Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Η επιβεβαίωση της ξεφτίλας

Posted by koszig στο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Σε προηγούμενη ανάρτηση αναφέρθηκα για την Επιτροπή Διαβούλευσης του δήμου Αχαρνών, (κλικ εδώ). Με βάση τα στοιχεία που παρατέθηκαν κατέληξα σε ένα βαρύ χαρακτηρισμό. Η ξεφτίλα της διαβούλευσης.

Χτες η συνεδρίαση αναβλήθηκε για σήμερα επειδή δεν υπήρξε απαρτία. Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της Επιτροπής, η Επιτροπή συνεδριάζει την επόμενη μέρα με όσους παρόντες υπάρχουν από τα μέλη της Επιτροπής. Ο κατά το νόμο,  πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός. Όφειλε να δώσει εντολή να ενημερωθούν τα απόντα μέλη της Επιτροπής και ο τοπικός τύπος για την ώρα της συνεδρίασης που αντί της 19:00 άλλαξε σε 17:00.

Και την ημέρα της συνεδρίασης δεν δόθηκαν στα μέλη της Επιτροπής τα κείμενα του Τεχνικού Προγράμματος και το σχέδιο του Προϋπολογισμού του έτους 2016. Καλύτερα όμως να παρακολουθήσετε τη συνεδρίαση.

Ποιοι μπορούσαν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης που θα διατύπωνε γνώμη για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του έτους 2016:

Σύμφωνα με το άρθρο 4 του Κανονισμού της Λειτουργίας της Επιτροπής Διαβούλευσης, παρ 6.

  1. Στις συνεδριάσεις της επιτροπής είναι δυνατό να καλούνται να συμμετέχουν χωρίς δικαίωμα ψήφου και οι εξής: ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο και κατά περίπτωση, εκπρόσωποι αρμόδιων κρατικών και περιφερειακών αρχών, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών οργανώσεων πολιτικών κομμάτων.

 

 

Επιτροπή διαβούλευσης

    

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Αυτοί ήταν οι παρόντες 11 τον αριθμό!! Παρόντες από τους άλλους παράγοντες, άλλοι ήταν κουρασμένοι από την παρουσία τους στους αγιασμούς για την έναρξη του σχολικού έτους για φωτογράφιση, άλλοι στις δουλειές τους. Το ίδιο και ο τοπικός τύπος.

  sxloliki.xronia2015.06     sxloliki.xronia2015.01

Παρακολουθείστε τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης.

———-

Κατάλογος παρόντων δεν αναγνώσθηκε. Οι παρόντες υπόγραψαν χωρίς να ακουστούν τα ονόματά τους!!

—————

Μερικά σχόλια για τις εισηγήσεις.

Στη συζήτηση ήταν παρών ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Παναγιώτης Πολυμενέας που αντικαθιστούσε τον πρόεδρο της Επιτροπής δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό. Ο δήμαρχο δεν θεώρησε ότι έπρεπε να δημοσιεύσει μια απόφαση αντικατάστασής του. Έτσι να δείξει ότι σέβεται τις διαδικασίες και τη σοβαρότητα της Επιτροπής. Όπως στο καφενείο  λέμε πήγαινε εσύ για εμένα. Γιατί στο καφενείο γίνεται σοβαρότερη συζήτηση από εκείνη που έγινε στην Επιτροπή Διαβούλευσης.

Την εισήγηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα δεν έκανε τεκμηριωμένα όπως στο παρελθόν ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών, αλλά ο γενικός Γραμματέας του δήμου Θανάσης Κατσιγιάννης.

Αρχίζοντας την ενημέρωσή τον ρώτησα αν έχει διανεμηθεί το κείμενο του Τεχνικού Προγράμματος. Η απάντηση ήταν ΟΧΙ.

Αυτό ήταν το Σχέδιο Τεχνικού Προγράμματος της Τεχνικής Υπηρεσίας

Τεχνικό Πρόγραμμα 2015

τεχνικό 2015

Στο κείμενο του Προϋπολογισμού γίνεται ανάλυση των Κ.Α.

Προϋπολογισμος 2015

Χωρίς αυτά τα έντυπα πως είναι δυνατόν να γίνει διαβούλευση.

Ο κ. Κατσιγιάννης άρχισε να μιλάει για τις αναπλάσεις τις πλατείας και των γύρω περιοχών, για τα απορρίμματα, για ένταξη σε προγράμματα όταν ανακοινωθούν!!

Για τις παιδικές χαρές που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο να κλείσουν καμία αναφορά. Ο κ. Πολυμνέας ανέλαβε «να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά», αλλά δεν είπε αν υπάρχει σχετική πρόβλεψη δαπάνης στον προϋπολογισμό. Η απάντηση του κ. Κατσιγιάννη ήταν ότι δεν έχουμε μελέτη για να βάλουμε ποσά στον προϋπολογισμό!! Ένα χρόνο στην εξουσία τι έκαναν;

Μετά ήρθε η σειρά συζήτησης του προϋπολογισμού. Απών ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αντιδήμαρχος δαπανών Θεόφιλος Αφουξενίδης. Απών και ο αρμόδιος για τις δαπάνες δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός.

Την εισήγηση έκανε η διευθύντρια Οικονομικής Υπηρεσίας, με λόγια να ακουστεί κάτι για τις αρχές σύνταξης του προϋπολογισμού. Κείμενο σχεδίου προϋπολογισμού δεν υπήρξε. Αρμόδια η Εκτελεστική Επιτροπή που δε δημοσίευσε αν συζητήθηκε το θέμα, που σχέδιο του όφειλε να έχει υποβάλει για διαβούλευση.

Οι εισηγήσεις ψηφίστηκαν ομόφωνα!!

Στα πρακτικά ποια θα είναι τα κείμενα του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού που εγκρίθηκαν ομόφωνα;;

Αναρωτιέμαι αν ο κ. Πολυμενέας παρακολουθούσε μια παρόμοια συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης  επί δημαρχίας Σωτήρη Ντούρου τι θα έλεγε; Για τη σημερινή  συνεδρίαση απάντηση είναι η εικόνα του στο βίντεο!!

kk

Ο Παρών και ο Απών

Αν η μάζωξη ήταν σε καφενείο η διαβούλευση θα ήταν σοβαρότερη!!

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: