Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Τη γλυτώσαμε !!

Posted by koszig στο 18 Οκτωβρίου 2015

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 9/10/2015  έκτακτο θέμα ήταν:

«Έγκριση πίστωσης 10.000 € για μετάβαση αντιπροσωπεία του δήμου Αχαρνών στο Καζακστάν.»

————–

Ο δήμος Αχαρνών έχει αδελφοποιηθεί με την πόλη Τσιμκέντ  του Καζακστάν, (κλικ εδώ ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ)

Στη συνεδρίαση αυτή αποφασίστηκε η αντιπροσωπεία να αποτελείται από το δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό, την πρώην αντιδήμαρχο Σωτήρη Ντούρο , τον Κωνσταντίνο Σαββίδη, πρώην δημοτικο σύμβουλο και το μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Αχαρνών Κωνσταντίνο Χάψα.

Όπως ακούγεται στο βίντεο οι εκδηλώσεις θα γίνονταν την εβδομάδα 12-17 Οκτωβρίου. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι είχε βεβαρυμένο πρόγραμμα και  δε θα επισκεφτούν  το Καζακστάν αυτές τις μέρες, θα πάνε αργότερα.

Στις 9/10/2015 τελείωση η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Στις 13/10/2015 δημοσιεύτηκαν μια σειρά από τις αποφάσεις την Οικονομικής Επιτροπής. Η απόφαση για την μετάβαση στο Καζακστάν δεν δημοσιεύτηκε μέχρι σήμερα.

Σε επικοινωνία με τον Κώστα Σαββίδη μου δήλωσε ότι δεν είχε ενημερωθεί ότι θα συμμετάσχει στην μετάβαση στο Καζακστάν και φυσικά ούτε για την αναβολή της μετάβασης.

Η πρόσκληση ήταν ¨να λαμπρύνουν με την παρουσία τους » τις εορτές. Η μετάβαση κατόπιν εορτής θα είναι για να πιουν καφέ!!

Με όλα αυτά προέκυψαν:

  • Εφόσον δεν θα γινόταν η μετάβαση για συμμετοχή στου εορτασμούς για ποιο λόγο η συζήτηση σε έκτακτο θέμα στην Οικονομική Επιτροπή για λήψη αποφασης.
  • Γιατί δεν αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια  «αμελητί» η απόφαση.
  • Γιατί δε ρωτήθηκε αν μπορούσε αυτή την περίοδο να συμμετάσχει στη μετάβαση στο Καζακστάν ο κ. Σαββίδης, ίσως και ο κ. Χάψας αν ενημερώθηκε;
  • Η απόφαση της μετάβασης, εφόσον δε μπορούσε να γίνει την περίοδο των εκδηλώσεων στο Καζακστάν, ίσως ήταν «καβάτζα» για επόμενη εκδρομή;

Δε γνωρίζει ο Γιάννης Κασσαβός ότι σύμφωνα με το ν. 3852/2010 («Καλλικράτης») :

Άρθρο 58
Αρμοδιότητες του δημάρχου

1. Ο δήμαρχος προασπίζει τα τοπικά συμφέροντα, κατευθύνει τις δράσεις του δήμου για την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης, διασφαλίζει την ενότητα της τοπικής κοινωνίας και ασκεί τα καθήκοντά του με γνώμονα τις αρχές της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας.
Ειδικότερα, ο δήμαρχος:
α) Eκπροσωπεί το δήμο στα δικαστήρια και σε κάθε δημόσια αρχή.
β) Eκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, της οικονομικής και της επιτροπής ποιότητας ζωής. H μη εκτέλεση των αποφάσεων αυτών συνιστά σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος.

Ο δήμος προς το παρόν γλύτωσε μέχρι 10.000 €, έχασε όμως την αξιοπρέπειά του γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται για την τήρηση των νόμων, μέχρι να το πληρώσουν αυτό.

Ο καιρός γαρ εγγύς

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: