Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Το ήθος και το ύφος της εξουσίας

Posted by koszig στο 17 Ιουνίου 2015

Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι δημόσιες και μεταδίδονται διαδικτυακά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, (κλικ εδώ).

Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου είναι 45, από τα οποία 17 ανήκουν στην αντιπολίτευση, σε σχέση  την επόμενη μέρα των εκλογών. Αργότερα πολλοί «Μήδισαν». Υπάρχει όμως αντιπολίτευση που με επιτυχία ή όχι ελέγχει τις πράξεις της Δημοτικής Αρχής.

Ένα άλλο όργανο μεγάλης σημασία που διαχειρίζεται τα οικονομικά του δήμου είναι η Οικονομική Επιτροπή. Έχει 9 μέλη συνολικά, ο δήμαρχος και πέντε μέλη από την πλειοψηφία και τρία από τη μειοψηφία. Οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής δεν μεταδίδονται διαδικτυακά.

Η μόνη μετάδοση των συνεδριάσεων ή μέρους αυτών μεταδίδονται με βιντεοσκόπηση από το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ.

Σε ελάχιστες απουσίες του διαχειριστή της ιστοσελίδας από τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής αντίγραφο των μαγνητοφωνημένων συνεδριάσεων λάμβαναν οι δημοσιογράφοι από τη γραμματέα της Οικονομικής Επιτροπής. Το ίδιο ισχύει και για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όπου οι δημοσιογράφοι λάμβαναν και λαμβάνουν μαγνητοφωνημένα αντίγραφα των συνεδριάσεων.

Οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής γίνονται στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, εκτός από μερικές περιπτώσει που η αίθουσα είναι κατειλημμένη, οπότε η Οικονομική Επιτροπή συνεδριάζει σε αίθουσα δίπλα στο γραφείο του δημάρχου, όπου υπάρχει και το γραφείο της συζύγου του δημάρχου και υπαλλήλου του δήμου Αχαρνών.

Στην αίθουσα αυτή δεν υπάρχει εγκατάσταση καταγραφής των συνεδριάσεων. Αυτή η έλλειψη καλύπτεται από τη μετατροπή της βιντεοσκόπησης, που γίνεται από το διαχειριστή τις προαναφερόμενης ιστοσελίδας, σε  μαγνητοφωνημένο αρχείο το οποίο παραδίδεται στη γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής. Αυτό έχει γίνει μερικές φορές.

Τη Δευτέρα 8 Ιουνίου συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή. Επειδή απουσίασα σε αυτή τη συνεδρίαση ζήτησα την Τετάρτη 10 Ιουνίου αντίγραφο της μαγνητοφωνημένης συνεδρίασης. Η υπάλληλος της γραμματείας ζήτησε από το γραφείο του δημάρχου αν θα πρέπει να δώσει το σχετικό αντίγραφο. Αργότερα μου είπε ότι η γνώμη του δημάρχου είναι να ζητήσω το μαγνητοφωνημένο αντίγραφο με σχετική έγγραφη αίτηση στο πρωτόκολλο.

 

Όλα έχουν ένα τέλος και μια καινούργια αρχή και ότι ήθελε προκύψει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: