Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Έξη μήνες πέρασαν !!

Posted by koszig στο 2 Μαρτίου 2015

Έξη μήνες  πέρασαν από την  1η Σεπτεμβρίου 2014. Ώρα να γίνει ένας πρώτος απολογισμός της λειτουργίας του Δήμου Αχαρνών, της δημοτικής Αρχής, της αντιπολίτευσης, των δημοτών.

Τα άρθρα που θα ακολουθήσουν δεν έχουν στόχο να «ξεκαθαριστούν λογαριασμοί, αν υπάρχουν, αλλά να γίνει ένας απολογισμός με στοιχεία που θα δώσουν την ευκαιρία στους διοικούντες και στους δημότες να γνωρίσουν σε βάθος, όσο είναι δυνατόν, αποφάσεις της Διοίκησης, με τα θετικά και τα αρνητικά τους και το σημαντικότερο να διατυπωθούν θέσεις-προτάσεις που η Δημοτική Αρχή να κρίνει αν βοηθούν στην εκτέλεση του έργου της, να τις εφαρμόσει ή να κρίνει την αποτελεσματικότητά τους.

Όλα ξεκίνησαν έτσι, (κλικ εδώ).

Μετά την ορκωμοσία το λόγο έλαβε ο δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός. Συνήθως τους λόγους που εκφωνούν δημόσια σημαίνοντα πρόσωπα συντάσσουν ή «χτενίζουν» ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι ή επικοινωνιολόγοι. Από τη στιγμή που εκφωνούνται όμως αυτά τα κείμενα το περιεχόμενό τους αποδίδεται στον εκφωνητή.

———————–

Έτσι λοιπόν το πρόγραμμα που είχε προεκλογικά διατυπώσει ο δήμαρχος και τα έργα μπορεί να προσαρμοστούν ανάλογα με τις συνθήκες που θα υπάρχουν, εκείνο όμως που δε μπορεί να αλλάξει είναι οι αρχές που θα διέπουν τη διοίκηση του δήμου. Είναι εκείνες που με την ανάληψης των καθηκόντων τους διατυπώνονται  με τον ακόλουθο όρκο: «Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου»και εκείνες που διατυπώνουν με την ανάληψη των καθηκόντων τους που αποτελούν συμβόλαιο με τους δημότες.

Μεταξύ όμως αυτών που ελέχθησαν από  το δήμαρχου Γιάννη Κασσαβού είναι και τα παρακάτω:

«Έχουμε επίγνωση του δύσκολου έργου που μας περιμένει. Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας, ως νέα δημοτική αρχή, είναι μεγάλη: Αναλαμβάνουμε τη διοίκηση του Δήμου, υπό συνθήκες βαθιάς κρίσης. Σε οικονομικό και ανθρωπιστικό επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι η διαχείριση υπό την έννοια της απλής διεκπεραίωσης υποθέσεων, πλέον δεν επαρκεί. Ο Δήμος έχει ανάγκη από ένα νέο μοντέλο αυτοδιοίκησης που θα λειτουργεί με αξιοκρατία, διαφάνεια, λογοδοσία και αποτελεσματικότητα απέναντι στον δημότη».

Σε επόμενες αναρτήσεις με τίτλο «Έξη μόνες πέρασαν» θα γίνει προσπάθεια να παρουσιαστούν  οι αποφάσεις  του δημάρχου και η εκτέλεσή τους από τους  Αντιδημάρχους, τους προέδρους των Νομικών προσώπων και τους διοικητικούς υπαλλήλους. Τελικά θα γίνει και αναφορά στον τρόπο που οι δημότες αντιμετώπισαν θετικά ή αρνητικά αυτές τις αποφάσεις.

Αυτή είναι η Αρχή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: