Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Τελικά που είναι η πραγματικότητα;

Posted by koszig στο 25 Μαΐου 2015

Στις 21 Μαΐου επισκέφτηκε  τους δήμους Φυλής, (κλικ εδώ),

    

Και το δήμο Αχαρνών, (κλικ εδώ), (κλικ εδώ).

Ο κ. Σπίρτζης, Αναπληρωτής Υπουργός   Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, επισκέφτηκε πρώτα το δήμο Φυλής για το πανηγύρι του πολιούχου της πόλης των Άνω Λιοσίων και με την ευκαιρία αυτή το ίδιο βράδυ και το δήμο Αχαρνών.

ypourgos_ypodomon1

Απών ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων.

Τον Υπουργό υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός στο γραφείο του και συζήτησαν εκτενώς την έλλειψη σύγχρονων υποδομών στις Αχαρνές καθώς και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για τη βελτίωση των υπαρχόντων υποδομών και τη δημιουργία νέων.

Την ατζέντα της συζήτησης μονοπώλησε η επίσπευση και ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής προστασίας των Αχαρνών, η πρόοδος των έργων ασφαλτόστρωσης για τη βελτίωση του οδικού δικτύου του Δήμου καθώς και το πολύ σοβαρό θέμα των σχολικών κτιριακών εγκαταστάσεων, και συγκεκριμένα τη δημιουργία νέων σχολικών μονάδων για τη στέγαση των μαθητών του Δήμου Αχαρνών και τις επισκευές στις ήδη υπάρχουσες. Ειδικά για το θέμα των σχολικών μονάδων είχε προηγηθεί σύσκεψη πριν λίγες ημέρες στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με εκπροσώπους του Δήμου αναφορικά με το πρόβλημα στέγασης και ασφαλούς λειτουργίας του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ Κασσαβός ευχαρίστησε τον Υπουργό κ Σπίρτζη για την ευαισθησία του και την άμεση ανταπόκρισή του στο πρόβλημα που προέκυψε με το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, και δήλωσε:

«Η ποιότητα των υποδομών και του οδικού δικτύου στις Αχαρνές βρίσκεται σε δραματικά χαμηλό επίπεδο και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες μία σύγχρονης και μεγάλης πόλης. Πρόκειται για υποδομές με σοβαρές ελλείψεις, απαρχαιωμένες που δεν πληρούν τις σύγχρονες υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργικότητας. Ειδικά σε ότι αφορά τις σχολικές μονάδες του Δήμου, επιβάλλεται η λήψη άμεσων μέτρων που θα διασφαλίζουν ένα ασφαλές και λειτουργικό σχολείο για τα παιδιά μας. Προσβλέπουμε στη βοήθεια του Υπουργού κ Σπίρτζη για τη βελτίωση των κτιριακών υποδομών του Δήμου μας, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του οδικού μας δικτύου«.

Αυτά έγιναν το βράδυ της 21ης Μαΐου, πριν αναχωρήσουν για τα πανηγύρια!!.

Για το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας ο δήμος Αχαρνών έκανε ότι μπορούσε. Τροποποίησε το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου σχετικά με τις μελέτες για τα αντιπλημμυρικά έργα.
ΩΙ7ΟΩΨ8-ΗΜΩ Εισήγηση Εκτελεστικής Επιτροπής στην Οικονομική Επιτροπή για 1η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος 2015

T.P.

 

Παρακολουθείστε σχετικό απόσπασμα από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 18 -5- 2015.

————–

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Θανάσης Κατσιγιάννης  έδωσε εξηγήσεις για το θέμα.

«… Η Περιφέρεια  ενέταξε τις μελέτες 26-11-2015. … ΚΑΕ 9762.05.  ,,, Αυτό θα περάσει σε αναμόρφωση κωδικού σε λίγο καιρό …»

Αυτός είναι ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής.

12838_366 proypologismos2015

Με τα πλήκτρα Ctrl + F  κάνουμε αναζήτηση στο 9762.05  να επαληθεύσουμε αυτά που αναφέρει ο κ. Κατσιγιάννης. Δεν υπάρχει αναφορά για μελέτες αντιπλημμυρικών έργων στο δήμο Αχαρνών. Θα γίνει σε επόμενη αναμόρφωση; Επτά μήνες μένουν. Πότε θα γίνει αναμόρφωση, πότε θα βρεθούν τα χρήματα  για τα έργα μετά τις μελέτες;

 

Με τις πλημμύρες  του Οκτωβρίου 2014 έγινε σύσκεψη στο δήμο Αχαρνών με τον αντιπεριφερειάρχη.

Έγινε τίποτα από τότε για τις πλημμύρες, μετά τα έκτακτα μέτρα που δεν κατέληξαν καλά!!

Καλές οι φωτογραφίσεις, αλλά τα αποτελέσματα;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: