Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

ἵνα ὦσιν ἓν

Posted by koszig στο 8 Μαρτίου 2015

Όλα άρχισαν στο Άγιο όρος.

Άγιο Όρος

 

Στο κάτω μέρος (κόκκινος κύκλος)  είναι η Σκήτη της Αγία Τριάδος

Σκήτη Αγ. Τριάδος

Εκεί ξεκίνησε τη μοναστική του ζωή ο γέροντας Πορφύριος , σήμερα Άγιος Πορφύριος. (κλικ εδώ)

O Γέροντας Γεώργιος Αλευράς Καυσοκαλυβίτης, πνευματικός της Ιεράς Σκήτης Αγίας Τριάδος Καυσοκαλυβίων Αγίου Όρους και υποτακτικός του Οσίου Πορφυρίου, μιλάει αποκλειστικά στο «pentapostagma.gr» για την γνωριμία και την ιδιαίτερη σχέση τους, τις παρακαταθήκες που του άφησε για το σήμερα, καθώς και για τη θέση του Αγίου σχετικά με τα εθνικά μας θέματα. (κλικ εδώ)

Ο Άγιος Πορφύριος «εκομήθει» το Δεκέμβριο του έτους  1991. Στο τέλος της ζωή του τυφλός πέθανε στο Μήλεσι Ωρωπού.

Μετά το θάνατό του ο «υποτακτικός»  του ιερομόναχος Γεώργιος Αλευράς Καυσοκαλυβίτης ανέλαβε θεάρεστο έργο, (κλικ εδώ)

Ὁμοίως καὶ ὁ πατὴρ Γεώργιος Ἀλευράς. Τὸν Μάϊο τοῦ 2007 εἶχε γράψει στὴν καθαρὰ ὀρθόδοξη ἐφημερίδα «Στύλος τῆς Ὀρθοδοξίας», ὅτι ὁ Ἅγιος Πορφύριος εἶχε φρικτὸ τέλος στὰ Καυσοκαλύβια. Τὸ 2008 μᾶς ἔγραψε ὅτι σφοδρή του ἐπιθυμία ἦταν νὰ γίνῃ μέλος τοῦ Τάματος τοῦ Ἔθνους καὶ τοῦ Διοικητικοῦ Συμβουλίου μας (τὸν ὁποῖο ὑποστηρίξαμε καὶ ἔγινε). Χολωθείς, προφανῶς, διότι δὲν τοῦ δόθηκε ἡ Προεδρία, τὴν ὁποία ἤθελε ἐμμόνως νὰ ἔχῃ, γιὰ νὰ ἐπισπεύσῃ, ὅπως διεκήρυττε, τὴν πραγματοποίησι τοῦ Τάματος τοῦ Ἔθνους, ἔλεγε στὴνΠειραϊκὴ Ἐκκλησίατὴν 15ην Ἰουνίου 2009, ὅτι τὸ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ πραγματοποιήθηκεστὶς ἐγκαταστάσεις τοῦ Ἁγίου Πορφυρίου στὸ Μήλεσι Ἀττικῆς, ὅπως δῆθεν «τοῦ ἀπεκάλυψαν ὁ ἀείμνηστος γέρων Πορφύριος καὶ ὁ Θεός».

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΙΑ….

Η Ελαία Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2007 από ανθρώπους από την Αθήνα, τη Θεσ/νίκη, την Λάρισα και τα Τρίκαλα.
Ο σκοπός της να βάλει ένα μικρό λιθαράκι συνεισφοράς στο συνάνθρωπο.
Ήδη στο Ν.Τρικάλων ολοκληρώνεται εντός κτήματος 35 στρεμμάτων ένα κέντρο εργασιοθεραπείας, προκειμένου νέα παιδιά να απασχοληθούν στη βιολογική καλλιέργεια της ελιάς, τη μελισσοκομία, την αγιογραφία, τη ζωγραφική, τη βυζαντινή μουσική, τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και τέλος τη γραφιστική δημιουργία.
Το έργο αυτό ολοκληρώνεται χωρίς την παραμικρή συνδρομή οικονομική από ιδιώτες, φορείς κλπ.
Το έργο ολοκληρώνεται χάρη στις προσωπικές συνδρομές ενός εκάστου μέλους της Ελαίας και από προσωπικά δάνεια που πήραν από τράπεζες τα μέλη της Ελαίας.
Το δεύτερο ταυτόχρονα έργο και παράλληλα μοναδικό, είναι η επανέκδοση των επιστολών του Ιωάννη Καποδίστρια, του Πρώτου Μεταβυζαντινού Ηγέτη του Ελληνικού Έθνους που εκδόθηκαν για πρώτη φορά το 1841 και έκτοτε παραμένουν ανέκδοτες.
Το έργο αυτό είναι έτοιμο προς εκτύπωση αρκεί βεβαίως να βρεθούν οι οικονομικοί πόροι, μιας και ουδείς και πάλι βοήθησε.
Οι ανέκδοτες επιστολές θα εκτυπωθούν σε δύο πολυτελείς δερματόδετους τόμους, αλλά το σπουδαιότερο είναι ότι θα εκτυπωθούν με τον προσωπικό γραφικό χαρακτήρα του Ιωάννη Καποδίστρια, μιας και δημιουργήσαμε ανάλογη γραμματοσειρά, κάτι που αποτελεί ευλογημένη παγκόσμια πρωτοτυπία.
Πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Ελαία» ο ιερομόναχος π. Γεώργιος Αλευράς. Διευθύνων σύμβουλος ο Ιωάννης Κορνηλάκης

Απόσπασμα από το βιβλίο που τιτλοφορείται «Πνευματική Ολυμπιάδα»

Γράφει ο αρχιμανδρίτης Γεώργιος Αλευράς,
Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γεν. Θεοτόκου Κατουσίου

Από την αρχή που τον εγνώρισα η πρώτη συμβουλή που μου έδωσε ήταν, «Θόδωρε, να τρέχεις». Παραξενεύτηκα, όμως το έκανα ευχάριστα και ως λαϊκός, αλλά και ως μοναχός, όταν επήγα στο Άγιο Όρος. Όταν άρχισα να αντιμετωπίζω τις πρώτες δυσκολίες στην παραμονή μου στο Άγιο Όρος, από τις αδυναμίες μου και από το διάβολο μου αποκάλυψε μία ημέρα κάτι: «Θόδωρε, έλα κοντά μου να σου πω κάτι. Από εμένα θέλω μόνο ένα πράγμα να πάρεις, την γρηγοράδα μου! Ο διάβολος ποτέ δε θα μπορέσει να σε πιάσει. Μπροστά εσύ πίσω αυτός, μπροστά εσύ πίσω αυτός, πάντα αυτός θα έρχεται από πίσω».
Έλεγε κάποτε ο γέροντας: «Όποιος ενίκησε τη νωθρότητα μπήκε στον πνευματικό κόσμο• με τον Χριστό όμως». Ο ίδιος ο Χριστός μας δε μας λέγει στο Ευαγγέλιο, «γρηγορείτε και προσεύχεστε, ίνα μη εισέλθετε εις πειρασμόν»; (Ματθ. 26,41). Προηγείται η γρηγοράδα του σώματος και μετά της ψυχής. Σώμα νωθρό δεν μπορεί να προσευχηθεί. Το Άγιο Πνεύμα έρχεται στον άνθρωπο όταν τον βρει σε μία σταθερή εγρήγορση. Ο πατήρ Πορφύριος ήταν αεικίνητος και έτσι μας ήθελε όλους. Κάποτε η αδελφή του τον έχασε στους δρόμους της Αθήνας από το βιαστικό του περπάτημα. Δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει. Σε όλα του ήταν γρήγορος και αθόρυβος. Πριν φύγει από τη ζωή έλεγε: «Τους τεμπέληδες ο Θεός δεν τους ελεεί. Ο γρήγορος άνθρωπος είναι όπως το τρεχούμενο νερό, καθαρό και χρήσιμο». Έλεγε ακόμη ότι «με την εργασία θεραπεύεται η ψυχή». Δηλαδή εργασιοθεραπεία, αλλά με τον Χριστό.
Από την πρώτη ώρα που πήγα στα Καυσοκαλύβια ήθελε να πηγαίνω στη θάλασσα, κάτω, απόσταση 550 μέτρων περίπου, κάθε πρωί σαν μία γυμναστική και ύστερα να ξεκινάω όλες τις δουλειές μου, αλλά μιας και πήγαινα κάτω, μου έλεγε να ρίχνω κανένα κοφίνι και αν μπορούμε να βγάζουμε κανένα ψάρι έτσι ώστε να μη δείχνουμε το σκοπό μας. Είναι και αυτό ένα από τα μυστικά της πνευματικής ζωής. Δηλαδή να μην αποκαλύπτουμε τον τρόπο που εργαζόμαστε για να μην παρεξηγηθεί ως συμπεριφορά εγωιστική, αλλά ως ένας τρόπος προστατευτικός. Όταν ο Θεός είπε στον Αδάμ να εργάζεται στον παράδεισο, του έδωσε και εντολή και να τον προστατεύει. Το έχουμε παρατηρήσει και στο χώρο του αθλητισμού. Φροντίζουν μεν οι αθλητές για την εξάσκησή τους, αλλά συγχρόνως θέλουν να διατηρούν και τη μυστικότητά τους έως ότου έρθει ο κατάλληλος καιρός.
Για να είμαι όμως ειλικρινής, μερικές φορές το αμελούσα. Ήταν πλάνη. Όμως τον τελευταίο καιρό, όταν ήρθε στα Καυσοκαλύβια για να μείνει μόνιμα μέχρις ο Θεός τον καλέσει κοντά του, με είχε αναλάβει πολύ προσωπικά, όπως οι προπονητές τους αθλητές τους.
Άσκηση και Άθληση
Ξεκινήσαμε σιγά-σιγά. Με έβαζε να πηγαίνω και να του φέρνω κανένα ψάρι φρέσκο για το φαγητό του. Όσο περνούσε όμως ο καιρός με έστελνε συχνότερα. Κάποια μέρα μου λέει, «Πήγαινε να μου φέρεις κανένα ψάρι, αλλά γρήγορα, αλλιώς δε γίνεται τίποτα». Έφυγα τρέχοντας, έπιασα ένα σαργό μεγαλούτσικο, το χάρηκα, πηγαίνοντας το επάνω έμεινε ευχαριστημένος. Έδειξε ότι κάναμε μία καλή αρχή.
Μία άλλη μέρα με έστειλε κάτω στη θάλασσα να του μεταφέρω μία μεγάλη φιάλη με νερό που του το φέρνανε απ’ έξω, από πηγή που είχε εντοπίσει ο ίδιος με χωνευτικό νερό. Έφτασα πολύ γρήγορα. Με απορία με ρώτησε «πότε έφτασες, βρε»; Το πρόσωπό του έδειχνε ικανοποιημένο.
Πάλι μία άλλη μέρα, κουβαλώντας μία φιάλη με νερό, έφτασα κάτω από το σπίτι μας στο σημείο του δρόμου που μας είχε υποδείξει επανειλημμένα ότι υπάρχει μία ευωδία ὅμως μέχρι τότε δεν το είχαμε αισθανθεί• εκείνη τη στιγμή την αισθάνθηκα πολύ δυνατά, για λίγο. Μας είχε αποκαλύψει στο τέλος της ζωής του ότι εκεί πήρε τη μεγαλύτερη χάρη από το Θεό, ερχόμενος από κάποια εργασία. Έλεγε ότι από εκείνη τη στιγμή ετελειώθηκε ως χριστιανός και έμεινε και η ευωδία της χάριτος σε αυτό το μέρος. Ήταν τότε ηλικίας 17 ετών περίπου, μεγαλόσχημος μοναχός με το όνομα Νικήτας. Ήταν η δεύτερη παρουσία του Αγίου Πνεύματος στο μικρό μοναχό Νικήτα, διότι την πρώτη την πήρε σε ηλικία 15 περίπου ετών, στον εξωνάρθηκα του Κυριακού της Αγίας Τριάδος από τον Ρώσο γέροντα Δημά, ηλικίας 90 ετών, πρώην αξιωματικό του Τσάρου που ασκήτευε ψηλά στη Σκήτη σε ένα ξεροκάλυβο του Τιμίου Προδρόμου.
Φτάνοντας στο κελλί, με μεγάλη χαρά πήγα να του το αναγγείλω. Τον βρήκα πολύ καταβεβλημένο. Του λέγω: «Γέροντα, είναι ανάγκη να σας μιλήσω. «Λέγε γρήγορα δεν είμαι καλά». Με άκουγε σιωπηλά κουνώντας καταφατικά το κεφάλι του, σήκωσε το δάκτυλό του κι το έβαλε στο στόμα του. Ήθελε να μου πει «σιωπή». Με ένα νεύμα μου έδειξε να φύγω. Πάντα και όταν ήταν υγιής κυριαρχούσε αυτός ο τρόπος, δηλαδή της σιωπής και της ησυχίας. Ήθελε όλες τις δουλειές μας να τις κάνουμε γρήγορα και αθόρυβα. Το θεωρούσε πολύ σπουδαίο για την πρόοδό μας το να είμαστε αθόρυβοι. Μάλιστα μία φορά μας εζήτησε ένα χαλί για το κελλί του. Με φώναξε προσωπικά για να μου πει γιατί το θέλει. «Θεόδωρε, μου έχουν πει οι γιατροί ότι και το βράδυ ακόμη πρέπει να σηκώνομαι και να περπατώ έστω και λίγο μέσα στο κελλί μου. Μου κάνει καλό, για να μην είμαι πολλές ώρες ακίνητος στο κρεβάτι. Το βράδυ μήπως, όταν περπατώ, σε ενοχλώ»; Του απαντώ, «Γέροντα, όχι, δεν σας ακούω».
«Θέλω ένα μάλλινο χαλί για να περπατώ πάνω σε αυτό, για να είμαι πιο αθόρυβος, μήπως και σας ενοχλώ και ίσως να ντρέπεστε να μου πείτε». Του απαντώ πάλι, «Όχι γέροντα». «Ε! τότε καλά, ας πηγαίνεις». Μας έκανε διδασκαλία περί ησυχίας και αθόρυβης ζωής, δείχνοντας ταυτόχρονα και τη μεγάλη ευγένεια ψυχής που είχε προς όλους μας

Από τότε ο (Θόδωρος) αρχιμανδρίτης Γεώργιος Αλευράς, τρέχει!!

Στις 9-6- 2009 ο τότε Υπουργός Τουρισμού πήγε στα Τρίκαλα, (κλικ εδώ)

Το μοναστήρι Κατουσίου είναι αφιερωμένο στο «Γενέσιον της Θεοτόκου». Το όνομα Κατούσι πήρε από το συνοικισμό της Μεταμορφώσεως που ανήκει το μοναστήρι και που παλιά λεγόταν Κατούσι.

Το μοναστήρι είναι ενεργό σήμερα και έχει έναν ιερομόναχο-ηγούμενο (τον αρχιμανδρίτη Γεώργιο Αλευρά) και ένα δόκιμο.

 Αξίζει να αναφερθεί, πως ο Ηγούμενος, επί τη ευκαιρία της επισκέψεως του Υπουργού στην Μονή, προσέφερε στον κ. Μαρκόπουλο το συλλεκτικό επετειακό Ημερολόγιο του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια (1809-2009), όπου φέτος συμπληρώθηκαν 200 χρόνια από την άφιξη του Ιωάννη Καποδίστρια στην Ρωσία.Το ημερολόγιο αυτό συνδέει ιστορικά και πνευματικά τρείς χώρες, την Ελλάδα που ο Ι. Καποδίστριας γεννήθηκε, την Ρωσία που υπηρέτησε με αυταπάρνηση και αγάπη 18 χρόνια και τέλος την Κύπρο εφόσον η μητέρα του ήταν Κυπριακής Καταγωγής.

Η ΜΚΟ «Ελαία» στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Γράφει ο/η Ρεπορτάζ – Αιμίλιος Πολυγένης (Φώτο: Romfea.gr)
29.06.09

PATRIARXHS

Στις 26/06/09 ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος υποδέχθηκε σε επίσημη προγραμματισμένη συνάντηση στο Φανάρι, τον Πρόεδρο της μη κερδοσκοπικής εταιρίας Ελαία Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Αλευρά και τον Δ/ντα Σύμβουλο κ. Κορνιλάκη Ιωάννη, οι οποίοι και του πρόσφεραν ακριβές αγιογραφημένο αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας » ΙΝΑ ΩΣΙΝ ΕΝ » της Πατριώτισσας.

Κατά την συνάντηση η οποία διήρκεσε περί τα 70΄ ο Πρόεδρος και ο Δ/νων Σύμβουλος της Ελαίας ενημέρωσαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη αλλά και τους Αγίους Προκαθημένους Αυστρίας κ. Μιχαήλ και Προικονήσου κ. Ιωσήφ, περί της πορείας του Εθνικού έργου που την τελευταία τριετία έχει αναλάβει η Ελαία αυτού της επανεκδόσεως των ανέκδοτων επιστολών του πρώτου μεταβυζαντινού Ηγέτη του Έθνους του Ιωάννη Καποδίστρια.

Την ανάληψη αυτής της Εθνικής εκδοτικής πρωτοβουλίας ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης είχε προ διετίας χαρακτηρίσει ‘ άθλο ‘, και μάλιστα το προλογικό του σημείωμα θα κοσμεί την επικείμενη έκδοση.

Μετά το πέρας της υιικής προς Πατέρα ενημερώσεως, ο Δ/νων Σύμβουλος της Ελαίας κ. Κορνιλάκης Ιωάννης προσέφερε στον Άγιο Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας το επετειακό συλλεκτικό ημερολόγιο Ελλάδος-Κύπρου-Ρωσίας Ιωάννης Καποδίστριας, 200 χρόνια από της εμφανίσεώς του στην διεθνή πολιτική σκηνή 1809-2009 το οποίο και με θαυμασμό απεδέχθη.

Εκεί εμφανίζεται για πρώτη φορά η εικόνα «ἵνα ὦσιν ἓν» που εικονογράφησε ο Τρικαλινός Αγιογράφος Δημήτρης Κεραμιδάς.

Κεραμιδάς Αγιογράφος

Τη φράση  «ἵνα ὦσιν ἓν» έλεγε ο Άγιος Πορφύριος

—————-

Στο Άγιο Όρος, στην Αρχιερατική προσευχή του Ιησού (Κατά Ιωάννη, Κεφάλαιο 17) οι φράσεις » ἵνα ὦσιν ἓν» απαντώνται σε 2 σημεία, (κλικ εδώ).

ινα ώσιν εν

Η θεολογική ερμηνεία του   «ἵνα ὦσιν ἓν» διαφέρει, (κλικ εδώ)

Από εκεί και ο λόγος του Άγιου Πορφύριου και το το μοναστήρι Κατουσίου που είναι αφιερωμένο στο «Γενέσιον της Θεοτόκου» φαίνεται συνέβαλλαν στο ότι η εικόνα  της Παναγίας «βαφτίστηκε» ως « ἵνα ὦσιν ἓν«. Πως η εικόνα βαφτίστηκε  «Πατριώτισα»  δεν είναι γνωστό. Πατρίς – Θρησκεία, η προμετωπίδα για χορηγούς.!!

Στην εικόνα όμως τα κείμενα είναι στη ρώσικη γλώσσα. Επομένως οι βλέψεις ήταν στο «ξανθό έθνος», κυρίως για το βιβλίο για τον Καποδίστρια που ήταν τότε υπό έκδοση, τον » Άγιο της πολιτικής».

Όπως  λέει ο αγιογράφος στο βίντεο » Την εντολή της αγιογραφίσεως  μου έδωσε ο πάτερ, Γεώργιος Αλευράς, αρχιμανδρίτης και ο Ιωάννης Κορνηλάκης, ο οποίος έχει συγγράψει ένα βιβλίο για τον  Καποδίστρια, ο άγιος της πολιτικής. Αυτοί οι ΄δυο μου έχουν δώσει την εντολή και αυτοί οι δύο  είναι οι δωρητές της εικόνας . Έκανα δύο περίπου μήνες να την αγιογραφήσω, έχει έρθει εδώ στον Ιερό Ναό της Μητροπόλεως μας  και από ότι γνωρίζω μετά το Πάσχα (2014) θα πάει στο Άγιο Όρος στο Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα (ρώσικο μοναστήρι στο Άγιο Όρος) και μετά στη Μόσχα«.

Εδώ αναφέρονται:

Η παραγγελία δόθηκε από το δίδυμο Αλευρά -Κορνηλάκη

Στόχος ήταν η έκδοση του βιβλίου ‘Ιωάννης Καποδίστριας, ο Άγιος της Πολιτικής.

Όπως λέει και το εισαγωγικό σημείωμα της ΑΜΚΕ Ελαία «Το έργο αυτό είναι έτοιμο προς εκτύπωση αρκεί βεβαίως να βρεθούν οι οικονομικοί πόροι, μιας και ουδείς και πάλι βοήθησε.»

Έτσι ο χρόνος περνάει, ο αρχιμανδρίτης Γεώργιος Αλευράς «τρέχει», ο Ιωάννης Κορνηλάκης, επίσης «τρέχει» και πάει Κύπρο, λόγω της Κύπριας μητέρας του Καποδίστρια. (κλικ εδώ)

Μεταξύ των άλλων που είπε ο κ. Κορνηλάκης στον πανιερώτατο Μητροπολίτη Κύκκου & Τηλλυρίας, κ.Νικηφόρο (στη φωτογραφία ο ίδιος τη στιγμή που προσφέρει ακριβές φωτοαντίγραφο της εικόνας ΙΝΑ ΩΣΙ ΕΝ )

FOTO KORNILAKIS

«Ευελπιστούμε το υστέρημα του κάθε Έλληνα και Ελληνίδας, του κάθε Κυπρίου και Κυπρίας, του κάθε Ρώσου και Ρωσίδας να συνδράμει την ανιδιοτελή μας προσπάθειά, μιάς και κανείς Δημόσιος η Ιδιωτικός φορέας μέχρι την στιγμή αυτή, δεν την αγκάλιασε.
Ίσως αυτό να επιθυμεί και η Αγία ψυχή του Ιωάννη Καποδίστρια.»

Την ίδια χρονιά πήγαν και στη Μόσχα.(κλικ εδώ).

Εικόνα με Κύριλλο

Δώρο η εικόνα (ως φορητή) στον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών Ρωσιών κ. Κύριλλο.(κλικ εδώ)

«Τέλος, ενημέρωσαν τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ότι η δογματική εικόνα που με αγάπη φιλοτεχνήθηκε το 2006, αποτελεί σύμβολο ενότητος και παρακαταθήκης του Μακαριστού Αγίου Γέροντος Πορφυρίου.»

Αργότερα η εικόνα  » ἵνα ὦσιν ἓν »  κορνιζάρεται!! Πέρα από τη ρώσικη εκδοχή της  εικόνας (ρώσικοι χαρακτήρες)

Σχολιασμός

ΙΝΑ Αυτή είναι η μεταφορά του «ἵνα ὦσιν ἓν» στα ρώσικα. Θεολογικά είναι λάθος  οι δύο εκκλησίες, γιατί αυτή είναι η »  ἐσφαλμένη ἐκκλησιολογικὴ τοποθέτηση τῶν Οἰκουμενιστῶν φαίνεται καὶ στὸ γεγονὸς ὅτι, παρὰ τὴν ὡς ἄνω δι­δασκαλία τῆς Ἐκκλησίας, ἀναφέρονται στὴν «ἕνωση τῶν Ἐκκλησιῶν», συμπεριλαμβάνοντας ὅλες τίς αἱρέσεις καί ὅλες τίς θρησκεῖες «.

Στο κέντρο της εικόνας εικονίζεται ο χάρτης της Ελλάδας με ψάρια στη θάλασσα και ένα άγιο, που μάλλον πρέπει να είναι ο Άγιος Πορφύριος που έιχε «υποτακτικό» του τον ιερομόναχο Γεώργιο(Θεόδωρο) Αλευρά. Θεολογικά πως γίνεται δεκτό πάνω στην εικόνα της Παναγίας να υπάρχει, τη αδεία των εντολέων, αυτό το ανοσιούργημα.

Αν εντολέας της αγιογραφίας  θα ήταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού  θα μπορούσε να  προσφέρει δώρο στην ΤΣΕΣΕΚΑ Μόσχας αντίστοιχη εικόνα (Θεέ μου συγχώρεσέ με)

Ολυμπιακός

Αφού τελειώσαν οι επισκέψεις σε θρησκευτικούς  παράγοντες  ήρθε η ώρα για το επόμενο στάδιο. Η Κορνίζα της εικόνας, μιας και προορισμός ήταν η Ρωσία.

Εικόνα

Η κορνίζα έπρεπε να έχει την Ελαία (κλαδιά ελιάς με ελιές περιοχής Μεσσηνίας, όχι Καλαμών), το σήμα της ΑΜΚΕ

ελιά

Στο πάνω μέρος το Οικόσημο της μετακομμουνιστικής Ρωσίας.

Οικόσημο

Στο πάνω μέρος της κορνίζας, αριστερά ένας Ρώσος άγιος της εποχής του Βυζαντίου. Δεξιά από τους πολλούς αγίους της Ρωσίας ο Άγιος Θεόδωρος Ουσακώφ, προστάτης του Ρώσικου ναυτικού, (κλικ εδώ). Στην τελετή παρίστατο  και ο αρχιμανδρίτης Γεώργιος Αλευράς. ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελαία ΑΜΚΕ απουσίαζε.

Ο Αρχιμ. Γεώργιος μετά την παράδοση της εικόνας, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο έργο της «ΕΛΑΙΑΣ» και τις  ελληνορωσικές σχέσεις .
Επίσης έκανε αναφορά στις σχέση του Ιωάννη Καποδίστρια με τον Άγιο Θεόδωρο Ουζακώφ, και συγκεκριμένα στην προσφορά της Ρωσίας για την ανεξαρτησία της επτανήσου πολιτείας το 1799 – 1800.

Στο μέσον δεξιά ο Ιωάννης Καποδίστριας. Ο άγιος της Πολιτικής. Πρέπει προσεχώς να αξιοποιηθεί. Τι παραπάνω προσέφεραν στη θρησκεία και στο Έθνος ο Άγιος Πορφύριος, ο Άγιος Παΐσιος και φυσικά ο Θεόδωρος Ουσακώφ!!

Μετά την κατασκευή της κορνίζας η εικόνα άρχισε να περιφέρεται, (κλικ εδώ).

 Την ερχόμενη Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012, η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κκ. Αλέξιος, θα ξεπροβοδίσει από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της πόλης των Τρικάλων, την Ρωσική μεγαλοπρεπή εικόνα της Παναγίας «Ίνα Ώσιν Εν» της Πατριώτισσας, την οποία υπεδέχθη ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου στις 6 Δεκεμβρίου 2011.

Στα Τρίκαλα, επειδή στην εικόνα υπήρχαν ρώσικα γράμματα, νόμισαν ότι ήρθε στο μητροπολιτικό ναό ρώσικη εικόνα. Δεν τους είπε κανείς ότι είναι κατασκευής made in trikala!!

Ο αρχιμανδρίτης Γεώργιος Αλευράς είναι ηγούμενος της Ι.Μ.Κατουσίου Τρικάλων

Παναγία η Πατριώτισσα «Ινα Ώσιν Εν» στην Καρδίτσα, (κλικ εδώ).

Μετά το έτος 2012 χάνονται τα ίχνη της εικόνας. Υπάρχουν όμως παρουσιάσεις για τον Καποδίστρια, όπως στις Αχαρνές, (κλικ εδώ),(κλικ εδώ)

 
Ο συγγραφέας Ιωάννης Κορνιλάκης και ο Πρόεδρος της Ελαίας Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Καυσοκαλυβίτης

Η εικόνα εμφανίζεται στις 27 Φεβρουαρίου στο Πεντάγωνο, (κλικ εδώ). Άλλωστε τι Παναγία η Πατριώτισσα είναι; Και ο Υπουργός Άμυνας  Πάνος Καμμένος με τον  ο Αγιορείτης Αρχιμανδρίτης π.Γεώργιος Αλευράς. Άλλοτε Ιερομόναχος Γεώργιος Αλευράς, άλλοτε αρχιμανδρίτης Γεώργιος Καυσοκαλυβίτης, άλλοτε ιερομόναχο-ηγούμενο μονής Κατουσίου.

Καμένος

Και η μεγάλη μέρα έφτασε. Πρώτη Μαρτίου, εορτή της Ορθοδοξίας. Τα βλέμματα στραμμένα στην Παναγία Σουμελά, στις Αχαρνές,(κλικ εδώ).

Η εικόνα στην τελική της μορφή με την κορνίζα θα παραμείνει στο Ναό μέχρι το έτος 2016, όπου θα έρθει ο Πρόεδρος της Ρωσικής  Ομοσπονδίας Ο Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς ΠούτινВлади́мир Влади́мирович Пу́тин). Τότε θα του προσφερθεί η εικόνα.!!

Έτσι θα τελείωνε μια ιστορία με πρωταγωνιστές ένα μοναχό τον Ιερομόναχο, ή αρχιμανδρίτη, ή ηγούμενο της μονής Κατουσίου και πρόεδρο  της ΑΜΚΕ Ελαία και παρολίγον πρόεδρο της Επιτροπής του Τάματος του Έθνους.

Ο έτερος της ΑΜΚΕ Ελαία φέρεται να είναι και πρόεδρος του Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού – Ανάπτυξης Ελληνορωσικής Διαπεριφερειακής Συνεργασίας, (κλικ εδώ)

Παναγία-Σουμελά_Εικόνα-Παναγίας-Ίνα-Ώσιν-ΕΝ-12

Στη φωτογραφία ο αρχιμανδρίτης Γεώργιος Αλευράς πρόεδρος της ΑΜΚΕ (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) Ελαία, ο Ιωάννης Κορνηλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΜΚΕ Ελαία και ο Νικόλαος Κρημνιανιώτης Διευθυντής της Εύξεινης Πόλης.

Η ΑΜΚΕ Ελαία εκτός του χριστιανικού έργου της διαθέτει και αγρόκτημα 35 στρεμμάτων στο Νομό Τρικάλων. Εκτός των άλλων δραστηριοτήτων ασχολείται ,και με την καλλιέργεια της ελιάς.

Ο κ. Κρημνιανιώτης, εκτός των άλλων δραστηριοτήτων του ομίλου του είναι και λαδέμπορος, (κλικ εδώ),(κλικ εδώ), (κλικ εδώ). Τα γραφεία του ομίλου των επιχειρήσεών του είναι στα Άνω Λιόσια στην οδό Πέτρουλα 3.

Εκεί είναι και τα γραφεία του Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού – Ανάπτυξης Ελληνορωσικής Διαπεριφερειακής Συνεργασίας με πρόεδρο τον Ιωάννη Κορνιλάκη

DSC01947  ΚΑΡΤΑ  ΚΟΡΝΗΛΑΚΗΣ  Ι

 

 

Εδώ προς το παρόν κλείνει ο κύκλος της παρουσίασης.

Η χριστιανοσύνη, η παναγία η πατριώτισσα για επαφές με τη Ρωσία, ο προτεινόμενος Άγιος  Ιωάννης Καποδίστριας με το βιβλίο για την επανέκδοση των επιστολών του Καποδίστρια, η ΑΜΚΕ Ελαία με τα 35 στρέμματα, η προεδρία του ΟΣΣΑ και η συνεργασία με τη Ρωσία.

 

ΙΝΑ

 

Οι εξαγωγές λαδιού άρχισαν.

Καλές δουλειές. Για την Πατρίδα και τη Χριστιανοσύνη ρε …

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: