Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στην ΙΛΕΑ

Posted by koszig στο 20 Δεκεμβρίου 2015

Basar 2016

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Ι.Λ.Ε.Α. 2016

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι κυκλοφόρησε το ημερολόγιο της ΙΛΕΑ για το 2016. Στο ημερολόγιό μας υπάρχουν 13 συλλεκτικές, μοναδικές, καλαίσθητες και ανέκδοτες φωτογραφίες από το αρχείο μας, που συνθέτουν μία μερική αναπαράσταση της αχαρναϊκής ζωής της δεκαετίας 1955 – 1965. Η μοναδικότητά τους, έγκειται στην φαινομενική (αλλά μόνον φαινομενική), απλοϊκότητά τους. Διότι, όταν τα συρτάρια των οικογενειών αποφασίσουν να ανοίξουν, οι ψυχροί συλλέκτες και οι εκ του πονηρού μελετητές, μπαίνουν αυτομάτως στο περιθώριο της ιστορίας.

 Στο ημερολόγιο αυτό, οι άνθρωποι και οι στιγμές των εποχών ομογενοποιούνται για τελευταία φορά, πριν αλλάξουν οι εποχές και οι Αχαρνές. Έτσι, όλες οι φωτογραφίες εναλλάσσονται ανά μήνα στο ψυχρό plexiglass του περιβλήματος, έτσι ακριβώς όπως εναλλάσσονται τα συναισθήματα του καθενός μας για το παρελθόν μας.

 Η ΙΛΕΑ καλεί τα μέλη της, τους φίλους, τους εθελοντές της, αλλά και τους συμπατριώτες, να προμηθευτούν το ημερολόγιό μας. Ουσιαστικά όμως, η ΙΛΕΑ καλεί όλους τους φίλους της ιστορίας των Αχαρνών, να πάρουν στο σπίτι τους ή να τοποθετήσουν σε περίοπτη θέση στον επαγγελματικό τους χώρο, τις αναμνήσεις μιας εποχής που οι περισσότεροι από μας αναπολούμε νοσταλγικά.

 Το ημερολόγιο διατίθεται αποκλειστικά στα γραφεία του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Αχαρνών, στην εντελώς συμβολική τιμή των 5 €.

    

    

    

    

    

ΙΛΕΑ, είναι εκεί και περιμένει

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: