Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Οι ανιστόρητοι

Posted by koszig στο 15 Μαρτίου 2015

»NA ΔΙΑΝΕΜΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ»…


Πρόταση για έκδοση και διανομή συγγραμμάτων από επιτελεία του στρατού με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα έκανε η Σταυρούλα Ξουλίδου.

Η βουλευτής των ΑΝΕΛ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, εξήγησε πως «o στρατός έχει ειδικά επιτελεία που βγάζουν διάφορα βιβλία για ενημέρωση των αξιωματικών.

Υπάρχουν, λοιπόν, κάποια συγγράμματα που έχουν βγάλει για τη Μακεδονία, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, για το κατοχικό δάνειο. Αυτά λοιπόν που θα διανεμηθούν δωρεάν δεν θα κάνουν κακό, καλό θα κάνουν».

Η κ. Ξουλίδου, τόνισε παράλληλα την ανάγκη να περιληφθεί στην ύλη της ιστορίας που διδάσκεται στα σχολεία η καταστροφή που έκανε η Γερμανία στη χώρα μας.

Στο πάνελ βρισκόταν και ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, ο οποίος τόνισε:«Έχουμε γυρίσει στην εποχή της χούντας και δεν το έχουμε καταλάβει; Είναι δυνατόν το τι θα μοιραστεί στα σχολεία να το αποφασίσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας;»

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στη σύσκεψη της Δευτέρας στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Κώστα Ήσυχου για τις γερμανικές οφειλές, λέγοντας: «Για τις γερμανικές οφειλές η σύσκεψη δεν γίνεται στο υπουργείο Εξωτερικών, γίνεται στο ΥΕΘΑ. Επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου είναι αυτό: Εξετάστηκε, μεταξύ άλλων, η έκδοση και διανομή στα σχολεία ειδικού εντύπου σχετικά με αυτό. Άρα, το τι μοιραστεί στα σχολεία το αποφασίζει ο στρατός σε σχέση με αυτό.  Δεύτερον, εξετάστηκαν οι δυνατότητες για την πραγματοποίηση διεθνούς διάσκεψης για τις γερμανικές οφειλές. Όχι το υπουργείο Εξωτερικών. Ο στρατός. Έχουμε γυρίσει στην εποχή της χούντας και δεν το έχουμε καταλάβει; Είναι δυνατόν το τι θα μοιραστεί στα σχολεία να το αποφασίσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας;» αναρωτήθηκε».

Αντίδραση υπήρξε και από το ΠΑΣΟΚ, με τη βουλευτή Εύη Χριστοφιλοπούλου να γράφει στο twitter «Μετά τη χούντα αγωνιστήκαμε να καταργηθεί η ειδική ηθική διαπαιδαγώγηση στο στρατό! Θα την ξαναφέρουν τώρα στα σχολεία;»

Να λοιπόν που μετά το άθροισμα των ψήφων των βουλευτών του Καμμένου  και του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να διατυπώνεται μια παρακυβερνητική πολιτική, που λόγω των συνθηκών είναι δύσκολα να μαζέψει η Κυβέρνηση.

Στα μυαλά των Ελλήνων αναβιώνουν  εικόνες ηρωϊσμών, όπως τις μάθαμε στο σχολείο και εμφανίζονται πολιτικά με τις δηλώσεις του κ. Καμμένου και της κυρίας Ξουλίδου, Θεολογου, καθηγήτριας Θεολογίας στη μέση εκπαίδευση. Έχει γράψει και ιστορικό πόνημα για «ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ-ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ-ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ»

Φιλέλληνες-Μισέλληνες-Ανθέλληνες

Βασικός πυρήνας ο Ελληνοχριστιανικός Πολιτισμός, λες και η Ελλάδα δεν υπήρχε προ Χριστού.

Η βουλευτής των ΑΝΕΛ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, εξήγησε πως «o στρατός έχει ειδικά επιτελεία που βγάζουν διάφορα βιβλία για ενημέρωση των αξιωματικών.

Υπάρχουν, λοιπόν, κάποια συγγράμματα που έχουν βγάλει για τη Μακεδονία, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, για το κατοχικό δάνειο. Αυτά λοιπόν που θα διανεμηθούν δωρεάν δεν θα κάνουν κακό, καλό θα κάνουν».

Ένα ενημερωτικό βιβλίο του Γενικού Επιτελείου Στρατού είναι  εκείνο που αναφέρεται στον εμφύλιο πόλεμο

Γιώτης-εξώφυλλο

Γιώτης a

 

Ο αρχισυμμορίτης Γιώτης ήταν ο Χαρίλαος Φλωράκης, (κλικ εδώ).

Για  τις γερμανικές αποζημιώσεις είναι αυτό που τώρα είναι στην επικαιρότητα, για τις καταστροφές σε εγκαταστάσεις και υποδομές κατά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο ο Ελληνικός στρατός, όπως λένε τα βιβλία, καταδίωξε τα Ιταλικά στρατεύματα μέσα στην Αλβανία. Εκεί έγιναν βομβαρδισμοί και μάχες, καταστράφηκαν υποδομές, χάθηκαν ζωές αμάχων Αλβανών, έγιναν αντίποινα από τους Έλληνες  σε Αλβανούς πολίτες για συνεργασία με τούς Ιταλούς. Μας τα δίδαξαν στο σχολείο αυτά; Έχουν ζητήσει η σημερινοί Αλβανοί αποζημιώσεις για τις καταστροφές που δημιουργήθηκαν από τους Έλληνες στη χώρα τους; Είχαν κανένα λόγο οι Έλληνες στρατιώτες να εισβάλουν σε ξένη χώρα;

Μιλάμε για τα εγκλήματα κατά του πληθυσμού από τα γερμανικά στρατεύματα,

Σε ένα βιβλίο ενός αποστασιοποιημένου από το ΚΚΕ, του Άγι Στίνα, (κλικ εδώ), με τίτλο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ

Άγι Στίνα ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ

Περιγράφει αναφέρεται σχετικά με το  Δίστομο

ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ a

Κυριάκι

Αυτή είναι η σφαγή στο Δίστομο.(κλικ εδώ)

Για τα Καλάβρυτα στο αρχεία του Γενικού Επιτελείου Στρατού υπάρχουν  αναφορές.

Απόσπασμα από τα αρχεία του Γενικού Επιτελείου Στρατού

Προ διμήνου περίπου λόχος Γερμανικ6ς, αποσταλείς εις την επαρχίαν, ενέπεσεν εις ενέδραν Εαμιτών παρά το χωρίον Κερπινή και υπέστη σοβαράς απωλείας αιχμαλωτισθέντων και περί τους 60-70.
Αι Γερμανικαί στρατιωτικαί αρχαί προέβησαν εις επανειλημμένα διαβήματα δι’ επιτροπών εξ Ελλήνων διά την απελευθέρωσιν των αιχμαλώτων, αλλ’ ούτοι όχι μόνον δεν απηλευθερώθησαν αλλά και εξετελέσθησαν υπό των Εαμιτών. Κατό  πιν τούτου Γερμανικά στρατεύματα εκινήθησαν εξ Αιγίου και Πατρών διά την εκκαθάρισιν της επαρχίας Καλαβρύτων. Την 9 Δ/βρίου 1943 (Πέμπτη) εισήλθον εις την πρωτεύουσαν της Επαρχίας Καλαβρύτων τμήματα Γερμανικού Στρατού επ’ αυτοκινήτων προερχόμενα εκ Πατρών ή Τριπόλεως και έτερα πεζικού προερχόμενα εκ
Διακοφτού.

Στους πολέμους υπάρχουν κάποιοι κανόνες, κάποιες συνθήκες που υπάρχουν πριν από τον πόλεμο, αλλά δεν τηρούνται κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Το Δίκαιο του Πολέμου

Τα Αντίποινα

Δραστικότερη κύρωση κατά του παραβάτη θεωρούνται τα αντίποινα, γιατί εφαρμόζονται κατά τη διάρκεια του πολέμου και επενεργούν άσχετα με την τελική έκβαση του πολέμου. Τα αντίποινα όμως εμπεριέχουν την αδικία της τιμωρίας αθώων αντί των υπαιτίων. Τα άδικα και ασυλλόγιστα αντίποινα απομακρύνουν βαθμιαία τους εμπόλεμους από τους κανόνες του πολέμου και υποβιβάζουν τους πολέμους εξομοιώνοντάς τους με εξοντωτικούς πολέμους των αγρίων. Γι αυτό τα αντίποινα πρέπει να υποβάλλονται μόνο όταν η ανάγκη το επιβάλει και μόνο όταν η παραβίαση είναι τέτοια, ώστε να χρειάζεται τουλάχιστον ίση παραβίαση για να προειδοποιηθεί ο παραβάτης ότι η εξακολούθηση ή η επανάληψη της παράβασης θα προκαλούσε διπλασιασμό αυστηρότητας. Είναι βέβαια αλήθεια, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, ότι με τα αντίποινα τιμωρούνται οι αθώοι αντί των ενόχων, αλλά με το να αποκηρυχθούν τα αντίποινα ως γενικά παράνομα αυτό θα αποτελούσε ενθάρρυνση του ασυνείδητου αντιπάλου να επαναλάβει και πολλαπλασιάζει τις πράξεις που αντιβαίνουν στο δίκαιο του πολέμου.

 

 

Χρηματικές Αποζημιώσεις

Καταβολή χρηματικών αποζημιώσεων για παραβιάσεις του δικαίου του πολέμου από τον ένα προς τον άλλο εμπόλεμο αποκλείονται κατά την διάρκεια του πολέμου. Η πολεμική ανάγκη αποκλείει τη διενέργεια απαιτεί μάλιστα τη διακοπή κάθε χρηματικής καταβολής προς το εχθρικό κράτος ή τους υπηκόους του. Θεωρητικά, χρηματική αποζημίωση μετά τη λήξη του πολέμου πρέπει να δώσει κάθε εμπόλεμος που έχει παραβεί κανόνες του δικαίου του πολέμου. Πρακτικά όμως μόνο ο ηττημένος υποχρεώνεται να δώσει γιατί ο νικητής μπορεί με ειδική διάταξη της συνθήκης της ειρήνης να απαλλαγεί από την εκπλήρωση αυτής της υποχρέωσης.

Πέρα όμως από τα νομικά ή τα έθιμα κατά τη διάρκεια του πολέμου, ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας.

Ας υποθέσουμε  ότι η χώρα μας μαζί με άλλες Χριστιανικές χώρες μετά τη φρίκη που προκαλούν τα εγκλήματα των τζιχαντιστών κατά των χριστιανών στη Συρία και στο Ιράκ αποφασίζουν να παρέμβουν στρατιωτικά.Ας υποθέσουμε ότι εσείς ή το παιδί σας υποχρεώνεται να πάει στρατιώτης να πολεμήσει εναντίον των τζιχαντιστών. Στη χώρα τους θα είναι ένας επιτιθέμενος. Σε μια πόλη που έχουν καταλάβει, ο εχθρός δεν θεωρείται ηθικό να προσπαθεί να αμυνθεί. Εσείς, ο κατακτητής, σε μια χώρα που δε γνωρίζετε τη γλώσσα της, σε κατοίκους που άλλοι θα σας θεωρούν ως σωτήρα και άλλοι ως εχθρό, εσείς που απέναντί σας δε θα έχετε τακτικό στρατό, αλλά πολίτες αμυνόμενους πως θα αντιδράσετε; Αν συλλάβουν μερικούς από εσάς τι λογική κίνηση θα κάνετε; Προφανώς θα διαπραγματευτείτε τη σωτηρία τους. Αν δεν ευοδωθεί η διαπραγμάτευση και του βρείτε αποκεφαλισμένους  τι θα κάνετε, θα πείτε έτσι είναι ο πόλεμος, αυτοί είναι αμυνόμενοι ή θα προσπαθείσετε να αποτρέψετε επανάληψη αυτού του γεγονότος; Τότε θα λάβετε τα μέτρα σας να μην επαναληφθεί αυτό σε αιχμαλώτους, ή θα φύγετε από τη χώρα ή θα κάνετε αντίμετρα.

Επειδή απέναντί σας δεν έχετε τακτικό στρατό, αλλά κατοίκους που τη μια μέρα είναι ήσυχοι πολίτες και την άλλη μέρα στρατιώτες-εχθροί, τότε μια λύση υπάρχει. Ο εκφοβισμός του πληθυσμού με αντίποινα. Γι αυτό τα αντίποινα πρέπει να υποβάλλονται μόνο όταν η ανάγκη το επιβάλει και μόνο όταν η παραβίαση είναι τέτοια, ώστε να χρειάζεται τουλάχιστον ίση παραβίαση για να προειδοποιηθεί ο παραβάτης ότι η εξακολούθηση ή η επανάληψη της παράβασης θα προκαλούσε διπλασιασμό αυστηρότητας.

Δηλαδή αν αποκεφαλίσουν δύο δικούς μας να αποκεφαλίσουμε ή να εκτελέσουμε δύο από τους κατοίκους; Αυτό είναι το δίκαιο του πολέμου. Και αν επαναληφθεί οι δύο να γίνουν τέσσερις !!

Αυτός είναι ο πόλεμος. Αν σε ένα σπίτι είναι ταμπουρωμένοι αντίπαλοι στρατιώτες ή μαχητές και δεν βγαίνουν με τα παρακάλια τι κάνεις; Το ανατινάζεις. Το σπίτι αυτό όμως δεν είναι των μαχητών, είναι κάποιων κατοίκων που μπορεί να σκοτωθούν και αυτοί αν είναι μέσα στο σπίτι. Τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως δεν σκοτωθούν θα ζητήσουν αποζημίωση. Από ποιον, αν εμείς είμαστε νικητές;

Να τελειώσουμε εδώ την υπόθεση εργασίας και να ξαναγυρίσουμε στα δικά μας.

Aris-Tzavellas_kefalia

 

Αυτά δεν είναι κεφάλια που έκοψαν τζιχαντιστές, είναι το κεφάλι του Βελουχιώτη και του Τζαβέλα. Αγωνίστηκαν κατά των Γερμανών και μετά για μια άλλη Ελλάδα (κατά τη γνώμη τους),αλλά…

cf86cebbcf89cf81ceb9cebdceb1-ceb4cf83ceb5-cebaceb5cf86ceb1cebbceb9ceb1

 

Αυτοί δεν είναι τζιχαντιστές με τις στολές είναι Έλληνες στρατιώτες και αξιωματικοί του  Ελληνικού Στρατού. Το 1947, κατά τον εμφύλιο. Ο Γιώτης (Χαρίλαος Φλωράκης) τη γλύτωσε!!

Και από την αντίθετη παράταξη, υπήρξαν  παρόμοια εγκλήματα, εξίσου φρικτά.

Αυτός είναι ο πόλεμος, και χειρότερος ο εμφύλιος.

Και μια και μιλάμε για πολέμους, για θύματα άμαχου πληθυσμού, και έρχεται και η Εθνική γιορτή για την 25η Μαρτίου, αν ανατρέξουμε στις διηγήσεις  ενός ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Απομνημονεύματα Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

Διαβάστε τις σελίδες 80-86. Βλέπετε ομοιότητες;

 

Αν διαβάσετε τι έγραψαν οι τότε χρονογράφοι δε θα ξαναπάτε σε παρέλαση.

 

Την ιστορία γράφουν πάντα οι νικητές. Αυτή μαθαίνουμε στο σχολεία,την Εθνική Ιστορία. Υπάρχει όμως και η άλλη ανάγνωση της ιστορίας, που τη διαβάζουν λίγοι και ακόμα πιο λίγοι μπορούν να την εκφέρουν.

Ας ξαναγυρίσουμε όμως από εκεί που ξεκινήσαμε, από την κυρία Ξουλίδου, που το όνομά της έγινα για πρώτη φορά γνωστό από τη δήλωσή της για προσπάθεια εξαγοράς από την τότε κυβέρνηση πριν μερικούς  μήνες.

Πρόταση για έκδοση και διανομή συγγραμμάτων από επιτελεία του στρατού με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα.

Την πραγματική ιστορία του τόπου μπορούν να μάθουν οι Έλληνες όταν τα βιβλία και τα αρχεία δοθούν ηλεκτρονικά στο διαδίκτυο. Τότε οι Έλληνες θα μπορέσουν να κρίνουν ποια έιναι η Ελλάδα, ποιοι είναι οι Έλληνες και ποιοι οι εχθροί μας.

Προς το παρόν σιωπητήριο για την Ιστορία!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: