Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Το πρόβλημα είναι γενικό

Posted by koszig στο 12 Νοεμβρίου 2014

Ομόφωνο ψήφισμα του δ.σ. Κορωπίου κατά των Ρομά σε Κούπι και Δεξαμενή!

 
 

psifisma koupi

Την απόγνωση των κατοίκων δύο περιοχών του Κορωπίου που ζουν υπό συνθήκες ομηρίας απέναντι σε ομάδες Ρομά αντικατοπτρίζει το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης που εγκρίθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του σώματος.

 

Αιτία και αφορμή για το ψήφισμα ήταν το υπόμνημα που κατέθεσε η Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων Δεξαμενής και αφορά και την περιοχή Κούπι.

Στο κείμενο γίνεται λόγος για την ανάγκη των ενεργειών των κατοίκων της Δεξαμενής «για τη διεκδίκηση, κατοχύρωση της ισονομίας και ισοπολιτείας».

Παράλληλα επισημαίνεται ότι «το κοινωνικό πρόβλημα που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στην περιοχή Κούπι μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη διασφάλιση, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των ατομικών Συνταγματικών Δικαιωμάτων αλλά και το σεβασμό και την τήρηση των νόμων».

Δίνοντας τη σωστή διάσταση της αντιμετώπισης του προβλήματος το ψήφισμα κάνει σαφές ότι «δεν επιτρέπεται να υπάρχουν ομάδες πολιτών που να απολαμβάνουν προνόμια ασυλίας της παραβατικότητάς τους, να μην σέβονται τους συμπολίτες τους και να θεωρούν ότι οι νόμοι δεν ισχύουν γι’ αυτούς».

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση διαβίωσης των Ρομά κυρίως στο Κούπι διευκρινίζεται ότι «δεν επιτρέπεται, επίσης, να υπάρχουν συμπολίτες μας που ζουν σε παράγκες και παράνομα παραπήγματα, σε άσχημες συνθήκες υγιεινής, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στις ίδιες τις οικογένειές τους και στους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής, χωρίς υποδομές, αποχέτευσης και παροχής ηλεκτρικού ρεύματος».

Τέλος προστίθεται ότι «το δημοτικό συμβούλιο Κρωπίας και ο Δήμαρχος Κρωπίας έχει ενεργήσει και ενεργεί για τη δικαίωση των κοινών στόχων, Δήμου και κατοίκων».

Το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Κορωπίου καταδεικνύει με τον πλέον εμφαντικό τρόπο την κατάσταση η οποία έχει φτάσει στο απροχώρητο με την παραβατικότητα των συγκεκριμένων ομάδων να δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στη διαβίωση και στην καθημερινότητα των πολιτών της ευρύτερης περιοχής!

Πηγή: http://www.notioanatolika.gr/index.php/aftodioikisi/6174-omofono-psifisma-tou-d-s-koropiou-kata-ton-roma-se-koypi-kai-deksameni

Το πρόβλημα σε τμήματα ή πόλεις της Αττικής με τους γύφτους (ΡΟΜΑ) είναι γενικό. Δεν είναι μόνο οι Αχαρνές, τα Λιόσια , το Ζεφύρι  και ο Ασπρόπυργος που έχουν πρόβλημα.

Κάποια στιγμή, στο άμεσο μέλλον, πρέπει να γίνει σοβαρή συζήτηση για τα προβλήματα που υπάρχουν με την παρουσία και τον τρόπο που διαβιούν δίπλα σε μη γύφτους. Ίσως όμως  πολλοί από εμάς, τους  μη γύφτους,  είμαστε χειρότεροι από αυτούς.

SAMSUNG CAMERA PICTURES    SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES    SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES    SAMSUNG CAMERA PICTURES

Οδός Αγίου Φανουρίου και Λουτρού.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Οδός Δεκελείας και Κατάρα. Αυτά δεν προέρχονται από γύφτους!!

Γύφτοι δεν υπάρχουν μόνο λόγο καταγωγής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: