Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Το Παγκάρι

Posted by koszig στο 28 Αυγούστου 2015

Τέλος του καλοκαιριού (ημερολογιακό τέλος) και ο δήμος άρχισε να ζωντανεύει διοικητικά. Στις 26/8/2015 έγινε, μετά ένα μήνα, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ένα από τα τα έξη έκτακτα θέματα, το τελευταίο, ήταν:

Ανάκληση της παραγράφου Β’ του άρθρου 35 του Κανονισμού λειτουργίας του Νεκροταφείου Αχαρνών, όπως αυτή ψηφίστηκε με το άρθρο 188/2011 του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών.

Τι έλεγε η παράγραφος Β του άρθρο 35.

Άρθρον 35ον

 

Η ισχύς του παρόντος Κανονισμού αρχίζει αμέσως μετά την κατά νόμο έγκρισή του.

Από την έγκριση του παρόντος Κανονισμού, καταργείται κάθε προηγούμενος και κάθε απόφαση που δεν είναι σύμφωνη με αυτόν.

Διατηρούνται σε ισχύ, μέχρις ότου εκδοθεί νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τα ποσά που έχουν καθοριστεί για τα κάθε είδους προβλεπόμενα τέλη ή δικαιώματα με προηγούμενες αποφάσεις.

Για όποιο θέμα δεν υπάρχει πρόβλεψη στον Κανονισμό, αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού  λάβει υπόψη του και τις σχετικές διατάξεις του Νόμου.

 

Β) Η Επενδυτική Αχαρνών αναλαμβάνει τα παρακάτω άρθρα:

– Άρθρο 22 ια

– Άρθρο 25, παρ. 2,3,5,6,8,9,10,11,12,13,14,17,18,19,20,21

– Άρθρο 26

– Άρθρο 28

– Άρθρο 29

Γ) Αναθέτει τις πιο πέρα ενέργειες στον κ. Δήμαρχο.

Και τα ανωτέρω άρθρα  σε τι αναφέρονται;

Κανονισμός λειτουργίας Νεκροταφείου Άρθρα 22, 25,26,28,29

Μετά την ψήφιση του κανονισμού έκανα αναφορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για ακύρωση άρθρων του κανονισμού που ψηφίστηκε με την απόφαση 188/2011 του δημοτικού συμβουλίου. (κλικ εδώ).

Συγκεκριμένα με πρόταση του τότε δημάρχου το δημοτικό συμβούλιο  αποφάσισε ότι  οι ετεροδημότες που θάβονται στο νεκροταφείο να πληρώνουν εικοσαπλάσια τέλη. ( απόφαση 262/2011).

Μετά την ακύρωση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τους ετεροδημότες αποφασίστηκε να πληρώνουν διπλάσια τέλη (άρθρο 25).

Με νέα αναφορά μου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και για τα διπλάσια τέλη η απόφαση ακυρώθηκε. Έτσι δημότες και ετεροδημότες στο νεκροταφείο είναι ίσοι!! (κλικ εδώ), (κλικ εδώ).

Η νέα Διοίκηση της Επενδυτικής συνέχισε να κινείται στη γραμμή Ντούρου – Κρημνιανιώτη. Εισέπραττε τέλη από το Νεκροταφείο, (κλικ εδώ).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Επενδυτικής με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επενδυτικής:

Σύμφωνα με το άρθρο 25 του κανονισμού λειτουργίας των Κοιμητηρίων 188/14-6-2011 ΑΔΣ του Δήμου Αχαρνών και σε συνδυασμό με την υπ΄ αριθμ. 25668/22513/30.8.2011 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής όπου διαπιστώνεται η νομιμότητα της παραπάνω απόφασης τα τέλη και δικαιώματα καταβάλλονται εφ άπαξ και πριν από σχετική πράξη (ενταφιασμός, εκταφή, παράταση εκταφής κ.λπ.).

Προφανώς, ενώ διαβάζει ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ, δεν πρόσεξε την ανωτέρω ανάρτηση, στην οποία αναφέρεται ότι σχετικά με το άρθρο 25 υπάρχει Νεώτερη απόφαση της Αποκεντρωμένης διοίκησης, 35129/31962/5-10-2011, που ακυρώνει σχετικά με το άρθρο 25 της απόφασης 188/14-6-2011.

Φυσικά οι δημοτικοί σύμβουλοι, στο μεγαλύτερο μέρος, δεν κατάλαβαν σε τι αναφέρεται το έκτο έκτακτο θέμα.

Οι Επιθεωρητές – Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, τηρώντας τις διατάξεις των νόμων, όπως είχα αναφέρει και στις αναρτήσεις του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ, έκριναν ότι  η Επενδυτική Αχαρνών Α.Ε. παράνομα επί τέσσερα χρόνια εισέπραττε τέλη στο Νεκροταφείο, βασιζόμενη σε παράνομη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός οι Επιθεωρητές – Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης ζήτησαν τη διαγραφή της περίπτωσης Β του άρθρου 25 της απόφασης 188/14-6-2011, δηλαδή την είσπραξη τελών και δικαιωμάτων στο Νεκροταφείο από την Επενδυτική Αχαρνών.

Παρακολουθείστε τι έγινε στη συνεδρίαση της 26/8/2015 για το θέμα αυτό.

————-

Τελικά η κουβέντα από το δήμαρχο μετατοπίστηκε στο παγκάρι, στην επιτροπεία που το διαχειρίζεται. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ορίστηκε Επιτροπή Εποπτείας για τη διαχείρισή του.

2043 Ορισμός μελών Δ.Σ. της Νέας Κοσμητείας του Ι. Ναού Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών

Σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης η διαχείριση του παγκαριού πρέπει να γίνεται από την οικονομική υπηρεσία του δήμου, αφού τα έσοδα από το νεκροταφείο ανήκουν στο δήμο και δεν εκχωρούνται. Επομένως πρέπει να καταργηθεί η ανωτέρω απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Δύο υπήρξαν τα σημεία στην εισήγηση του δημάρχου που χρειάζονται σχολιασμό.

———

Ο δήμαρχος μίλησε για ένα εμπιστευτικό πόρισμα των  Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που αναφέρεται σε ενέργειες προσώπων που ασχολήθηκαν με τη διαχείριση θεμάτων του νεκροταφείου. Ο δήμαρχος δε θέλησε να κουράσει το δημοτικό συμβούλιο με λεπτομέρειες!! Θυμίζει αυτή η αντιμετώπιση με ανακοινώσεις στο τύπο, που αναφέρεται  ότι συνελήφθησαν για κλοπές ένας πενηταεξάχρονος και ένας πενηντάχρονος!!

Από την πλευρά του τύπου ζητήθηκε να ανακοινωθεί το πόρισμα. Ο δήμαρχος ξεροκατάπιε και ήπιε ένα ποτήρι νερό. Για το πόρισμα καμία απάντηση.

Το δεύτερο και σημαντικότερο θέμα είναι ότι η Επενδυτική Αχαρνών είναι ένα βήμα πριν το τέλος. Για αυτό καμία συζήτηση.

 

Τελικά οι αναρτήσεις και οι αναφορές μου στη Δημόσια Διοίκηση φαίνεται ότι βρίσκουν δικαίωση, μετά από τρία χρόνια.

 

Εγώ καλά σας τάλεγα. Εσείς τα ‘κούγατε παράλογα. Ο καιρός γαρ εγγύς!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: