Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Μερικές φορές οι υποδείξεις εισακούονται

Posted by koszig στο 22 Μαρτίου 2015

Σε προηγούμενη ανάρτηση είχε γίνει αναφορά για διαδικασίες που έπρεπε να κάνει η οικονομική επιτροπή  για να είναι νόμιμες οι αποφάσεις που λάμβαναν τα όργανα του δήμου, δηλαδή ο δήμαρχος, η οικονομική επιτροπή και το δημοτικό συμβούλιο, εφόσον είχαν αντικείμενο δαπάνες. (κλικ εδώ).

Αυτό είχε επισημανθεί στο παρελθόν πολλές φορές, αλλά φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να εφαρμοστεί ο νόμος.

Ανάληψη υποχρέωσης

Ανάληψη υποχρέωσης 1

 

 

Ένα μικρό λαθάκι.

Η εγκύκλιος 30 του Υπουργείου Εσωτερικών στις 20 Απριλίου 2010 αναφέρεται σε εφαρμογή του Π.Δ. 113/2010. Μεταξύ των  αναφερομένων είναι  και οι αναλήψεις υποχρεώσεων για αποδοχές προσωπικού, υποχρεωτικές εισφορές κλπ.

ΥΠΕΣ-19664-2011 Ανάληψη υποχρεώσεων

Οι πιστώσεις του προϋπολογισμού που αφορούν: α) αποδοχές κάθε είδους προσωπικού, β) αντιμισθία των αιρετών και του συμπαραστάτη του δημότη, γ) μισθώματα ακινήτων, δ) έξοδα κίνησης εισπρακτόρων και ε) υποχρεωτικές εισφορές της περίπτ. ιγ΄ της παρ. 1 του άρθρου 158 του ΔΚΚ, όπως αυτές καθορίζονται σήμερα με την Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών 55327/1989 (ΦΕΚ 894/Β), διατίθενται χωρίς να απαιτείται απόφαση οποιουδήποτε οργάνου (άρθρο 158 παρ. 5 Ν 3463/2006).

Συνεπώς, στις ανωτέρω περιπτώσεις οι εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό πιστώσεις ή οι πιστώσεις που εγγράφονται ύστερα από αναμόρφωση, θεωρούνται δεσμευμένες για ολόκληρο το ετήσιο ποσό τους, χωρίς να απαιτείται η έκδοση σχετικής πράξης. Στο μητρώο δεσμεύσεων συμπληρώνονται για τις δαπάνες αυτές όλες οι στήλες με εξαίρεση τη στήλη με αριθμό 8 «Αριθμός απόφασης ανάληψης», δεδομένου ότι απόφαση για τη δέσμευση των πιστώσεων αυτών δεν εκδίδεται.

Μάλλον για αυτές τις δαπάνες αρκεί η εγγραφή τους στον προϋπολογισμό και στο μητρώο δεσμεύσεων χωρίς έκδοση σχετικής πράξης και ανάρτηση στη Δι@ύγεια.

Η αναρτώμενες δεσμεύσεις δαπανών ισχύουν από τη δημοσίευσή τους στη Δι@ύγεια. Η ανωτέρω ανάληψη υποχρέωσης δαπάνης δημοσιεύτηκε στη Δι@ύγεια στις  20/3/2015 και όχι στις 26/2/2015.

Αρχίσατε να προχωράτε σωστά. Συνεχίστε.

——————–

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: