Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Όποιος δεν αντέχει φεύγει

Posted by koszig στο 14 Ιουλίου 2015

Όποιος δεν αντέχει στον πόλεμο φεύγει», δήλωσε  ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ερωτηθείς για τις διαφοροποιήσεις τεσσάρων βουλευτών του κόμματός του σε σχέση με το δημοψήφισμα.

Λίγο αργότερα, ο Π. Καμμένος προχώρησε σε διαγραφή του βουλευτή Ηρακλείου, Κώστα Δαμαβολίτη, από την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. Η ανακοίνωση του κόμματος : «Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του ο βουλευτής Ηρακλείου Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και καλείται να παραδώσει την έδρα του όπως δημόσια δεσμεύτηκε».

Επειδή ο κ. Δαμαβολίτης «φόραγε πολιτικά παντελόνια» υπέβαλε την παραίτησή του.

Παραίτηση Δαμαβολίτη

 

 

Δαμαβολίτης

Μετά από λίγες μέρες ο κ. Δαμαβολίτης  δικαιώθηκε από τις πολιτικές αποφάσεις.

Ο Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Έχει εργασθεί σαν ξυλουργός, τεχνίτης της πέτρας, αγρότης, προπονητής πολεμικών τεχνών.
Ξεκίνησε τον αθλητισμό στα δεκατέσσερά του χρόνια και ως το 2004 έκανε πρωταθλητισμό στο kick boxing. Αγωνίστηκε στην Ά εθνική της πυγμαχίας, ενώ συμμετείχε και σε διεθνείς αγώνες ΜΜΑ. Φοίτησε στη σχολή προπονητών του Παγκρατίου αθλήματος και από το 2007 μετέχει στα διοικητικά της ομοσπονδίας Παγκρατίου αθλήματος, ως Γενικός Γραμματέας του κλάδου άθλησης «ΠΥΞ ΛΑΞ».
Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη ραδιοφωνική παραγωγή, κάνοντας εκπομπές με ιστορικό και λαογραφικό περιεχόμενο. Από το 2008 αρθρογραφεί σε αθηναϊκά blogs και τοπικές εφημερίδες. Δραστηριοποιείται στη διοίκηση τοπικού πολιτιστικού συλλόγου, με σκοπό την ανάδειξη και διατήρηση της λαϊκής κληρονομιάς. Με την υποστήριξη και συνεργασία του καθηγητού κ. Νίκου Λυγερού και της ομάδας του, διοργανώνει από το 2012 δράσεις και διαλέξεις σε ολόκληρη την Κρήτη με θέματα την ΑΟΖ και τον ελληνικό ζεόλιθο, την επιμόρφωση και στήριξη γονέων και καθηγητών παιδιών με ειδικές ανάγκες, την κοινωνική επανένταξη νέων από ιδρύματα απεξάρτησης και σωφρονιστικά ιδρύματα κ.α.

Ένας απλός πολίτης τιμήθηκε για τη δράση του και εκλέχτηκε βουλευτής, χωρίς να είναι «παιδί του κομματικού σωλήνα», όπως πολλοί άλλοι.

Κατά τα άρθρα 51§2 και 60§1 οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το έθνος και έχουν απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση.

Η απειλή διαγραφής από το κόμμα ενός βουλευτή σε περίπτωση που ψηφίσει αντίθετα από την κομματική γραμμή αποτελεί εσωκομματική-πειθαρχική ποινή, δεν επιφέρει αλλαγής της νομικής θέσης του βουλευτή. Δεν έχει δηλαδή νομική-θεσμική συνέπεια για το βουλευτή και επομένως δεν παραβιάζει το δικαίωμα ψήφου κατά συνείδηση.

Τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να είναι συνεπή με τις προγραμματιστικές τους  τους Αρχές, με βάση τις οποίες ο λαός τιμά με την ψήφο του. Σε πολλά κόμματα (ΑΝΕΛ, ΣΥΡΙΖΑ, κ.λ.π.) οι υποψήφιοι βουλευτές υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι η έδρα που εκλέγονται είναι ιδιοκτησία του κόμματος και αν διαφωνήσουν με τη γραμμή οφείλουν να την επιστρέψουν στο κόμμα. Φαίνεται η προσωπικότητα του εκλεγόμενου βουλευτή δεν παίζει κανένα ρόλο στην εκλογή του. Αυτή είναι η πολιτική ηθική των κομμάτων.

Ακόμα πιο άθλια είναι η απαίτηση υπογραφής σε λευκό χαρτί, όταν κάποιοι δήμαρχοι ορίζουν αντιδημάρχους.

Τελικά κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή των ΑΝΕΛ, παρότι έχουν υπογράψει επιστροφή της έδρας τους στο κόμμα αν διαφωνήσουν με την κυβερνητική πολιτική σε κορυφαία θέματα δε φαίνεται να το τηρούν μέχρι σήμερα.

Ο μόνος που παραιτήθηκε από τη βουλευτική έδρα ήταν ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της Β’ περιφέρειας Αθηνών Νίκος Χουντής. Ήταν όμως έτοιμη μια θέση στην Ευρωβουλή, αναπληρώνοντας τον παραιτηθέντα Μανώλη Γλέζο. !!

Ως ευρωβουλευτής έχει εξασφαλισμένη την έδρα για την προσεχή πενταετία, ανεξάρτητα από το αν γίνουν βουλευτικέ εκλογές στην Ελλάδα.

Υπάρχουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τηρούν την υπογραφή τους. !!!

Ο Καμμένος ακόμα στηρίζει την κυβέρνηση. Ο Δαμαβολίτης πήγε χαμένος.

———-

—————-

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: