Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Κατρουγκαλιάδα!!

Posted by koszig στο 30 Μαρτίου 2015

Το κίνημα των «αγανακτισμένων» ξεκίνησε ως μίμηση αντίστοιχου κινήματος στην Ισπανία, που παρουσίαζε παρόμοια χαρακτηριστικά με την Ελλάδα, (κλικ εδώ).

Από το Μάρτιο του 2011 μέχρι το τέλος του έτους 2011 ήταν στην επικαιρότητα, (κλικ εδώ),(κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ) ,(κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ).

 

Αυτή είναι εικόνα της συγκέντρωσης στις 5/6/2011. Μετά άρχισαν ενημερωτικές ομιλίες από καθηγητές Πανεπιστημίου, Γιώργο Κατρούγκαλο, αναπληρωτή Καθηγητή Συνταγματολόγο στο Πανεπιστήμιο Θράκης, Γιάννη Βαρουφάκη Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών κ.α.

  

Καθοδηγητική φυσιογνωμία ο  κ. Κατρούγκαλος στον αντιμνημονιακό αγώνα ενάντια στο μνημονιακό Κράτος.

Μνημονική και η διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας. Εκείνη την εποχή το μνημονιακό Κράτος είχε και ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας. Στη διοίκηση του Κέντρου αυτού διορίστηκε διοίκηση, όπου μεταξύ των άλλων ήταν και ο Γεώργιος Κατρούγκαλος, αναπληρωτής Καθηγητής  Δημοκρίτιου Πανεπιστημίου Θράκης

179 t Ο.Δ.Δ.Υ. Διορισμός Διοίκησης ΚΕΕ

Την 28/5/2010 διορίστηκε αντιπρόεδρος  του ΚΕΕ. Ως αντιπρόεδρος εξουσιοδοτήθηκε για έκδοση εντολών και έγκριση δαπανών. Με αυτή την ιδιότητα ο Γεώργιος Κατρούγκαλος υπόγραψε εντολή πληρωμής την 5/4/2011 για αμοιβή του Γεώργιου Κατρούγκαλου για τη συμμετοχή του σε συνεδρίαση Δ.Σ. το Μάρτιο του 2011 με ποσό 264,74 €.

Δαπάνη

Εικόνα από εφημερίδα το Βήμα της 29/3/2015

Το έτος 2011 ο κ. Κατρούγκαλος αμειβόταν για υπηρεσίες σε θέσεις διορισμένος  από την Υπουργό του ΠΑΣΟΚ κα. Διαμαντόπουλου και, όπως φαίνεται στις ανωτέρω φωτογραφίες, έβγαζε πύρινους λόγους κατά της μνημονιακής κυβέρνησης.

Μέχρι τις 20/2/2015 τα γραφεία της  Δικηγορικής Εταιρείας με την επωνυμία «Απ. Παπακωνσταντίνου – Γ. Κατρούγκαλος – Ν. Χλέπας και Συνεργάτες», που εδρεύουν στην Αθήνα, ήταν στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ αριθμ. 30-32, Κολωνάκι. Αυτή τη διεύθυνση δήλωνε και ο κ. Κατρούγκαλος στο ανωτέρω έγγραφο,γιατί από το 2010 ήταν εταίρος  στην εταιρεία αυτή.

Οικονομική Επιτροπή  Δήμου Λαυρεωτικής

Συγχώνευση εταιρειών

Συνεργάτες

Οι σύμβουλο του Υπουργού

Η Συνέχεια στις εφημερίδες, (κλικ εδώ),  και στο διαδίκτυο.

Είναι φυσικό κάθε Υπουργός να επιλέγει για συνεργάτες του έμπειρα στελέχη και συνεργάτες που υπάρχει εμπιστοσύνη.

Στην ανωτέρω υπουργική απόφαση για πρόσληψη ειδικών συμβούλων υπάρχει ενδεχομένως ένα σημείο που σηκώνει συζήτηση.

Οι ανωτέρω εξαιρούνται από την αναστολή του δικηγορικού λειτουργήματος σύμφωνα με το εδάφιο 2 της περ. α της παρ. 1 του άρθρου 31 του Ν. 4194/2013 (Φ.Ε.Κ.208/Α΄), και τους επιτρέπεται να ασκούν από 27−1−2015, παράλληλα με τα καθήκοντα του Ειδικού Συμβούλου, το επάγγελμα του Δικηγόρου.

Επειδή οι δικηγόροι-Ειδική σύμβουλοι, πρώην συνεργάτες της εταιρείας του κ. Κατρούγκαλου, μπορεί να χειρίζονται υποθέσεις οι ίδιοι ή οι περί αυτούς που σχετίζονται με το υπουργείο που προΐσταται ο κ. Κατρούγκαλος, στην περίπτωση αυτή υπάρχει  θέμα ηθικής τάξης.

Η ηθική τάξη είναι σχετική;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: