Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Πάρτα όλα

Posted by koszig στο 21 Απριλίου 2015

Υπάρχουν χίλιοι παράγοντες που μπορούν να φέρουν σε δύσκολη θέση, πρόσκαιρη ή μόνιμη  ένα κράτος ή ένα δήμο, είτε εξωτερικές συνθήκες, έκτακτα γεγονότα ή η ανικανότητα  των διοικούντων να διαχειριστούν την κατάσταση.

Το σύνταγμα προβλέπει τις διαδικασίες που έχει στη διάθεσή της μια κυβέρνηση να αντιμετωπίσει μια έκτακτη κρίση. Νομοθετικά υπάρχει μια έκτακτη διαδικασία που δίνει στην κυβέρνηση την δυνατότητα να νομοθετήσει. Προηγούμενες κυβερνήσεις με την επίκληση έκτακτων και επειγόντων καταστάσεων έκαναν χρήση αυτής της διαδικασίας, της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Με αυτό τον τρόπο νομοθετούσαν αποφεύγοντας της συζήτηση και ψήφιση νόμων στη Βουλή. Η τότε αξιωματική αντιπολίτευση και σημερινή κυβέρνηση σήκωναν υψηλούς αντιπολιτευτικούς λόγους με επίκληση αντισυνταγματικότητας αυτών των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Μια ανάλυση για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου από τη συνταγματική σκοπιά περιγράφεται εδώ), (κλικ εδώ).  Για παλαιότερες αναφορές σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, κυρίως τι έλεγαν οι σημερινοί συγκυβερνόντες   (κλικ εδώ).

Αυτή είναι η δεύτερη πράξη νομοθετικού περιεχομένου με αναδρομική ισχύ από 17 Μαρτίου 2015.

Πράξη νομοθετικού περιεχομένου για αποθεματικά ΟΤΑ

Τα σχόλια είναι περιττά.

—————

Ας ελπίσουμε ότι οι πολιτικές ιδεοληψίες  θα προσγειωθούν. Οι μπαρουφάκηδες θα αφήσουν τα καραγκιοζιλίκια;

Αλλιώς θα έχουμε αυτή την εικόνα.

————–

Η ελπίδα έρχεται;

 

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.