Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Ο λόγος των χαμένων των εκλογών!!

Posted by koszig στο 1 Αυγούστου 2014

Αναρωτιέται κανείς αν αξίζει να γίνεται αντιπαράθεση με ένα δήμαρχο όταν έχει χάσει την εξουσία. Σε κανονικές καταστάσεις η αναφορά σε πεπραγμένα έχον μόνο ιστορική αξία. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση που όταν προκαλείται κάποιος από τον χαμένο και μάλιστα κάποιο τον χαρακτηρίζει ψεύτη ή ότι λέει πάντα ψέματα.  Ας δούμε λοιπόν αν ο χαμένος των εκλογών ή ο δημοσιογράφος είναι ψεύτης ή λέει ψέματα.

Μετά την παραίτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου από την θέση του προέδρου και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, (κλικ εδώ) η παράταξη του ηττηθέντος δημάρχου απάντησε με δελτίο τύπου.

Απάντηση για παραίτηση Μπουζιάνη

 

Υπάρχουν σε αυτό το δελτίο τύπου γεγονότα που δε μπορούν να επιβεβαιωθούν:

Ο κ. Μπουζιάνης παρά το γεγονός ότι απαίτησε  τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, θέση εξόχως τιμητική, που τον καθιστά δεύτερο τη τάξει πολίτη του Δήμου, ουδέποτε την τίμησε.

Υπάρχει και κρίση με τη φράση «ουδέποτε την τίμησε«. Ο καθένας εκφράζει την άποψή του και φυσικά κρίνεται για τη διατύπωση αυτή.

Απείχε συστηματικά των καθηκόντων του, τόσο από τα ίδια τα δημοτικά συμβούλια όσο και από κάθε ανάγκες της θέσης του και μάλιστα σε ώρες εργάσιμες.

Αν ο συντάκτης του δελτίου τύπου γνώριζε το περιεχόμενο των λέξεων δε θα έγραφε » Απείχε συστηματικά των καθηκόντων του, τόσο από τα ίδια τα δημοτικά συμβούλια…»

Παρουσίες Νικολάου Μπουζιάνη σε δημοτικά συμβούλια 2013-2014

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έκανε ένα βασικό λάθος, δεν τήρησε τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Αν το είχε κάνει δε θα χρειαζόταν το δημοτικό συμβούλιο να διαρκεί περισσότερες ώρες από εκείνες που είναι πραγματικά απαραίτητες για τη συζήτηση των θεμάτων.

Για το έτος 2013, πέρα από τις απουσίες για λόγους υγείας δεν είχε καμία απουσία.  Οι αποχωρήσεις πριν τελειώσει η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του προέδρου πιθανόν να οφείλονται σε υποχρεώσεις που οφείλονται στην ιατρική του ιδιότητα. Άλλωστε αντίστοιχο φαινόμενο υπήρχε και για άλλους δημοτικούς συμβούλους με την ίδια επαγγελματική ιδιότητα.

 

Με αυτά τα στοιχεία είναι αληθή όσα αναφέρονται στο δελτίο τύπου της παράταξης «Για την Πόλη μας»;

Απείχε συστηματικά των καθηκόντων του, τόσο από τα ίδια τα δημοτικά συμβούλια όσο και από κάθε ανάγκες της θέσης του και μάλιστα σε ώρες εργάσιμες.

Αναφέρει το δελτίο τύπου ακόμα:

Ουδέποτε παραβρέθηκε από την αρχή ως το τέλος σε οποιοδήποτε δημοτικό συμβούλιο. Όλοι γνωρίζουν ότι ο. κ. Μπουζιάνης σε κάθε δημοτικό συμβούλιο αποχωρούσε λίγο μετά την έναρξη και – φυσικά -όχι για έκτακτα  ιατρικά περιστατικά. Τυχαίνει να έχει άλλες συνήθειες τις οποίες δεν μπορούσε να ελέγξει

Τα γεγονότα που παρατίθενται με στοιχεία για τις παρουσίες  του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου δείχνουν τα άθλια ψέματα του συντάκτη του δελτίου τύπου.

Υπάρχει όμως και ένας χαρακτηρισμός για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου:

Τυχαίνει να έχει άλλες συνήθειες τις οποίες δεν μπορούσε να ελέγξει

Νομίζω ότι οφείλει ο συντάκτης να γίνει σαφής, με στοιχεία, γιατί αυτό που αναφέρεται στο δελτίο τύπου συνιστά συκοφαντική δυσφήμιση για ένα δημοτικό σύμβουλο που ψηφίστηκε από όλη την παράταξη του Σωτήρη Ντούρου.

Συνεχίζει το δελτίο τύπου:

Ο κ. Μπουζιάνης ο οποίος τόσες φορές σκέφτηκε να παραιτηθεί αλλά δεν το έκανε για το καλό της πόλης, έκανε και άλλα : ήταν ο κύριος ενορχηστρωτής της αποστασίας Βρεττού. Ήταν αυτός ο οποίος εμφύσησε τη Μεγάλη ιδέα σε ένα νέο και άπειρο – πολιτικά – παιδί. Ο ίδιος βέβαια, φρόντισε να δείξει αμέτοχος, γιατί είχε το δικό του μεγάλο συμφέρον.

Ο κ. Μπουζιάνης χαρακτηρίζεται «ο κύριος ενορχηστρωτής της αποστασίας Βρεττού» και συνεχίζεται η αθλιότητα «Ήταν αυτός ο οποίος εμφύσησε τη Μεγάλη ιδέα σε ένα νέο και άπειρο – πολιτικά – παιδί.»

Σε αυτό το «άπειρο – πολιτικά – παιδίο Σωτήρης Ντούρος και η παράταξή του  ανέθεσαν τη βασικότερη αντιδημαρχία στο Δήμο Αχαρνών. Έχρισαν Αντιδήμαρχο το Σπύρο Βρεττό αντιδήμαρχο Οικονομικών, ένα άπειρο – πολιτικά – παιδί. Αυτό το άπειρο πολιτικά παιδί ο λαός των Αχαρνών έφερε τρίτο στην κατάταξη των υποψηφίων δημάρχων με 4.650 ψήφους, με ποσοστό 10,97 %, μεγαλύτερο από άλλες δημοτικές παρατάξεις που είχαν την υποστήριξη πολιτικών κομμάτων.

Ας δούμε ποιοι έφυγαν και ποιοι έμειναν στην παράταξη του Σωτήρη Ντούρου και ήταν υποψήφιοι στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΝΤΟΥΡΟΥ Αποχωρήσεις 2014

Και από τους εκλεγμένους ποιοι έμειναν;

ntouros eklogimoi  2014

 

Από τους 26 που εξελέγησαν τελικά του έμειναν 11 μέχρι τέλος. Για αυτή την κατάσταση φταίει ο Νικόλαος Μπουζιάνης ή ο Σωτήρης Ντούρος;

Στο δελτίο τύπου της παράταξης «Για την Πόλη μας» αναφέρονται:

Ο κ. Μπουζιάνης τελικά τα κατάφερε: Έγινε – τυπικά – για δύο χρόνια Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου έστω και αν εξευτέλισε κάθε διαδικασία .Πήρε αποζημίωση από την απαλλοτρίωση που τόσο ανάγκη είχε. Και τέλος, δημιούργησε από τα σπλάχνα της δικής μας παράταξης, μια νέα παράταξη και έναν «νέο υποψήφιο δήμαρχο».

 

Ποιες διαδικασίες εξευτέλισε ο Νικόλαος Μπουζιάνης;  «Ο κ. Μπουζιάνης τελικά τα κατάφερε: Έγινε – τυπικά – για δύο χρόνια Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου έστω και αν εξευτέλισε κάθε διαδικασίᨻ

Ας δούμε ποιοι εξευτέλισαν κάθε διαδικασία; (κλικ εδώ), (κλικ εδώ),  (κλικ εδώ). Αυτά για μερικές συνεδριάσει το έτος 2014. Σε αυτές προέδρευε ο Νικόλαος Μπουζιάνης  ή ο Μιχάλης Βρεττός, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Για την Πόλη μας» με καθοδήγηση του δημάρχου Σωτήρη Ντούρου;

Γράφουν ακόμα: Πήρε αποζημίωση από την απαλλοτρίωση που τόσο ανάγκη είχε.

Αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να εξετάσει η νέα Δημοτική Αρχή.

  • Υπήρξε αποζημίωση του Νικόλαου Μπουζιάνη και για ποιο λόγο. Ήταν για εκτέλεση  δικαστικής απόφασης;
  • Αποζημιώθηκε από τα ληξιπρόθεσμα καθ΄υπέρβαση της Υπουργικής Απόφασης;
  • Ποιος ήταν εισηγητής για την καταβολή του ποσού σε ποιο όργανο την Οικονομική Επιτροπή με εισηγητή και πρόεδρο  το Σωτήρη ντούρο ή το Δημοτικό Συμβούλιο με εισηγητή και πρόεδρο  το Σωτήρη Ντούρο ;

Τελικά το δελτίο τύπου της παράταξης «Για την Πόλη μας» καταλήγει!!

«Ο κ. Μπουζιάνης θα μείνει στην ιστορία της πόλης ως ο χειρότερος και ανεπαρκέστερος Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου

Έχω μια απορία. Αν είναι έτσι τα πράγματα, γιατί μέσα στη διετία της προεδρίας του κ. Μπουζιάνη, η παράταξη που τον επέλεξε δεν έκανε ούτε μία ενέργεια για να τον συνετίσει, ούτε μια ενέργεια να τον απομακρύνει από τη θέση του;

Αυτή η άποψη για τον κ. Μπουζιάνη δεν αντανακλά και στην παράταξη που τον επέλεξε, στην παράταξη που τον ανέχθηκε;

 

Θα μπορούσε κάποιος να αλλάξει όνομα και ιδιότητα και να χρησιμοποιήσει τους ίδιους χαρακτηρισμούς.

«Ο κ. Ντούρος θα μείνει στην ιστορία της πόλης ως ο χειρότερος και ανεπαρκέστερος Δήμαρχος

Για τον ισχυρισμό αυτό θα πρέπει ο «κάποιος» να τον τεκμηριώσει με πράξεις και γεγονότα.

Υπάρχει καιρός να το κάνει!!

 

Τελειώνοντας για την παράταξη θα μπορούσε να γράψει:

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι.

 

Επειδή δεν υπάρχει υπογραφή στο δελτίο τύπου και λογικά την ευθύνη έχει ο επικεφαλής, δηλ. ο Σωτήρης Ντούρος, ο χαμένος του εκλογικοί αγώνα.

 

Ορμάει 1

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: