δημιουργήσουν τουλάχιστον μία θέση απασχόλησης! Τα ποσά που δίνονταν κυμαίνονταν από 25.000 έως και 150.000 ευρώ , ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν πολιτιστικοί σύλλογοι, φιλανθρωπικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις και μουσικά συγκροτήματα. Πέραν από τις αναγνωρισμένες και γνωστές για το έργο τους ΜΚΟ, στη λίστα του Υπουργείου Εργασίας καταγράφονται και άλλες που προκαλούν ερωτήματα ως προς το σκοπό και το έργο τους. Μεταξύ αυτών: η ΜΚΟ «Μάξιμος ο Γραικός» που χρηματοδοτήθηκε με 150.000 ευρώ, η «Ευρωπαϊκή Έκφραση Ανατολική Αττική» που ανήκει σε υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ κ. Νίκο Γιάννη με 150.000 ευρώ, το «Ψωμιάδειο» με 150.000 ευρώ, οι «Νηφάλιοι» με 150.000 ευρώ, η «ομάδα Ελληνικού Μουσικού θεάτρου «Σπείρα- Σπείρα» με 100.000 ευρώ, ο «Κορμοράνος» με 54.600 ευρώ, το «Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας» με 50.000 ευρώ, η «Ομάδα Καλιτεχνών Ούγκα Κλάρα» με 30.000 ευρώ, οι «Φίλοι των Ελληνικών Μαριονεττών» με 50.000 ευρώ, ενώ με 25.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκαν οι ΜΚΟ «Προστατεύω τν εαυτό μου» «Χοροστάσι» , «Περιβόλι της γιαγιάς» , «Γηπαετός ο Πωγωνωφόρος» , «Πολυθέμα Κρόκο και Λίνο», «Τόποι, Μύθοι, Αθλοι Ηρακλή», «Ειδικός φορέας θερμοκηπιακής ντομάτας Σκάλας» κ.α. Απαντώντας στις αιχμές κατά της ΝΔ, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υποστήριξε ότι πρόκειται για υλοποίηση προγράμματος από κοινοτικά κονδύλια από το 2001 επί κυβέρνησης Κώστα Σημίτη και μέμφηκε το Υπουργείο ότι δημοσιοποίησε τα στοιχεία μόνο της περιόδου 2007-2009 και όχι από το 1995 όπως είχε ζητήσει ο βουλευτής με ερώτηση του. Ο κ. Κουτρουμάνης πάντως διευκρίνισε ότι έχει έρθει σ’ επαφή με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Γιώργο Βέη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο οποίος ζήτησε και έλαβε προθεσμία μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου για να διατυπώσει τις τελικές του εισηγήσεις σε ότι αφορά στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και πρόσθεσε : «Εχω αποστείλει σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς από τις 10 Αυγούστου τη σχετική εγκύκλιο και τους γνωστοποιώ ότι δεν θα εφαρμοσθεί το πρόγραμμα εάν δεν ολοκληρωθεί η συνεργασία με το ΑΣΕΠ και αφού προηγουμένως, εάν χρειασθεί, εγκριθεί με νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή».

(http://fimotro.blogspot.com/2011/09/blog-post_6381.html)

Αυτά κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο

Το Υπουργείο Εργασίας πέρασε στην αντεπίθεση και έδωσε στη δημοσιότητα, λίστα με ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν την περίοδο 2007-2009 με περίπου 39 εκατομμύρια ευρώ (38.922.134,00) προκειμένου να δημιουργήσουν τουλάχιστον μία θέση απασχόλησης!!

Με την πρώτη ματιά μεταξύ τους βρέθηκε και η «ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ» !!

  

Κατάλογος MKO με επιδοτήσεις στο διάστημα 2007-2009

Αυτά έκανε το Υπουργείο Εργασίας με τις ΜΚΟ την εποχή της «κακής» δεξιάς διακυβέρνησης. Το κάτι τις τσίμπαγαν και οι ΠΑΣΟΚοι για να υπάρχει ισορροπία και να κλείνουν τα στόματα. Υποτίθεται πρόεδρος της ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗΣ ήταν ο μπλε δήμαρχος Άνω Λιοσίων, αλλά γενικός Κουμανταδόρος ήταν «πάσινος», κατα δήλωσή, του Γενικός Διευθυντής της.

Η ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ έβαλε στο ταμείο της 200.000 € για να κάνει τι;

Για να δούμε την ιστορία με την ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ. (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ).

Με την 141 απόφαση της 12/5/2011 το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τη συμμετοχή του δήμου Αχαρνών στον ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΜΙΛΟ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (Ε.Ο.Ε.Σ.), που ήταν μετεξέλιξη της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ που φερόταν με τίτλο «ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ – ΔΙΚΤΥΟ  ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ  ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ». Η  ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ που κάποια στιγμή εμφανίστηκε ως Μη Κυβερνητική Οργάνωση και επιδοτήθηκε με 200.000 €.

Συμμετοχή του δήμου Αχαρνών στην ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ και την ΕΟΕΣ

Στην απόφαση αυτή αναφέρεται:

Δ) Η οικονομική  συμμετοχή  του Δήμου αποφασίζεται από την Γενική Συνέλευση. Μέχρι σήμερα η συμμετοχή του Δήμου ήταν 5.000,00 ευρώ ετησίως. Για το έτος 2011, έχει προβλεφθεί ποσό στον ΚΑ: 006726.004 στον προϋπολογισμό του Δήμου Αχαρνών.

Στις 12-5-2011 που αποφασίστηκε η συμμετοχή του δήμου Αχαρνών στην ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ πως μέχρι εκείνη την ημέρα συμμετείχε ο δήμος με 5.000 €. Μπορεί να το εξηγήσει ο δήμαρχος που έκανε την εισήγηση;

Στο σχέδιο καταστατικού του ΕΟΕΣ στο άρθρο 22 αναφέρεται:(κλικ εδώ)

ΑΡΘΡΟ 22

ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

22.1. Ο «EGTC SOLIDARCITY NETWORK» αποτελεί συνέχεια του Δικτύου «ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και με διακριτικό τίτλο «ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ», και συνεχίζει με το υφιστάμενο κεφάλαιο, τον εξοπλισμό, το προσωπικό, τις συμβάσεις έργων και αναδόχων καθώς και όλα τα δικαιώματα και υποχρεώσεις που υπήρχαν μέχρι σήμερα του Δικτύου «ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και με διακριτικό τίτλο «ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ»

22.2 Τα όργανα διοίκησης (Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΕΣ) είναι: (θα οριστεί στην καταστατική Γενική Συνέλευση)

Στην καταστατική Γενική Συνέλευση, (κλικ εδώ), πρόεδρος της ΕΟΕΣ, με πρόταση του Νίκου Κρημνιανιώτη εκλέχτηκε πρόεδρος ο δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος.

Μήπως ο δήμαρχος Αχαρνών θα μπορεί να πληροφορήσει τους δημοτικούς συμβούλους και τους δημότες του δήμου Αχαρνών ποια είναι τα δικαιώματα και ποιες είναι οι υποχρεώσεις που ανέλαβε ο δήμος Αχαρνών με την 141/2011 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου;

Μήπως θα μπορέσει να ενημερώσει ο κ. Κρημνιανιώτης τους δημότες Αχαρνών για τη δράση της ΕΥΞΕΙΝΗΣ ΠΟΛΗΣ ως ΜΚΟ;

Οι ΜΚΟ είναι ένα καθεστώς που δημιουργήθηκε και συντηρήθηκε από αυτούς που κυβέρνησαν την Ελλάδα, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Σπαταλήθηκαν εκατομμύρια ευρώ, ελάχιστα από τα οποία «έπιασαν τόπο». Με τα χρήματα του Ελληνικού Λαού βολεύτηκαν ημέτεροι και μη. Για τα όργια αυτά υπάρχει εισαγγελική παραγγελία που διερευνά τη δράση των ΜΚΟ.

Με την προσχώρηση του δήμου Αχαρνών στην ΜΚΟ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ, θα αποκτήσει μέρος της ενδεχόμενης διαπόμπευσης από τον τύπο για τη δράση της ΜΚΟ; Θα ζητήσει έλεγχο από ορκωτούς λογιστές, όπως έκανε για το ΚΥΠΕΚΟ και το ΚΕΚ του δήμου Αχαρνών για να γνωρίζει τι υποχρεώσεις έχει αναλάβει;

Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα

(Λαϊκή παροιμία)

Ένα Σχόλιο to “ΜΚΟ – ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ”

 1. Κωστας said

  Γεια σου Ελλαδα.
  Ειμαι γ.γραμματεας της Συνομοσπονδιας ρομα Ελλαδος.
  Θελω να αναφερθω στο ΠΑΡΤΥ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ Η Ε.Ε.
  ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΚΟ ΤΗΝ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΕΙ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ
  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ.
  ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΡΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
  ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΦΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΟΥΝ.
  ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΜΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΥΞΥΝΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΙΚΕ ΜΕ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ Γ’ΒΑΘΜΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ?
  ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΕΑ ΜΑΣ ΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΡΟΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΤΗΛ.694 810 2667.
  Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: