Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Ποιο είναι το παλιό; Ποιο το νέο;

Posted by koszig στο 17 Σεπτεμβρίου 2015

Σάλος με την υπόθεση Φλαμπουράρη -Εσβησε στοιχεία με μπλάνκο!

Φωτογραφία: PHASMA/ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
Φωτογραφία: PHASMA/ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
17|09|2015 10:57

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει με το θέμα Φλαμπουράρη, αφού, όπως φαίνεται, οι απαντήσεις αλλά και τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην υπουργός Επικρατείας δεν πείθουν και η ΝΔ τώρα ζητεί ακόμα και την παρέμβαση εισαγγελέα.

Την Τετάρτη ο κ. Φλαμπουράρης υποστήριξε πως μεταβίβασε τις μετοχές του στην εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ με ένα απλό ιδιωτικό συμφωνητικό στον στενό συνεργάτη του Γιάννη Κοτταρίδη, δίχως όμως ακόμα να έχει απαντηθεί το αν έχει κατατεθεί στην εφορία η πράξη αυτή (άρα και να έχει τεθεί σε ισχύ η μεταβίβαση), αλλά και ταυτόχρονα ανέφερε πως ως αντιπρόεδρο και μέλος του Δ.Σ. στη δική του θέση τοποθέτησε τον γιο του, Μιχάλη Φλαμπουράρη-Ρετσίνα.

Ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις ξεσήκωσε η απάντηση για τον τρόπο με τον οποίο υπεγράφη το ιδιωτικό συμφωνητικό. Η διαδικασία έγινε στο αρχηγείο της Αστυνομίας, με τη ΝΔ να απαντάει άμεσα και να υποστηρίζει πως «η υπόθεση δεν είναι μόνο περίεργη, αλλά φαίνεται πως έχει και βάθος».

Ιδιωτικό συμφωνητικό στο αρχηγείο της Αστυνομίας 

Σύμφωνα με το protothema.gr που έφερε στη δημοσιότητα την υπόθεση, ο ανθυπασπιστής που υπέγραψε την επίμαχη μεταβίβαση ως προς το γνήσιο της υπογραφής είναι γνωστός συνδικαλιστής στον χώρο των αστυνομικών, με έμφαση στις οικονομικές υποθέσεις και με επαφές στον λογιστικό κυρίως κόσμο.

Μάλιστα, σε σημερινό δημοσίευμα, επικαλούμενο πηγές από το αρχηγείο της Αστυνομίας, από τον κλάδο Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής, αναφέρει πως είναι πραγματικά πολύ σπάνιο -έως και απίθανο- να έχει ξανασυμβεί αστυνόμος της συγκεκριμένης υπηρεσίας να υπογράφει για το γνήσιο της υπογραφής. Ακόμα όμως και στα απλά κατά τόπους αστυνομικά τμήματα της επικράτειας οι αστυνομικοί δεν προβαίνουν με ευκολία σε τέτοιες δραστηριότητες, παραπέμποντας τους ενδιαφερόμενους πολίτες στα ΚΕΠ.

Αυτή η κίνηση Φλαμπουράρη γεννάει το ερώτημα: «Τι συνέβη λοιπόν και δίχως καμία αιτιολογία ο κ. Φλαμπουράρης με τον συνεταίρο του Γιάννη Κοτταρίδη «φιλοξενήθηκαν» για μια τόσο απλή υπόθεση στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας; Γιατί ο κ. Φλαμπουράρης προχώρησε σε μια επικύρωση που δεν ήταν αναγκαία, καθώς η εφορία δεν απαιτεί τέτοια διαδικασία; Μήπως επιχειρήθηκε να δοθεί μια αίσθηση «νομιμότητας» σε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που ξεκάθαρα μπάζει από παντού και που δεν είναι σε ισχύ;».

Η ΝΔ ζητεί παρέμβαση εισαγγελέα

Η Νέα Δημοκρατία αναφέρθηκε με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου στο θέμα: «Η υπόθεση Φλαμπουράρη δεν είναι μόνο περίεργη, αλλά φαίνεται πως έχει και βάθος. Εταιρεία στην οποία συμμετείχε ο εν λόγω υπουργός πήρε ανάθεση έργου, ενώ το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας εμφανίζεται σήμερα να έχει μεταβιβαστεί σε άλλο πρόσωπο με ιδιωτικό συμφωνητικό, του οποίου το γνήσιο της υπογραφής βεβαιώνεται με περίεργη διαδικασία. Όχι από τα ΚΕΠ, όχι από αστυνομικό τμήμα, αλλά από το αρχηγείο της Αστυνομίας, όπου δεν έχει πρόσβαση ο καθημερινός πολίτης. Με αποτέλεσμα να μη δύναται να διερευνηθεί αν η μεταβίβαση έγινε μεταχρονολογημένα, αφού δεν τηρήθηκαν οι κανόνες της αρχής της δημοσιότητας.

Η Εισαγγελική Αρχή οφείλει να τα ερευνήσει όλα αυτά, όπως επίσης αν αυτός που πήρε το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας είναι παρένθετο πρόσωπο, δεδομένου, μάλιστα, ότι κατά την ημερομηνία που μεταβιβάστηκαν οι μετοχές δεν καταβλήθηκε κανένα τίμημα, γεγονός παράδοξο για τη συναλλακτική πρακτική.
Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς τσαλακώθηκε και καταφεύγουν στο αρχηγείο της Αστυνομίας για να διασώσουν ό,τι προλάβουν».

Η νέα απάντηση Φλαμπουράρη: Δεν μπαίνω σε αυτή τη συζήτηση γιατί με υποβιβάζει

Για καθοδηγουμένη επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, καθώς θεωρεί ότι έχει δώσει πλήρεις απαντήσεις για τη σχέση του με την εταιρεία Διάτμηση, και τόνισε ότι έχει στοχοποιηθεί λόγω των εκλογών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, γιατί επικυρώθηκε το γνήσιο της υπογραφής από αξιωματικό στο αρχηγείο της Αστυνομίας και σε άλλα ερωτήματα που τίθενται από μέσα ενημέρωσης, ανέφερε πως «δεν μπαίνει σε αυτή τη συζήτηση γιατί υποβιβάζει τον ίδιο και τον πολιτικό αγώνα, αφού έχει αποδειχθεί ότι έχει δίκιο».

Πάντως, είπε ότι «δεν απαιτείται συμβολαιογραφική πράξη για τη μεταβίβαση των μετοχών, ούτε υποχρέωση υποβολής του συμφωνητικού στη ΔΟΥ και πως η υπεραξία των μετοχών θα φορολογηθεί με τη δήλωση του 2016», κάτι που επιβεβαίωσε και ο φοροτεχικός κ. Μουζάκης που ήταν στο στούντιο. Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι τα έγγραφα έχουν τις πραγματικές ημερομηνίες και όχι μεταχρονολογημένες.

Ο Φλαμπουράρης έδωσε έγγραφα σβησμένα με μπλάνκο

Την ίδια ώρα, το capital.gr αναφέρει πως σε ένα από τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Αλέκος Φλαμπουράρης, και συγκεκριμένα στο «Μετοχολόγιο 2», υπάρχει εμφανής διόρθωση με μπλάνκο. Πρόκειται για μία από τις φωτογραφίες που δήθεν παρουσιάζει τις μεταβιβάσεις των μετοχών στον κ. Κοτταρίδη Ιωάννη.Όπως αναδημοσιεύει και το protothema, έχει σαφώς υπάρξει παρέμβαση στο συγκεκριμένο σημείο, δημιουργώντας νέα ερωτηματικά. Ποιοι έκοβαν κι έραβαν το σχετικό μετοχολόγιο, πότε και για ποιους λόγους; Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε πως από τη συναλλαγή, όπως παρουσιάζεται στο έγγραφο που δημοσιοποίησε ο κ. Φλαμπουράρης, οι ημερομηνίες καταβολής των δόσεων εκτείνονται σε βάθος χρόνου, με την πρώτη δόση καταβολής να ορίζεται στις 30 Νοεμβρίου 2015, δηλαδή σε τρεις μήνες από σήμερα.

Πώς όμως ένας 77χρονος επιχειρηματίας -πολιτικός πλέον- επιλέγει να αποπληρωθεί σε τέτοιο βάθος χρόνου, δηλαδή το 2018 κι όταν θα είναι 80 πλέον ετών; Τόσο μεγαλόψυχος είναι και δεν ενδιαφέρεται για τους κόπους μιας ζωής; Γιατί δεν άφησε τις μετοχές στην κόρη του ή στη σύζυγο ή ακόμα καλά-καλά στον γιο του Μιχάλη, που όμως τον άφησε στο πόδι του ως αντιπρόεδρο;

Επίσης, με τι είδους εξασφαλίσεις πούλησε τον Ιανουάριο τις μετοχές του ο κ. Φλαμπουράρης, όπως έχει δηλώσει; Μήπως αυτές οι «εξασφαλίσεις» ήταν η προσωπική του «εποπτεία» ως υπουργού Επικρατείας σε έργα γύρω από το κράτος, όπως αυτό της Περιφέρειας Πελοποννήσου; Από την εξέταση του συμβολαίου δεν προκύπτει κανενός είδους εξασφάλιση για τον πωλητή, ήτοι τον κ. Φλαμπουράρη. Αίσθηση επίσης προκαλεί μια απλή ανάλυση του ταμείου της εταιρείας ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ, το οποίο σε μια περίοδο όπου παρουσίαζε τζίρο 1,9 εκατ. ευρώ είχε ταμείο όχι όπως συνηθίζεται σε τέτοιες εταιρείες, το πολύ έως 50.000 ευρώ, αλλά 1 εκατ. ευρώ!

Θεοδωράκης: Οι απαντήσεις δεν είναι πειστικές

Στο ζήτημα της διαπλοκής, που έχει αναδειχθεί σε κεντρικό θέμα της προεκλογικής αντιπαράθεσης, αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.

«Το Ποτάμι είναι απόλυτα καθαρό. Δεν θα ανεχτούμε να προσπαθούν να καλύψουν τα δικά τους μπλεξίματα με τη διαπλοκή και τη διαφθορά κατηγορώντας τον «αθώο του εγκλήματος»», τόνισε.

Αναφερόμενος, δε, στην υπόθεση Φλαμπουράρη, είπε ότι «οι απαντήσεις που δίνονται σίγουρα δεν είναι πειστικές».

Εκτοξεύοντας βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να είσαι υποψήφιος πρωθυπουργός, να βάζεις όλους τους άχρηστους στις λίστες και περιμένεις να πιστέψουμε ότι θα βάλεις τους ικανούς στην κυβέρνηση;».

Πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες η υπόθεση Φλαμπουράρη 

Η εφημερίδα «Καθημερινή» με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ, με τίτλο «Στο επίκεντρο πολιτικής θύελλας ο Φλαμπουράρης», αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην καθυστέρηση του πρώην υπουργού να παρουσιάσει στοιχεία για την υπόθεση. Η υπόθεση Φλαμπουράρη είναι πρώτο θέμα και στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Με τον τίτλο «Υπερήρωας ο Φλαμπουράρης», η εφημερίδα γράφει ότι ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά τις καταγγελίες, κατάφερε τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου να καταπολεμήσει την ελληνική γραφειοκρατία.

Πηγή: Σάλος με την υπόθεση Φλαμπουράρη -Εσβησε στοιχεία με μπλάνκο! | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/226475/salos-me-tin-ypothesi-flampoyrari-esvise-stoiheia-me-mplanko#ixzz3m0ffUhFV

_______________________________________________________________

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ΑΧΑΡΝΩΝ

Αυτά κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για τον πρώην Υπουργό Επικρατείας  Αλέξανδρο Φλαμπουράρη, «μέντορα» του Αλέξη Τσίπρα.

Ας πάμε μερικά χρόνια πίσω, στο έτος 2002.

Σύσταση της εταιρείας ΔΙΑΤΜΗΣΗ Α.Τ.Ε.

Μ.Κ.

Σύσταση 2002

Πρώτο Δ.Σ. 2002

Πρώτο Δ.Σ. έτος 2002

Αύξηση Μ.Κ. σε 133.160 μετοχές επί συνόλου 500.000 έτος 2004

Αύξηση Μ.Κ. κατά 133.160 μετοχές

Δ.Σ. 2004

Δ.Σ.2007

Δ.Σ. 2010

Το διοικητικό συμβούλιο εκλέχθηκε με πενταετή θητεία.

Ισολογισμός 2003

ισολογισμός 2005

Ισολογισμός 2008

ΔΙΑΤΜΗΣΗ Ισολογισμός έτους 2010

ΔΙΑΤΜΗΣΗ Ισολογισμος έτους 2011

Άλλος Ισολογισμός μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ.

Το έτος 2014 δεν έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ κανένα στοιχείο της Εταιρείας.

ΦΕΚ 2014

51890 2015

Στο ΓΕΜΗ, (κλικ εδώ), δεν υπάρχει καμία αναφορά.

ΓΕΜΗ Δημοσιότητα

Σύμφωνα με το άρθρο 8Β του νόμου 2190/20

Άρθρο 8Β

Στο βιβλίο Μετοχών αναγράφονται:

Μεταβίβαση μετοχών

Σύμφωνα με τη δημοσίευση σε ΦΕΚ ο αριθμός των μετοχών της εταιρείας ανέρχεται σε 500.000.

Αν αθροίσουμε τις μετοχές που μεταβιβάζει ο κ. Φλαμπουράρης στον πρόεδρο της εταιρείας κ. Κοτταρίδη είναι 649.730. Που βρέθηκαν αυτές οι μετοχές που μεταβιβάζει; Έχει και άλλη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας που δεν έχει καταχωρηθεί στο ΓΕΜΗ ή σε ΦΕΚ; Τελικά πόσο ήταν το Μετοχικό Κεφάλαιο της Εταιρείας;

Σύμφωνα με τον ανωτέρω νόμο, στο άρθρο 7Α αναφέρεται:

«1. Πράξεις  και στοιχεία ημεδαπών Ανωνύµων  Εταιρειών. Σε δηµοσιότητα υποβάλλονται οι εξής πράξεις και στοιχεία:

ζ) το διορισμό, τη λήξη των καθηκόντων, καθώς και τα  ατομικά στοιχεία ταυτότητος των προσώπων, που έχουν την εξουσία να δεσμεύουν  την εταιρεία έναντι τρίτων και να την εκπροσωπούν ενώπιον δικαστηρίου: – ως προβλεπόμενα  από το νόμο  όργανα διοίκησης της εταιρείας ή ως µέλη ενός τέτοιου οργάνου σύμφωνα µε τη δηµοσιότητα που λαµβάνει χώρα για την εταιρεία βάσει του άρθρου 2 παρ. 1 στοιχείο δ της Οδηγίας 68/151/ΕΟΚ. – ως νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας για τη δραστηριότητα του υποκαταστήματος, µε μνεία της έκτασης των αρμοδιοτήτων τους.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσιευμένη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου της Εταιρείας:

Διοίκηση έως 2015

Δεν υπάρχει καμία δημοσίευση τα έτη 2014,2015, ούτε στο ΓΕΜΗ, ούτε σε ΦΕΚ, η αλλαγή της διοίκησης της Εταιρείας.

Αυτά είναι θέματα που σχετίζονται με τους νόμους και ίσως εμπίπτουν σε αρμοδιότητες της δικαιοσύνης.

Ποιο είναι το παλιό;

Pages from Επιχειρηματίες

Είμαστε σύμφωνοι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: