Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Τα τσογλάνια

Posted by koszig στο 25 Νοεμβρίου 2014

Πάντοτε υπήρχαν προβλήματα στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ. Προβλήματα που σχετίζονταν με τα κονδύλια για τη λειτουργία τους, τις διαδικασίες εκπαίδευσης, την πολιτική κατάσταση της χώρας, ακόμα και τις ευαισθησίες που έχουν οι φοιτητές και σπουδαστές για προβλήματα έξω από την Ελλάδα.

Είναι γεγονός ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας έχει δημιουργήσει προβλήματα λειτουργικότητας των Ανωτάτων Ιδρυμάτων, αυτό όμως δε σημαίνει ότι και πριν, που οι οικονομικές συνθήκες ήταν καλύτερες η εκπαιδευτική λειτουργία ήταν καλύτερη. Στα Ανώτατα Ιδρύματα εισάγονται φοιτητές και σπουδαστές, που άλλοι θέλουν να σπουδάσουν και άλλοι κάνουν ένα ακόμα βήμα στα Ανώτατα Ιδρύματα, έτσι για να συνεχίσουν την απασχόλησή τους για μερικά χρόνια με το γνωστό αραλίκι.

Στην Ελλάδα υπάρχουν δημόσια «δημοκρατικά» Ανώτατα Ιδρύματα που είναι σχετικά δωρεάν για όλους τους Έλληνες και «μη δημοκρατικά» Ιδιωτικά Πανεπιστήμια  με τη μορφή παραρτημάτων ξένων Πανεπιστημίων. Τις δαπάνες για τα πρώτα καταβάλλουν οι Έλληνες φορολογούμενοι, όσοι φορολογούνται, για τα δεύτερα καταβάλει  ο ίδιος ο ιδιώτης.

Στα Δημόσια Ανώτατα Ιδρύματα υπάρχει η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών που σέβεται το ρόλο του, υπάρχου όμως και θλιβερές εξαιρέσεις, (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ)

Για το σκοπό των Πανεπιστημίων υπάρχει δημοσιευμένο ένα άρθρο του Θεοδόσιου Π. Τάσιου,  ομότιμο καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, (κλικ εδώ).

Ο κ. Τάσος στο άρθρο αυτό, που δημοσιεύτηκε το έτος 2010, καταλήγει:

«Άλλο, τώρα, το πως, ό,τι και να λέτε εσείς, άλλοι άλλα διατάσσουν στο ελληνικό πανεπιστήμιο- και εννοώ τις μπαχαλάδικες βίαιες μειονότητες «φοιτητών». Ενόσω ο ελληνικός λαός τις ανέχεται, ελπίδες μήν έχετε.»

Τέσσερα χρόνια αργότερα.

Στα Ανώτατα Ιδρύματα, με το άσυλο κατοχυρωμένο, υπάρχουν καταστάσεις που θυμίζουν Αγία Σωτήρα, Άγιο Δημήτριο στις Αχαρνές!!, (κλικ εδώ), (κλικ εδώ).

Τον τελευταίο καιρό γίνονται ανήκουστα γεγονότα.

Όλα έχουν τη δική τους ιστορία.

Και η συνέχεια.

30 Οκτωβρίου 2014. Η συνεδρίαση του Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν έτοιμη να αρχίσει. Η πόρτα της αίθουσας άνοιξε και μέσα ξεχύθηκαν 40-50 «φοιτητές».

Παρακολουθείστε σε ζωντανή μετάδοση τι έγινε , (κλικ εδώ)

Στη Σύγκλητο, εκτός από τους εκλεγμένους καθηγητές συμμετέχουν και δύο εκπρόσωποι των φοιτητών.  Ο Πρύτανης απάντησε στο αίτημα των φοιτητών να τους συναντήσει μετά το  τέλος της συνεδρίασης της Συγκλήτου. Αντί να γίνει αυτό οι «φοιτητές» έκαναν μπούκα  στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Κάποια στιγμή ο πρύτανης κ. Φορτσάκης διέκοψε τη συνεδρίαση και κινήθηκε προς την πόρτα να αποχωρήσει. Εκεί «φοιτητές» μπήκαν μπροστά και του έφραξαν την έξοδο.

31s1forts1-thumb-large

Παρατηρείστε το ύφος που έχουν οι ¨φοιτητές» απέναντι στον πρύτανη. Να τους χαίρονται οι πατεράδες τους.

Τελικά οι «φοιτητές» αποχώρησαν με το φόβο της παρέμβασης της Αστυνομίας.

Πως παρουσιάστηκαν τα γεγονότα από τον τύπο.

Καθημερινή, (κλικ εδώ).

Αυγή, (κλικ εδώ).

Ριζοσπάστης, (κλικ εδώ),

Στην πρώτη σελίδα η Καθημερινή και η Αυγή αναφέρονται στα γεγονότα με το δικό της τρόπο η κάθε μια. Ο Ριζοσπάστης αγνόησε τα γεγονότα και αναφέρθηκε στο συλλαλητήριο της 1ης Νοεμβρίου

 

Τις μέρες αυτές γινόμαστε μάρτυρες απίστευτης αθλιότητας από «φοιτητές» που προσπαθούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, (κλικ εδώ)

Χτες έδωσε ένα δείγμα γραφής ο αναρχοαριστερός φασισμός.

———————-

Μια μέρα πριν η ΠΑΣΠ ΤΕΙ Πελοποννήσου έβγαλε μια προοδευτική ανακοίνωση, (κλικ εδώ). Μετά δυό μέρες φαίνεται τι έγινε στο Πανεπιστήμιο.

Είναι η ώρα τα λεγόμενα δημοκρατικά κόμματα να πάρουν θέση για τα γεγονότα και αν δεν συμφωνούν να «μαζέψουν» τα τσογλάνια που τα εκθέτουν. Αν δεν το κάνουν θα επιτρέψουν σε μερίδα πολιτών να σκέπτονται: «Επί χούντας τουλάχιστον στα Πανεπιστήμια γινόταν εκπαίδευση» και με αυτές τις σκέψεις να τους οδηγούν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στα χέρια.

Η πλειοψηφία των φοιτητών και σπουδαστών συμφωνεί με αυτή τη συμπεριφορά αυτής της μερίδας συμφοιτητών τους, αν αυτοί είναι φοιτητές; Μήπως θα πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους;

Μήπως θα πρέπει να κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες για τη διαγραφή αυτών των «φοιτητών», πέρα από τις όποιες ποινικές ευθύνες που μπορεί να έχουν.

Ο φασισμός είναι εδώ, (κλικ εδώ), (κλικ εδώ). Θα αντιδράσει κανείς;

Οι ανωτέρω φασίστες πρώτοι στους εορτασμούς για το Πολυτεχνείο!!

Μέχρι πότε ο φασισμός με μαύρο ή κόκκινο χρώμα;

—————-

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: