Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Η ελπίδα έρχεται!!

Posted by koszig στο 10 Μαΐου 2015

Πυρά Ν.Δ. κατά ΣΥΡΙΖΑ για την γιορτή κάνναβης στο Σύνταγμα

FOSPHOTOS/Angelos Christofilopoulos

Τα πυρά της ΝΔ δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη χθεσινή «1η γιορτή κάνναβης» στο Σύνταγμα, την οποία στήριξαν η Νεολαία και ο τομέας Δικαιωμάτων του κόμματος.

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Δημόσιας Τάξης της Ν.Δ. Δημήτρη Κυριαζίδη, «μετά το απαλό χάιδεμα των κάθε λογής παραβατικών αναρχοαυτόνομων αριστεριστών και αντιεξουσιαστών, τις ευνοϊκές διατάξεις για τους τρομοκράτες και την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, ο ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω εσωτερικών φωνών και μπρος στην ανάγκη εξαργύρωσης προεκλογικών γραμματίων, προκαλεί για μία ακόμη φορά την κοινωνία, συγκρουόμενος με την νομιμότητα αλλά και την κοινή λογική».

Επίχης, χαρακτηρίζει πρωτοφανή για τα ελληνικά χρονικά την εκδήλωση που -όπως αναφέρει- αφήνει για μία ακόμη φορά άναυδη την κοινωνία.

Ο κ. Κυριαζίδης σημειώνει ότι μόνο ως κακόβουστη φάρσα μπορεί να εκλάβει κανείς την πρόσκληση των διοργανωτών της στην κυβέρνηση «να ικανοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις στον τομέα της αποποινικοποίησης της χρήσης και της ελεύθερης κυκλοφορίας της κάνναβης».

Καταλήγοντας, παρατηρεί ότι «ο δραματικός πολιτικός κατήφορος, δυστυχώς, συνεχίζεται» και συμπληρώνει ότι το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να ευχηθεί «και μη χειρότερα…».

 

ΣΤΙΣ 9 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Συλλαλητήριο υπέρ της κάνναβης στο Σύνταγμα με την υποστήριξη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και χορηγό e-shop που πουλάει σπόρους για καλλιέργεια

Συλλαλητήριο υπέρ της κάνναβης στο Σύνταγμα με την υποστήριξη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και χορηγό e-shop που πουλάει σπόρους για καλλιέργεια

24|04|2015 16:57

Δώδεκα ολόκληρες ώρες θα διαρκέσει η 1η Γιορτή Κάνναβης στο Σύνταγμα στις 9 Μάη, με αίτημα την αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών, τη νομιμοποίηση της θεραπευτικής και ψυχαγωγικής κάνναβης, αλλά και την αυτοκαλλιέργειά της (κοινώς, γλάστρες στο μπαλκόνι).

Μεταξύ των υποστηρικτών της γιορτής που οι διοργανωτές χαρακτηρίζουν «συλλαλητήριο» υπάρχει και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, όπως βλέπουμε στην αφίσα της γιορτής. Εκεί, φαίνεται και πως στους σπόνσορες συμπεριλαμβάνεται και το canabiseeds.com, ένα e-shop πώλησης σπόρων κάνναβης. To canabiseeds, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο «είναι δημιούργημα μια καταλανικής/ελληνικής συνεργασίας». Το παρακάτω στιγμιότυπο είναι από την αρχική σελίδα του εν λόγω site όπου παρατίθενται φωτογραφίες από το εμπόρευμα που μπορεί να προμηθευτεί κανείς, για παράδειγμα τρεις σπόροι της ποικιλίας «Northern Light #5 X Haze» κοστίζουν 56 ευρώ…

Το γεγονός αυτό προκάλεσε σήμερα το πρωί τον αρνητικό σχολιασμό του διευθυντή του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο», Κώστα Αρβανίτη που δήλωσε πως «με όλο το σεβασμό» η πολιτική νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχει απευθυνθεί σε ειδικούς στα θέματα της απελευθέρωσης πριν αποφασίσουν να λάβουν μέρος στο συνέδριο.

Η γιορτή που θα διαρκέσει δώδεκα ώρες και θα έχει μορφή συλλαλητηρίου, διοργανώνεται στο πλαίσιο της  παγκόσμιας ημέρας δράσης Global Marijuana March. Μάλιστα το Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ που διοργανώνει τη γιορτή τη συνδέει με «την 70η επέτειο της πτώσης του φασισμού- ναζισμού». Στόχος μεταξύ άλλων είναι να υπάρξει ενημέρωση για τις αντιναρκωτικές πολιτικές, για τα εναλλακτικά μοντέλα αποποινικοποίησης που εφαρμόζονται σε όλο το κόσμο και τον οφέλη τους. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «Ραντεβού στην Πλατεία Συντάγματος στις 9 Μάη (13:00 το μεσημέρι με 01:00 το βράδυ) για να το κάνουμε νόμιμο με την παρουσία μας και να πιέσουμε την Κυβέρνηση να ακολουθήσει σύντομα.»

 

Αντιδρούν ΚΕΘΕΑ,18 Άνω αλλά και εργαζόμενοι στους φορείς πρόληψης των ουσιών και εξαρτήσεων για την 1η Γιορτή Κάνναβης που έχει εξαγγελθεί για το Σάββατο 9 Μαΐου στην Πλατεία Συντάγματος από την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιδρούν ΚΕΘΕΑ και 18 Άνω στη 1η Γιορτή Κάνναβης που διοργανώνει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν επισημαίνουν ότι: «Ως εργαζόμενοι/ες στην πρόληψη, τη θεραπεία και την κοινωνική ένταξη εξαρτημένων ανθρώπων αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε όχι την απελευθέρωση κάποιας ψυχοδραστικής ουσίας αλλά την απελευθέρωση της ανθρώπινης ουσίας, της δημιουργικότητας, της αυτοεκτίμησης, της διάθεσης για ζωή, των δυνατοτήτων αναζήτησης νέων οριζόντων χειραφέτησης. Αυτή την ουσία, που δικαιούται να έχει ή να ξαναανακαλύψει κάθε μέλος της κοινωνίας μας, κάθε εξαρτημένος άνθρωπος, σε πείσμα των ανελεύθερων, ατομικιστικών καιρών. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ποινικοποίηση του εξαρτημένου, αντιπαλεύοντας στην πράξη την επιδερμική και ισοπεδωτική λογική: ‘όποιος δεν είναι με τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, είναι με την καταστολή του χρήστη».

Όπως υπογραμμίζουν  «καθώς ο διάλογος για την εξάρτηση και την απεξάρτηση δεν προάγεται με τη δημόσια χρήση ουσιών, δεν σκοπεύουμε να συμβάλουμε περαιτέρω στον θόρυβο, που οι διοργανωτές της ‘γιορτής της κάνναβης’ επιχειρούν να δημιουργήσουν».

Το ΚΕΘΕΑ σημειώνει επίσης ότι «μέχρι σήμερα καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει νομιμοποιήσει την κάνναβη, καθώς ως ψυχοτρόπος ουσία δεν είναι απαλλαγμένη από κινδύνους. Αλλοιώνει την αντίληψη, επηρεάζει την προσοχή, την κρίση, την ικανότητα οδήγησης και χειρισμού μηχανημάτων, τη βραχυπρόθεσμη μνήμη, τη μάθηση και τις εκπαιδευτικές επιδόσεις. Έχει συνδεθεί με προβλήματα σχέσεων, ανεργία και έλλειψη ικανοποίησης από τη ζωή. Η χρήση της επιβαρύνει τους πνεύμονες περισσότερο από το τσιγάρο και έχει σχετιστεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, με σοβαρές ψυχιατρικές διαταραχές, όπως ψυχωσικά επεισόδια, σχιζοφρένεια και κατάθλιψη».

Οι δομές απεξάρτησης επισημαίνουν την ανάγκη για μια σφαιρική και ισορροπημένη προσέγγιση των επιδράσεων της κάνναβης στην υγεία.

Από την πλευρά τους οι διοργανωτές του φεστιβάλ αναφέρουν στη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook: «Δεν προπαγανδίζουμε τη χρήση οποιασδήποτε ουσίας, αντίθετα θέλουμε να συμβάλουμε στη μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις και στην πιο ανθρώπινη και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Να ενημερώσουμε ότι οι αντι-ναρκωτικές πολιτικές που ακολουθούνται κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από τις ίδιες τις ουσίες, ενώ υπάρχουν άλλες δοκιμασμένες προσεγγίσεις που δίνουν έμφαση στην πρόληψη και τη θεραπεία αντί για την καταστολή και τη φυλάκιση, με πολλαπλά θετικά αποτελέσματα. Να διεκδικήσουμε το δικαίωμα των ασθενών στην επιλογή της θεραπείας τους με το φυσικό φάρμακο της κάνναβης, αλλά και το αναφαίρετο δικαίωμα που έχει το κάθε άτομο από την αρχαιότητα να διαλέγει το ευφορικό του μέσο, από την στιγμή μάλιστα που δεν προκαλεί βλάβη σε άλλο άνθρωπο».

Η 1η Γιορτή της Κάνναβης, διοργανώνεται με αφορμή τα 70 χρόνια από την πτώση του ναζισμού και υποστηρίζεται από περισσότερους από 15 φορείς, μεταξύ των οποίων η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ο Τομέας Δικαιωμάτων του κυβερνώντος κόμματος, καθώς και ο Σύλλογος Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ.

Πηγή: koolnews.gr

Πάνω η φούντα

 

 

Η νεολαία είναι εδώ. Η Ελπίδα έρχεται!! κανναβη-Διδυμότειχο-620x350

 

———–

————

————-

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: