Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Οδός Βαρδουσίων – Οδός Θανάτου

Posted by koszig στο 17 Μαρτίου 2015

Αυξήθηκε  η  προσέλευση   τοξικομανών  στον    Άγιο    Δημήτριο   Αχαρνών

 

ΣΤΟΝ  ΥΠΟΥΡΓΟ  ΓΙΑΝΝΗ   ΠΑΝΟΥΣΗ  Ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

 

Μπορεί η καλή είδηση των τελευταίων  ημερών,  για τις Αχαρνές να είναι, το άδειασμα του κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών της Αμυγδαλέζας, η μεταφορά τους και η απελευθέρωση των στο  κέντρο της Αθήνας, όπως λένε και όλα τα  κανάλια της ενημέρωσης, για τους κατοίκους της περιοχής Αγίου Δημητρίου Αχαρνών,  η  πραγματικότητα  είναι  εντελώς  διαφορετική  και πιο επικίνδυνη.

Από τις ημέρες που  ξεκίνησε  το εγχείρημα  κατάργησης της Αμυγδαλέζας,  παρατηρήθηκε  υπερπροσέλευση  τοξικομανών στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου για την προμήθεια της  ουσίας που επιθυμούν, την οποία κάνουν χρήση  «φόρα παρτίδα», σε ακάλυπτους χώρους, στο δρόμο, στις εισόδους κατοικιών.

Για του λόγου του αληθές,  κάτοικος  που διαμένει επί της Λεωφ. Δημοκρατίας,  μέτρησε  τις τελευταίες ημέρες, μόνο για   τις ώρες από  16.00 μ.μ. έως  τις  20.00 μ.μ., να  αποβιβάζονται   200 έως 300 τοξικομανείς, μόνο στην 16η στάση  και  όλοι να κατευθύνονται στα γνωστά στέκια δια μέσου της  οδού Βαρδουσίων, ακριβώς απέναντι από τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου.

Άλλοι τόσοι αποβιβάζονται στις  στάσεις  16η  του Τελωνείου και στην 17η του Κέντρου Διανομής ΕΛΤΑ.

Ο  τοπικός  Σύλλογος, διαμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις, εδώ και  τρία χρόνια, γιατί πρέπει  ο μεγαλύτερος όγκος τοξικομανών να διέρχεται από τη οδό Βαρδουσίων και δεν διανοίγουν και  την  οδό Μόρνου με την Λεωφ. Δημοκρατίας.

Η πρώην Δημοτική Αρχή του Σωτήρη Ντούρου, δεσμεύτηκε για την διάνοιξε, την ξεκίνησε προεκλογικά και την παράτησε. Ο Σύλλογος έθεσε το θέμα και στην νέα Δημοτική Αρχή και περιμένει, αν θα συνεχίσει την διάνοιξη ή ας ενημερώσει όλους για το όποιο εμπόδιο υπάρχει.

Ο τοπικός  Σύλλογος, Αγίου Δημητρίου Αχαρνών, σχημάτισε  Ειδικό  Φάκελο, των ενεργειών του από το 2011 έως σήμερα, με  όλα  τα  ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν στα έντυπά και ηλεκτρονικά μέσα, ΑΧΑΡΝΟΡΑΜΑ, ΑΧΑΡΝΑΪΚΗ, ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ, ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΖΟΥΓΚΛΑ, κ.α.

Με ενέργειες του, αντιπροσωπεία του  Συλλόγου,  με επικεφαλής  τον Πρόεδρο  Βασίλη Πετρόπουλο,  κατάφερε να γίνει δεκτός από τον ίδιο τον  Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κύριο Γιάννη Πανούση, το μεσημέρι της Παρασκευής  6  Μαρτίου 2015, στο Υπουργείο, όπου τον ενημέρωσε  για  την  επικρατούσα  κατάσταση στην περιοχή του Αγίου  Δημητρίου,  του παρέδωσε  τον σχετικό Φάκελο, που ανέλαβε  ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, να μελετήσει και να ενεργήσει ανάλογα.

Σας παραθέτουμε αυτούσιο, το  διαβιβαστικό του φακέλου αθρόας  προσέλευσης  τοξικομανών, στην περιοχή,   που επιδόθηκε στον Υπουργό Προστασίας  του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση.

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ

«ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»

Μόρνου και  Βαρδουσίων – Αχαρνές 

ΤΗΛ. 210-2442240 και 697 90 73 708

 

                                                                          Αχαρνές,    02    Μαρτίου  2015

   

  Προς  :   Τον   Υπουργό Προστασίας   του  Πολίτη  κ.  Ιωαν.  Πανούση           

         Ο  Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Δημητρίου Αχαρνών,  σας  παραδίδει   Φάκελο  με  αποδεικτικά  στοιχεία, σχετικά με το  τεράστιο πρόβλημα  της  καθημερινής  επίσκεψης    1000 έως 2000  χρηστών  ναρκωτικών ουσιών (τοξικομανών) από όλη την Αττική  και όχι μόνο, για να προμηθευτούν ελεύθερα  την δόση των ουσιών  της εξάρτησης των.

        Χωροταξικά  η περιοχή του Αγίου Δημητρίου, ανήκει στην Π.Ε. ΠΥΡΓΟΥΘΙ, η Νότια  συνέχεια του Κεντρικού Μενιδίου, όπου στα όρια του  περιλαμβάνονται και οι εγκαταστάσεις  του Σ.Κ.Α.

        Το πρόβλημα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στην περιοχή, ξεκίνησε δειλά – δειλά από το 1995  και εντάθηκε επικίνδυνα μετά το 2010, στο πλαίσιο μετατόπισης του από το Κέντρο της Αθήνας.

       Επιλέγει  η περιοχή μας  ως πιο κατάλληλη  και για το  έλεγχο από πλευράς Αστυνόμευσης  και ο τρόπος  και η τακτική, δεν διαφέρουν  καθόλου από την ελεύθερη διακίνηση όλων των ναρκωτικών ουσιών,  στους  χιλιάδες εξαρτημένους  της Αττικής.

      Κατά τα άλλα, ο Σύλλογος  μας  ανέδειξε  το  θέμα σε όλες του  τις  διαστάσεις, ακόμα και με  τολμηρές  προτάσεις, απέναντι στο πρόβλημα που εξελίσσετε σε ανίατη ασθένεια για ολόκληρο  το Δήμο.

      Τις προωθήσαμε  κατ’ αρχή στο  Δήμο Αχαρνών, στην Πολιτεία, στο Υπουργείο, στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, στη Βουλή, στον  έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

      Κατανόηση  υπήρξε  από όλους  τους εμπλεκομένους τις Πολιτείας. Όμως ως εκεί.

      Άπαντες  δήλωσαν  αδυναμία  και αναρμοδιότητα, μάλιστα με την  προφορική βεβαίωση, έλεγαν  ότι το  θέμα  της  καθημερινής  παρουσίας  εκατοντάδων  τοξικομανών   στην περιοχής μας,  είναι σε γνώση του  «ΜΑΞΙΜΟΥ»  και του Γραφείου του Πρωθυπουργού, γι’ αυτό  και θα υπάρχει στην περιοχή αυξημένη αστυνόμευση.

      Όμως από πλευράς Δήμου και Περιφέρειας, δεν υπήρξε κανένα έργο, ούτε καν έργο  Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας για την Προστασία της Δημόσιας  Υγείας στην Περιοχή  και το Δήμο.

  

       Κύριε   Υπουργέ, Προστασίας  του Πολίτη,  της νέας   Κυβέρνησης

       Μέσα  από την εμπειρία  και το μαρτύριο που καθημερινά βιώνουμε  σαν κάτοικοι της Περιοχής  Αγίου Δημητρίου Αχαρνών, σας  καταθέτουμε τις παρακάτω   Γενικές προτάσεις, για  μια συνολική αντιμετώπιση του φαινομένου των Ναρκωτικών.

  1. Πρώτη πρόταση , είναι  η αναγνώριση των χρηστών ως χρήστες αρρωστημένης  κατάστασης, που χρήζουν δωρεάν χορήγηση της ουσίας από επίσημο φορέα της πολιτείας.
  2. Δεύτερη πρόταση, η επίσημη αναγνώριση των  πωλητών, με άδεια της πολιτείας για την εξάσκηση επαγγέλματος.

 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :  Όσο περισσότερους  τοξικομανείς μεταφέρουμε στις Αχαρνές, τόσο  μεγαλώνει  και  το  παράνομο  εμπόριο  ναρκωτικών.

 ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ :  Με βάση ανεπίσημα  στοιχεία, υπολογίζεται ότι το Δήμο Αχαρνών  επισκέπτονται καθημερινά για  αγορά  της δόσης των  10.000 έως 12.000 τοξικομανείς. 

          Ωστόσο,  θα  ήμασταν  ευτυχείς,  αν  στο πλαίσιο των  δυνατοτήτων σας  προωθήσετε  προς  λύση   τα  παρακάτω   που  αφορούν  την  περιοχή μας, είναι στην δυνατότητα σας,  δεδομένου ότι, σήμερα  η   πλειοψηφία  των  τοξικομανών μετακινείται στα γνωστά στέκια προμήθειας,  μέσω των  στάσεων της  Λεωφ. Δημοκρατίας, 17ης   Αγίου Δημητρίου  και την οδό Βαρδουσίων και της 18ης Κέντρου Διανομής ΕΛΤΑ, δια μέσου  της οδού  Μπόσδα.

  1. Ζητάμε την, ΑΜΕΣΗ σύνδεση  της  Λεωφ. Δημοκρατίας  με την οδό Μόρνου, στο ύψος της 16ης στάσης,   με κόμβο και την διάνοιξη της  για ένα χιλιόμετρο έως την οδό Μπόσδα, με πεζοδρόμια και τον κατάλληλο φωτισμό, ώστε να μετριαστεί   η  διοχέτευση τοξικομανών από την οδό Βαρδουσίων, απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.
  2. Την καθιέρωση  Τοπικής  Αστικής Συγκοινωνίας  με σύνδεση  της Λεωφ. Δημοκρατίας  της  στάσης Προαστιακού και  οδού Φιλαδελφείας  και  με  αμφίδρομη  κατεύθυνση , για την ασφαλή μετακίνηση  των κατοίκων της περιοχής.

         Με την ελπίδα  ότι  καταφέραμε να σας μεταφέρουμε   την κρισιμότητα  της  κατάστασης  που βιώνει μια  ολόκληρη  συνοικία μας,  τους   φόβους  και τους κινδύνους  των κατοίκων της, καθώς  και τον κίνδυνο εξάπλωσης  στον κεντρικό ιστό της πόλης των Αχαρνών.

 Για το  Δ.Σ.

 

Ο   Πρόεδρος

   Πετρόπουλος    Βασίλης

Βαρδουσίων α

117    SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES    118

OLYMPUS DIGITAL CAMERA    116

Και η ζωή(;) συνεχίζεται !! Γιάννη μ΄ακούς;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: