Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Εσχάτη προδοσία

Posted by koszig στο 18 Ιουλίου 2015

wpid-20150330085356

31 Μαρτίου 2015

Μήνυση για εσχάτη προδοσία στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου διαβίβασε στο σώμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Το παρακάτω απόσπασμα είναι από τα επίσημα πρακτικά της βουλής,που βρήκα στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου.

Εσχάτη προδοσία ? Και δεν λέει κανένας τίποτα? Ποιοί είναι αυτοί? Και τι διέπραξαν ? Γιατί κανείς δεν μας ενημέρωσε?
Επίσης, έχω την τιμή να ανακοινώσω στο Σώμα ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή στις 23 Μαρτίου του 2015, σύμφωνα με τα άρθρα 86 του Συντάγματος, 83 παράγραφος 1 του Κανονισμού …
της Βουλής και 1 και 4 του ν. 3126/2003 που αφορά την «Ποινική ευθύνη των Υπουργών», όπως ισχύει, ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε κατόπιν των από 18-8-2014 «Αναφορών-Καταγγελιών» και των από 5-11-2014 Υπομνημάτων που επέχουν θέση εγκλήσεων των Χαραλάμπους Καλογεράκη του Γεωργίου, του Αντωνίου Σαριδάκη του Μύρωνος, Ηλία-Θεοχάρη Τσικόγια του Γεωργίου και Γεωργίου Ερμή του Κωνσταντίνου, κατοίκων Ρεθύμνου Κρήτης, που αφορά όλα τα μέλη της πρώην Κυβερνήσεως για το φερόμενο ως τελεσθέν αδίκημα της εσχάτης προδοσίας (άρθρο 134 Π.Κ. και 120 του Συντάγματος) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

 

Και ο χρόνος περνούσε!!

Αποπομπή Βαρουφάκη

Τι αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος για όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της περασμένης Κυριακής

Για πέντε υπουργούς που φέρονται να ζήτησαν ως «άμεση προτεραιότητα» την αποπομπή Βαρουφάκη «προκειμένου η κυβέρνηση να αναδιατάξει τις δυνάμεις της για την επαναφορά των διαπραγματεύσεων στο προσκήνιο» κάνει λόγο ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ όπου και περιγράφει έναν άγριο μεταμεσονύχτιο καυγά στο Μέγαρο Μαξίμου την Κυριακή με πρωταγωνιστή τον Νίκο Παππά.

Το κείμενο του Γιώργου Παπαχρήστου έχει ως εξής:

Πολλή αγάπη

Άγριο πολιτικό bullying υφίσταται τα τελευταία 24ωρα το «ουάου» αγόρι Βαρουφάκης, γεγονός το οποίο με φέρνει στα όριά μου, διοότι εξανίσταμαι μπροστά σε τέτοιες συμπεριφορές και μάλιστα στο πλαίσιο της «πρώτης φοράς Αριστερά» κυβέρνησης.

Όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω εξ εγκύρων πηγών -πιο έγκυρες δεν γίνεται, άρα προειδοποιώ, να μην αποτολμηθεί κανενός είδοους αποπειρα διάψευσης γιατί θα πω τα πράγματα με το όνομά τους – το «ουάου» αγόρι Βαρουφάκης είναι πλέον ο αποδιομπομπαίος τράγος για την κυβέρνηση, καθώς ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, τέσσερις υπουργοί και τέσσερις άμεσοι συνεργάτες του Πρωθυπουργού έχουν ζητήσει την άμεση αποπομπή του με βαριές κατηγορίες του είδους «υπονόμευσε ενσυνείδητα και βάσει σχεδιασμού την διαπραγμάτευση».

Όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω την αποπομπή Βαρουφάκη ως άμεση προτεραιότητα προκειμένου να αναδιατάξει τις δυνάμεις της για την επαναφορά των διαπραγματεύσεων στο προσκήνιο, έχουν ζητήσει:

-ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης
-οι υπουργοί Γιώργος Σταθάκης, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Ράνια Αντωνοπούλου
-ο γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς, ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος, το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Γιώργος Χουλιαράκης και ο σύμβουλος για τα ευρωπαϊκά θέματα του Αλ. Τσίπρ, Δ. Παυλόπουλος.

Κατά τις πληροφορίες που διαθέτω και για την ακρίβεια των οποίων έχω ήδη προειδοποιήσει ότι δεν θα δεχθώ αμφισβητήσεις, αποκορύφωμα του σκληρού… bullying που υφίσταται ο… δύστυχος Γιάνης με ένα νι, είναι το επεισόδιο (γιατί περί επεισοδίου πρόκειται) που προκλήθηκε τη νύχτα της Κυριακής και ενώ συνεδρίαζε το υπουργικό Συμβούλιο για το κλείσιμο των τραπεζών και όλα τα σχετικά.

Αφορμή αποτέλεσε ένα κείμενο Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που είχε συντάξει το «ουάου» αγόρι Βαρουφάκης και περιελάμβανε κάτι… δράκους που πετούσαν φωτιές από το στόμα, γεγονός το οποίο επισήμανε ο Σπ. Σαγιάς στον πρωθυπουργό με την ένδειξη ότι «αυτό το πράγμα δεν μπορεί να εφαρμοστεί».

Αντηλλάγησαν διάφορες εκφράσεις τις οποίες θα αποφύγω να αναφέρω αλλά η ένταση ήταν τέτοια που εξανάγκασε τον Πρωθυπουργό να διακόψει τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και να καλέσει στο γραφείο του όλους τους εμπλεκομένους συν Δραγασάκη, Παππά, Τζανακόπουλο κλπ. Η συζήτηση ήταν ταραχώδης με φωνές και αλληλοκατηγορίες και έφτασε στο αποκορύφωμα της όταν… εξερράγη εκκφωαντικά (στα όρια της… υστερίας, μου είπαν) ο Νίκος «συνομιλώ μόνο με τον Θεό μη με απασχολείτε τώρα» Παππάς! Λέγεται δε ότι ο ωρυόμενος Παππάς (να το δω αυτό και τι στον κόσμο…) φώναξε ότι «εγώ δεν κάθομαι ποτέ ξανά στο ίδιο δωμάτιο με αυτόν εδώ τον τύπο» – όπου «τύπος» ο Βαρουφάκης.

Για μια ακόμη φορά ο Πρόεδρος Αλέξης παρενέβη πυροσβεστικά, ζήτησε από τον Σαγιά να συντάξει εκείνος την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και επανήλθε στο Υπουργικό Συμβούλιο ζητώντας από τον Βαρουφάκη «αύριο (να παρουσιαστεί) στο γραφείο μου».

Παράλληλα γινόταν γνωστό ότι ένας ακόμη υπουργός, ο Γ. Σταθάκης, είχε τηλεφωνικά θέσει θέμα… δικής του παραίτησης απο την κυβέρνηση «εάν και εφόσον παραμείνει σε αυτήν ο Βαρουφάκης». Τηλεφωνικά διαμαρτυρήθηκε στον Πρόεδρο Αλέξη για το «τι κάνει ο Βαρουφάκης» και η αναπληρώτρια υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου, μεταφέροντας το «ρεπορτάζ» για τα έργα και τις ημέρες του υπουργού Οικονομικών που είχε συλλέξει ο σύζυγός της, πρόεδρος του ιδρύματος Λεβί, Δημήτρης Παπαδημητρίου (με δυνατές άκρες στα διάφορα ανά τον κόσμο οικονομικά λόμπι).

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το «ουάου» αγόρι Βαρουφάκης έχασε τις τελευταίες ημέρες και ειδικά λέει μετά τα «φίδια» που έβγαλε στο τελευταίο Eurogroup κατά των δανειστών και των εταίρων (ενώ κανονικά θα έπρεπε να συζητήσει και να διαπραγματευθεί), τη στήριξή και του αντιπροέδρου Δραγασάκη, ο οποίος είναι πλέον της άποψης ότι «πρέπει να παραιτηθεί για να διευκολυνθεί η επαναπροσέγγιση με τους θεσμούς» – έως τώρα ο αντιπρόεδρος έκανε την Πυθία (τον συνήθη ρόλο του δηλαδή…) διεκδικώντας θέση στο καλοκαιρινό ρεπερτόριο της Επιδαύρου.

Τούτων δοθέντων και προκειμένου να μην διαλυθεί εντελώς στα εξ ων συνετέθη το μαγαζί, ο πρόεδρος Αλέξης φέρεται να απήλλαξε των καθηκόντων του τον υπουργό Οικονομικών αλλά εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν δίνων μεγάλη βάση σε κάτι τέτοια. Όχι μόνο διότι το παλικάρι κατά το παρελθόν έχει ουσιαστικά κολλήσει τον πρόεδρο Αλέξη στη γωνία «ενημερώνονταάς τον» ότι «αν με διώξεις θα πω σε όλους ότι διαπραγματεύσαι μια προδοτική συμωνία εις βάρος του λαού». ΑΛλά και γιατί θα ήταν τεράστιο λάθος πέντε ημέρες πριν από το δημοψήφισμα της Κυριακής να τον εξεδίωκε από την κυβέρνηση – θα ήταν σαν να αναγνώριζε ότι για το ναυάγιο  των διαπραγματεύσεων ευθύνεται ο Βαρουφάκης.

Πάντως απτόητος ο Γιάνης  «είσαι δυναμίτης αγόρι μου» Βαρουφάκης χθες πήγε κανονικά στο υπουργείο του και απόλαυσε να τον πολιορκούν δεκάδες δημοσιογράφοι από όλες τις γωνιές της γης – ένας, δε, σε ρόλο μακαρίτη Μητσάρα, του φώναζε πίσω από τις κάμερες «σκισ’ τους Γιάνη, σκισ’ τους». Θέλω να πιστεύω όχι δημοσιογράφος (γιατί έχουμε και τέτοιους…)

 
Πηγή: http://www.parakato.gr/

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν πολλοί ξένοι από τις προτάσεις Βαρουφάκη – Τι έγραψαν οι Financial Times, η Wall Street Journal και ο Independent – Διαβάστε τι γράφουν στο twitter

Πρωτοφανές παραλήρημα έχει προκαλέσει η πρόταση Βαρουφάκη για εθελοντές σε ρόλο εφοριακού στον παγκόσμιο Τύπο!

Από τη στιγμή που ο έλληνας υπουργός Οικονομικών έφερε στο φως την πρόταση να προσλάβει τουρίστες, νοικοκυρές και φοιτητές ως «μυστικούς πράκτορες» για την πάταξη της φοροδιαφυγής ένα «κύμα» ξένων δημοσιευμάτων κατέκλυσε το Διαδίκτυο, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο τον ασκό του Αιόλου σε ένα ατελείωτο τρολάρισμα της επίμαχης επιστολής.
Τον χορό «έσυρε» το δημοσίευμα των FT που με τον τίτλο «Η Ελλάδα θέλει να κάνει τους τουρίστες… φοροεισπράκτορες!» παρέσυρε την WSJ, η οποία… το χόντρυνε, μιλώντας για «ξεκαρδιστικό σχέδιο» της Ελλάδας με «καλωδιωμένους τουρίστες που θα χρησιμοποιούν μηχανήματα που θα παρέχει η ΕΕ». Εν συνεχεία το retweet του Νίξον με μια φωτογραφία με ημίγυμνες, καλλίγραμμες κοπέλες να χορεύουν σε ένα beach bar και η λεζάντα «Βρείτε ποιος είναι ο μυστικός ελεγκτής» άναψε φωτιά στα social media.

parakato.gr

 

Γιάνης Βαρουφάκης: «Δεν θέλουμε τα 7 δισ.»

ΝΥΤ

Angelos Tzortzinis / The New York Times.

«Δεν θέλουμε τα 7 δισ. Θέλουμε να καθίσουμε και να ξανασκεφτούμε όλο το πρόγραμμα», δήλωσε σε συνέντευξή του στους New York Times ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος συναντήθηκε το πρωί με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει του ραντεβού τους με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Οπως αναφέρεται στη συνέντευξη, ο κ. Βαρουφάκης – οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως «οικονομολόγο από ατύχημα» και «ασταθή Μαρξιστή» – σκιαγραφεί αυτό που θεωρεί ο ίδιος ως την καρδιά του προβλήματος: ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και η λιτότητα συμβάλλει σε έναν «εικονικό πνιγμό, όπου το κεφάλι μας κρατείται διαρκώς κάτω από το νερό».

Ο νέος υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα ήθελε να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές της, αλλά δεν επιδιώκει μια αντιπαράθεση μαζί τους, μιλώντας είτε για την Φρανκφούρτη (ΕΚΤ), τις Βρυξέλλες (Ε.Ε.) ή την Wall Street.

Όπως ανέφερε, το μόνο που ζητάει η νέα κυβέρνηση είναι «ένα σχέδιο που θα ελαχιστοποιήσει το κόστος της δανειακής σύμβασης για την χώρα μας και θα της δώσει την ευκαιρία να αναπνεύσει και πάλι μετά τις πολιτικές των τελευταίων ετών που δημιούργησαν τεράστια κοινωνική διαφθορά».

Ο χρόνος είναι, ωστόσο, περιορισμένος, σημειώνουν οι New York Times. Ακόμη κι αν η νέα κυβέρνηση δεν θέλει να συμμορφωθεί με τους όρους των συμφωνιών διάσωσης, το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να έχει την ανάγκη της εκκρεμούσας δόσης των 7 δισ. ευρώ του προγράμματος, ώστε να αποπληρώσει το εξωτερικό της χρέος, το οποίο θα καταστεί ληξιπρόθεσμο τον Αύγουστο

Παρόλα αυτά, ο κ. Βαρουφάκης τονίζει ότι «δεν χρειαζόμαστε αυτά τα 7 δις. ευρώ», προσθέτοντας:

«Θέλουμε να καθίσουμε και να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πρόγραμμα. Σκοπός μας δεν είναι να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου», η οποία όπως διευκρινίζει, θα είναι απλώς μια μετάθεση του προβλήματος.

Αντίθετα, σημειώνει, στόχος είναι να βρούμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε μέσω της αναδιάρθρωσης του χρέους και της οικονομίας.

Ο κ. Βαρουφάκης δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες για την ασφάλεια των Ελληνικών τραπεζών, παρά τις αναφορές περί μαζικής εκροής καταθέσεων ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ απο την χώρα.

«Περιμέναμε ότι τις πρώτες μέρες της κυβέρνησής μας θα είχαμε αναταράξεις», είπε. «Μόλις οι αγορές δουν ότι οι προτάσεις αυτής της κυβένρησης είναι λογικές, θεραπευτικές και ευνοούν την συνεργασία, αναμένουμε ότι οι τιμές των μετοχών θα επανέλθουν…»

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα δεν σταματά τις ιδιωτικοποιήσεις, παρά τα όσα δήλωσε ένας άλλος υπουργός.

«Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι αυτή η χώρα θα γίνει γοητευτικός προορισμός για απ’ευθείας επενδύσεις του εξωτερικού, αλλά δεν μας ενδιαφέρει ούτε να ξεπουλήσουμε, ούτε να πουλήσουμε τα ασημικά της οικογένειας…»

«Καταλαβαίνω τους φόβους των εταίρων μας ότι αν μας δοθεί μία ευκαιρία για επανεκκίνηση μπορεί να γυρίσουμε πίσω και να καταλήξουμε εκεί που είμασταν το 2009» είπε. «Είναι σημαντικό να τους διαβεβαιώσουμε ότι δεν θέλουμε και δεν θα κάνουμε κάτι τέτοιο…».

Οι ανωτέρω Κρητίκαροι που ζήτησαν να παραπεμφθεί το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου για εσχάτη προδοσία θα υπογράψουν αντίστοιχη παραπομπή  Μπαρουφάκη για εσχάτη προδοσία;  Ουάουα!!

 

Πρωτοβουλία με χιλιάδες υπογραφές στο διαδίκτυο! Ζητούν την παραπομπή Βαρουφάκη στο Ειδικό Δικαστήριο

Ειδική σελίδα «Υπέρ της παραπομπής του Βαρουφάκη στο Ειδικό Δικαστήριο«, όπως επιγράφεται, έχει δημιουργηθεί από χθες το βράδυ στο facebook. Μέσα σε λίγες μόλις ώρες έχει συγκεντρώσει αρκετές χιλιάδες προτιμήσεις και οι δημιουργοί της γράφουν για την πρωτοβουλία τους το εξής:
Αγαπητοί φίλοι, ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα αδικήματα των προηγούμενων έχουν παραγραφεί. ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Η σελίδα αυτή αφορά τις ευθύνες του Βαρουφάκη για προετοιμασία εξόδου από το ευρώ, για το ότι άφησε την χώρα χωρίς χρηματοδότηση, για πρόκληση αβεβαιότητας που με τη σειρά της προκάλεσε διαφυγή 40 δις από τις τράπεζες, για εξευτελισμό της χώρας στο εξωτερικό και για πολλά άλλα. Όποιος φίλος ή φίλη επιθυμεί να φτιάξει αντίστοιχη σελίδα για τον Αντωνάκη, τον Βαγγέλη, τον ΓΑΠ ή όποιον άλλον θεωρεί ότι πρέπει να δικαστεί, να το κάνει. Η σελίδα αυτή είναι «αφιερωμένη» στον Βαρουφάκη και δεν έχει ως στόχο να ξεπλύνει τις λαμογιές και τις αμαρτίες των προηγούμενων.

 Στον κόσμο αυτό πληρώνονται όλα

————

————-

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: