Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Ότι γράφεται με αποδείξεις

Posted by koszig στο 18 Ιουνίου 2015

Η επίσκεψη του δημάρχου Γιάννη Κασσαβού στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο άναψε φωτιές. (κλικ εδώ).

Ήταν μια εθιμοτυπική επίσκεψη, ίσως για φωτογράφιση, όπου τέθηκαν και ορισμένα θέματα που απασχολούν την κοινωνία των Αχαρνών:

Στη προγραμματισμένη συνάντηση, ο Δήμαρχος Αχαρνών ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για το σημαντικό φιλανθρωπικό έργο και την προσφορά της Εκκλησίας στον Δήμο Αχαρνών, ζήτησε όμως να δοθεί μεγαλύτερη προτεραιότητα στις Αχαρνές, δεδομένου του μεγάλου αριθμού των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ανάμεσά τους πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, νοικοκυριά με άνεργους γονείς και ανήμπορους ηλικιωμένους, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους ανάγκες, και οι οποίοι πέραν της οικονομικής βοήθειας, χρήζουν ηθικής και κοινωνικής συμπαράστασης και ψυχικής υποστήριξης.
Ο κ Κασσαβός ενημέρωσε διεξοδικά τον Αρχιεπίσκοπο για τις μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες που υπάρχουν στο Δήμο μας, την υψηλή ανεργία, τα λουκέτα στις τοπικές επιχειρήσεις, καθώς και τα σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που ταλαιπωρούν την πλειοψηφία των νοικοκυριών στις Αχαρνές. Ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την προσωπική του πικρία σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, προτάσσοντας την ιστορικότητα και αρχαιότητα του Δήμου Αχαρνών.

Ο πρώην δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος σε ανάρτηση σε ιστοσελίδας της παράταξής του, (http://giatinpolimas.blogspot.gr/)  αναφέρθηκε στα πρόσωπα που συνόδευαν το δήμαρχο και στα πρόσωπα που κατά τη γνώμη του έπρεπε να τον συνοδεύουν.

Επειδή στο δελτίο τύπου για την επίσκεψη του δημάρχου στον Αρχιεπίσκοπο τέθηκαν ανθρωπιστικά θέματα, κατά τη γνώμη του κ. Ντούρου ήταν αναγκαία η παρουσία του του Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα, που έχει την εποπτεία του κοινωνικού έργου της Μητρόπολης, που είναι εξαιρετικά μεγάλο.

Επίσης ο κ. Ντούρος έκανε αναφορά για το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό φαρμακείο, αναφερόμενος προφανώς στο πρόγραμμα  που διαχειρίστηκε η ΜΚΟ ΝΟΣΤΟΣ.

Και ενώ τα πράγματα θα έπρεπε να τελειώσουν περίπου εδώ, ο δήμαρχος θυμήθηκε τον παλιό του εαυτό και απάντησε με δελτίο τύπου στη δικτυακή πύλη του δήμου Αχαρνών.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να βλάψει τη Δημοτική Αρχή

 

Τόσο πολύ ενόχλησε η επίσκεψη του Δημάρχου Αχαρνών κ Γιάννη Κασσαβού στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών που ταρακούνησε τα ναρκωμένα ανακλαστικά της σεβαστής κατά τα άλλα παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης;

Είναι μήπως επιλήψιμο ότι ο Δήμαρχος αξιοποιώντας τις δυνατότητες που του προσφέρει ο θεσμικός του ρόλος, διαμεσολαβεί σε ανθρώπους εγνωσμένου ηθικού κύρους και διαμετρήματος, με υψηλό θεσμικό ρόλο, όπως είναι ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ Ιερώνυμος, προς όφελος των ευάλωτων δημοτών του;

Αυτή τη φορά, ο επικεφαλής της παράταξης Για την πόλη μας κ Σωτήρης Ντούρος υπέπεσε σε ένα σοβαρό σφάλμα: Άφησε την  προσωπική του πικρία να δηλητηριάσει τη σκέψη του, προσφέροντας τελικά κάκιστες υπηρεσίες πρωτίστως στον εαυτό του, την παράταξη του αλλά και την πόλη των Αχαρνών.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ξεχνά ότι οι Δημότες μας εξέλεξαν για να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον, με πράξεις και όχι με λόγια και κούφιες καταγγελίες.

Αντί άλλης απάντησης, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον κ Ντούρο την κατάσταση που επικρατούσε στον νευραλγικό τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής επί των ημερών του:

1. Η κοινωνική πολιτική ασκούνταν μέσω ΜΚΟ, η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου. Δυστυχώς, όπως διαπιστώσαμε, η εν λόγω συνεργασία όχι μόνο προσέφερε ελλιπή βοήθεια και ανακούφιση στους αδύναμους συμπολίτες μας, ενώ στοίχισε στον Δήμο Αχαρνών πολλά, εάν αναλογιστεί κανείς μόνον το μίσθωμα των 100.000 ευρώ που πλήρωσε ο Δήμος για τη στέγασή του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
 
2. Το Κοινωνικό Φαρμακείο, στο οποίο αναφέρεται, το παραλάβαμε χωρίς Φαρμακοποιό ή βοηθό Φαρμακοποιού, με ότι συνεπάγεται αυτό.
 
3. Ο Αστικός Λαχανόκηπος, αν και προσλήφθηκαν τρία άτομα, ανάμεσά τους και ένας γεωπόνος, οι οποίοι φυσικά πληρώθηκαν για 24 ολόκληρους μήνες, ουδέποτε λειτούργησε, παρά μόνο στη φαντασία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.
 

4. Τέλος, να θυμίσουμε ότι παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών για την εξάμηνη παράταση της λειτουργίας των δομών αυτών, το αρμόδιο Υπουργείο την απέρριψε, προφανώς για τους παραπάνω λόγους.
Μετά τα όσα αναφέρουμε λεπτομερώς, θα περιμέναμε να ακούσουμε τις θετικές προτάσεις της παράταξης «Για την πόλη μας» για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε π.χ. αυτές τις 100.000 ευρώ που εξοικονομήσαμε προς όφελος των αδύναμων συμπολιτών μας.

Αντ’ αυτού εισπράξαμε για πολλοστή φορά στείρα αντιπολίτευση και λασπολογία που δεν ορρωδεί προ ουδενός, μη διστάζοντας να σχολιάσει αρνητικά ακόμα και τη συνάντηση με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο προκειμένου να «χτυπήσει» τη σημερινή Δημοτική Αρχή.
 

Επειδή όμως οι δημότες περιμένουν από εμάς έργο, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας ότι ήδη έχει μεταφερθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο σε ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου Αχαρνών, που παρέμενε επί χρόνια αχρησιμοποίητο, ενώ ο Δήμος μας έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη«, προσφέροντας ανθρώπινη εξυπηρέτηση και ποιοτικές υπηρεσίες στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Σημαντικές είναι επίσης και οι πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει στον τομέα της προαγωγής της υγείας και του σχολικού ελέγχου σε μαθητές του Δήμου μας.

Η Κοινωνική υπηρεσία σε συνεργασία με επιχειρήσεις και οργανώσεις συλλέγει και διανέμει τρόφιμα σε δικαιούχους των κοινωνικών δομών μας, ενώ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχει και σε άλλα προγράμματα που πρόκειται να υλοποιηθούν άμεσα και αφορούν τη διανομή τροφίμων με σκοπό την περεταίρω  στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

 

Να ξεκινήσω το σχόλιο του δελτίου τύπου του δημάρχου.

Επειδή δεν είμαι του επιπέδου του συντάκτη του δελτίου τύπου και διάβασα άγνωστη λέξη έτρεξα σε λεξικό (του Μπαμπινιώτη).

ορρωδώ

Σε νέα Ελληνικά: Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δεν πτοείται (δεν υποχωρεί από φόβο, δεν τρομάζει)  προκειμένου να βλάψει τη Δημοτική Αρχή!!

Είναι γεγονός ότι ο δήμαρχος πλουτίζει το λεξιλόγιό του και μαζί με αυτόν και το δικό μας!!

Ας δούμε όμως το κείμενο του δελτίου τύπου.

Αντί άλλης απάντησης, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον κ Ντούρο την κατάσταση που επικρατούσε στον νευραλγικό τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής επί των ημερών του:

1. Η κοινωνική πολιτική ασκούνταν μέσω ΜΚΟ, η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου. Δυστυχώς, όπως διαπιστώσαμε, η εν λόγω συνεργασία όχι μόνο προσέφερε ελλιπή βοήθεια και ανακούφιση στους αδύναμους συμπολίτες μας, ενώ στοίχισε στον Δήμο Αχαρνών πολλά, εάν αναλογιστεί κανείς μόνον το μίσθωμα των 100.000 ευρώ που πλήρωσε ο Δήμος για τη στέγασή του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Στις 2/5/2012 υπογράφτηκε Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ  Ε.Κ.ΠΟ.Σ.Π.Ο.. ΝΟΣΤΟΣ, δήμου Αχαρνών, Εύξεινης Πόλης εταιρικό σχήμα:

ΜΝΗΜΟΝΙΟ με ΝΟΣΤΟΣ

Σύμφωνα με το μνημόνιο οι δομές που θα λειτουργούσαν ήταν:

1. Κοινωνικό Παντοπωλείο

2. Κοινωνικό Φαρμακείο

3. Δομή παροχής συσσιτίων

4. Γραφείο διαμεσολάβησης

5. Τράπεζα χρόνου

6. Δημοτικός Λαχανόκηπος

Ο προϋπολογισμός εκτέλεσης του προγράμματος ήταν

Προϋπολογισμός

 

Η μόνη υποχρέωση του δήμου Αχαρνών ήταν να συνεισφέρει με τα κτίρια και το αρδευόμενο χωράφι για το λαχανόκηπο.

Ο δήμος συνεισέφερε τα κτίρια, στο ΚΑΠΗ Αγ. Διονυσίου, όπου λειτούργησε το συσσίτιο, το κτίριο στην οδό Αγ. Τριάδος και το κτίριο όπου ήταν τα γραφεία της Εύξεινης Πόλης. Tα νοίκια  βάρυναν την Εύξεινη Πόλη, Όπου στεγάστηκαν οι δραστηριότητες του Γραφείου Διαμοσολάβησης και Τράπεζας χρόνου.

Η οικονομική συμμετοχή στα συσσίτια από το δήμο Αχαρνών το έτος 2014, έως 31/7/2014 ήταν σύμφωνα με τον προϋπλογισμό

Συσσίτια

 

 

Στο δελτίο τύπου αναφέρεται: «εάν αναλογιστεί κανείς μόνον το μίσθωμα των 100.000 ευρώ που πλήρωσε ο Δήμος για τη στέγασή του Κοινωνικού Παντοπωλείου.»

Το κτίριο που στεγάστηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο έγινε με απόφαση δημοτικού συμβουλίου.

2020-Παραχώρηση Κοινωνικού Παντοπωλείου

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ψηφίστηκε ομόφωνα. Μεταξύ των ψηφισάντων και ο τότε δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κασσαβός!!

Το ενοίκιο του κτιρίου για τους πρώτους μήνες του  έτους 2013 ήταν 1.600 € και στη συνέχεια ελαττώθηκε σε 1.400 €

Ένας απλός υπολογισμός είναι: 1,600 ανά μήνα* 12 μήνες = 19.200 €, 1,400 ανά μήνα* 12 μήνες = 16.800 € . Σύνολο 36.000 € το πολύ.

Αν δε αποδείξει ο συντάκτης και αποδέκτης του δελτίου τύπου  ότι τα ποσά είναι διαφορετικά, τότε ασύστολα ψεύδεται!!

Το κοινωνικό παντοπωλείο λειτούργησε κυρίως με προσφορές ιδιωτών και φορέων που διαχειρίστηκε η τότε αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Κική Σαββίδη, η Μαρία Ντούρου ως διευθύντρια της υπηρεσίας και μια ομάδα υπαλλήλων. (κλικ εδώ)

Την πρωτοχρονιά ο δήμαρχος χαιρέτισε τους υπαλλήλους του δήμου. Στο διάδρομο που ήταν τότε η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου ήταν το γραφείο της πρώην Διευθύντριας.

ΝτούρουΟ Δήμαρχος χαιρετάει την πρώην Διευθύντρια Κοινωνικών Υπηρεσιών Μαρία Ντούρου. Με λάθος κινήσεις της Διοίκησης εξωθήθηκε σε διοικητική μετάταξη στο γειτονικό δήμο Μεταμόρφωσης.

Σήμερα η κα. Ντούρου οργανώνει την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μεταμόρφωσης.

Στο τέλος του έτους 2014 τελείωνε το πρόγραμμα που διαχειριζόταν η ΜΚΟ ΝΟΣΤΟΣ, (κλικ εδώ).

Στις 27/11/2014 το Υπουργείο έδωσε δυνητική παράταση του προγράμματος για ένα εξάμηνο, εφόσον συμφωνεί και ο αντίστοιχος δήμος.

Απόφαση παράτασης λειτουργίας των Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας έως 30.06.2015.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 5/12/2014 αποφασίστηκε να συζητηθεί ως έκτακτο θέμα:

ΘΕΜΑ: «Λύση μίσθωσης ακινήτου επί της οδού Αγίας Τριάδος και Εσπερίδων (ιδιοκτησίας Μουστακάτου Κων/νου στο οποίο στεγάζονταν υπηρεσίες του Δήμου»

Ήταν το κτίριο που στεγαζόταν το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο.

Σε έκτακτο συμβούλιο στις 15/12/2014 αποφάσισε με 32 παρόντες δημοτικούς συμβούλους:

2343 Απόφαση Δ.Σ. για παράταση της δράσης

————

Στο βίντεο ο δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός στην αρχή της ομιλίας του αναφέρει ότι στο δήμο το θέμα της παράτασης ήταν γνωστό πριν τις 27/11/2014!!

Αυτό σημαίνει ότι το έκτακτο θέμα της 5/12/2014 για λύση της μίσθωσης του κτιρίου που στεγαζόταν  το Κοινωνικό Παντοπωλείο επιβεβαίωσε την πρόθεση του δημάρχου να μην προχωρήσει η παράταση για ένα εξάμηνο.

Αυτό αποδείχτηκε και στη συνέχεια.

NOSTOS 1 a

NOSTOS 2 a

Η ΔΙΠΛΟΠΡΟΣΩΠΕΙΑ του δημάρχου είναι αυταπόδεικτη. Από τη μια άφησε το δημοτικό συμβούλιο  να αποφασίσει να ζητήσει την παράταση του προγράμματος και από την άλλη, αντί να ζητήσει την εκτέλεση της απόφασης, με έγγραφό του τορπίλισε την έγκριση της απόφασης.

Αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μην υπάρχει Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο, αλλά υποτυπωδώς να καλύπτεται από την Κοινωνική Υπηρεσία.

Στο δελτίου τύου ο δήμαρχος αναφέρει επίσης:

Επειδή όμως οι δημότες περιμένουν από εμάς έργο, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας ότι ήδη έχει μεταφερθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο σε ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου Αχαρνών, που παρέμενε επί χρόνια αχρησιμοποίητο,

Όποιος διαβάσει το δελτίο τύπου θα νομίσει ότι από την παλιά θέση το Κοινωνικό Παντοπωλείο

SONY DSC

 

 

————-

μεταφέρθηκε στη νέα και λειτουργεί!!

 

Αυτό είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο (;).!!!!

Με ποιο προσωπικό θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο και πως θα προσληφθεί Φαρμακοποιός σε θέση που θα καλύπτει διαρκείς ανάγκες χωρίς να υπάρχει οργανική θέση στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου;

Πως θα εξασφαλιστεί η φύλαξη του χώρου δεδομένου ότι η θέση του που φαίνεται με το βέλος βρίσκεται στο γκέτο των γύφτων που προσδιορίζεται με την κόκκινη γραμμή.

Χώρος Κοινωνικού Παντοπωλείου

 

Και μια τελευταία παρατήρηση. Για αντιπολιτευτικά δελτία τύπου στη δικτυακή πύλη του δήμου Αχαρνών δεν είναι κατά τη «γνώμη» μου σωστή συμπεριφορά, γιατί τότε η αντιπολίτευση θα δικαιούται ίση μεταχείριση με σχολιασμό του σχολιασμού στη δικτυακή πύλη του δήμου.

Για τα προβλήματα, που επικαλέστηκε ο δήμαρχος για να ακυρώσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σχετικά με το Λαχανόκηπο θα  θέλαμε να μάθουμε: Πότε ο Γιάννης Κασσαβός έκανε δημόσια αναφορά  στην ιστοσελίδα του ή στον τοπικό τύπο για το θέμα του λαχανόκηπου και του Κοινωνικού Φαρμακείου όταν ήταν στην αντιπολίτευση;

Ο ψεύτης και ο … τον πρώτο χρόνο χαίρονται!!

(Λαϊκή παροιμία)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ένα Σχόλιο to “Ότι γράφεται με αποδείξεις”

  1. ΝΤΟΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑ said

    Το κοινωνικό φαρμακείο που λειτουργούσε από τη ΜΚΟ λειτουργούσε πάρα πολύ καλά και ήταν στελεχωμένο πάντα από ένα φαρμακοποιό. Αυτό που σαν κοινωνική πολιτική είχαμε προτείνει στο νέο Δήμαρχο ήταν επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου και της συνεργασίας με το ΝΟΣΤΟ προς όφελος του Δήμου και των ανθρώπων που είχαν ανάγκη αυτές τις υπηρεσίες. Πρέπει να σημειωθεί ότι o Δήμος Αχαρνών, παρότι υπήρχαν σχετικά κονδύλια στον προϋπολογισμό, δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ, για τρόφιμα για τη στήριξη των δομών. Επίσης ρωτήστε το Δήμαρχο ποιος του πρότεινε τη συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα Στέγαση?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: