Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Αγαπητέ σχολιαστή, ας σε λέω αγαπητέ Χρήστο

Posted by koszig στο 20 Ιουνίου 2015

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  είναι αρκετά, το Facebook, δευτεροκλασάτο, γιατί το χρησιμοποιούν μερικοί πολιτευόμενοι ( Άδωνις) και ο λαός και το Twitter που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση (Yanisvaroufakis). Όσοι δεν έχουν προβλήματα δικτύωσης, αλλά διατύπωσης γνώμης χρησιμοποιούν τα blogs, ή τον ηλεκτρονικό τύπο.

Επειδή δε χρησιμοποιώ το Facebook, χρησιμοποιώ ειδικό «πράκτορα» που με ενημερώνει. Έτσι έλαβα κάτι με γίνεται άμεση αναφορά στο Ελεύθερο Βήμα.

ΑχαρΝαί Ενεργοί Πολίτες κοινοποίησε τη φωτογραφία του Γιάννης Κασσαβός Δήμαρχος Αχαρνών στην ομάδα Δημότες των Αχαρνών.
2 ώρες •
Μπορεί να μας απαντήσει ο κ. Ντούρος:
1. Με τα περίπου 1500 ευρώ το μήνα, που έδινε ο Δήμος Αχαρνών για το ενοίκιο του Κοινωνικού Παντοπωλείου της ΜΚΟ, πόσα τρόφιμα μπορούν να αγοραστούν;
2. Είχε το δικαίωμα ο Δήμος να παραχωρήσει στη ΜΚΟ κτίριο που δεν είναι ιδιόκτητο αλλά το νοικιάζει; (το ερώτημα είναι ρητορικό καθώς σύμφωνα με την τρέχουσα νομολογία του ΣτΕ και του Ελ. Συν (ΣτΕ 2524/2004, Ελ Συν. Πράξη VII 4/2006, ΔΕΝ μπορεί να παραχωρήσει χώρο μη ιδιόκτητο)
3. Πόσα κιλά λάχανα, καρότα ή ραπανάκια παρήγαγε η «Κοινωνική Δομή» Αστικός Λαχανόκηπος;
4. Πως λεγόταν ο Φαρμακοποιός που έδινε φάρμακα στην «Κοινωνική Δομή» Κοινωνικό Φαρμακείο και πόσο καιρό εργάστηκε;
Παρεμπιπτόντως, είναι αξιέπαινο που η προηγούμενη δημοτική αρχή «ανακάλυψε» την προσφορά του Τοπικού Τύπου.
Ωστόσο αυτή είναι μια από τις μεγάλες μας διαφορές:
Ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με αυτά που γράφει ο Τοπικός Τύπος, σεβόμαστε αυτό που κάνει…
1. Δεν τους ακυρώνουμε , (κλικ εδώ)
2. Δεν τους προπηλακίζουμε , (κλικ εδώ)
και
3. Δεν τους εμποδίζουμε να κάνουν το έργο τους, σπάζοντας τους τη φωτογραφική μηχανή , (κλικ εδώ)

Στο κείμενο συνεχίστηκε η παρουσίαση με αναφορά στην ιστοσελίδα του δήμου Αχαρνών. http://www.acharnes.gr/content/section-1789

Η αναφορά του δημάρχου Γιάννη Κασσαβού σε απάντηση σχόλιο του πρώην δημάρχου Σωτήρη Ντούρου είχε σχολιαστεί στο Ελεύθερο Βήμα, (κλικ εδώ). Φαίνεται όμως ότι αρχίζει ένας κύκλος αντιπαράθεσης που έρχονται και πρόσθετα στοιχεία.

Να πάω πρώτα στα γενικά σχόλια και μετά σε εκείνα που εμπλέκουν και το Ελεύθερο Βήμα.

1. Με τα περίπου 1500 ευρώ το μήνα, που έδινε ο Δήμος Αχαρνών για το ενοίκιο του Κοινωνικού Παντοπωλείου της ΜΚΟ, πόσα τρόφιμα μπορούν να αγοραστούν;

Σε προηγούμενο σχόλιο έγινε αναφορά για τα έξοδα ενοικίασης του κτιρίου που στεγάστηκε για δύο χρόνια το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το κοινωνικό Φαρμακείο. Στο παρόν σχόλιο αναφέρεται ως ενοίκιο το ποσό περίπου των 1.500 €. Το ποσό αυτό για τους 24 μήνες ανέρχεται σε περίπου 36.000 €. Με αυτά που γράφεις σήμερα συμφωνείς με εκείνα που και εγώ έγραψα στην ανωτέρω ανάρτηση.

Αγαπητέ Χρήστο, ομολογείς ότι τα 100.000 € που έγραψες στην ανακοίνωση του δημάρχου ήταν ψέματα. Τον παγίδεψες  ή αυτός έδωσε εντολή να γράψεις ψέματα;

Στο ερώτημα  με 1.500 €  πόσα τρόφιμα μπορούν να αγοραστούν θα απαντήσω με αντίστοιχη ερώτηση. Με 1900 € πόσα τρόφιμα μπορούν να αγοραστούν; Γιατί ο αριθμός 1900 €; Γιατί τόσο θα στοιχίσει στο δήμο Αχαρνών ένα ταξίδι του δημάρχου στην Πολωνία  προκειμένου να παρακολουθήσει το Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ KUPALNOCKA 2015

Β82ΦΩΨ8-8Ν8 Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ KUPALNOCKA 2015

Πόσα τρόφιμα μπορεί να αγοράσει κανείς με 3.146,00 € ; Τόσο στοίχισε στο δήμο το ταξίδι στο Palermo «για τη συμμετοχή του Δήμου μας στην
συνάντηση της Επιτροπής Συντονισμού στα πλαίσια του Προγράμματος Έξυπνα Υλικά Materiaux Intelligents main – Programme. Τι σχέση έχει ο δήμαρχος με τα έξυπνα υλικά; Σε ποια γλώσσα παρακολούθησε την συνάντηση της επιτροπής;

ΨΩΗ5ΩΨ8-ΕΙ1

Πόσα τρόφιμα μπορεί να αγοράσει κανείς με 3.500,00 €  ; Τόσο στοίχισε στο δήμο το ταξίδι στο Αρέτσο της Ιταλίας σε  Συνάντηση της Επιτροπής Συντονισμού και στην Τελική Εκδήλωση στα πλαίσια του Προγράμματος  «Έξυπνα Υλικά»

Τα δύο τελευταία ταξίδια δεν είχε ουσιαστική συμμετοχή ο δήμαρχος, αλλά μόνο οι σχετιζόμενοι με το θέμα. 

2. Είχε το δικαίωμα ο Δήμος να παραχωρήσει στη ΜΚΟ κτίριο που δεν είναι ιδιόκτητο αλλά το νοικιάζει; (το ερώτημα είναι ρητορικό καθώς σύμφωνα με την τρέχουσα νομολογία του ΣτΕ και του Ελ. Συν (ΣτΕ 2524/2004, Ελ Συν. Πράξη VII 4/2006, ΔΕΝ μπορεί να παραχωρήσει χώρο μη ιδιόκτητο).

Με την 7/29-1-2013 παραχωρήθηκε το ενοικιαζόμενο κτίριο για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, κατά παράβαση της νομολογίας του ΣτΕ το έτος 2004 και του Ελεγκτικού Συνεδρίου το 2006. Να κάνω και εγώ μερικά ρητορικά ερωτήματα:

Στις 14/12/2010, λίγο πριν αναλάβει την δημοτική Αρχή η δημοτική παράταξη του Σωτήρη Ντούρου, ο τότε δήμαρχος  Παναγιώτης Φωτιάδης παραχώρησε το εν λόγω κτίριο για το κοινωνικό έργο της «Αχαρναϊκής Αλληλεγγύης». Ο Γιάννης Κασσαβός και σε εκείνη τη δημοτική περίοδο, όπως και στις επόμενες, ήταν απών στη συνεδρίαση. Τα επόμενα χρόνια έκανε αναφορά στο θέμα, που ο δήμος πλήρωνε 2.000 € το μήνα νοίκι;

Στις 26/6/2012 σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής υπό τον τότε δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος αποφασίστηκε να ζητηθεί η έξωση της  «Αχαρναϊκής Αλληλεγγύης» από το κτίριο που στεγαζόταν, προκειμένου να στεγαστεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αφού στις  2/5/2012 υπογράφτηκε το μνημόνιο συνεργασίας με την ΜΚΟ ΝΟΣΤΟΣ !!

ΜΝΗΜΟΝΙΟ με ΝΟΣΤΟΣ

ΑΠΟΒΟΛΗ ΑΧΑΡΝΑΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Στην απόφαση αυτή ο Γιάννης Κασσαβός, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής ψήφισε ΛΕΥΚΟ (δηλαδή κατά)!!

Τότε δε γνώριζε ότι η ενοικίαση του κτιρίου ήταν μη νόμιμη; (ρητορικό το ερώτημα)

3. Πόσα κιλά λάχανα, καρότα ή ραπανάκια παρήγαγε η «Κοινωνική Δομή» Αστικός Λαχανόκηπος;

Όταν έγραφα για τις κοινωνικές δομές της  η ΜΚΟ ΝΟΣΤΟΣ έστειλε εξώδικη διαμαρτυρία για να ανασκευάσω δημοσιεύματα, (κλικ εδώ), ο Γιάννης Κασσαβός δεν έκανε τον κόπο να κάνει μια αναφορά για το πρόβλημα, όχι για στήριξη, αλλά για διατύπωση της δικής του άποψης. Κανένα δημοσίευμα. Καμία αναφορά. Όταν έγινε δήμαρχος θυμήθηκε ότι υπήρχαν προβλήματα στις δομές.

Για το Λαχανόκηπο δεν έκανε ποτέ αναφορά, αλλά εγώ πήρα την ευθύνη να κάνω αναφορά στην πολεοδομία του δήμου Αχαρνών για παράνομη περίφραξη χώρου με αποτέλεσμα ο δήμος Αχαρνών, δια των υπηρεσιών του, να επιβάλει πρόστιμο στον προϊστάμενο των υπηρεσιών, αντιδήμαρχο Παναγιώτη Γκίκα, προϊστάμενο της πολεοδομίας !!, (κλικ εδώ), (κλικ εδώ). Όταν ο Γιάννης Κασσαβός έγινε δήμαρχος φαίνεται ότι έμαθε ότι ο Λαχανόκηπος δεν παρήγαγε λάχανα, καρότα ή ραπανάκια.!!

4. Πως λεγόταν ο Φαρμακοποιός που έδινε φάρμακα στην «Κοινωνική Δομή» Κοινωνικό Φαρμακείο και πόσο καιρό εργάστηκε;

Και το όνομα και πόσο καιρό εργάστηκε ο φαρμακοποιός θα πρέπει να μας το γνωρίσει ο Γιάννης Κασσαβός, αν το ρώτησε το διάστημα 1/9/2014 – 31/12/2014 που ήταν δήμαρχος και πρέπει να το γνωρίζει ως επικεφαλής όλων των υπηρεσιών του δήμου. Να μας το πει να καταχωρηθεί ως ιστορικό γεγονός.

 

Παρεμπιπτόντως, είναι αξιέπαινο που η προηγούμενη δημοτική αρχή «ανακάλυψε» την προσφορά του Τοπικού Τύπου.
Ωστόσο αυτή είναι μια από τις μεγάλες μας διαφορές:
Ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με αυτά που γράφει ο Τοπικός Τύπος, σεβόμαστε αυτό που κάνει…
1. Δεν τους ακυρώνουμε , (κλικ εδώ)

Ο μη αμειβόμενος  τύπος είναι εκείνος που δεν έχει έμμισθη σχέση με το δήμο ή δεν αμείβεται έμμεσα με διαφημίσεις και γράφει κατά την άποψή του τα γεγονότα και κάνει υποκειμενικές κρίσεις για αυτά.

Η αντιπολίτευση κάνει σημαία όσα τη συμφέρουν και με αυτά στηρίζει την αντιπολιτευτική της τακτική. Αυτό έκανε η τότε αντιπολίτευση υπό τον Γιάννη Κασσαβό και η τώρα αντιπολίτευση υπό τον Σωτήρη Ντούρο.

Σε αυτή την αναφορά (Ποιος είσαι εσύ, ποιος είμαι εγώ) ο φίλος ο Χρήστος επισημαίνει  την αναφορά στο πραγματικό βιογραφικό του Σωτήρη Ντούρου σε σχέση με εκείνο που τυπικά αναγραφόταν στην ιστοσελίδα του δήμου.

Με αυτό θέλει να μου υπενθυμίσει να αναφερθώ, για ίση μεταχείριση, στο πραγματικό βιογραφικό του Γιάννη Κασσαβού σε σχέση με εκείνο που τυπικά αναγράφεται  στην ιστοσελίδα του δήμου; (κλικ εδώ)

3. Δεν τους εμποδίζουμε να κάνουν το έργο τους, σπάζοντας τους τη φωτογραφική μηχανή , (κλικ εδώ)

Μπορεί να μην έχουμε ακόμα παρόμοια φαινόμενα, αλλά δεν αποτελεί εμπόδιο στο έργο τους η άρνηση να τηρήσει ο δήμαρχος το νόμο για ανοιχτά δεδομένα, (κλικ εδώ), και να αναγκάζονται δημοσιογράφοι να του θυμίζουν το νόμο;

Αίτημα στο δήμαρχο για ανοιχτά δεδομένα.

 

Αυτά σχετικά με την ανάρτηση στο Facebook.

Πάντως να υπενθυμίσω ότι

Δεν ορρωδώ προ ουδενός

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: