Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Ένας Αναπληρωτής Υπουργός, άξιος για τη θέση του.

Posted by koszig στο 8 Μαΐου 2015

«ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ» ΛΕΕΙ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

 5/5/2015

Διαψεύδει ο αναπληρωτής υπουργός, σε επικοινωνία του με τον όμιλο των εφημερίδων Μακεδονία- Θεσσαλονίκη, ότι έβγαλε 80 χιλιάδες ευρώ στο εξωτερικό το περασμένο Μάρτιο. Όπως γράφει σήμερα…
Τρίτη η εφημερίδα Μακεδονία, ο υπουργός ζήτησε επιτακτικά να μην δημοσιοποιηθεί το όνομά του απειλώντας με προσφυγή στη Δικαιοσύνη στην αντίθετη περίπτωση.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση απάντησε στην καταγγελία της εφημερίδας Θεσσαλονίκη με non paper μέσα από το οποίο καλεί την εφημερίδα να αποκαλύψει ποιος είναι ο αναπληρωτής υπουργός, διαφορετικά, όπως τονίζεται, θα πρόκειται για μια πρακτική «που ξεπερνάει τα όρια της χυδαίας προβοκάτσιας».

Από την πλευρά του, ο υπουργός δηλώνει ότι «και η σύζυγος του κινεί χρήματα και πως ούτε ο ίδιος γνωρίζει τι κάνει εκείνη». Διαβεβαιώνει ωστόσο, ότι από τότε που είναι ο ίδιος στην κυβέρνηση «δεν υφίστανται τέτοιες μετακινήσεις χρημάτων, ούτε υπάρχει λογαριασμός στο Λουξεμβούργο.»

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν υπάρχει κάποια ανάλογη τραπεζική συναλλαγή που να αφορά κάποιο άλλο πόσον σε διαφορετικό χρόνο ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε ότι «αυτό είναι μια άλλη υπόθεση Δεν έχει σχέση με την περίοδο που βρίσκομαι στην Κυβέρνηση. Εγώ δούλευα στο Βέλγιο από το 1992.»

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι το δημοσίευμα αναφέρεται στην πραγματικότητα» σημείωσε τη Δευτέρα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών N. Βαλαβάνη.

Πηγή:http://fimotro.blogspot.gr/2015/05/blog-post_465.html

Δημήτρης Μάρδας – Βιογραφικό

Δημήτρης ΜάρδαςΔημήτρης Μάρδας

Ο Δημήτρης Μάρδας γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1955.

Περάτωσε τις βασικές πανεπιστημιακές του σπουδές στο Τμήμα των Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στα Πανεπιστήμια Paris I-Sorbonne (1979-80) και Paris II-Pantheon (1980-1982) στην οικονομία και έλαβε τον τίτλο του Διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Paris II-Pantheon (1990).

Εργάστηκε στη Γενική Διεύθυνση των Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων (Γ.Δ. ΙΙ) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πρώτη φορά, το 1987. Από το 1992 έως τα τέλη του 1994 εργάστηκε πάλι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αρχικά στη Γενική Διεύθυνση της Εσωτερικής Αγοράς – Βιομηχανικών Υποθέσεων (Γ.Δ. ΙΙΙ) και ακολούθως, στη Γενική Διεύθυνση της Εσωτερικής Αγοράς (Γ.Δ. ΧV). Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες, κατά το 1992-1994 συμμετείχε, ως μέλος της ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις διαπραγματεύσεις του «Γύρου της Ουρουγουάης».

Από τον Απρίλιο του 2000 έως το Φεβρουάριο του 2002 τοποθετήθηκε ως Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και από τον Οκτώβριο του 2002 έως τον Απρίλιο του 2004 ορίστηκε στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ). Το 2004 εκλέχθηκε εκπρόσωπος στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων (ΣτΑ) του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

 Έγραψε τα βιβλία: «Ελλάδα-ΕΟΚ. Η ελληνική γεωργία και το πρόβλημα της ένταξής της στην ΕΟΚ», 1978, «Τα οικονομικά των προμηθειών του Δημοσίου», 1999 και «Από την ΕΟΚ στην ΕΕ», 2005. Δημοσίευσε σειρά άρθρων στα αγγλικά και στα γαλλικά με θέμα το διεθνές εμπόριο, τις ξένες επενδύσεις, την τεχνολογική έρευνα, και την πολιτική των προμηθειών του δημοσίου.

  Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

Αυτά έγραφαν οι εφημερίδες και τα blog Για τον Αναπληρωτή Υπουργό. Η απειλή για προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας «Μακεδονία» έκανε να αιωρείται το όνομα ενός Αναπληρωτή Υπουργού με το γράμμα «Μ» όπως αναφέρθηκε στη Βουλή.

Ο κ. Μάρδας δήλωσε ότι το «Πόθεν έσχες» θα το δώσει στη δημοσιότητα. Ακολούθησε η Γερμανική εφημερίδα Bild που ανακοίνωσε το όνομά του ως το πρόσωπο έβγαλε σε τράπεζα του εξωτερικού το ποσό των 80.000 €.

Τα νεώτερα

»ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΕΒΓΑΛΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΦΛΕΒΑΡΗ»…

Στο θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει βγάλει στο εξωτερικό, όντας υπουργός της κυβέρνησης, 80.000 ευρώ, αναφέρθηκε ξανά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση κατά τη διάρκεια της εκπομπής Online στο Mega, o κ. Μάρδας ισχυρίστηκε ότι έβγαλε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Βέλγιο 30-40.000 ευρώ όταν ήταν ακόμη εκτός κυβέρνησης, προσδιορίζοντας τη χρονική περίοδο πάρα πολύ κοντά στον Φλεβάρη, αντίθετα με όσα ισχυριζόταν την Τρίτη όταν και τόνιζε ότι η μεταφορά είχε γίνει τον Οκτώβρη-Νοέμβρη.

Όπως ανέφερε, «τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι άγρια συκοφάντηση, αύριο όλοι οι βουλευτές θα έχουν βεβαίωση, η οποία αποδεικνύει πως δεν έχω βγάλει ούτε ένα ευρώ στο εξωτερικό και δει 80.000 όταν ήμουν υπουργός καθώς επίσης και πως δεν έχω κανένα λογαριασμό στο Λουξεμβούργο. Τα 30- 40 χιλιάδες ευρώ που έβγαλα ήταν όσο ήμουν εκτός κυβέρνησης, μερικές μέρες πριν φύγει η κόρη μου στο εξωτερικό, κοντά στο Φλεβάρη. Η κόρη μου βέβαια δεν πέρασε τις εξετάσεις, όπως περιμέναμε, παρέμεινε στην Ελλάδα και θα πάει λίγο καιρό. Και φυσικά δεν είναι χρήματα που δεν έχω δηλωμένα στο πόθεν έσχες».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν επιδίωξε να «παρκάρει» τα χρήματά του και ότι αν ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο θα τα έστελνε σε χώρα με ΑΑΑ όπως η Γερμανία ή το Λουξεμβούργο, όχι στο Βέλγιο.

Ως κοροϊδία – όπως είπε ο ίδιος – εξέλαβε τους ισχυρισμούς του υπουργού ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξέφρασε την απορία του: «Μου λέτε ότι συνέπεσε 2-3 μέρες προ των εκλογών, ξέροντας όλοι ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να βγάλετε τα λεφτά στο Βέλγιο, χωρίς να ξέρετε αν θα περάσει η κόρη σας;».

Πηγή: http://fimotro.blogspot.gr/

Υπάρχουν μερικές απορίες, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μάρδα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός δηλώνει ότι «και η σύζυγος του κινεί χρήματα και πως ούτε ο ίδιος γνωρίζει τι κάνει εκείνη». Διαβεβαιώνει ωστόσο, ότι από τότε που είναι ο ίδιος στην κυβέρνηση «δεν υφίστανται τέτοιες μετακινήσεις χρημάτων, ούτε υπάρχει λογαριασμός στο Λουξεμβούργο.»

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν υπάρχει κάποια ανάλογη τραπεζική συναλλαγή που να αφορά κάποιο άλλο πόσον σε διαφορετικό χρόνο ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε ότι «αυτό είναι μια άλλη υπόθεση Δεν έχει σχέση με την περίοδο που βρίσκομαι στην Κυβέρνηση. Εγώ δούλευα στο Βέλγιο από το 1992.»

Και νεώτερη!!

Τα 30 – 40 χιλιάδες ευρώ που έβγαλα ήταν όσο ήμουν εκτός κυβέρνησης, μερικές μέρες πριν φύγει η κόρη μου στο εξωτερικό, κοντά στο Φλεβάρη.

Ένας Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, όπως ο καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Μαρδάς, πρέπει να είναι ακριβής.

30 – 40.000 € δεν είναι ακριβής προσδιορισμός ποσού που έβγαλε στο Βέλγιο. Δε μπορεί  Υπουργός  Οικονομικών «αριστερής» κυβέρνησης να μη γνωρίζει τι ποσά κινεί η σύζυγός του. Είναι στη λογική ότι λείπουν το πρωί 200-300 εκατομμύρια ευρώ για τις συντάξεις και βρέθηκαν το μεσημέρι που πήγε στο γραφείο του!!

Σε άλλο δημοσίευμα, (κλικ εδώ), αναφέρεται:

«Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, που τις προηγούμενες μέρες φωτογραφιζόταν, χωρίς ωστόσο να κατονομάζεται (γιατί άραγε;) διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα και δήλωσε ότι  από την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων του έως σήμερα δεν έκανε ο ίδιος ή η σύζυγός του, οποιαδήποτε μετακίνηση κεφαλαίων προς το εξωτερικό. Έστειλε μάλιστα, πέραν των άλλων αποδεικτικών στοιχείων, στο γραφείο του πρωθυπουργού έγγραφη βεβαίωση της τράπεζας Eurobank που επιβεβαιώνει ότι δεν έχει γίνει κίνηση ούτε ενός ευρώ προς το εξωτερικό κατά την επίμαχη περίοδο.»

Μένει λοιπόν μια διερεύνηση ότι τι σημαίνει η φράση «κοντά στο Φλεβάρη» ή «… από την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων του…»

Πόσο κοντά; Δεν υπήρχε προσδιορισμός για το μήνα που έγινε η μεταβίβαση του ανωτέρω ποσού στο εξωτερικό;

Διορισμός μελών Κυβέρνησης  27.1.2015

Στις 26 Ιανουαρίου 2015, δυό μέρες μετά τις εκλογές, ήταν γνωστό ποιοι θα είναι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί. Την επομένη δημοσιεύτηκαν τα ονόματά τους σε ΦΕΚ.

Ο κ. Μάρδας εργάστηκε στις Βρυξέλλες τα έτη 1992-1994 σε υψηλόβαθμη θέση. Λογικό ήταν οι αποζημιώσεις της θέσης του να κατατίθενται σε τράπεζα του Βελγίου, για τις καθημερινές του συναλλαγές.

Ο καθένας που έχει νόμιμα χρήματα σε τράπεζα έχει δικαίωμα να τα διαχειρίζεται όπως νομίζει, ακόμα και να τα εξάγει σε τράπεζες του εξωτερικού. Αυτό έχουν κάνει και αρκετοί υπουργοί των προηγουμένων κυβερνήσεων, όπως και της τωρινής κυβέρνησης.

Είναι όμως θέμα ηθικής τάξης να αδειάζουν τα ταμεία των τραπεζών λόγω της κρίσης που υπάρχει σήμερα, και ειδικά της έλλειψης ρευστότητας των τραπεζών, υπουργοί, και μάλιστα οικονομικών και ανώτερα κυβερνητικά στελέχη να φροντίζουν να διαφυλάξου τα χρήματά τους σε τράπεζες του εξωτερικού.

Αυτό είναι ένα μήνυμα για το τι μέλει γενέσθαι.

 

Η «Δημιουργική Ασάφεια» σε όλες τις βαθμίδες, σε όλα τα πρόσωπα.

Η Ελπίδα έρχεται!!

————

———–

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: