Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Τάχετε χαμένα;

Posted by koszig στο 22 Σεπτεμβρίου 2015

Τι τρέχει;

Πριν μερικούς μήνες έγινε μια αναφορά για τα συμβαίνοντα στο νέο Νεκροταφείο. Από τον έλεγχο που έγινε από Επιθεωρητές – Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης μεταξύ άλλων ήταν ότι δε βρέθηκε ταφολόγιο και απόφαση νομιμοποίησης της επέκτασης του Νέου Νεκροταφείου.

Για το ταφολόγιο είχαν γίνει αρκετές αναρτήσεις τα προηγούμενα χρόνια, (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ).

Στην υπηρεσία του νεκροταφείου υπάρχουν έγγραφα  (βιβλίο) που έχουν καταχωρηθεί τα ονόματα των οικογενειακών τάφων, που είχα αγοραστεί την περίοδο της δημιουργίας το έτος 1985. Στο βιβλίο αυτό υπάρχει το όνομα του ιδιοκτήτη και τα στοιχεία αγοράς του τάφου ως και η θέση του στο χώρο του νεκροταφείου.

Αρχείο Οικογενειακών τάφων

Αυτή είναι μια ανακοίνωση του δήμου Αχαρνών ου ζητάει να προσκομίσουν οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες οικογενειακών τάφων να προσκομίσουν:

  1. Παραχωρητήριο Συμβόλαιο ή Προσύμφωνο Παραχώρησης.

Είναι φανερό ότι οι διοικούντες, και ειδικά εκείνοι που συνέταξαν το Δελτίο Τύπου,  ότι οφείλουν να δημιουργήσουν το ανύπαρκτο ταφολόγιο, να το συσχετίσουν με τα στοιχεία των «ιδιοκτητών» που υπάρχουν στο δήμο και σε όσους τάφους υπάρχει συμφωνία να μην ενοχλήσουν τους δημότες. Για τις περιπτώσεις που υπάρχει αμφισβήτηση και εφόσον υπάρχει νεκρός στον τάφο να αναζητήσουν τον ιδιοκτήτη ή συγγενείς του για διευκρινήσεις.

Είναι ανεπίτρεπτο να ζητούν τριάντα χρόνια μετά την αγορά του τάφου να προσκομιστούν παραχωρητήρια. Φανταστείτε να υπάρχει νεκρός στον τάφο χωρίς συγγενείς και να του ζητούν να προσκομίσει παραχωρητήριο!!

2.  Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας

Του πεθαμένου ή του ζωντανού;

3. Απόδειξη πληρωμής για παραχώρηση του χώρου

Ζητούν, μετά 30 χρόνια, να έχει την απόδειξη πληρωμής του τάφου. Ο δήμος δεν όφειλε να έχει καταγράψει τη συναλλαγή; Αν κάποιος έχει χάσει την απόδειξη ο δήμος έχει τα αρχεία να ικανοποιήσει το αίτημα του δημότη;

4. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

Αυτό το πιστοποιητικό δεν το χορηγεί ο δήμος για τούς δημότες του;

5. Βεβαίωση Μονίμου Κατοικίας (Λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ).

Η βεβαίωση μόνιμης κατοικίας  λόγο ύπαρξης έχει για την βεβαίωση τελών και δικαιωμάτων.

6. Τιμολόγιο ή απόδειξη κατασκευής Μνημείου.

Η ύπαρξη μνημείου βεβαιώνεται με επιτόπια έρευνα. Είναι κανείς που κρατάει αποδείξεις κατασκευής πριν 30 χρόνια; Τότε κόβανε αποδείξεις;

 

Προκειμένου να κάνετε αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενοι, να δημιουργήσετε φάκελο για κάθε οικογενειακό τάφο, σχηματίστε φάκελο με τα στοιχεία που υπάρχουν στα αρχεία σας και ζητείστε συμπληρωματικά στοιχεία για τις περιπτώσει που δεν διαθέτετε. Γιατί υπάρχει περίπτωση να τα «πάρει» κανείς και να σας τρέχει!!

Αυτά που ζητάτε ισχύουν και για το παλαιό νεκροταφείο;  Εκεί υπάρχουν αντίστοιχα στοιχεία;

 

Εγώ σας τάλεγα και τα έγραφα. Εσείς ξυπνήσατε αργά!!

Ένα Σχόλιο to “Τάχετε χαμένα;”

  1. Γνωρίζει πολύ καλά ο συντάκτης του κειμένου, τους πραγματικούς σκοπούς του ελέγχου. Γι’ αυτό εκλαμβάνω το πιο πάνω κείμενο σαν ένα καλοπροαίρετο αστείο. Η προχειρότητα, τα εγκληματικά λάθη, οι παραβάσεις, πρέπει επί τέλους να σταματήσουν και να σοβαρευτούμε σαν δήμος. Και όπως έχει ζητηθεί, σ’ αυτή την προσπάθεια πρέπει όλοι να συμβάλουν κι όχι να πετροβολούν. Εκτός κι αν υπάρχει επιθυμία από ορισμένους, να κυριαρχεί η αταξία στα Κοιμητήρια Αχαρνών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: