Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Βοήθεια !!

Posted by koszig στο 11 Μαρτίου 2015

Η ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ…

Στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ Βουλής, υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων εστιάστηκαν …
η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Καμμένος, μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης που είχε η πρόεδρος της Βουλής από την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για θέματα αρμοδιότητας τους.

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε απαραίτητη αυτή τη συνεργασία στην κοινοβουλευτική δημοκρατία και εξήρε τον ρόλο του Κοινοβουλίου, τόσο εν καιρώ ειρήνης για τον έλεγχο των δαπανών, των εξοπλισμών, τη λειτουργία της Δημοκρατίας στο Στράτευμα, και εν καιρώ κρίσης, οπότε η πρόεδρος της Βουλής αντικαθιστά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις αποφάσεις που λαμβάνονται για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Διαβεβαίωσε δε την κ. Κωνσταντοπούλου για το υψηλότατο επίπεδο του ηθικού και της ετοιμότητας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εξάλλου, ενόψει της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 -οπότε «η στρατιωτική παρέλαση θα γίνει χωρίς μπάρες» – ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι ο λαός μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις θα στείλουν ένα μήνυμα εθνικής κυριαρχίας, «ότι είμαστε ενωμένοι και δεν διαπραγματευόμαστε την εδαφική κυριαρχία, την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εδαφική ακεραιότητα την οποία προστατεύουν οι Ένοπλες Δυνάμεις».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι η εθνική κυριαρχία και η εθνική ανεξαρτησία συνδέονται με τη λαϊκή κυριαρχία στη Δημοκρατία.

Η κ. Κωνσταντοπούλου χαιρέτισε την εκλογίκευση των διαδικασιών για τη σύναψη συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων και επισήμανε το ρόλο της Βουλής προς την κατεύθυνση του ελέγχου και της διαφάνειας στις συγκεκριμένες συμβάσεις ώστε να έχουν αποτελεσματικότητα. Επίσης, αναφέρθηκε σε ένα καθεστώς που υπήρχε πολλά χρόνια και πρέπει να διερευνηθεί η συμβολή του στη διόγκωση του χρέους μέσα από την υπογραφή επιζήμιων συμβάσεων.

Ενόψει της αποψινής συνεδρίασης της Βουλής για τη – μετά από πρωτοβουλία της – σύσταση επιτροπής για τις γερμανικές οφειλές (κατοχικό δάνειο αποζημιώσεις-επανορθώσεις) και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιοτήτων, η πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τη βεβαιότητα για τη συνδρομή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με την αξιοποίηση των πολύτιμων αρχείων που έχουν οι υπηρεσίες του στην τεκμηρίωση των διεκδικήσεων του ελληνικού λαού.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, επίσης, δεσμεύθηκε για την ουσιαστική στήριξη του Κοινοβουλίου στη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου για την εκλογίκευση των διακομιδών ασθενών με μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κλείνοντας, η πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι το Κοινοβούλιο θα στηρίξει ουσιαστικά τα μέλη των οικογενειών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Απευθυνόμενη προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας – το αναμνηστικό δώρο του οποίου ήταν ένα ορειχάλκινο στεφάνι ελιάς που απεικονίζει το μήνυμα ειρήνης που στέλνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, όπως είπε ο κ. Καμμένος – η πρόεδρος της Βουλής παρατήρησε ότι θα συμφωνήσει μαζί της ότι «δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη».

Απευθυνόμενη δε προς τον αναπληρωτή υπουργό Κώστα Ήσυχο – το αναμνηστικό δώρο του οποίου ήταν ένας πίνακας ζωγραφικής που απεικόνιζε την πεδιάδα του Μαραθώνα και τον τάφο του Θεμιστοκλή, η κ. Κωνσταντοπούλου σχολίασε ότι «υπόμνηση του πίνακα είναι αναγκαίος οδηγός για την πορεία μας».

Τέλος, παραλαμβάνοντας ορειχάλκινο στεφάνι ελιάς που της επέδωσε ο υφυπουργός Νίκος Τόσκας, η πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ικανοποίηση της για τη βούληση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην τεκμηρίωση των διεκδικήσεων του ελληνικού λαού για τις γερμανικές οφειλές.

Η κ. Κωνσταντοπούλου επισκέφθηκε επίσης το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Τιμές στην πρόεδρο της Βουλής απέδωσε άγημα των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή:http://fimotro.blogspot.gr/

Αυτά με την επίσκεψη στο πεντάγωνο. Μερικά σχόλια:

  • Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε απαραίτητη αυτή τη συνεργασία στην κοινοβουλευτική δημοκρατία και εξήρε τον ρόλο του Κοινοβουλίου, τόσο εν καιρώ ειρήνης για τον έλεγχο των δαπανών, των εξοπλισμών, τη λειτουργία της Δημοκρατίας στο Στράτευμα, και εν καιρώ κρίσης, οπότε η πρόεδρος της Βουλής αντικαθιστά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις αποφάσεις που λαμβάνονται για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
  •   Η κ. Κωνσταντοπούλου επισκέφθηκε επίσης το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Η Ελλάς εσώθη. Είναι σε στιβαρά χέρια. Σε καθαρά μυαλά!!

Η Ελλάδα σήμερα. Η Κυβέρνηση.

 

καβαλημένο καλάμι 1

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: