Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Travel Know How – Πάει τους δημοτικούς άρχοντες του δήμου Αχαρνών παντού!!

Posted by koszig στο 12 Απριλίου 2014

Για τα ταξίδια αιρετών και υπαλλήλων στο εξωτερικό υπάρχουν ειδικές διατάξεις. Ενδεικτικά πως αντιμετωπίζονται αυτού του είδους οι μετακινήσεις φαίνεται σε μια απόφαση του δήμου Βεροίας.

Απόφαση για μετακίνηση στο Εξωτερικό

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή:

Για τις μετακινήσεις στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ:
α ) Τα έξοδα μετακίνησης συνίστανται στο αντίτιμο των εισιτηρίων που καταβάλλουν οι μετακινούμενοι. Όταν η μετακίνηση γίνεται με άλλο μέσο , εκτός αεροπορικού ή με IX. αυτοκίνητο καταβάλλεται το αντίτιμο του εισιτηρίου του
μεταφορικού μέσου, του οποίου έγινε χρήση.

β) Η ημερήσια αποζημίωση καθορίζεται για την Α’ κατηγορία χωρών, (όπου συνήθως γίνονται οι μετακινήσεις) για τους Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Ειδικούς Συνεργάτες Δήμων πληθυσμού κάτω των 300.000 κατοίκων κατ’ αποκοπή σε € 95,00 για τους Δημοτικούς Συμβούλους σε € 85,00, για τους νομικούς συμβούλους- δικηγόρους του Δήμου και τους ιδιώτες σε € 75,00 και για τους λοιπούς (υπάλληλοι κ.λ,π,) σε € 70,00 (αρθρ. 19 του πιο πάνω νόμου). Η ημερήσια αποζημίωση καταβάλλεται ( αρθρ. 21 του πιο πάνω νόμου ):
* Ολόκληρη:
– Για κάθε ημέρα παραμονής & διανυκτέρευσης στη χώρα μετάβασης.
– Για την ημέρα μετάβασης.
Σε περίπτωση πρόσκλησης, όταν προσφέρεται από την ίδια ή άλλη πηγή, μόνο το αντίτιμο
του εισιτηρίου και τα έξοδα διανυκτέρευσης.

 

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έγινε δεκτή πρόσκληση του Δήμου Ιδαλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τον Δήμο Αχαρνών.

2077 Απόφαση μετάβασης στην Κύπρο

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

1) Δέχεται το κατεπείγον του θέματος

1) Την έγκριση μετάβασης αντιπροσωπείας του Δήμου μας για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Ιδαλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας για το τετραήμερο 22-26 Μαρτίου του 2014.

 2) Η αντιπροσωπεία θα αποτελείται από τους α) Κρημνιανιώτη Νικόλαο (Γενικό Γραμματέα του Δήμου), β) Κορνιλάκη Παναγιώτη (Δημοτικό Σύμβουλο)

 3) Στα έξοδα δεν περιλαμβάνονται οι δαπάνες διαμονής.

 4) Ψηφίζει πίστωση 1.500,00 €.

5) Τις περαιτέρω ενέργειες αναθέτει στο κ. Δήμαρχο.

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του δήμου Ιδαλίου:

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει στις 24 Μαρτίου Εσπερινό στο Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας και περιφορά της εικόνας της Παναγίας στους δρόμους της πόλης και στις 25 Μαρτίου Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων στο προαύλιο της εκκλησίας και παρέλαση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και άλλων φορέων της πόλης και της περιφέρειας του Ιδαλίου

Είναι φανερό ότι για ενεργή παραμονή στην Κύπρο απαραίτητες ήταν δύο ημέρες, την 24 και 25η Μαρτίου, επομένως οι ημέρες μετάβασης είναι η 23η Μαρτίου  με απογευματινή πτήση και η επιστροφή την 25η Μαρτίου με απογευματινή πτήση για επιστροφή. (αυτά σύμφωνα με το νόμο).

Επομένως τα αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή είναι της τάξης των 2*270 €.

tikets

Οι αποζημιώσεις αν πρέπει να καταβληθούν είναι:

* Μειωμένη κατά 75% : Σε περίπτωση μετακίνησης με πληρωμένα ή καλυμμένα όλα τα έξοδα διατροφής και διανυκτέρευσης, από φορέα άλλον από εκείνο στον οποίο ανήκει ο μετακινούμενος.

3*85 €= 255 € για το δημοτικό σύμβουλο και 3*75 € – 225 € και αυτά μειωμένα κατά 75%, δηλαδή 63,75 € για την πρώτη περίπτωση και 56,25 € για τη δεύτερη περίπτωση.

 

Τα παραστατικά με τις ανωτέρω τιμές υποβλήθηκαν από τον υπεύθυνο του ταξιδίου στην υπόλογο,  δεν συνόδευαν την εισήγηση στην Οικονομική Επιτροπή, που ενέκρινε ποσό 1.340 €.

ΒΙΗΔΩΨ8-Κ3Γ-Οικονομική Εππιτροπή Ψήφιση δαπάνης.

 

Το γραφείο ταξιδίων Travel Know How

Ο βασικός ιδιοκτήτης, (κλικ εδώ), Νικόλαος Κρημνιανιώτης, γενικός γραμματέας του δήμου Αχαρνων με την ιδιότητα του μετακλητου δημοτικού υπαλλήλου.

Photo

Ο χώρος της επιχείρησης, Φυλής 146 & Πέτρουλα 3, Άνω Λιόσια.

Οι δικοί μας άνθρωποι δίπλα μας, για λίγο.

 

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.