Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Τιμητικές αποχωρήσεις

Posted by koszig στο 4 Ιουλίου 2015

Στον υπαλληλικό και το δημόσιο βίο άνθρωποι  εισέρχονται και μετά από καιρό αποχωρούν. Υπάρχουν όμως μερικοί που αφήνουν τη σφραγίδα τους με τις πράξεις τους, με τη συμπεριφορά τους.

Ένας υπάλληλος ή ανώτερος υπάλληλος στο δημόσιο χειρίζεται υποθέσεις και έρχεται σε επικοινωνία με μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Όταν αποχωρεί από την υπηρεσία οι μόνοι που αξιολογούν την προσφορά του είναι οι συνάδελφοί και οι προϊστάμενοι του.

Ξεχωριστή περίπτωση αποτελούν οι εκπαιδευτικοί, και ειδικά αν στον ίδιο τόπο έχουν διαμορφώσει μια γενιά ανθρώπων. Μια από αυτές τις περιπτώσεις ίσως είναι η επί 35 χρόνια καθηγήτρια και ένα μεγάλο διάστημα διευθύντρια του 10ου Γυμνασίου Σουλτάνα Καλδέλλη.

Συγκίνηση στην τιμητική εκδήλωση προς τιμήν της Διευθύντριας του 10ου Γυμνασίου Αχαρνών

Με μία σεμνή και συγκινησιακά φορτισμένη τιμητική εκδήλωση στο 10ο Γυμνάσιο Αχαρνών, αποχαιρέτησαν  συνάδελφοι καθηγητές, γονείς και μαθητές με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο τη «δασκάλα» τους κα Σουλτάνα Καλδέλλη, που τους συντρόφεψε και γέμισε τις καρδιές τους επί 35 ολόκληρα χρόνια.Η Διευθύντρια του 10ου Γυμνασίου Αχαρνών, κα Σουλτάνα Καλδέλλη αποχαιρέτισε φίλους, συναδέλφους και μαθητές καθώς μετά από 36 χρόνια στην εκπαίδευση, εκ των οποίων τα 35 ως Καθηγήτρια στον Δήμο Αχαρνών, συνταξιοδοτείται. Όλοι μίλησαν με τα θερμότερα λόγια για την συνάδελφο Σουλτάνα, τονίζοντας την τεράστια προσφορά της στην εκπαίδευση αλλά και στον τόπο που αγάπησε και ταύτισε μαζί του την επαγγελματική της σταδιοδρομία. 

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Κασσαβός, σε ένδειξη της βαθιάς εκτίμησης για την προσφορά και την προσωπικότητα της κα Καλδέλλη, ανακοίνωσε ότι θα προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών την μετονομασία του 10ου Γυμνασίου Αχαρνών σε «Σουλτάνα Καλδέλλη», μία ανακοίνωση που συγκίνησε την κα. Καλδέλλη, και καταχειροκροτήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους.

Ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, ίσως λόγω της συγκινησιακής κατάστασης, παρασύρθηκε και ανακοίνωσε ότι θα προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών την μετονομασία του 10ου Γυμνασίου Αχαρνών σε «Σουλτάνα Καλδέλλη».

Στην εκπαίδευση, στη δικαιοσύνη και αλλού συνηθίζεται  να δίνεται το όνομα ανθρώπων που έδωσαν τη σφραγίδα τους στο χώρο που λειτούργησαν με τίτλους όπως ομότιμος ή επίτιμος. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις δίνουν το όνομα του τιμώμενου σε αίθουσες, όπως σε πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Δικαστήρια. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, για νεκρούς αξιωματικούς που έπεσαν υπέρ πατρίδος, δίνεται το όνομα του νεκρού σε  στρατόπεδα, όπως στο στρατόπεδο Καποτά, στις Αχαρνές. (κλικ εδώ).

Επομένως, για να μη γίνει διαδικαστικό λάθος, εκείνο που πρέπει να γίνει είναι να δοθεί σε μια αίθουσα του 10ου Γυμνάσιου Αχαρνών το όνομα της Σουλτάνας Καλδέλλη και ο δήμος να τιμήσει σε συνεδρίασή του την τιμώμενη.

Και για να είμαστε και ακριβείς για ιστορικά γεγονότα:
Ο λοχαγός ο Βασίλειος Καποτάς δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τους Τούρκους στις 11 Μαΐου, όταν από λάθος μπήκε στην τουρκοκρατούμενη Αμμόχωστο.
Ο λόγος που μπήκε κατά λάθος στην τουρκοκρατούμενη Αμμόχωστο ήταν για γυναικοδουλείες. !!
Αχ ρε παλιομισοφόρια τι τραβάν για σας τα αγόρια!!<

Αυτά προς γνώση και …

—————–

————

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: