Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Εκδρομή στην Πολωνία

Posted by koszig στο 1 Ιουλίου 2015

Αυτός είναι ο χάρτης μέρους της Βόρειας Ευρώπης, κράτος της οποίας είναι και η Πολωνία. Σε μερικά χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Πολωνίας, τη Βαρσοβία, βρίσκεται η πόλη Ciechanow περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια της Βαρσοβίας στις όχθες του ποταμού Łydynia.

Ciechanowa

 

Ο «πράκτορας» του Ελεύθερου Βήματος  έστειλε την παρακάτω ανταπόκριση.

 

Φέτος ,μεταξύ άλλων  ομάδων, στα πλαίσια εορτών της καλοκαιρινής νύχτας (Kupalnocki), ήταν και επισκέπτες από την Ελλάδα.

Επισκέπτες από την ελληνική πόλη των Αχαρνών ήταν  δήμαρχος  Γιάννη Κασσαβός και ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ρούσσας .

Οι επισκέπτες συναντήθηκαν  με τον Πρόεδρο (δήμαρχο) Krzysztof Kosinski της πόλης Ciechanow, τις  αρχές και επισκέφθηκαν την πόλη μας. Κατά τις συναντήσεις έγιναν συνομιλίες σχετικά με τον προϋπολογισμό και τη δυνατότητα για την πολιτιστική και εκπαιδευτική συνεργασία μεταξύ των πόλεων. Οι Αχαρνές έχουν περισσότερους  από 100.000 κατοίκους, και βρίσκεται ακριβώς έξω από την Αθήνα.

Οι Έλληνες επισκέπτες ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για το τμήμα του προϋπολογισμού της πόλης. Συνέκριναν τις υποχρεώσεις  της πόλης και τον τρόπο  χρηματοδοτούνται  οι εργασίες. Έμειναν έκπληκτοι από την εμφάνιση της πόλης, και ιδίως το πράσινο. Ήταν πράγματι η πρώτη τους επίσκεψη στην Πολωνία.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Κάστρο του Δούκα της Πομερανίας και  αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για τα μνημεία, ο δήμαρχος Αχαρνών τόνισε ότι το πρόβλημα της πόλης είναι η ιστορική τοποθεσία της, η οποία οδηγεί σε περιορισμούς που συνδέονται με τις επενδύσεις. «Από τη στιγμή που αρχίζουμε να σκάψουμε  κάτω στα θεμέλια, μπορεί να συναντήσουμε τα απομεινάρια της Ελληνιστικής περιόδου. Δεν ξέρουμε αν η ανακάλυψη είναι τόσο σημαντικό για  να διατηρηθεί ή ασήμαντη και μπορεί να θαφτεί, πρόσθεσε με χαμόγελο. Ο δήμαρχος μίλησε επίσης για τα προβλήματα με τα οποία να αγωνίζεται πόλης – ένα από τα πιο σημαντικά είναι η φτώχεια και οι πρόσφυγες.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, διαπιστώθηκε ότι, παρά την απόσταση που μας χωρίζει τόσο Αχαρνές όσο και Ciechanów έχουν πολλά κοινά σημεία.

Πολωνία 1

Πολωνία 2

 

Αριστερά του δημάρχου Γιάννη Κασσαβού τα μέλη της Ελληνικής αντιπροσωπείας , Κώστας Ρούσας, Αμαλία Παρούση και Κατερίνα Παπασταματίου. Δεξιά του ο δήμαρχος Krzysztof Kosinski . Η κα Παρούση  συνοδεύει την αποστολή ως μεταφράστρια. Ήταν υποψήφια της παράταξης ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

 

Πολωνία 3

 

 

 

Πολωνία studio

 

Αίθουσα εκθέσεων – μια έκθεση των σκίτσων Mark Zalewski

Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει ασχοληθεί το γραφείο τύπου του δήμου Αχαρνών για το ταξίδι του δημάρχου και της συνοδεία του στην Πολωνία, μερικά στοιχεία από την επίσκεψη για ενημέρωση.

Αφίσα

Στους εορτασμούς στην Πολωνία προσκεκλημένο ήταν και το Λύκειο Ελληνίδων – Παράρτημα Αχαρνών.

Νεώτερα εν καιρώ!!

———————–

———————-

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: