Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Όλοι δικοί μας είμαστε !!

Posted by koszig στο 29 Δεκεμβρίου 2014

Τις γιορτινές μέρες η χαλάρωση είναι ενδεδειγμένη και ένας περίπατος είναι ότι πρέπει. Μέχρι να γίνει προσβάσιμος για περίπατο ο λόφος των 40 μαρτύρων η επιλογή είναι το Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον. Ειδικά όταν υπάρχουν γιορταστικές εκδηλώσεις.

Μια σειρά προγραμματισμένες εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων και συναυλία της Δημοτικής Ορχήστρας Αχαρνών σήμερα το απόγευμα 15:00 -17:00. Ευκαιρία η βόλτα να συνοδεύεται με ζωντανή μουσική.

Αυτό έγραφε το πρόγραμμα.

NaturaShop 00 a

 

Ο περίπατος άρχισε. Το τοπίο άρχισε να γίνεται χειμωνιάτικο.

SAMSUNG CAMERA PICTURES    SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Στην είσοδο της έκθεσης «περίπτερο » με ταμπέλα  Κτήμα Κρημνιανιώτη. Ρώτησα τους αρμοδίους που θα παίξει η Δημοτική Φιλαρμονική Αχαρνών, γιατί η ώρα ήταν 15:10. Μου απάντησαν ότι δε θα παίξει γιατί υπήρξε ένα πρόβλημα.

Η έκθεση συνεχιζόταν.

SAMSUNG CAMERA PICTURES    SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES    SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES    SAMSUNG CAMERA PICTURES

Εδώ θα μπορούσε να τελειώνει η περιγραφή και ο περίπατος.Όμως κάτι δεν έχει επισημανθεί, που αναφέρεται στην ανωτέρω ανακοίνωση.

Ο ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη-Δίκτυο Ευρωπαϊκών Πόλεων για Βιώσιμη Ανάπτυξη σε συνεργασία με τον, Φορέα Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», και την NaturaShop παρουσιάζουν σειρά Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με κέντρο το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

 Η Εύξεινη Πόλη είναι μια Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία στην οποία εταίροι είναι   18 δήμοι και η Περιφέρεια Αττικής (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ).

Πρόεδρος με την μετατροπή της Εύξεινης Πόλης σε ΕΟΕΣ ήταν ο πρώην δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος. Στις 5/12/2014 σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκαν τα μέλη του Δήμου  Αχαρνών  που εκπροσωπήσουν το δήμο στη γενική συνέλευση της Εύξεινης Πόλης που επρόκειτο να γίνει στις 15/12/2014. Μέχρι σήμερα ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός δεν έχει ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο αν έγινε αλλαγή στη διοίκηση της Εύξεινης Πόλης. Λογικό είναι αν έγιναν εκλογές για διοικητικό συμβούλιο και εκτελεστική επιτροπή να έχει εκλεγεί πρόεδρος ο Γιάννης Κασσαβός, εφόσον η έδρα της Εύξεινης Πόλης είναι στο δήμο Αχαρνών, οδός Θεσσαλίας 60, και σε παράρτημα στα Άνω Λιόσια, οδός Πέτρουλα 3, όπου είναι και τα γραφεία των επιχειρήσεων του Νικόλαου Κρημνιανιώτη, Γενικού Διευθυντή της Εύξεινης Πόλης.

Στην ανακοίνωση για τις εκδηλώσεις συμμετέχει η εταιρεία NaturaShop. Σε ποιο ανήκει αυτή η εταιρεία;

Στο Πάρκο Τρίτση έχουν γίνει αρκετές εκδηλώσεις που συνδιοργανωτές είναι η NaruraShop και η Εύξεινη Πόλη.

Αρωματικα φυτά

Οκτώβριος 2014 a

Κατάρα  a

Συμβόλαιο α

Ότι η NaturaShop L.D.T. ( εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με εταίρο τον Νικόλαο Κρημνιανιώτη) αφού στεγάζεται στο «στρατηγείο» του στην Πέτρουλα 3, όπου στεγάζονται σχεδόν όλες οι εταιρείες του της Εύξεινη Πόλης συμπεριλαμβανομένης!!

Είναι πράγματι έτσι;

Equal 2005

NaturaShop Equal

Κρημνιανιώτης

Μέχρι εδώ μπορεί να πει κανείς ότι ο κ. Κρημνιανιώτης  λειτουργεί ως επιχειρηματίας που μπορεί να δημιουργεί  εταιρείες και να δραστηριοποιείται. Αν ήταν μόνο με τη NaturaShop δε θα υπήρχε πρόβλημα, συνδιαχειρίζεται όμως μια ατομική εταιρεία με μια ΜΚΟ που ανήκει σε δήμους. Το πρόβλημα  είναι ότι  Γενικός Διευθυντής στην Εύξεινη Πόλη είναι ο κ. Κρημνιανιώτης και ενεργεί για λογαριασμό της, μια και η διοίκηση της Εύξεινης Πόλης μέχρι τις 15/12/2014 είχε επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Αχαρνών Σωτήρη Ντούρο, με τον οποίο συνεργάστηκε ως Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Αχαρνών. Το διάστημα αυτό μέλη της Γενικής Συνέλευσης ήταν ως δημοτικοί σύμβουλοι ο Γιάννης Κασσαβός, η Μαρία Χαριτίδη και ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος. Φαίνεται ότι δεν πήραν χαμπάρι τι γινόταν στην Εύξεινη Πόλη.

Στις 5/12/2014 εκλέχτηκαν στη γενική συνέλευση της Εύξεινης Πόλης ο δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αναστάσιος Χίος και Θεόδωρος Συρινίδης από την συμπολίτευση και ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος από την αντιπολίτευση.

2341 Μέλη για τη συνέλευση της Εύξεινης Πόλης

Από την ημέρα της γενικής συνέλευσης της Εύξεινης Πόλης ζήτησαν ενημέρωση για τη δράση της Εύξεινης Πόλης, ζήτησαν να κινηθούν οι διαδικασίες για την αλλαγή της διοίκησης;

Φαίνεται ότι ο δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός συνεργάζεται με τον κ. Κρημνιανιώτη, γιατί στην παράταση κατά 6 μήνες της συνέχισης του προγράμματος με τη ΜΚΟ ΝΟΣΤΟΣ, στην οποία  συμμετέχει ο δήμος Αχαρνών και η Εύξεινη πόλη δεν επέτρεψαν με την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να γίνει συζήτηση για τη μέχρι τότε πορεία του προγράμματος, αφού προβληματική ήταν η συμβολή του δήμου στην παραχώρηση λαχανόκηπου.

Τελικά στην Εύξεινη Πόλη τίποτα δεν άλλαξε με την αλλαγή της δημοτικής Αρχής. Το μαγαζί δουλεύει καλά, αφού η Εύξεινη Πόλη με γενικό διευθυντή τον κ. Κρημνιανιώτη έχει οικονομικές δοσοληψίες με την εταιρεία NaturaShop του κ. Κρημνιανιώτη. Μοιράζονται τουλάχιστον τα έσοδα;

Και ένα τελευταίο ερώτημα. Ο γενικός διευθυντής της Εύξεινης Πόλης Νικόλαος Κρημνιανιώτης από ποιο υπεύθυνο πρόσωπο πήρε την άδεια να χρησιμοποιήσει τη Φιλαρμονική του Δήμου Αχαρνών για να συμμετέχει  της σε δραστηριότητες εμπορικών επιχειρήσεων; Αν δεν έλαβε σχετική άδεια, πως χρησιμοποίησε το όνομα της Φιλαρμονικής του δήμου Αχαρνών να κοσμήσει το πρόγραμμα  των εκδηλώσεων εμπορικών επιχειρήσεων;

Για όλα αυτά πρέπει ο δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός να ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Κρημνιανιώτη και να ενημερώσει άμεσα τους δημότες των Αχαρνών. Αν δεν το κάνει τότε δικαιούμαστε να υποστηρίζουμε:

Η διοίκηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ) Εύξεινη Πόλη

Τρεις

Ας αφήσουμε την γκρίνια. Λόγω των ημερών ας διασκεδάσουμε λίγο. Μια ταινία που γυρίστηκε 50 χρόνια πριν.

Η Κάλπικη Λίρα

——————

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: