Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε !!

Posted by koszig στο 29 Ιουλίου 2015

Μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις και στενή συνεργασία του Δήμου Αχαρνών με την Περιφέρεια Αττικής που στόχο είχαν τη δημιουργία προϋποθέσεων, την τεκμηρίωση τεχνικών υποδείξεων, τη σωστή ιεράρχηση και κατανόηση των προτεραιοτήτων, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων πνοής για τον Δήμο μας.

Στο πλαίσιο αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και τροποποίησης προγράμματος εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής εγκρίθηκαν νέα έργα κατά τη τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015, τα οποία είναι:

1. Κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή Λυκότρυπας, ανατολικά της οδού Φιλαδελφείας μέχρι ρέματος Αχαρνών, συνολικού προϋπολογισμού 1.825.000 €.

2. Μελέτη Αντιπλημμυρικής προστασίας ευρύτερης περιοχής Παλαιού Οικισμού Αχαρνών και κατασκευής δεξαμενών ανάσχεσης, συνολικού προϋπολογισμού 400.000€, δεδομένου ότι οι ήδη υπάρχουσες μελέτες, που είχαν υποβληθεί το 2012, δεν ήταν ώριμες για να οδηγήσουν σε χρηματοδότηση των έργων.

3. Κατασκευή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού, συνολικού προϋπολογισμού 600.000€.

4. Μελέτη Ανάπλασης Κέντρου Αχαρνών και εκπόνηση Σχεδίου Ολοκληρωμένων Αστικών Παρεμβάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 200.000€.

5. Μελέτη στέγασης με θόλο τύπου μπαλόνι και αποκατάσταση ζημιών στο κολυμβητήριο του Ολυμπιακού Χωριού, συνολικού κόστους 50.000€.

6. Μελέτη για βασικούς συλλεκτήρες αποχέτευσης ομβρίων στην περιοχή Θρακομακεδόνων, συνολικού κόστους 40.000€.

7. Διαμόρφωση Τάξης και βοηθητικών χώρων του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου του Δήμου Αχαρνών, συνολικού κόστους 15.000€.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:

«Βασικός άξονας που διατρέχει όλα τα υπό χρηματοδότηση νέα έργα αποτελεί ο αναπτυξιακός τους χαρακτήρας, η επίλυση χρόνιων σοβαρών προβλημάτων που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα του πολίτη των Αχαρνών, η βελτίωση και αναβάθμιση υπαρχόντων σχολικών και αθλητικών κτιριακών υποδομών, και ο σεβασμός προς το Περιβάλλον, την Αειφορία και τη δημιουργία μιας βιώσιμης προοπτικής ανάπτυξης με την εισαγωγή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας».

 

Αυτά προτάθηκαν και ψηφίστηκαν ως 1η τροποποίηση του Τεχνικού προγράμματος και 3η Αναμόρφωση του προϋπολογισμού στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 9/7/2015.

Από τα δημοσιευθέντα πρακτικά

Αποφ. 210 1η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡ. ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΩΝ ΕΡΓΩΝ 2015

Αποφ. 211 3η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2015

για τα έργα, παλαιά και νέα για το δήμο Αχαρνών αποφάσισαν:

Χρηματοδότηση έργων απο Περιφέρεια 20-7-2015  0

Όπως προκύπτει από τον πίνακα που αφορά στα έργα στο δήμο Αχαρνών ο προϋπολογισμός των νέων έργων είναι 1.305.000 € και οι εγκεκριμένες πιστώσεις για το έτος 2015 είναι 555.000 €.

Από προηγούμενες εγκρίσεις έργων υπάρχει μια προϋπολογισθείσα δαπάνη 1.825.000 €, που για το έτος  2015 η εγκεκριμένη πίστωση είναι 250.000 €

Παράλληλα απεντάχθηκαν έργα που είχαν εγγραφή στον προϋπολογισμό του έτους 2015 αξίας 1.874.791 € και είχαν εγκριθεί πιστώσεις 1.267.179 € και μετά την τελευταία τροποποίηση με την απένταξη των έργων μηδενίστηκαν.

Το έργο «Κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή Λυκότρυπας ανατολικά της οδού Φιλαδελφείας μέχρι ρέματος Αχαρνών» δεν έχει δημοπρατηθεί από την περιφέρεια.

Με δεδομένη την οικονομική κατάσταση που υπάρχει σήμερα κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αύριο με την δημοπράτηση και εκτέλεση των έργων από την Περιφέρεια Αττικής.

Στα χαρτιά εύκολα γίνεται ένταξη και απένταξη έργων, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες της Περιφέρειας Αττικής.

Στο τέλος του χρόνου θα φανεί το αποτέλεσμα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: