Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Τα αίματα, που άναψαν στο δημοτικό συμβούλιο, ήταν χωρίς λόγο;

Posted by koszig στο 22 Ιουνίου 2015

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 18/6/2015 υπήρχαν 40 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Εκτός από αυτά υπήρξαν και επτά έκτακτα θέματα. Όταν ανακοινώθηκαν αυτά με την έναρξη της συζήτησης για την συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ήδη είχαν περάσει δύο ώρες μα τις ανακοινώσεις προ ημερήσιας διάταξης.

Πρώτο έκτακτο θέμα ήταν τα τέλη για τις συνδέσεις κατοικιών της περιοχής Μεσονύχι με τον αγωγό ακαθάρτων.

Επειδή το θέμα ήταν έκτακτο δεν είχε ανακοινωθεί εισήγηση, προκειμένου να ενημερωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, εκτός από τους δημοτικούς συμβούλους που χειρίζονται θέματα πολεοδομίας και εσόδων.

Παρακολουθείστε τη συνεδρίαση.

————–

Το θέμα είχε συζητηθεί το έτος 2011.

2269 Απόφαση χρέωσης κατασκευής δευτερευόντων αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων

Τα έργα για αγωγούς αποχέτευσης έχουν μια φαινόμενη αδικία.  Άλλα έργα γίνονται  με επιδότηση ΕΣΠΑ, που δεν χρεώνονται οι παρά τον αγωγό κάτοικοι με την κατασκευή του έργου, αλλά μόνο με το τέλος σύνδεσης, και σε άλλα έργα που το κόστος κατασκευής έχει ο δήμος, στους δημότες καταλογίζονται τέλη κατασκευής ανάλογα με τη δυσκολία του έργου.

Αυτό σημαίνει ότι για αγωγούς αποχέτευσης που δημιουργούνται σε κοντινούς δρόμους, στην ίδια περιοχή, το κόστος που επιβαρύνεται ο δημότης είναι διαφορετικά με αποτέλεσμα να δημιουργείται εύλογα η αίσθηση ότι αδικούνται μερικοί δημότες σε σχέση με άλλους.

Για το λόγο αυτό κάτοικοι της περιοχής Μεσονύχι ζήτησαν ελάττωση του κόστους σύνδεσης, προκειμένου, κατά τη γνώμη τους, να υπάρχει ίση μεταχείριση.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Γρηγοριάδης είχε διαφορετική άποψη, και μιας και ήταν παρόντες μερικοί ενδιαφερόμενοι κάτοικοι, λαϊκίζοντας, ζήτησε να υπάρχει μηδενικό τέλος όπως σε άλλους δήμους.

Ενώ εκεί θα μπορούσε να τελειώσει η συζήτηση και να προχωρήσει το δημοτικό συμβούλιο σε απόφαση, ο δήμαρχος «προκάλεσε» τον κ. Γρηγοριάδη δείχνοντας του την ανωτέρω απόφαση της 28/7/2011, επισημαίνοντας ότι αυτό που εισηγείται σήμερα ο δήμαρχος ο κ. Γρηγοριάδης το είχε ψηφίσει. Αυτή η κίνηση «άναψε» τον κ. Γρηγοριάδη που με τη συμπεριφορά του «ξέφυγε λεκτικά» για τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής Αρχής και τη συμπεριφορά αυτή ακολούθησαν μερικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και μερικοί άλλοι που είχαν καταλάβει έδρανα δημοτικών συμβούλων υπερασπίζοντες την «παράταξη».

Ο δήμαρχος κάλεσε τον κ. Γρηγοριάδη να του δείξει την απόφαση που είχε ψηφίσει πριν τέσσερα χρόνια.και μάλιστα να του δώσουν αντίγραφο, γελώντας ότι τον «τάπωσε»!!!!

Αυτά τα γεγονότα εξόργισαν τον  κ. Γρηγοριάδης που κινήθηκε προς την έξοδο της αίθουσας συνεδρίασης. Στο δρόμο προς την έξοδο συνάντησε τον πρόεδρο της Αρωγής Νίκο Γκασούκα που έβγαινε για τσιγάρο.

Μόλις συναντήθηκαν ο κ. Γκασούκας απευθύνθηκε στον κ. Γρηγοριάδη και σε παρατήρηση που ο κ. Γρηγοριάδης θεώρησε ότι τον έθιγε προσωπικά αντέδρασε με τον τρόπο του!!

Και έγινε το έλα να δεις!!

Στον τοπικό τύπο δημοσιεύτηκαν βίντεο που έγινε αναπαραγωγή τους στην τηλεόραση, δίνοντας την ασαφή εικόνα ότι έγινε «σύρραξη» μεταξύ δημοτικών συμβούλων για θέματα που αφορούν στο δήμο Αχαρνών. Αυτό όμως δεν ανταποκρίνεται  στην πραγματικότητα. Ήταν μια άτυχη στιγμή, που οι ευθύνες καταλογίζονται σε πρόσωπα, όπως ο δήμαρχος που θέλησε να «ταπώσει» τον κ. Γρηγοριάδη, που είναι γνωστός ο τρόπος συμπεριφοράς του και οι αντιδράσεις του, και ο κ. Γκασούκας, που σε ένα ήδη «αναμμένο» κ. Γρηγοριάδη, έβαλε φωτιά με αναφορά σε θέματα που ενδεχομένως έθιγαν την προσωπικότητα του.

Εκείνο όμως που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου υπάρχουν γραμμένοι και άγραφοι κανόνες συμπεριφοράς  που  πρέπει να τηρούν κυρίως όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και οι παριστάμενοι στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Όποιος δε μπορεί να αντέξει αυτές τις συνθήκες πρέπει να αποχωρεί από εκεί, πριν αναλάβουν αρμόδιοι να τον «αποχωρήσουν».

Για τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου σχόλια σε επόμενη ανάρτηση.

Και μια παρατήρηση για τον τοπικό τύπο. Αποσπάσματα από γεγονότα που απεικονίζονται σε βίντεο μπορεί να δώσουν αφορμή σε διαφορετικές εκτιμήσει των γεγονότων και αντιστοίχους σχολιασμούς. ΠΡΟΣΟΧΗ.

————-

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: