Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Στο παρά μια !!

Posted by koszig στο 28 Ιανουαρίου 2015

Το Μάιο του έτους 2011 είχε απασχολήσει όλους , και ειδικά το δήμο Αχαρνών, το θέμα της Αμυγδαλέζας, όπου ήθελε ο τότε Υπουργός Δημόσιας Τάξης να δημιουργήσει κέντρο προσωρινής κράτησης λαθρομεταναστών. Τότε είχε γίνει μια ανάρτηση σχετική με το θέμα με τίτλο » Οι αδιάβαστοι είναι επικίνδυνοι», (κλικ εδώ), με αναφορά στο γεγονός ότι κανένας από όσους παρίσταντο στη συνεδρίαση με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου δε γνώριζαν το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτήματος της Αμυγδαλέζας, παρότι είχαν γίνει παλαιότερες αναρτήσεις σχετικές με το θέμα, (κλικ εδώ).

Στη συνεδρίαση της 22 Μαΐου 2011 η τότε δήμαρχος Αχαρνών, προφανώς στην αμηχανία του να αντιμετωπίσει το γεγονός, είπε ότι στο χώρο της Αστυνομίας έχουν γίνει πολεοδομικές παραβάσεις και θα παρέμβουμε δικαστικά κατά της Αστυνομίας. Ανέθεσε στο  δικηγόρο Αναστάσιο  Οικονομόπουλο να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες.

31-8-2002

 

Αεροφωτογραφία 31/8/2002

23-8-2004

Αεροφωτογραφία 23/8/2004

14-3-2008

Αεροφωτογραφία 14/3/2008

14-8-2014

Αεροφωτογραφία 14/8/2014

 Ο χώρος στην Σχολή Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα χρησιμοποιήθηκε κτιριακά για τις ανάγκες τωνΟλυμπιακών αγώνων 2004. Τότε βγήκαν μερικές τυπικές άδειες για την κατασκευή κτιρίων,(κλικ εδώ).

Μετά από χρόνια, το έτος 2014, έγιναν διαπραγματεύσεις με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης που κατέληξαν σε συμφωνία προκειμένου να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου και δήμου Αχαρνών. Για αυτές τις διαπραγματεύσεις ο Σωτήρης Ντούρος δεν ενημέρωσε ποτέ το δημοτικό συμβούλιο. Μετά την λήξη της θητείας του τότε δημάρχου Σωτήρη Ντούρου ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αχαρνών με τη βοήθεια της δικηγόρου Τώνιας Δημητρακοπούλου, που είχε χειριστεί τη δικαστική υπόθεση με τον κ. Οικονομόπουλο, συνέχισαν τις διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο και τον Ιανουάριο  κατέληξαν σε συμφωνία.

Στις 13/1/2015 ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο για έγκριση το σχέδιο συμφωνίας.

 

——————

——————-

—————

Στις 19/1/2015 σε έκτακτη συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο συζήτησε για το τελικό κείμενο της σύμβασης.

———————–

————————–

Η έκτακτη συνεδρίαση  έγινε στις 19/1/2015.

771ΣΩΨ8-1Ι Δ Σύμφωνο συνεργασίας με Υπουργείο Δημόσιας Τάξης

7Ο6ΥΩΨ8-Γ6Θ Παραίτηση από ενέργειες

Η αποφάσεις δημοσιεύτηκαν στις 26/1/2015. Έξη μέρες αργότερα!!

Αναρτήσεις στη Διαύγεια για σύμφωνο

Στις 23/1/2015 υπογράφτηκε η σύμβαση μεταξύ Υπουργείου Δημόσιας τάξης και Δήμου Αχαρνών.

Δελτίο Τύπου για Αμυγδαλέζα 1

Δελτίο Τύπου για Αμυγδαλέζα 2

05

 

 

Και μερικές παρατηρήσεις  για τα αναγραφόμενα στο δελτίο τύπου.

Η ευχαριστίες του δημάρχου δεν πρέπει να απευθύνονται στους συνεργάτες του, όπως η παριστάμενη δικηγόρος, και στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και σε εκείνους που στην «αφέλειά»  τους ξεκίνησαν αυτή την ιστορία με ευτυχή κατάληξη.

Ας επανέλθουμε στα γνωστά

Η επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως!!

Άρθρο 3
Υποχρεώσεις ανάρτησης στο διαδίκτυο

«5. Η μη ανάρτηση ή η μη έγκαιρη ανάρτηση στο διαδίκτυο των πράξεων που αναφέρονται στο άρθρο 2 του παρόντος συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα για το όργανο που την εξέδωσε ή για τον υπάλληλο που έχει την ευθύνη για την ανάρτηση
Η παρ. 5 προστέθηκε με την παρ. 4 άρθρου τρίτου Νομ. 4057/14-14 Μαρτ. 2012 (ΦΕΚ Α΄ 54).

Άρθρο 4
Ισχύς των πράξεων

1.  Οι πράξεις που αναφέρονται στο άρθρο 2, όταν είναι κατά νόμο δημοσιευτέες, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ισχύουν από τη δημοσίευση τους, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά.
«2. Με εξαίρεση τις πράξεις της προηγούμενης παραγράφου, οι λοιπές πράξεις του άρθρου 2 αναρτώνται στο διαδίκτυο κατά τα οριζόμενα στον παρόντα νόμο και ισχύουν από την ανάρτησή τους

Με βάση τα πραγματικά περιστατικά, που θα έλεγε κάποιος δικηγόρος, η υπογραφή της σύμβασης είναι ΆΚΥΡΗ, γιατί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που την ενέκρινε δεν είχε αναρτηθεί στη Διαύγεια έως την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, αλλά τρεις μέρες αργότερα!!

Αν η επόμενη κυβέρνηση, με υπουργό Δημόσιας Τάξης τον Γιάννη Πανούση,  παλαιό φίλο από το 1979, θελήσει να ακυρώσει τη σύμβαση έχει κάθε νομικό έρεισμα να το κάνει. Τότε θα μείνουν οι φωτογραφίες ως ανάμνηση ενός ακόμα διαδικαστικού λάθους!!

simfono

 

Τις πταίει;

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: