Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Πνεύμα και Ηθική. Υπάρχει;

Posted by koszig στο 23 Δεκεμβρίου 2015

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου της 18/12/2015. Πρώτο έκτακτο θέμα η παραίτηση του Χαράλαμπου Ζάχαρη από τη θέση του Διευθύνοντος συμβούλου της Επενδυτικής Αχαρνών.

—————

Εκεί άρχισαν τα περίεργα, δεν διαβάστηκε τι κείμενο της παραίτησης αλλά ένα διαβιβαστικό που αναφέρει ότι υπήρξε αίτηση παραίτησης του Χαράλαμπου Ζάχαρη από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Επενδυτικής Αχαρνών. Οι λόγοι της παραίτησης δεν αναγνώστηκαν, αλλά ο δήμαρχος είπε ότι ο κ. Ζάχαρης υπήρξε στενός συνεργάτης του, και είναι ακόμα, και οι λόγοι είναι προσωπικοί και επαγγελματικοί. Παρακάλεσε το δημοτικό συμβούλιο να δεχτεί την παραίτηση του κ. Ζάχαρη και πρότεινε να διοριστεί στο διοικητικό συμβούλιο της Επενδυτικής Αχαρνών ο Βενετσάνος Δημήτριος του Παναγιώτη.

Δεοντολογικά ο δήμαρχος θα έπρεπε να δώσει ένα βιογραφικό σημείωμα για τον δημότη που προορίζεται να αντικαταστήσει το διευθύνοντα σύμβουλο της Επενδυτικής Αχαρνών Α.Ε. κ. Ζάχαρη.

Πιθανόν να θεώρησε ότι ο κ. Βενετσάνος ήταν γνωστό πρόσωπο αφού ήταν από εκείνους που έκαναν τη μελέτη για την αναμόρφωση της κεντρικής πλατείας. Ήταν όμως και κάτι άλλο.

————–

Αυτή μπορεί να θεωρηθεί μια έξυπνη πολιτική κίνηση του κ. Κασσαβού, όπως μια άλλη έξυπνη κίνηση μετά τις εκλογές.

—————

Με κατάληξη

Κατσιγιάννης Ενεργοί Πολιτες

 

Η μέθοδος «ψαρέματος» πολιτευομένων της άλλης πλευράς με δόλωμα θέσεων που πληρώνονται γενικά από το δήμο με αντιμισθία είναι πολιτικά μια άθλια κίνηση με δύο πρόσωπα το «δότη» και το «λήπτη».

Το αποτέλεσμα χαρακτηρίζει  και το δότη και το λήπτη.

Είναι σίγουρο ότι ο κ. Βενετσάνος παραπλανήθηκε με την πρόταση, γιατί θεωρήθηκε ότι θα διαχειριστεί τη δημόσια περιουσία, πράγμα το οποίο δεν είναι αληθές. Σίγουρα δε θα δεχτεί την πρόταση.

Ο δότης κάνει  πολιτικές κινήσεις να προσεγγίσει ή να προσαρτήσει υποψηφίους και νυν συμβούλους της αντιπολίτευσης, όχι για πολιτικές διαφορές αλλά με οικονομικά ανταλλάγματα θέσεων.

Αυτές οι κινήσεις δίνουν το δικαίωμα να θεωρούν οι πολίτες, γενικεύοντας, ότι όλα είναι ένα παζάρι δούναι και λαβείν, ότι δεν αξίζει κανείς να ενδιαφέρεται για τον τόπο του.

Την πολιτική ευθύνη έχει ο δότης και όχι ο λήπτης, που μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης και να δέχεται τις θέσεις.

Στην πολιτικοί πολλοί αλλάζουν παρατάξεις, μετακινούνται από τη μια παράταξη στην άλλη για ιδεολογικούς ή και οικονομικούς λόγους, όμως τελικός κριτής είναι το εκλογικό σώμα για αυτή τους την επιλογή. Οι διορισμοί όμως σε έμμισθες θέσεις αντιπολιτευομένων πολιτών είναι μια αθλιότητα, που χαρακτηρίζει το δότη και το λήπτη της έμμισθης δημόσιας θέσης.

Όπως ακούγεται να λέει στην ομιλία του ο κ. Κατσιγιάννης » … στις εκλογές παίζεται το μέλλον της πόλης μας…». Στις εκλογές δίνεται η ευκαιρία στον πολίτη να επιλέξει μεταξύ μερικών υποψηφίων τον καλύτερο ή τον λιγότερο επικίνδυνο.  Μετά τις εκλογές υπάρχει ένα αποτέλεσμα με τον καλύτερο ή λιγότερο κακό υποψήφιο δήμαρχο. Για πέντε χρόνια. Στο δημότη υπάρχει το καθήκον να στηρίξει τη δημοκρατική επιλογή του δημάρχου ή να τον ανατρέψει με νόμιμους τρόπους αν παραβαίνει τους νόμους ή να τον ακυρώσει πολιτικά αν δεν τηρεί όσα υποσχέθηκε ή οι ενέργειές του είναι επιζήμιες για τον τόπο.

Οι ανωτέρω κινήσεις δείχνουν έλλειψη πολιτικής ηθικής και αυτό είναι κακό για τον τόπο.

 

Αυτά για θέματα ηθικής τάξης. Για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Επενδυτική Αχαρνών και τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα σε επόμενη ανάρτηση.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: