Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Μια σημαντική μέρα;

Posted by koszig στο 13 Μαΐου 2015

Χτες από το πρωί ήταν στην πόλη μας ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης με το επιτελείο του. Η ημέρα άρχισε με την επίσκεψη του Υπουργού στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών. Μαζί του ήταν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης,  Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας. Εκεί, παρόντος του δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού,  ο Υπουργός ενημερώθηκε για την εγκληματικότητα από τους υπηρεσιακούς παράγοντες,  τον Αστυνομικό Διευθυντή Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής  Δημήτρη Σωτηρόπουλο, τον Ταξίαρχο Παναγιώτη Κορδολαίμη, τον Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος  Αχαρνών  Γιώργο Μπουτσαρέλη και τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας  Χρήστο Νίκα.

Η συζήτηση συνεχίστηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο στο Γραφείο του Δημάρχου και κατόπιν στην αίθουσα Συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου παρουσία φορέων της πόλης μας.

episkepsi.ypourgou07

Παρακολουθείστε τη συζήτηση και την ενημέρωση.

Η συζήτηση άρχισε με σύντομη ομιλία του δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού.

—————

Ακολούθησε σύντομη ομιλία του Υπουργού Γιάννη Πανούση και του Γενικου Γραματέα του υπουργείου Δημήτρη Αναγνωστάκη.

—————-

Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν διάφοροι φορείς της πόλης μας που αναφέρθηκαν στα προβλήματα που υπάρχουν στην πόλης σχετικά με την αστυνόμευση.

————-

—————

Ακολούθησε ο  Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας που αναφέρθηκε στο επιτελικό σχέδιο που υπάρχει στην αστυνομία για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

————–

Τελικά η συζήτηση έκλεισε με την ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

————

Μετά το τέλος της συζήτησης ο Υπουργός με το επιτελείο του με το δήμαρχο Αχαρνών μεταβήκανε στην Αυλίζα, στο κατεστραμμένο 10 Γυμνάσιο – Λύκειο που έχει παραχωρηθεί από το δήμο Αχαρνών στην Αστυνομία για τη μετεγκατάσταση εκεί του Αστυνομικού Τμήματος.

—————-

Έτσι τελείωσε η επίσκεψη του Υπουργού και των συνεργατών του στο Δήμο Αχαρνών δημιουργώντας ελπίδες για περιορισμό της εγκληματικότητας στην πόλη μας.

Και η προηγούμενη δημοτική αρχή και η τωρινή έκαναν προσπάθειες για να περιοριστεί η εγκληματικότητα. Λίγα πράγματα όμως κατάφεραν, γιατί το πρόβλημα των ναρκωτικών και της εγκληματικότητας είναι πολυδιάστατα προβλήματα που δε μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του ο δήμος ή η Αστυνομία.

Δύο είναι τα καίρια σημεία, το εμπόριο των ναρκωτικών και η αντιμετώπιση των χρηστών.

Οι πλούσιοι χρήστες ναρκωτικών δεν είναι πρόβλημα άμεσο για την εγκληματικότητα, που οφείλεται σε ναρκομανείς. Το πρόβλημα το έχουν οι οικογένειές τους , που αν θελήσουν έχουν τα μέσα να προχωρήσουν σε απεξάρτηση.

Πρόβλημα στην εγκληματικότητα είναι τα φτωχά στρώματα της κοινωνίας, που για βρουν τη «δόση» προχωρούν σε παραβατικές πράξεις  ή οι χρήστες για την εξασφάλιση της δόσης  χρησιμοποιούνται ως ντήλερ κυρίως σε χώρους νεολαίας.

Σε περιόδους οικονομικής κρίσης είναι εύκολο στην απελπισία του να κάνει το επόμενο βήμα.

Το κράτος πρέπει να εξετάσει τρόπους να αντιμετωπίσει τους ναρκομανείς ως άρρωστους. Το εμπόριο των ναρκωτικών σε μερικά κράτη αντιμετωπίστηκε με ελεγχόμενη δωρεάν τη χρήση ουσιών σε νοσοκομεία για ενήλικες μακροχρόνια χρήστες. Έτσι περιορίζεται δραστικά το εμπόριο των ναρκωτικών, που εκτός των άλλων διαβρώνει και την κοινωνία.

Στην πόλη μας το πρόβλημα της πώλησης των ναρκωτικών λύνεται σε μερικές μέρες, αν το Κράτος αποφασίσει να μεταφέρει, με την ανοχή του, τα κέντρα πώληση σε άλλους δήμους. Έτσι λύθηκε μερικά το πρόβλημα της Αθήνας, κυρίως λόγω Ολυμπιακών Αγώνων, που το εμπόριο των ναρκωτικών από την Αθήνα μεταφέρθηκε στις Αχαρνές.

Το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν ήταν το μόνο θέμα που τέθηκε στη σύσκεψη, κυρίως με εμπορία ναρκωτικών από γύφτους. Το θέμα της ηχορύπανσης, της παράνομης οικοδόμησης σε χώρους που αποτελούν «γκέτο» γύφτων τέθηκαν και ζητήθηκε λύση.

Εκεί πρέπει να γίνει συνδυασμένη δράση Δήμου και Αστυνομίας, σε επίπεδο ελέγχου και καταστολής. Μέχρι σήμερα ο Δήμος δεν είχε θελήσει «να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά», και η αστυνομία είχε πρόβλημα προσωπικού και νομοθεσίας. Εκεί πρέπει να γίνει συνεργασίας, αστυνομίας αν έχει τη δυνατότητα και του δήμου αν έχει θέληση.

Πέρα όμως από τα θέματα καταστολής σχετικά με τους γύφτους, το κύριο πρόβλημα είναι η δημιουργία προγράμματος για μελέτη και επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται σε αυτή την ομάδα ανθρώπων, που έχουν φυλετικά, οικονομικά και πολιτιστικά προβλήματα. Σε άλλου δήμους, όπως στο δήμο Αγίας Βαρβάρας, έχει γίνει ενσωμάτωση των γύφτων με τους γηγενείς κατοίκους και με τον καιρό έχει εξαλειφθεί το γκέτο.

Εκεί ο δήμαρχος και οι δημότες είχαν τη θέληση. Εδώ υπάρχει;

Και τελευταία μια ερώτηση που δε φεύγει από το μυαλό μου, τι θα γίνει αν συλληφθεί  ένας ναρκομανής  με «φούντα», θα επικαλεστεί την εκδήλωση στο Σύνταγμα με τη «επίσημη» νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει την εκδήλωση; (κλικ εδώ)

Στην εκδήλωση αυτή δεν είχε γίνει αρκετή διαφήμιση στις Αχαρνές. Αν είχε γίνει  οι γύφτοι από το γυφτοδήμο θα είχαν στήσει περίπτερο!!

 

Το Υπουργείο ήταν εδώ. Η αρχή έγινε. Θα δούμε  αποτέλεσμα;

————

———–

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: