Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Η Εκτελεστική Επιτροπή του δήμου Αχαρνών

Posted by koszig στο 10 Δεκεμβρίου 2015

Στη Δικτυακή πύλη του δήμου Αχαρνών αναγράφονται οι αρμοδιότητες της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Αρμοδιότητες Εκτελεστικής Επιτροπής

Στο Δήμο Αχαρνών, όπως και σε όλους τους δήμους που έχουν περισσότερους από έναν αντιδήμαρχο, λειτουργεί η Εκτελεστική Επιτροπή, στην οποία μετέχουν ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι. Η εκτελεστική επιτροπή είναι συλλογικό συντονιστικό και εκτελεστικό όργανο του δήμου και παρακολουθεί την εφαρμογή της δημοτικής πολιτικής σε όλους τους τομείς καθώς και την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου του δήμου, του μεσοχρόνιου, ετήσιου και πενταετούς προγράμματος δράσης.

Στην εκτελεστική επιτροπή προεδρεύει είναι ο δήμαρχος, ενώ στις συνεδριάσεις καλούνται, αν υπάρχει προς συζήτηση σχετικό θέμα, ο πρόεδρος του συμβουλίου της τοπικής ή δημοτικής κοινότητας καθώς και οι πρόεδροι των νομικών προσώπων του δήμου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στα γενικότερα καθήκοντα της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι:

  • Η παρακολούθηση εκτέλεσης των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου και ο συντονισμός κατάρτισης του επιχειρησιακού και του τεχνικού προγράμματος του δήμου.
  • Η προετοιμασία κατάρτισης του προϋπολογισμού, η εισήγηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού και του ετήσιου προγράμματος δράσης προς την οικονομική επιτροπή και καταληκτικά η ευθύνη για την πιστή εκτέλεση του.
  • Η εισήγηση στο Δ.Σ. σχεδίων για διάφορα λειτουργικά έγγραφα, όπως ο  Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, Οδηγός Δημότη κλπ.
  • Η εισήγηση σχεδίων αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και φυσικών καταστροφών και η αξιολόγηση και ο συντονισμός των δράσεων των νομικών προσώπων και υπηρεσιών του δήμου.

Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ)

Η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.) ιδρύθηκε το 1985 λειτουργεί με τη μορφή της ανώνυμης εταιρίας, και διέπεται από τις διατάξεις του Ν. 2190/20 και του ιδρυτικού της νόμου. Ανήκει στον κοινωνικό τομέα της οικονομίας, διοικείται από ενδεκαμελές αιρετό Διοικητικό Συμβούλιο και έχει μετόχους:

  • φορείς της Αυτοδιοίκησης,
  • το Ελληνικό Δημόσιο και
  • φορείς του Κοινωνικού τομέα.

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. έχει σκοπό την παροχή επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης σε φορείς της Αυτοδιοίκησης καθώς και σε φορείς του Δημοσίου και του Κοινωνικού τομέα. Επιπλέον και για την επίτευξη του σκοπού της συμμετέχει σε μεγάλο αριθμό Δικτύων και Συνεργασιών.

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της η ΕΕΤΑΑ  εκτός των άλλων έχει συντάξει και Κανονισμός λειτουργίας Εκτελεστικής Επιτροπής των Δήμων.

Κανονισμός Λειτουργίας Εκτελεστικής Επιτροπής

Στην Εκτελεστική Επιτροπή και την Οικονομική Επιτροπή δεν έχει ψηφιστεί κανονισμός Λειτουργίας του οργάνου.

Στις ανακοινώσεις του δήμου δεν υπάρχουν, όχι μόνο οι εισηγήσεις και οι αποφάσεις αλλά και οι προσκλήσεις με την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης.

 

Εκτελεστική Επιτροπή 10-12-2015

Στη Δι@ύγεια αναρτήθηκε απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

ΩΟΓ3ΩΨ8-Κ89 Σχέδιο προϋπολογισμού 2016 7-12-2015

Εμπιστευτικό

Οι προσκλήσεις στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής έγιναν από το εμπιστευτικό πρωτόκολλο!! Να μη γίνει γνωστό ότι συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή!!

 

Τι ήταν; Συνεδρίαση δημοτικού οργάνου ή явка;

—————

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: