Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Αυτό έλλειπε !!

Posted by koszig στο 27 Μαρτίου 2015

Earth

 

 Ιεροσυλία  και από το ΚΕΘΕΑ   στον   Άγιο   Δημήτριο   Αχαρνών

 Έστησαν πάγκο ενημέρωσης τοξικομανών  στο προαύλιο  του  Ναού !!!

Αυτό που συμβαίνει  στην περιοχή Αγίου Δημητρίου – Αχαρνών με την μεγάλη επέλαση   τοξοκομανών από όλη την  Αττική και όχι μόνο, δεν έχει προηγούμενο. Είναι  φαινόμενο καταστροφικό  και  εγκληματικό για ολόκληρη την πόλη.

Είναι γνωστό  σε όλους  πως με την ανοχή  του Δήμου, της Περιφέρειας  και της Κυβέρνησης  ο  χώρος   του  Ιερού   Ναού Αγίου  Δημητρίου  και  η  απέναντι  οδός Βαρδουσίων, εδώ και πέντε χρόνια  έχουν μετατραπεί  ως  το μεγαλύτερο  σημείο διέλευσης  εκατοντάδων τοξικομανών  κάθε μέρα, με  όλες  τις συνέπειες, της παραβατικότητας, επικινδυνότητας, μετάδοσης  ασθενειών κλπ.

Πρόσφατα  ο τοπικός Σύλλογος επισκέφθηκε  τον νέο Υπουργό  Δημόσιας Τάξης,  κ. Γιάννη  Πανούση, όπου παρέδωσε  φάκελο, με όλες  τις  σχετικές δημοσιεύσεις, σε εφημερίδες, Ιστοσελίδες και BLOG , τις τελευταίας  τετραετίας.

Μεταξύ άλλων, στο διαβιβαστικό φακέλου, το οποίο δημοσιεύτηκε, σε όλα τα ηλεκτρονικά τοπικά μέσα ενημέρωσης, το ένα από τέσσερα αιτήματα, που ζητούσαν λύση άμεσα, ήταν   να σταματήσει  πια  ο  χώρος   του  Ιερού   Ναού Αγίου  Δημητρίου  και  η  απέναντι  οδός Βαρδουσίων, να είναι  ο κύριος  προορισμός  των τοξικομανών, προτείνοντας  την άμεση  διάνοιξη  της οδού Μόρνου,  ( 200 μέτρα πριν  τον   Ναό Αγίου Δημητρίου) και  σύνδεση της  με την  Λ. Δημοκρατίας.

Ακριβώς είκοσι μέρες μετά  και συγκεκριμένα την Πέμπτη  26 Μαρτίου 2015, οι κάτοικοι,  είδαν  κατά τις  10.00 π.μ. δίπλα  ακριβώς από τον  Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου,  κλιμάκιο  του ΚΕΘΕΑ με πάγκο, καθώς και  με άτομα που είναι σε πρόγραμμα, να ενημερώνουν  τοξικομανούς τόσο κατά την  προσέλευση , όσο και κατά τη αποχώρηση των.

Το γεγονός αυτό εξαγρίωσε πολλούς κατοίκους της περιοχής, όπου ο ένας ενημέρωνε τον άλλον, καθώς θεώρησε πως στην περιοχή τους  καταλύθηκε κάθε Ιερό και Όσιο, από τοξικομανείς και θεραπευτικές κοινότητες.

«Είναι ή δεν είναι ιεροσυλία, αυτό που γίνεται στο Ναό μας.  Σε  πιο άλλο Ναό γίνεται αυτή η κατάσταση,  πως θα πάνε να εκκλησιαστούν κάτοικοι και περαστικοί κάθε ηλικίας, βλέποντας  πάγκους πότε ΚΕΘΕΑ και πότε ΟΚΑΝΑ στο προαύλιο του Ναού;», έλεγαν κα ξανάλεγαν.

Ένας από τους κατοίκους, πήγε ευγενικά και ρώτησε, πως  ήλθαν στο σημείο αυτό, και έλαβε την απάντηση, πως έχουν πάρει σχετική άδεια από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Τότε κάποιος άλλος , επικοινώνησε  με τον Δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό, που δήλωσε πως δεν είναι σε γνώση του, του ζητήθηκε να  δώσει εντολή  να φύγουν από το χώρο του Ναού, δεσμεύτηκε ότι αμέσως  θα δώσει  εντολή για  την απομάκρυνση του κλιμακίου.

Επειδή  η ώρα είχε ήδη,  έφθασε  μία το μεσημέρι,  το κλιμάκιο, έφυγε μεν, δεν ξέρουμε όμως αν  ξανάλθει.

Το  περιστατικό αυτό είναι πράγματι πολύ σοβαρό, για την περιοχή  και Δήμο και θα πρέπει ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή, να παρέμβουν αποφασιστικά.

Τι μπορεί να σημαίνει για  μια περιοχή, όπως  αυτή του Αγίου Δημητρίου, όταν κατακλύζεται από τοξικομανείς μεταφερόμενους, και στο καπάκι, δίπλα από τον  Ναό έρχονται και τα  κλιμάκια απεξάρτησης;

Σημαίνει πως κλείνουν τα μαγαζιά. (Τέσσερα είναι όλα και όλα  ένα καφενείο, ένας φούρνος, ένα  με μικροέπιπλα   και   το  Βετζινάδικο). Ήδη  είναι έτοιμοι για κλείσιμο,  οι καταστηματάρχες, (τελευταίο θα μείνει το Βετζινάδικο, που θα δίνει και ψωμί και καφέδες),  θα κλείσει  τέλος και η  Εκκλησία, αφού  εμποδίζεται ο εκκλησιασμός των πιστών, ηλικιωμένοι στην πλειοψηφία τους.

Συνεπώς αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ερημώνει μια ολόκληρη περιοχή.

Σε επικοινωνία   με  μέλος  του Συλλόγου,  είπε πως  την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015,  έχουν εκλογοαπολογιστική  Συνέλευση, θα τεθούν  αυτά τα  προβλήματα και  θα αποφασίζουν.  Όμως  δεν υπάρχει  αισιοδοξία  για  καλυτέρευση της  κατάστασης.

«Τελευταία μας ελπίδα, ο Αθηναγόρας και ο Ιερόνυμος». «Θα πιέσουμε το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει από τις εκλογές να ζητήσουν  την παρέμβαση του Μητροπολίτη Αθηναγόρα και του  Αρχιεπίσκοπου  Ιερώνυμου, (Προστατέψτε  τον Ναό μας ! ) να πιέσουν την Κυβέρνηση, ώστε να νομοθέτηση, αυστηρή επιτήρηση σε τέτοιες έκνομες  συμπεριφορές και μάλιστα   σε απόσταση 200 με 300 από Ιερούς Ναούς».

Να θυμίσουμε  πως το βασικό ερώτημα του Συλλόγου τέσσερα χρόνια τώρα, προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, «Γιατί όλοι από την Οδό Βαρδουσίων», παραμένει αναπάντητο.

Από την πλευρά μας ως μέσο ενημέρωσης, μεταφέρουμε τον προβληματισμό και το μέγεθος του προβλήματος, στη Δημοτική Αρχή, στις  Δημοτικές παρατάξεις, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στου Βουλευτές της Περιφέρειας, ζητώντας  το αυτονόητο :  Κάντε  κάτι, μπορείτε.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

Ακούει κανείς;

2 Σχόλια to “Αυτό έλλειπε !!”

 1. dedinw said

  Καλησπέρα Ελεύθερο Βήμα,

  Ας υποθέσουμε πως κάποιος θέλει να απλώσει ένα δίκτυο από κάμερες στους προβληματικούς δρόμους του Αγιου Δημητρίου αφενός για να φοβίσει τους επίδοξους εγκληματίες, αφετέρου για να γίνει συλλογή υλικού που θα βοηθήσει τις διωκτικές αρχές να απομονώσουν τους πυρήνες εγκληματικής δραστηριότητας.
  Ας πούμε πως θέλουμε να καλύψουμε ένα οικοδομικό τετράγωνο. Θα χρειαστούμε:
  • Ασύρματες κάμερες WiFi
  • Ασύρματο δίκτυο για να συνδέονται οι κάμερες
  • Ηλεκτρικό ρεύμα για τις κάμερες

  Το εύκολο είναι το ηλεκτρικό ρεύμα (από τις κολόνες του δημοτικού φωτισμού).

  Επίσης μία αδιάβροχη ασύρματη (WiFi) κάμερα IP κοστίζει περίπου 70 ευρώ.

  Αν είχε ολοκληρωθεί το έργο ασύρματου WiFi από το δήμο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτό το δίκτυο, αλλά μέχρι τότε αναρωτιέμαι πόσοι κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου θα προσφέραν εθελοντικά τη σύνδεση τους; Είμαι σίγουρος πάρα πολλοί, αν αναλογιστούμε πόσο πολύ θέλουν να αντιμετωπιστεί το πρόβλημά τους.

  Άρα τελικά θα μπορούσαμε να πούμε πως για να καλύψουμε ας πούμε μια γειτονιά θα θέλαμε π.χ. 8 κάμερες = 80*70 = 560 ευρώ.

  Αν αναλογιστείτε πόσα «ταξιδάκια» έχουν πάει οι αιρετοί μας σε συνέδρια για την αύξηση της ποιότητας ζωής της Ευρωπαικής ένωσης, πραγματικά αναρωτιέται κανείς δε μπορούσαν να δώσουν 3000 ευρώ για να γεμίσουν κάμερες τη γειτονιά του Αγίου Δημητρίου.

  Μάλιστα εγώ θα πρότεινα αυτές τις κάμερες να τις βγάλουν στο διαδίκτυο (όπως και το δημοτικό συμβούλιο) ώστε όλοι οι «συνένοχοι» να βλέπουν το δράμα των κατοίκων 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

  Υπάρχει ασφαλώς ένα θέμα νομικής προστασίας προσωπικών δεδομένων αλλά αυτό ξεπερνιέται είτε αφενός αν η ανάλυση στις κάμερες δεν επιτρέπει την ευδιάκριτη παρουσία των χαρακτηριστικών των ατόμων που απεικονίζονται. Αλλά προσωπικά ως δήμος θα προτιμούσα να βγάλω ένα ψήφισμα και να παρανομήσω ώστε να ασκήσω πίεση. Γιατί αν κάποιοι σπεύσουν να προστατεύσουν τα προσωπικά δεδομένα τότε είναι απορίας άξιο γιατί αυτοί οι κάποιοι δεν προστατεύουν εδώ και τόσο καιρό την αξιοπρέπεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Αγίου Δημητρίου.

  Αγαπητό δημοτικό συμβούλιο, ιδού η Ρόδος, Ιδού και το πήδημα.

  Το μόνο που έχετε να επενδύσετε για να γίνει αυτή η προσπάθεια είναι να στερήσετε από ένα ταξιδάκι τους εαυτούς σας και να ορίσετε και έναν υπεύθυνο υπάλληλο για να συντονίσει το έργο. Δε χρειάζονται ούτε εξωτερικές αναθέσεις, ούτε εταιρίες αφού οι υπάλληλοι της υπηρεσίας πληροφορικής του δήμου σίγουρα διαθέτουν πολλές περισσότερες ικανότητες από ότι χρειάζεται κάποιος για να στήσει μια WiFi κάμερα.

  Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,

  Ένας ενεργός πολίτης.

 2. Emmanouela said

  Καλημέρα σας. Η κίνηση των πολιτών είναι το λιγότερο που μπορώ να πω απαράδεκτη και δείχνει πόσο άγνοια υπάρχει γύρω από αυτό το ζήτημα. Θα έπρεπε να ξέρουν πως μόνο με υπεύθυνους φορείς όπως το ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ μπορεί να λυθεί το πρόβλημα που ταλανίζει τη περιοχή αλλά είναι και ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Και αν θέλουν λοιπόν να λέγονται και καλοί χριστιανοί για να τελείωνουμε πια με αυτό το ζήτημα θα έπρεπε όχι μόνο να πηγαίνουν Εκκλησία αλλά και να κάνουν καμία προσευχή για αυτούς τους ανθρώπους που τόσο απαξιώνουν όμως αυτό οδηγεί σε έξαρση και όχι μείωση του θέματος. Και επιτέλους ας θυμηθούν- αν πάλι θέλουν να λέγονται χριστιανοί- ότι ο Χριστός έκανε παρέα μόνο με τοκογλύφους, πόρνες, παραλυτικούς, άρρωστους και ληστές. Ας βγάλουμε το σκασμό εμείς οι δήθεν χριστιανοί πια, έλεος δηλαδή!!!!! Ο Αθηναγόρας και ο Ιερώνυμος έχουν διακίωμα να επέμβουν μόνο σε ότι αφορά τη λειτουργία της εκκλησίας, τον ιερέα και εκδηλώσεις την Μητρόπολης. Δεν έχουν ΟΥΤΕ πολιτική ΟΥΤΕ επιστημονική εξουσία, και αυτό αν θέλουν ας το βάλουν μέσα στο κεφάλι τους αυτοί και εμείς……..

  Σας ευχαριστώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: