Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Posted by koszig στο 22 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ…

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την κατάργηση όλου του μνημονιακού, πειθαρχικού νομοθετικού πλέγματος των δημοσίων υπαλλήλων».

Αυτό δηλώνει ο στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα, πρώην βουλευτής και τομεάρχης επί θρησκευτικών ζητημάτων του κόμματος, κ. Γιάννης Αμανατίδης, προαναγγέλλοντας παράλληλα την επαναφορά των συνδικαλιστών στα πειθαρχικά συμβούλια των δημοσίων υπαλλήλων.

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνουν οι νόμοι 4057/2012 και 4093/2012, που αυστηροποίησαν τις πειθαρχικές ποινές στους επίορκους, καθόρισαν το καθεστώς της αργίας στο πλαίσιο της πειθαρχικής και ποινικής διαδικασίας, και απέκλεισαν τους εργατοπατέρες από τα πειθαρχικά συμβούλια, αντικαθιστώντας τους με δικαστές.

Ο αποκλεισμός αυτός επήλθε γιατί τα πειθαρχικά συμβούλια, λόγω μιας κακώς νοούμενης συναδελφικής αλληλεγγύης -αν όχι συγκάλυψης-, είχαν μετατραπεί σε «πλυντήρια» αθωωτικών αποφάσεων επίορκων, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Αμανατίδης, ο οποίος έχει καθοριστική συμβολή στο εντυπωσιακό «άνοιγμα» της Κουμουνδούρου στην Εκκλησία, με άρθρο του με τον τίτλο, «Αμεση κατάργηση των διατάξεων του πειθαρχικού-λαιμητόμου των δημοσίων υπαλλήλων», στην ιστοσελίδα «iskra.gr» της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει: «Επειδή η αυστηροποίηση του πειθαρχικού δικαίου απασφαλίζει και την τελευταία δικλείδα προστασίας των εργαζομένων απέναντι στις κακοπροαίρετες καταγγελίες, δημιουργώντας κλίμα φόβου, ανασφάλειας και παρεμπόδισης της ελεύθερης έκφρασής τους, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την κατάργηση όλου του μνημονιακού, πειθαρχικού νομοθετικού πλέγματος που υπονομεύει τη δημοκρατική λειτουργία του δημόσιου τομέα και τη δημιουργία ενός νέου κώδικα, που θα προκύψει μετά από διάλογο με τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων».

Ο υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης, αφού τονίζει ότι «τα πειθαρχικά συμβούλια πρέπει να είναι πενταμελή και να συμμετέχουν σε αυτά αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων», εξαίρει το ρόλο των συνδικαλιστών στην πειθαρχική διαδικασία, αναφέροντας: «Μία από τις πλέον αισθητές αλλαγές που επέφερε ο Ν. 4057/2012, εκτός από την υποτιθέμενη συγκεκριμενοποίηση των πειθαρχικών παραπτωμάτων και την αυστηροποίηση των πειθαρχικών ποινών, είναι και η αλλαγή της σύνθεσης του πειθαρχικού συμβουλίου. Αποκλείονται πια από τη σύνθεση του πειθαρχικού συμβουλίου οι αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων (αρ. 146Β), των οποίων η συμμετοχή αποτελούσε έκφανση των λειτουργικών εγγυήσεων υπέρ του υπαλλήλου και της εκδημοκρατικοποίησης των δημοσιοϋπαλληλικών θεσμών».

http://fimotro.blogspot.gr/

Στηρίζουμε ΣΥΡΙΖΑ. Να επιστρέψουν οι απολυμένοι του δημοσίου στις θέσεις τους (κλικ εδώ)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: