Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Η «παραχάραξη» της Ιστορίας

Posted by koszig στο 21 Ιουλίου 2015

Υπάρχουν επετειακές εκδηλώσεις για γεγονότα που πρέπει κανείς να θυμάται. Γεγονότα που ανεβάζουν το ηθικό των Ελλήνων ή των κομματικών παρατάξεων. Είναι οι ηρωισμοί προσώπων που ανεβάζουν το κομματικό ηθικό.

 

Ένας νέος που διαβάζει για μια δολοφονία ενός ατόμου, του Σωτήρη Πέτρουλα, πριν 50 χρόνια τη μόνη πληροφόρηση που μπορεί να έχει είναι το κείμενο μιας κομματικής εφημερίδας που δε μπορεί. να μην είναι αληθινή.

Το έτος 2009 δημοσίευσα στο blog που αναφερόταν ως «Αχαρνές – Ποντιακός Δήμος» του οποίου ήμουν διαχειριστής. (κλικ εδώ).

Στο άρθρο αυτό αναφέρεται κάποιος που μαγνητοφώνησα στο κινητό μου την αυθεντική μαρτυρία του. Φυσικά ούτε και τότε είχα κινητό ούτε και σήμερα. Έτσι δε χρειάστηκε σε αυτό να αποτυπωθεί η φωνή μου.

Ο θάνατός του ήταν τυχαίος από δακρυγόνο Τότε τα δακρυγόνα ήταν κουτιά που περιείχαν δακρυγόνο ουσία και τα εκτόξευε η αστυνομία με ειδικά όπλα. Σήμερα απλώς ψεκάζουν με δακρυγόνο ουσία.

Τέτοια δακρυγόνα πέταγαν μέσα στο πλήθος που διαδήλωνε και ένα από αυτά κτύπησε το Σωτήρη Πέτρουλα στο κεφάλι και τον σκότωσε. Προφανώς κανένας με δόλο δε σημάδεψε το θύμα για να το σκοτώσει.

Ένας αδικοχαμένος διαδηλωτής, που επειδή είχε κάποια σχέση με την ΕΔΑ έγινε για τις τότε κομματικές ανάγκες ένας δολοφονημένος αγωνιστής από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής. Αυτές τις κρατικές δυνάμεις καταστολής που προχθές ψέκαζαν με δακρυγόνα τους απείθαρχους διαδηλωτές. Οι άλλοι τύπου δακρυγόνων είναι σήμερα απαγορευμένοι.

Η αριστερά πάντα έχει ανάγκη από νεκρούς «ηρωικώς πεσόντες», η γενικά ήρωες, όπως το Μανώλη Γλέζο, (κλικ εδώ), και άλλους. (κλικ εδώ)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: