Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Σύμφωνα συνεργασίας. Τηρούνται;

Posted by koszig στο 31 Ιανουαρίου 2016

Ιστορικής σημασίας για τις Αχαρνές η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με την ΕΛ.ΑΣ.

Ιστορικής σημασίας για την πόλη και τους δημότες των Αχαρνών είναι το σύμφωνο συνεργασίας που υπεγράφη την Παρασκευή 23/01/2015 μεταξύ του Δήμου Αχαρνών και της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός συνυπέγραψε με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Τσακνάκη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης και πρώην Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αθανάσιου Ανδρεουλάκου, σύμφωνο  συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο και το Υπουργείο.

Με το σύμφωνο συνεργασίας επιτυγχάνεται η επίλυση δύο χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν τις Αχαρνές. Αφενός, η αποτελεσματική και διαρκή αστυνόμευση της πόλης μας, αφετέρου η ανταποδοτικότητα για μια υπερτοπική  χρήση της δημοτικής έκτασης από την Σχολή της Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα. Είναι μάλιστα η πρώτη  φορά που ο Δήμος Αχαρνών υπογράφει σύμφωνο συνεργασίας που θα του αποφέρει έσοδα από υπερτοπική χρήση.

Μετά την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αχαρνών και της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:

«Η υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας με την ΕΛ.ΑΣ. αποτελεί το επιστέγασμα της αναγνώρισηςενός δίκαιου αιτήματος και μιας μακροχρόνιας διεκδίκησης από την πλευρά του Δήμου Αχαρνών.

Το σύμφωνο συνεργασίας αποτελεί ορόσημο σε συμβολικό και ουσιαστικό επίπεδο για το Δήμο μας, λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι η πρώτη φορά που το Ελληνικό Δημόσιο:

α) αναγνωρίζει επίσημα το καθεστώς ιδιοκτησίας του Δήμου Αχαρνών επί της έκτασης 2.521,71 στρεμμάτων στη θέση Αμυγδαλέζα (εκ των οποίων η ΕΛ.ΑΣ. καταλαμβάνει τα 363,5 στρέμματα)

β) αναγνωρίζει και προστατεύει το αναφαίρετο δικαίωμα του Δήμου να λαμβάνει από την ΕΛ.ΑΣ. μίσθωμα ύψους 550.000 ευρώ/ετησίως για τη χρήση του ακινήτου.

γ) θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός πρότυπου Αστυνομικού τμήματος με διαρκή και αποτελεσματική αστυνόμευση για την πάταξη της παραβατικότητας και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στο Δήμο Αχαρνών.

δ) δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο Αχαρνών να προβεί μονομερώς στην καταγγελία της σύμβασης σε περίπτωση μεταβολής της χρήσης του μισθίου χωρίς την σύμφωνη γνώμη του.

Σήμερα, όλοι μαζί κάνουμε το πρώτο βήμα για την παγίωση ενός κλίματος ασφάλειας και προστασίας στις γειτονιές και τις συνοικίες του Δήμου μας. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, καθώς και τοΔημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών για τη στήριξη τους στον αγώνα αυτό. Όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε υπερήφανοι και δικαιωμένοι για την εξασφάλιση της καλύτερης, αποτελεσματικής και διαρκούς αστυνόμευσης της πόλης μας».

Το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ άλλων προβλέπει:

1)Τη μεταφορά των  Αστυνομικών Υπηρεσιών της ευρύτερης περιοχής των Αχαρνών στο εγκαταλελειμμένο επί χρόνια Γυμνάσιο της Αυλίζας με δαπάνες της ΕΛ.ΑΣ. Οι Αστυνομικές υπηρεσίες  θα λειτουργήσουν  με ενισχυμένη σύνθεση τόσο από πλευράς έμψυχου δυναμικού, όσο από πλευράςστόλου οχημάτων.

2) Την δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας εντός  του νέου Αστυνομικού Τμήματος, που κρίνεται απαραίτητη λόγω των ειδικών αναγκών του Δήμου Αχαρνών μετά από αίτημα του Δήμου. 

3) Τη δυνατότητα επισκευής και συντήρησης των οχημάτων του Δήμου Αχαρνών από τα ειδικευμένα τεχνικά συνεργεία της ΕΛ.ΑΣ. που εδρεύουν στην Αμυγδαλέζα.

4) Τη διαρκή ενημέρωση των μαθητών της πόλης των Αχαρνών, από την Ελληνική Αστυνομία, σχετικά με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και κυκλοφοριακής αγωγής, για τις συνέπειες από την χρήση ναρκωτικών και εθιστικών  ουσιών, για τους τρόπους προστασίας από το ηλεκτρονικό έγκλημα κ.ά. Αντίστοιχη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. προβλέπεται και για θέματα αντιμετώπισης  παραβατικών  συμπεριφορών τόσο σε μαθητές όσο και σε ηλικιωμένους. 

5) Την διερεύνηση της δυνατότητας μεταφοράς ή και δημιουργίας νέου τμήματος Τροχαίας στο Δήμο Αχαρνών

6) Την  ανάληψη υποχρέωσης από την ΕΛ.ΑΣ. διευθέτησης της κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Θρακομακεδόνων.

 

Υπογράφτηκε και ένα σύμφωνο που είχε ψηφιστεί και από το δημοτικό συμβούλιο της  19/1/2015, (κλικ εδώ).

771ΣΩΨ8-1ΙΔ Απόφαση Δ.Σ. για σύμβαση με Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για Αμυγδαλέζα

Οι μέρες πέρασαν η κυβέρνηση άλλαξε. Πήγε αριστερά!! Άλλαξε και η ηγετική ομάδα της Αστυνομίας.

Ενίσχυση της αστυνόμευσης και υλοποίηση του Συμφώνου Συνεργασίας με την ΕΛ.ΑΣ.

Πλήρη ενημέρωση σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο είχε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός από την ηγεσία του υπουργείου  Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία της Ελληνικής  Αστυνομίας όσο αφορά την πορεία υλοποίησης του Σύμφωνου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αχαρνών και Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών ενημερώθηκε εκτενώς από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον Υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα για την πορεία υλοποίησης του Συμφώνου Συνεργασίας και τις διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσει  άμεσα η καταβολή των χρημάτων για τη μίσθωση της  δημοτικής έκτασης στην Σχολή της Αστυνομίας στην  Αμυγδαλέζα. Καθώς επίσης και για την ανακατασκευή και εγκατάσταση των Αστυνομικών υπηρεσιών στο εγκαταλελειμμένο Γυμνάσιο της Αυλίζας.
Ο Δήμαρχος έθεσε επίσης και το θέμα ενίσχυσης της αστυνόμευσης στην περιοχή των Αχαρνών με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας.

Ο Γενικός Γραμματέας  παρουσία του Υπαρχηγού και των Στρατηγών της Ελληνικής Αστυνομίας, δεσμεύτηκαν πως η αστυνόμευση στον Δήμο Αχαρνών θα ενισχυθεί και θα πραγματοποιηθούν στοχευμένες και τακτικότερες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ στις Αχαρνές.

 

Συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών με τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ Γιάννης Κασσαβός πραγματοποίησε επίσκεψη την Πέμπτη 12/02/15 στο νέο Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ Γιάννη Πανούση, στο πλαίσιο των διμερών επαφών του για την πάταξη της παραβατικότητας και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στις Αχαρνές, αμέσως μετά την εξαγγελία των προγραμματικών δηλώσεων.

Στη συνάντηση, ο Δήμαρχος κ Κασσαβός ενημέρωσε λεπτομερώς τον νέο Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για το Σύμφωνο Συνεργασίας που υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ του Δήμου Αχαρνών και της ΕΛ.ΑΣ. Ο κ Κασσαβός συζήτησε με τον νέο Υπουργό τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι των Αχαρνών εξαιτίας της εγκληματικότητας, της παραβατικότητας και της παράνομης λειτουργίας του Κέντρου Κράτησης Λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα, ενώ ζήτησε τη δέσμευσή του για την άμεση υλοποίηση του συμφώνου συνεργασίας με στόχο τη διαρκή και αποτελεσματική αστυνόμευση των Αχαρνών. Επίσης, παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος κ Δημήτρης Τσακνάκης.

Ο  Υπουργός από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει άμεσα νέα συνάντηση, όπου θα καθαριστεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του συμφώνου συνεργασίας και τόνισε ότι συνιστά μεγάλη πρόκληση η λειτουργία ενός πρότυπου αστυνομικού κέντρου στο εγκαταλελειμμένο Γυμνάσιο της Αυλίζας με τη μεταφορά επιπλέον δυνάμεων και υπηρεσιών από την ευρύτερη περιοχή, το οποίο στο μέλλον θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πρότυπο και για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας με αντίστοιχα προβλήματα. Ενώ επεσήμανε πως άμεσα θα δοθεί λύση και για το Κέντρο Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα για το οποίο ήδη βρίσκεται σε επικοινωνία με την αρμόδια  Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Αυτές ήταν οι επαφές του δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού με την ηγεσία, παλαιά και νέα, της Δημόσιας τάξης.

Με την τότε Υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου δεν υπήρξε φωτογράφηση, γιατί εκείνη ήταν στην Πλατεία Ομονοίας και παρατηρούσε του πρόσφυγες που λιαζόντουσαν!!

Ο τότε υπουργός Γιάννης Πανούσης επισκέφτηκε  το δήμο Αχαρνών και το εγκαταλελειμμένο Γυμνάσιο της Αυλίζας, (κλικ εδώ).

Η ανάρτηση αυτή είχε τίτλο: «Μια σημαντική Ημέρα«. Η ανάρτηση τελείωνε με τη φράση «Θα δούμε αποτελέσματα«.

Αν είδατε τίποτα για το σύμφωνο συνεργασίας και το εγκαταλελειμμένο Γυμνάσιο της Αυλίζας να μου το πείτε. 

Να δούμε όμως τι αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο για το κείμενο του συμφώνου συνεργασίας.

ΜΙΣΘΩΜΑ: Το μίσθωμα συμφωνείται στο ποσό των 550.000 ευρώ ετησίως, το οποίο θα καταβάλλεται σε τέσσερις ισόποσες δόσεις και ειδικότερα την 1η Ιανουαρίου, την 1η Απριλίου, την 1η Ιουλίου και την 1η Σεπτεμβρίου εκάστου μισθωτικού έτους αρχής γενομένης από την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης.
Το μίσθωμα θα αναπροσαρμόζεται ανά έτος σύμφωνα με το μέσο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του τελευταίου δωδεκαμήνου όπως αυτό προσδιορίζεται κάθε φορά από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία πλέον δύο ποσοστιαίων μονάδων.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ: Η διάρκεια της μίσθωσης συμφωνείται δεκαπενταετής (15 έτη) αρχίζουσα την επομένη της υπογραφής της σύμβασης μίσθωσης και λήγουσα την αντίστοιχη ημερομηνία μετά την πάροδο δεκαπέντε ετών.

Ας δούμε τα οικονομικά στοιχεία για τον κωδικό 0111 που αντιστοιχεί σε έσοδα από Μισθώματα σε Αστικά Ακίνητα

Υλοποίηση προϋπολογισμού για το 0111 έτους 2015

Όπως παρατηρείται κάθε μήνα το έσοδο αυξάνει κατά 30.000 €, όσο είναι το μίσθωμα κάθε μήνα για το χώρο του Τελεφερίκ. Σύμβαση προηγουμένων διοικήσεων, που οι δήμαρχο δε φωτογραφήθηκαν κατά την υπογραφή της συμφωνίας.

Φανταστείτε η διεύθυνση του Καζίνο να μην πλήρωνε το νοίκι και κάποια στιγμή ο δήμαρχος να ανακοίνωνε ότι οικειοθελώς μειώνει το νοίκι κατά 5.000 € αναδρομικά από 1/1/2015!!

Αυτό είναι ένα στοιχείο της πολυφωτογραφημένης σύμβασης.

Β. ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ
Συμφωνείται με το παρόν ότι στα Τεχνικά Συνεργεία Οχημάτων του Σώματος Ελληνικής Αστυνομίας θα επισκευάζονται και θα συντηρούνται όλα τα οχήματα του Δήμου Αχαρνών με τεχνικά χαρακτηριστικά συναφή προς τα επισκευαζόμενα  οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Δήμος Αχαρνών θα βαρύνεται μόνο με δαπάνες αγοράς των εκάστοτε απαιτούμενων ανταλλακτικών τα
οποία θα προμηθεύεται,  με τις προβλεπόμενες για τους ΟΤΑ διαδικασίες , χωρίς όμως να επιβαρύνεται με τις εκάστοτε δαπάνες εργασιών.

Έξοδα μέχρι τον Οκτώβριο 2015 για επισκςευές οχημάτων

Πάνω από 20.000 € θα δαπανήσει για επισκευή οχημάτων του δήμου, μόνο για εργασία. Ο δήμαρχος, ως πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής που ενέκρινε αυτά τα ποσά, δε θυμότανε τη σύμβαση που έχει υπογράψει;

 

Γ. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΑΧΑΡΝΩΝ
Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει να μεριμνήσει για την μεταφορά των Αστυνομικών Υπηρεσιών ευρύτερης περιοχής Δήμου Αχαρνών, στο κτίριο που προορίζονταν να στεγάσει το 13ο Γυμνάσιο Αυλίζας, ιδιοκτησίας της Ανωνύμου Εταιρίας ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ , υπό την προϋπόθεση της αλλαγής χρήσης αυτού από τους συναρμόδιους φορείς .
Η οιαδήποτε απαιτούμενη αλλαγή χρήσης του κτιρίου θα γίνει με ενέργειες και δαπάνες του Ελληνικού Δημοσίου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και την ΥΔΟΜ, δεδομένου ότι η αλλαγή χρήσης υπάγεται και στην αρμοδιότητα του Δήμου.
Όλες οι απαιτούμενες επισκευές στο κτίριο, που θα στεγαστούν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες Αχαρνών καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και των εγκαταστάσεών του θα γίνουν με δαπάνες και επιμέλεια της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι Αστυνομικές αυτές υπηρεσίες θα λειτουργήσουν με υπερισχυμένη σύνθεση τόσο από πλευράς έμψυχου δυναμικού όσο από πλευράς στόλου οχημάτων ώστε να αποτελέσει πρότυπο Αστυνομικό Τμήμα με διαρκή και αποτελεσματική αστυνόμευση .
Θα επιδιωχθεί από την Ελληνική Αστυνομία και από το αντισυμβαλλόμενο Υπουργείο, η δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας εντός του Αστυνομικού Τμήματος , που κρίνεται απαραίτητη λόγω των ειδικών αναγκών του Δήμου Αχαρνών και των ειδικών συνθηκών της ευρύτερης περιοχής .

Αυτό που προκύπτει από αυτό το τμήμα της συμφωνίας είναι ότι το κτίριο του Γυμνασίου δεν έχει παραχωρηθεί στο δήμο Αχαρνών!!

Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης είναι σε τέτοιο σημείο που δεν φαίνεται προς το παρόν η αξιοποίηση του κτιρίου. Το πρότυπο Αστυνομικό Τμήμα παραπέμπεται στο απώτερο μάλλον.

Η Δημοτική Αστυνομία επανασυστάθηκε στο δήμο Αχαρνών με προσωπικό περίπου 12 ατόμων.

Εκείνο που έχει γίνει μέχρι σήμερα είναι η ενισχυμένη αστυνόμευση, κυρίως σε περιοχές που γίνεται εμπόριο ναρκωτικών.  Τα τοπικά γκέτο που υπάρχουν  σε περιοχές των Αχαρνών διατηρούν ακόμα το άβατο.

Αυτά είναι κάποια στοιχεία που φυσικά δε γνωρίζουν οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι, στοιχεία που δεν έχουν έρθει από το δήμαρχο στο δημοτικό συμβούλιο για ενημέρωση. Αυτή τη » δημιουργική ασάφεια» συντηρεί ο δήμαρχος για να κάνει το επικοινωνιακό του παιχνίδι.

 

Τι νόημα έχει μια ανάρτηση να αναφέρεται σε επικοινωνιακά γεγονότα, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει φέρει κανένα αποτέλεσμα.

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία αναφορά από το δήμαρχο για την ασυνέπεια του κράτους να καταβάλει τουλάχιστον τα οφειλόμενα.  Τα οφειλόμενα του προηγουμένου έτους που ανέρχονται σε 550.000 €.

Τα χρειαζόμαστε;

Μια φορά και ένα και ένα καιρό ήταν μια παιδική χαρά. Με ελλιπείς προδιαγραφές που υπήρχαν ενδεχόμενοι κίνδυνοι ασφάλειας.

Ο χώρος της παιδικής χαράς σήμερα, επί δημαρχίας    Γιάννη Κασσαβού.

Αν το μίσθιο για την Αμυγδαλέζα καταβαλλόταν κανονικά ο δήμαρχος θα μπορούσε να φωτογραφηθεί στα εγκαίνια της αναμορφωμένης παιδικής χαράς.

Προβλέπεται αναμόρφωση;

Στο προσχέδιο προϋπολογισμού έτους 2016, με ημερομηνία 5 Δεκεμβρίου 2015, με στόχο να ψηφιστεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 18/12/2015 μαζί με το Τεχνικό Πρόγραμμα αναφέρεται:

Εισηγητική έκθεση δαπανών για αναβάθμιση

Αν δεν φτάσουν τα 100 € για την αναμόρφωση να προσθέσω άλλα τόσα!!

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: