Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Οι λαθρομετανάστες ή όπως αλλιώς θέλετε να τους λέτε

Posted by koszig στο 25 Φεβρουαρίου 2015

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στο δήμο Αχαρνών είναι οι «ξένοι», είτε αυτοί  είναι οι λαθρομετανάστες, είτε είναι οι γύφτοι ή ΡΟΜΑ επί το ευγενέστερον.

Ένα σημαντικό κείμενο για τους λαθρομετανάστες ή παράνομους μετανάστες  θα μας ενημερώσει ιστορικά για το πρόβλημα, (κλικ εδώ)

Επειδή το πρόβλημα των λαθρομεταναστών είναι επίκαιρο θα γίνει αναφορά σε ότι αφορά στις επιπτώσεις που έχει, θετικές ή αρνητικές,  στην πόλη μας. Για τους γύφτους αργότερα.

 Για το θέμα της Αμυγδαλέζας υπάρχει πρόσφατη αναφορά, (κλικ εδώ).

Τα νεώτερα:

21.2.15

Απελευθερώθηκαν οι πρώτοι μετανάστες από την Αμυγδαλέζα…


Οι πρώτοι 20 κρατούμενοι μετανάστες της Αμυγδαλέζας αφέθηκαν χθες το απόγευμα ελεύθεροι, ορισμένοι εκ των οποίων είχε αιτηθεί άσυλο και κάποιοι κρατούνταν από 12-17 μήνες.Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπ. Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και η αναπληρώτρια υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου έχουν δεσμευτεί ότι η Αμυγδαλέζα θα κλείσει εντός 100 ημερών και θα δημιουργηθούν ανοιχτές δομές φιλοξενίας μεταναστών.Σύμφωνα με την απόφαση τους η απόφαση για άμεση απόλυση αφορά:
– όσους κρατούνται για χρονικό διάστημα πέραν των 18 μηνών
– όσους ανήκουν σε ευάλωτες περιπτώσεις (οικογένειες, παιδιά, ασυνόδευτοι ανήλικοι, έγκυες, θύματα βασανιστηρίων, ασθενείς, υπερήλικες) με την αναγκαία παραπομπή τους σε δομές φιλοξενίας καθώς και την άμεση απόλυση των αιτούντων άσυλο.
– όσους έχουν κρατηθεί για διάστημα πέραν των 6 μηνών, ανώτατο όριο που τίθεται ως κανόνας από τον νόμο-ταυτόχρονα με την έκδοση απόφασης εξάμηνης αναβολής απομάκρυνσης σύμφωνα με τις πρόνοιες του ν.3907/2011.
21.2.15

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην Αμυγδαλέζα…

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης, καλεί σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, σήμερα Σάββατο 21 Φεβρουαρίου έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας.Αναχώρηση με πούλμαν στις 12μ.μ. από το Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων)
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
– Στο e-mail: nodetention@gmail.com
– Στο τηλέφωνο: 2103813928 (4-9μ.μ.)Το event στο facebookΤα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν βελτιώνονται, δεν διορθώνονται, ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ!Τρεις μετανάστες κρατούμενοι πέθαναν τις τελευτείς ημέρες, στα κελιά της Δημοκρατίας, στα στρατόπεδα συγκέντρωσής της και στο υπόγειο των κρατητηρίων. Χώροι όπου το καθεστώς εξαίρεσης δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας, εφαρμόζεται με τους πιο βάρβαρους τρόπους.Ο Σαγιέντ Μεχντί Αχμπαρί και ο Μοχάμεντι Ναντίμ που κρατούνταν στην Αμυγδαλέζα, αλλά και ο 23χρονος που αυτοκτόνησε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στη Θεσσαλονίκη, είναι τα πιο πρόσφατα θύματα ενός συστήματος που εγκληματεί σε βάρος της ζωής και της αξιοπρέπειας των κρατουμένων μεταναστών. Πρόκειται για μία κατάσταση που έχει ενταθεί τους τελευταίους μήνες και όσο περνούν οι μέρες θα γιγαντώνεται. Ποιος άραγε ευθύνεται για τους τελευταίους θανάτους; Σίγουρα ξέρουμε ποιος θα ευθύνεται για τους επόμενους.Οι έγκλειστοι κρατούμενοι μετανάστες μέσα στα κολαστήρια της παράνομης κράτησης, με κάθε δυνατόν τρόπο αντιστέκονται. Το δικό μας καθήκον είναι να παλέψουμε και να αγωνιστούμε, μαζικά, και κινηματικά μέχρι να γκρεμιστεί και το τελευταίο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ούτε το κίνημα, ούτε οι μετανάστες κρατούμενοι αρκούνται σε ασαφείς προσδοκίες απελευθέρωσης κι «ελπίδες».• Άμεση απελευθέρωση όλων των μεταναστών από τα κέντρα κράτησης
• Να κλείσουν εδώ και τώρα όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα ΚράτησηςΠροσυγκέντρωση έγινε στην κεντρική Πλατεία.SAMSUNG CAMERA PICTURESΑκολούθησε κίνηση στην Αμυγδαλέζα για «ειρηνική» διαδήλωση!! 21.2.15

Ένταση και χημικά στην Αμυγδαλέζα…

 Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Ένταση με τα ΜΑΤ στην Αμυγδαλέζα, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η πορεία διαμαρτυρίας.
Τα ΜΑΤ απώθησαν βίαια την πορεία όταν έσπασε τη μπάρα και μπήκε μέσα στο κέντρο κράτησης

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις, από το left.gr:

14:48 «Ξύλο και χημικά μόλις φτάσαμε ειρηνικά στην είσοδο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Α.Σπουρδαλάκης μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

14:25 Η πορεία μπήκε λίγο νωρίτερα μέσα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης σπάζοντας την μπάρα και φτάνοντας μέχρι τους χώρους κράτησης. Όταν η πορεία έφτασε στα κοντέινερ, τα ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές. Όλη η πορεία έχει πλέον σπρωχτεί εκτός του στρατοπέδου το οποίο πλέον φυλάσσεται από τα ΜΑΤ. Πληροφορίες κάνουν λόγο για μία προσαγωγή ενώ υπάρχουν αναφορές  για χρήση βίας κατά διαδηλωτών.

Φωτο  από @dromografos:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Εκτενής αναφορά και φωτογραφικό υλικό, (κλικ εδώ)

Όπως παρατηρούμε τα κοντάρια για τα σημαιάκια είναι στειλιάρια για γεωργικά εργαλεία.

DSC_4366    DSC_4368

22.2.15

Πανούσης: Αν δεν μας ακούσουν να «σπάσουμε» τη συνθήκη Σένγκεν….

Ακόμα και «σπάσιμο» της συνθήκης Σένγκεν προτείνει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Πανούσης προκειμένου να αντιμετωπιστεί δραστικά το πρόβλημα με τους παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα.

Όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το βράδυ της Κυριακής «αν οι Ευρωπαίοι δεν καταλαβαίνουν τι τους λέμε, τότε να σπάσουμε τη συνθήκη Σένγκεν και να δώσουμε χαρτιά σε 300.000 μετανάστες που θα διαχυθούν στην Ευρώπη» διευκρινίζοντας ότι αυτή είναι προσωπική του άποψη.

«Θα χρειαστούν δύο χρόνια για να αλλάξει η συνθήκη του Δουβλίνου και τότε θα έχουμε 2,5 εκατομμύρια παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Πανούσης.

Πρέπει να καταλάβουν ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τη λειτουργία των κέντρων κράτησης δεν αμβλύνουν τις πολιτισμικές διαφορές, συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης…

Πηγή: protothema

 

Τι είναι η συνθήκη Σένγκεν; Η συνθήκη έχει ως στόχο την προοδευτική κατάργηση των ελέγχων στα κοινά σύνορα, την καθιέρωση της ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα πρόσωπα, υπηκόους των κρατών που υπέγραψαν τη Συμφωνία, καθώς και την αστυνομική και δικαστική συνεργασία, (κλικ εδώ)

Συνθήκη Ελλάδος – Σένγκεν 

Τι σημαίνει κατάργηση της συνθήκης Σένγκεν για την Ελλάδα;

Σένγκεν

 

Με γαλάζιο χρώμα οι χώρες στη συνθήκη Σένγκεν, με πράσινο οι χώρας που θα ισχύσει η συνθήκη που έχει υπογραφεί προσεχώς. Φαντασθείτε εσείς ή οι τουρίστες από την Ευρώπη, στα αεροδρόμια να χρειάζεται όταν βγαίνετε από την Ελλάδα διαβατήριο ή βίζα για τις χώρες που είναι στη συνθήκη Σένγκεν, (κλικ εδώ)

 Κάνετε κράτει.  Γίνατε όλοι Μπαρουφάκηδες 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: